Gå til innhold
  • Bli medlem

Max1

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Max1

  1. Dødsulykke fra Svartdalspiggen. Dessverre et tilfelle eller to hvert år i Jotunheimen http://www.aftenpost...en-6962358.html Litt mer info: http://www.gd.no/nyheter/article6182234.ece
  2. Snøen er nok ikke noen faktor i påsken i år, fordi den rett og slett har forduftet. Anbefaler nok fotturer i marka i påsken. Fra maridalen er det ikke så lang vei til harestua og den tas på en dag. Anbefaler at turen legges over Maridalsalpene (Mellomkollen), mot Hakkloa og over Skinnskattberget. Fine områder det der. Eventuelt enda lenger mot vest i marka.
  3. Det er ikke flust med fiskevann om du ikke vil ta en liten rundtur, men det er jo Blåtjernet som du passerer. Har ikke prøvd fiskelykken i det vannet. Forøvrig er det ikke den beste tiden for fiske nå som det fortsatt er is igjen, men den er av tvilsom kvalitet. Kanskje etter påske? Undersøk på ofa.no. Det er en fin side for tips og der diskuteres alltid isforhold. Der kan du også kjøpe fiskekort (via inatur). Uansett kan du nok ikke vente storfangst... Syd for Ramstadslottet er jeg mer kjent med fiske og der er det flere greie vann, men det blir en lengre tur.
  4. Hele Østmarka er farbar til fots. Snø her og der, men enkel å gå på, men for det meste snøfritt. Den toppen du ønsker å besøke er jo mest vanlig å gå fra Marikollen eller Sandbekkstua og gå stien opp fra nord. Der kan det sikkert ligge litt snø, men det vil i så fall være minimalt og ganske så uproblematisk. Om du ikke har vært der før, kan en tur over Bjønnåsen anbefales på returen. Den har langt bedre utsikt enn Ramstadslottet og Barlindåsen, som er de høyeste i Østmarka.
  5. Jeg bruker slike jakker mye til skogsturer, fjellturer og til jaktturer. De siste 4 år har jeg kjøpt 3 skalljakker. 2 Bergans og for halvannet år siden en Norrøna Dovre (jakke og bukse). Min erfaring er at norrønajakken er langt bedre enn Bergans. Vannavstøtingen varer mye lenger og jakken er lettere å vedlikeholde / trenger mindre vedlikehold. Det er en grunn til at jeg har følt behovet for 3 jakker de siste 4 år, men etter å ha skiftet til Norrøna, blir det nok mye lengre mellom kjøpene.
  6. På en varm dag liker jeg ikke å dekke til hodet. Egentlig ikke på en kjølig dag heller. Ta med en fin kam, for å ikke få fjernet fluene etter et angrep kan spolerer resten av turen. Vanvittig irriterende. Ikke ofte de biter mennesker, så slikt er jeg ikke bekymret for, men vanvittig irriterende. Og nei, det finnes ikke noe på boks som holder dem unna.
  7. Tipper du runder 50km fra Jevnaker (Toso) til Sognsvann om du regner faktisk antall kilometer du tråkker og ikke rette linjer på et kart. Fra Tverrsjøstallen ta gjerne blåstien over Pershusfjellet, østsiden av Spålen, til Katnosdammen, Sandungen, over Sandungskollen/Kikut og ned til Kikutstua, over Kobberhaugene og til Sognsvann. Du får med deg det aller beste av Nordmarka. Det høres ut som en to-dagerstur og fine overnattingsmuligheter er det jo flere av på nevnte rute. Det meste av turen går i terreng 4-600 meter, så det fryser nok ikke til før et stykke ut i november og de større vanna er neppe trygge før enda senere. Snøforhold er jo ikke lett å spå, men det er ikke ofte jeg får snøproblemer til fots i marka før i desember, selv om det kan skje. Jeg mener oktober og november er de fineste månedene til fots i marka. Ikke minst under barfrosten.
