Jump to content

GodTur

Aktiv medlem
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

About GodTur

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GodTur's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

7

Reputation

 1. Jeg har tidligere alltid brukt tjukk ullgenser med hals, men har nå kjøpt en Stormberg flisjakke som skal prøves ut i påsken. Tidligere har jeg ikke brydd meg med mellomplagg på bena, men turen i påsken så har jeg med meg forsvarets "anna", eller hva de nå kaller den, som jeg kan bruke når vi raster. Den er litt volumiøs, men veier ingenting. Fordelen med fleece er vel at den kan være noe mer vindtett enn ull, men dette spiller jo liten trille under en jakke.
 2. Jeg har en 95 liter til vinterturer og til lengre turer. Den blir litt for stor når jeg ikke skal ha med den store soveposen, telt og mye varme klær, Jeg klarer meg stort sett med tarp og myggnetting. Ser Neoair kan spare meg for en halv kilo vekt, men isolerer den? Har noen tips til en god 60 liter sekk som kan ta 15-16 kilo og som er god å bære. Med en 60 liter sekk kan jeg kanskje også få plass til telt i sekken. Der blir min 45 liter for liten.
 3. Jeg har Exped Downmat 9. Ekstra vekt, men det har gitt meg lysten på friluftsliv igjen. I tillegg har jeg et liggeunderlag fra Obs til kr 150 som veier under 300g. Kjekt å ha under for å beskytte downmat, men også kjekt i nærheten av bålet. Jeg skal sjekke ut Neoair. Alltid artig å finne ut av noe nytt. 12 kg er vel ikke så gæærn til en 4 dagers tur? Ser mange tar med vekten til klærne på kroppen, men det har altså ikke jeg da. Før jeg begynnte med regneark og sunn fornuft ble fort startvekten på sekken 18-20 kilo. Lurt å tenke seg litt om ja. Akkurat nå kikker jeg etter en sekk på ca 60 liter. Har en Munin på 45kg, men den blir litt liten. Både i volum og i bærekomfort.
 4. 80% merino-ull 20% polyamid 17,5% Micron =117,5% Imponerende
 5. Noen som kjenner disse jakkene? [Hidden Content]
 6. Jeg handlet mine ski på lørdag. Endte opp med 201. Jeg er 175cm og 87 kg. Ble litt lite smøresone for meg med 194. Jeg handlet også kortfell. Gleder meg til å dra på tur nå.
 7. Jeg kjøpte i dag Fjellpulken drag til min Parispulk. Er det mulig å kjøpe dragfestet noe annet sted enn på fjellpulken,no? Likte ikke gebyr på 95 i tillegg til pris og porto. Eller skal jeg bare binde fast draget med tau? Edit: Fant på en annen nettbutikk kr 100 billigere. Må bare skaffe noen metallplater og noen bolter nå da.
 8. GodTur

  hjemmelaget pulk

  Blir denne for dyr da? [Hidden Content] Jeg har brukt denne med kun tau og trekksele, men litt slitsomt om det blir litt nedoverbakker.
 9. Jeg har ikke mye erfaring med sag, men liker godt biltema-sagen. Kjøpte bred borrelås for å legge på hver side av sagbladet og henger saga bak på sekken. Småved brekker jeg, og jeg bruker kniv til lett kløyving om det er litt vått.
 10. Jeg har satt meg fore å gå Rendalen på langs, og har delt opp i 3 etapper hvor jeg skal gå siste etappe til høsten. Har fulgt grensa mellom Engerdal og Rendalen fra Osdalen og gått langs sørøst-siden av Sølen så langt. Siste etappe går fra Fiskevollen gjennom Sølendalen og Spekdalen. Her er det flott turterreng, flere fiskevann, og langt mellom turistene, Jeg har ikke vært i Femundsmarka selv, men planlegger å angripe den i neste prosjekt. Bildet er tatt fra innunder Sølen og sørover.
 11. Her er min pakkliste. I tillegg har jeg nå også med myggnett. Husker ikke helt vekten. Fint å ha kontroll på vekten i et regneark, og så finner jeg stadig nye ideer til hvor jeg kan spare vekt. Jeg har valgt å bruke Exped Downmat selv om det er litt tungt. Liggekomfort er det som har reddet turinteressen min nå som jeg straks runder 45 år. Pakklisten er ment for en tur på 4 dager. Soveposen min er en Ajungilak Sphere Spring som jeg har testet i 2 minus. Blir det kaldere enn dette må jeg ha på ullundertøy. Sommer Personlig utstyr Ryggsekk 1800 g Kjele 225 g Havregrynsflaske 140 g Drikkeflaske 175 g I lokket Fyrstikker 30 g Hodelykt 120 g Kamera 215 g Spork 10 g Kopp 60 g Dyp tallerken 80 g Ekstra batterier 30 g Primus 120 g Gassboks 250 g Snor – 10m 50 g I pakkpose Vanntett pose 230 g Ullgenser 300 g Ullbuff 30 g Truser – 1 par 100 g Ullsokker 135 g Ullundertøy 490 g Skyggelue 85 g Sovepose 600 g Exped Downmat 1000 g Dorull 175 g Mat Eget ark 4000 g Toalettsaker 300 g Vekt 10750 g Leirutstyr 100 % Tarp 1000 g Vannpose 10l 60 g Vekt 1060 g Totalvekt 11810 g
 12. GodTur

  Galdhøpiggen

  Takker for tilbakemeldinger. Jeg fikk også gode svar på mail jeg sendte til juvvasshytta. Det blir til at vi følger en standard guidet tur. Egen guide koster 4500,-.
 13. GodTur

  Galdhøpiggen

  Jeg fant noen, men på langt nær alle, svar på juvasshytta.no. Akkurat nå er vel hytta stengt, men de tar kanskje telefonen et annet sted i vinterhalvåret? Takker for svar. Jeg skal få ordnet med guide til gruppa. Ser ikke nevnt ski noe sted så da antar jeg at vi fint kan basere oss på fottur(?).
 14. GodTur

  Galdhøpiggen

  Vi er en gruppe på 7-10 mennesker som har lyst på en tur opp på toppen av Galdhøpiggen 7. - 8. juni. Jeg har googlet og lest, og finner ikke helt ut om vi må basere oss på skitur eller fottur? Er veien opp til Juvasshytta åpen så tidlig? MÅ vi ha guide, eller kan en bare sette av gårde som et taulag? Finnes det evt guider som kan overtales til å starte litt tidlig om morgenen? Bør vi heller starte fra Spiterstulen? Setter pris på svar. Ikke lett å finne ut av alt dette bare gjennom googling. Petter
 15. Sikkert dumt spørsmål, men det er vel ingen som drasser med seg glassflaska på tur? Cask Strength helles vel over på en 0,7 liters Imsdalflaske?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy