Gå til innhold
 • Bli medlem

steira

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om steira

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Skal på tur fra ustaoset retning finse i helga, kan komme med rapport om føre etter det!
 2. Fin turrapport! Jeg og brødrene mine tenkte å prøve oss på samme løype neste helg, bare i motsatt retning. Foreløpig viser værmeldingen -30 (!) grader på dagtid neste helg, og da er det rimelig uaktuelt å legge ut på tur. Noen som har erfaring i å gå i så kaldt vær? Hva er forsvarlig, mtp forfrysninger og psyke?
 3. Mye gode råd her, takker! Vi skal retning Tuva dagen etter. Vi har vel 15-20 min på oss før solnedgang tenker jeg (forutsatt at nsb er i rute), så bør vel klare å finne noe innen det. Hva tenker dere om Buodden som stikker ut rett vest for skiløypa over vannet ? (Jf. kartet til Bjørn-Ivar)
 4. Hei. Jeg og bror min skal på telttur rett etter påske med utgangspunkt fra ustaoset. Jeg kommer med tog fra bergen, mens han kommer fra oslo. Vi kommer frem rett før/etter mørkets frembrudd, og har derfor ikke god tid til å finne en teltplass. Noen som vet om en plass som anbefales? Har ikke vært på Ustaoset før..
 5. Dersom formålet er opp-ned fjellet er uten tvil telemark/randonne det riktige valget. Invester i et par med feller også, så blir gleden mye større!
 6. Svaret på dette spørsmålet avhenger veldig av om du skal bruke skiene mye på flatmark, f.eks på transportetapper for å komme deg til fjellet. Hvis dette er tilfellet ville jeg anbefale deg en bred fjellski da disse er mye behageligere å gå på, særlig mtp skisko. Åsnes har mange gode modeller: [Hidden Content]. Disse skiene kan også brukes dersom du engang vil gå på skitur utenfor oppkjørte løyper, noe som anbefales . Hvis du derimot skal parkere i nærheten av fjellet, og for det meste gå opp for så å renne ned er det ikke tvil om at du bør velge en bredere ski (telemark-sk
 7. Noen som har prøvd forholdene over vidden på ski på nyåret? Vurderer å ta turen, men gidder ikke hvis det er mye is eller bare flekker..
 8. Hvilke vinklinger da? Kan vel si at jeg er opptatt av det meste innen friluft til alle årstider, også jakt og fiske.
 9. [Hidden Content] Denne skal visst være ganske god!
 10. Sliter litt med juleønskene mine i år, og tenkte derfor at det kunne være en ide å ønske seg et abonnement på et friluftslivblad. De to som jeg vet om er Friluftsliv og Villmarksliv. Noen som har meniger om hvilken jeg bør velge? Begge to er vel kanskje litt overkill..
 11. Takker for svar, må prøve det! Det som egentlig er irriterende er jo at den er såpass ny og nesten ikke brukt! Etter min mening skal det da ikke være nødvendig å ha problemsøking for å finne hva som muligens kan være galt.
 12. Jeg kjøpte en Optimus Nova for ca et halvt år siden da den var på tilbud på xxl. Det er min første multifuel, så jeg er/var ikke helt erfaren når det kommer til rutine for oppstart, effektivitet på brenneren etc. Det er likevel en ting som jeg stusser litt over, og det er at den bruker et kvarter på å koke en liter vann når den går på full effekt. Dette virker meget svakt, da det til og med står i bruksanvisningen at dette under optimale forhold skal kunne gå på 3 min! Hva kan årsaken være? Jeg har brukt rensepinnen flere ganger, det er nok trykk i flasken. Kan det ha noe med kjelen å gjøre? D
 13. Planlegger en tur fra finse-krækkja-haugastøl fra lørdag til søndag. Ifølge værvarselet skal vindstyrken være fra 6-8 m/s. Har ikke så stor erfaring fra skiturer, og lurer på om noen vet om dette vil være ubehagelig å gå i?
 14. Skal på tur nå til helgen, og må derfor kjøpe mer drivstoff til primusen. Er det mulig å blande to forskjellige typer miljøbensin i samme flaske, eller er dette fy-fy? Tenker da å f.eks blande coleman fuel med en annen type miljøbensin.
 15. Det kan føles som om de kortere stengene skal knekke når en tar skikkelig i, men har en kjøpt skikkelig utstyr så vet en at det holder. Så blir det SÅ mye kjekkere når en skal lande fisken . Mens vi er inne på emnet, noen som har meninger om det er best/mest praktisk med en teleskopstang eller 5 delt for innlandsfiske? Tenker da også på det praktiske mtp festing på sekk o.l
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.