  8. Kopierer denne offentlige instansen alt kopibeskyttet materiale for kr 5.-? Høres jo ut som et rimelig sted å gjøre innkjøp på... Si fra når de starter med å kopiere DVD-er og spill for kr 5.-, da tar jeg turen oppover.
  9. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Ja, samme program. Selv synes jeg ikke den scenen var den verste. Jeg skjønner at de blir gira i sitt første møte med skytbart vilt. Dog var det mye annet som var desto mer latterlig, uetisk og useriøst.
  10. Nok en fin turrapport. Tonekollen er verd et besøk. Det er Kjerringhøgda også, selv om den kun er få strakser fra parkeringsplassen. Spesielt godt egnet for familietur med barn? Kan anbefale f.eks Tømmeråsen (Ski kommunes høyeste punkt med...ehh... svimlende 313 meter) som har fenomenal utsikt, sikteskive og er flott for en bålrast. Kan anbefales på disse klare høstdagene Enklest fra Krokhol, selv om jeg kun har gått opp i spennende, men litt krunglete natur, fra Svartoren. Men du har sikkert vært på den toppen? Ellers gir Mortvassåsen overraskende flott utsikt fra toppvarden. Adkomst fra f.eks Losby. Der er veien kort til skrenten vest for Blåsynmåsan hvor det også er flott utsikt og du kanskje finner den forseggjorte hytta til Paul som klamrer seg fast på en hylle. Sorry, jeg beveget meg et stykke utenfor turrapportens kjerneområde, men jeg er jo så glad i Østmarka
  11. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Fant oppleget hans ganske useriøst. Eneste unntaket var at han heldigvis reagerte når ungdommene poserte med våpnene rettet mot hverandre på bilder på nettet. Han ga dem 6 måneder utestengning fra våpenbruk: Altså ble det ikke noe jakt på vårparten for dem... Det jeg reagerte mest på var holdninger som at det skulle bli kult å gå ut å "drepe noe". Han hadde jo bare spilt krigsspill, men nå fikk han kanskje endelig drept noe på ordentlig. Uttalt mens han i spillet går rundt og skyter. Det var flere slike ting jeg reagerte på. Også holdninger en del viste frem, selv etter avlagt jegerprøve. Forøvrig pussig at NRK sletter et egenprodusert faktaprogram etter så kort tid. Tro om noe kom opp i ettertid av programmet?
  12. Bor i Oslo, er fra Nord-Troms. Siden saltvann tydeligvis er det viktigste kriteriet for om naturen objektivt sett er flott, både kommer jeg fra, og bor i et par av de flotteste fylkene i landet Til dere som bor i Oppland, kjøp litt havsalt og strø i Mjøsa, så slår Oppland knockout på de 18 andre. For Oppland har fenomenal natur og en drøss med fjellheimer. Men, inntil videre kommer altså Oslo over Oppland på listen...
  13. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    Du kaller meg en rasist? Basert på det? Det forteller vel en god del mer om deg enn om meg. Uttrykket hadde ikke noe som helst med rase å gjøre. Synd du setter folk i bås på den måten, hvilket er det samme som rasister er flinke til å gjøre. Altså, dere har mye til felles
  14. Max1

    Fakta på lørdag - NRK

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/790441/
  15. Du kan kjøre ned til Gjerdingen fra Ølja/Tverrsjøstallen. Du kommer da på nordsiden av Gjerdingen. Det er ikke mulig for turfolk å kjøre opp til Gjeringen på sydsiden (heldigvis). Du kan treffe på biler her, for det er fastboende på bl.a Elgstøa.
  16. Kan anbefale å campe ved Spålen på fredag. F.eks ved Spålsbu (nær demningen ved utløpet av Spålselva). Vil tippe det er halvannen timers spasertur fra bilen. Der er det flott. Spålsbu brant ned for noen år siden, men plassen er helt fortreffelig. Fra Spålsbu er det bare en halvtime langs elva til Katnosa. Uansett, god tur!
  17. Takk og lov for at en ikke kan kjøre til Katnosa. Spålen-Katnosa er kanskje Normarkas fineste område, hvilket det ikke hadde vært med parkeringsplass for hvermansen ved bredden. Du kan kjøre et stykke ned Sinnerdalen fra Tverrsjøstallen (bomvei kr 40.-). Ca 3 km ned til der veien til Finnstad går til venstre. Du får satt fra deg bilen der. Derfra går det fine stier via Sinnerdammen, Spålsbu og til Katnosdammen. Men du skal kanskje til et annet sted langs Katnosa? Det finnes kortere veier om du skal lenger nord ved Katnosa. Selv har jeg ikke gått mye på blåstier i området, men tatt meg til toppene utenom stier. Du kan også kjøre nesten til Holoaseter fra Tverrsjøstallen og gå Målvikdalen ned til Målvika. Fra Hesteskovannet og ned har jeg kun gått på ski om vinteren, så jeg er ukjent med hvordan det er om "sommeren". Tror ikke det går blåsti her. Det går stier og rødløyper, men det er nok litt fuktig. Det raskeste er kanskje å sykle fra Stryken. Det blir vel minst 300 høydemeter opp, men du når Katnosas østbredd på kort tid. Skal du på fisketur/telttur ville jeg anbefalt vestsiden av Katnosa og ikke minst Spålen. Da er adkomst fra Sinnerdalen det enkleste. Fantastisk natur Personlig mener jeg det skulle vært bom for hvermansen ved Tverrsjøstallen. Dit, men ikke lenger.
  18. Vil ikke anbefale noe ulovlig blybruk. I hvert fall ikke ulovlig import av ammo. Ikke bare blir det bot, men enkelte lovparagrafer er værre enn andre å ha på rullebladet. Det er ikke noe som går bort om en stund heller. Det er ikke bare når en søker jobb hvor en må levere vandelsattest det dukker opp...
  19. Har siste årene brukt Alphamax 5'er og er strålende fornøyd. Bruker 5'er siden en kan gå på orrfugl i området. Skutt dusinvis ryper med den ammoen og har ikke noe å utsette på resultatet. Bortsett fra prisen, kan Alphamax anbefales fra min side. Absolutt den ammoen jeg er mest fornøyd med siden blyforbudet kom. Nærmer meg riktignok 100 skudd så langt i år, kombinert skogsfugljakt og rypejakt, og da blir jo kostnaden høy med en pris på ca 25.- pr skudd...
  20. Fra Bysætermosen er det flere valg for å komme seg til Mosjøen, alle svært enkle. Det raskeste er jo å følge blåstien mot Vangen opp skaret, men fortsette rett frem når det begynner å gå ned mot Mosjøen. Det er ikke mange minutters gange. Eller en kan sykle mot Rausjø og gå plankeveien ned til Mosjøen. Ønsker du å gå fra vangen er det tilnærmet vei helt ned til Mosjøen. Der er det en brygge og kanostativer. Jeg har ikke fisket i selve Mosjøen, men i flere av vanna rundt. Ikke noe å hoppe i taket for akkurat. Da tenker jeg på fangsten, siden naturen er fin. For noen år siden satte OFA ut 10 3-åringer i bitte lille Igletjern. Jeg prøvde lykken, men det var ikke spor av liv. Tror neppe du får stort i det tjernet, ut fra hva jeg har hørt og selv erfart. Et vann det kan være vanskelig å få fisk i, men hvor det hvert år settes ut mange fisk, er Svartoren. Det er flott langs Svartoren og det er vel 2-3 kilometer inn til innoset. Forøvrig er forumet på ofa.no ypperlig for tips til gode fiskevann i marka.
  21. Max1

    hagle - Helt blank

    Å bytte choker kan være nyttig. Det er noe en skrur inn i enden av løpet for å avgjøre skuddbildet. Tidlig i rypejakta, når fuglen kanskje letter på kort hold og har sommerdrakta på, er det vanlig med stor haglsverm, mens en senere kanskje går over til trangere boring, som er bedre på lengre hold og når rypa har fått vinterdrakt. En har gjerne en trangere boring på løpet en bruker som skudd nr 2. Å ha mulighet for å bytte choker og at det medfølger et sett med choker, gir større valgfrihet etter årstid, hold og hvilket vilt en jakter på. Jakt kan være dyrt... 10.000.- for en grei hagle er nærmest en engangsinvestering, om en tar vare på våpenet. Med jakt følger det mange utgifter. Reiseutgifter, ammunisjon, boutgifter, klær, sko, jegeravgift, jaktkort, god mat og drikke og diverse annet utstyr. Det er vel forskjellig hvilke utgifter en har, men engangsinvesteringen på min hagle kommer vel kun opp i det jeg bruker på de nevnte utgiftene i året. Det kan gjøres adskillig billigere, i hvert fall om en ikke er så aktivt og ikke reiser så langt. men for meg hadde det blitt rart om jeg skal være gnien på et våpen jeg skal bære rundt på, et par mil om dagen, mange dager i året, i krevende terreng, når det utgjør en liten prosentandel av totalutgiftene over et tiårsperspektiv. Sånn ser jeg på det. Folk i en annen situasjon ser kanskje ikke likt som meg på det. Det skal sies at jeg startet for 12-15 år siden med ei billighagle til 3-4000. Det var fordi jeg ikke visste hvor mye jeg kom til å jakte i fremtiden. Når det viste seg at det ble mer og mer jakt, var det bortkastede penger. Den "first-price" hagla holdt ikke mål, hvilket prisen indikerte. Skal du bruke kun 5-6000.- for ei hagle, er vel brukt å anbefale. Du kan sikkert få en pent brukt hagle til en nypris opp mot 10.000 for den prisen. Men du bør kanskje ha med deg en med litt erfaring når du skal gjennomføre kjøpet?
  22. Max1

    hagle - Helt blank

    4 dager rypejakt avsluttet for min del. Mange ryper og en orrhane ble det Jeg har eid 2 hagler og støtter det du sier om å ha litt kvalitet. Jeg ville valgt kal 12, enkel o/u. Ikke noe pumpe/halvautomat-greier. Jeg har nå en halvautomat Beretta, og vil gå tilbake til o/u neste gang. Ting jeg ville tenkt på: - Kal 12 - o/u - choker - vekt! (under 3 kg) - ejektor - våpenkoffert for reise Eksempel på fin hagle til grei pris er denne (om du er villig til å strekke deg mot 10k): http://www.xxl.no/jakt-vaapen/vaapen/hagler/silma-finnskogen-light-12-76-1042277 Kjøp gjerne kvalitet. Skal du jakte hvert år, er nok ikke våpenet i seg selv der du bruker mest penger
  23. Det politisk korrekte er sikkert å svare "ja". Men... Jeg har hatt en beretta automathagle i 5-6 år nå og jeg pusser den etter hver jaktperiode. Jakter jeg i 3-4 dager i strekk, pusses den etter siste dag, selv med mange skudd og rufsete vær. Men, selv med min vedlikeholdsplan, ser hagla ut til å trives og tar seg riktig så fin ut Det er viktig å være mer nøye med pussen av en automathagle, enn en vanlig hagle. Det er mye i automatikken som kan gå galt om den ikke vedlikeholdes. Så pass på å ta ut bevegelige deler, vask dem i rensemiddel og sett inn med olje. Så når jeg kommer hjem fra 4 dagers jakt, gjør jeg det nøye. Billighaglen jeg hadde i årene før berettaen tålte adskillig mindre. Der kom det rust bare Vidar Teisen nevnte regn på værmeldinen. Men det var jo en hagle jeg kjøpte for å teste ut om dette var noe jeg skulle drive med på sikt. Nå er det kvalitet som gjelder. Min neste hagle blir en god, lett, kvalitets- o/u hagle. Det blir når automaten blir sliten. Jeg ser ikke poenget med automathagle lenger. De skal jo ikke kunne ta mer enn to skudd og er et herk på lerduebanen. Mer vedlikehold og potensielt mer som kan gå i stykker også. Så, hva er poenget? Også på dette området er jeg meget etterpåklok Grattis med rypa forresten
  24. Kul film! Ser ut til å ha vært en absolutt herlig tur. Skulle ønske jeg kunne tatt denne turen, men eggen ser for luftig ut for min del
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.