Gå til innhold
 • Bli medlem

Eivind80

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind80

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har ingen stor erfaring med dette, men det første som slår meg når jeg ser Monsen aleine på tur er vel at det er vel litt selskap i å filme seg sjøl og prate i kameraet. Lommeradio kanskje? Ellers så kan jo ha ei turbikkje da, men da kan man vel kanskje ikke kalle det å dra aleine på samme måte... Dra aleine om sommeren er ok syns jeg. Slappe av ved et vann og fiske. Blir det mørkt tidlig er det nok litt mer stusselig kanskje.
 2. Eivind80

  Seiland

  Noen som bor i området som veit åssen nettene er på Seiland nå? Yr sier ikke under ti natterstid. Veldig i tvil om jeg skal kjøre sommerpose eller satse på en varmere. Har Helsport Lom (komf: 6+) og Alta (komf 0). Har Exped downmat, en pers. i teltet og ullundertøy). Sparer én kilo på å velge sommerpose, men vil nødig fryse...
 3. Eivind80

  Nybegynner i fiske!

  Et spørsmål ang. sene: Jeg har skjønt at sena på ei snelle bør byttes ut hvis den begynner bli gammal, men hva med ubrukt sene som ikke er åpna av pakka, men kjøpt for mange år sida? Vil det ha noe å si for kvaliteten?
 4. Er det noen som har kjennskap til kajakken som G-max selger til 3999,- nå? En Pelican Elite Strait 140. Det står at det er en nybegynnerkajakk, men størrelsen bør vel ha noe å si når man skal kalle det en nybegynnerkajakk eller ikke? Den er 4,27 lang. Har sjøl en RTM Solo Lux som er hele 1 meter kortere, (men bare fem kilo lettere). Hva kjennetegner egentlig en nybegynnerkajakk? Kun at den er stabil i vannet, eller andre ting også?
 5. Eivind80

  Seiland

  Kan du forresten gi meg en pekepinn på været (temperatur og dagslys) i området i begynnelsen av september?
 6. Jeg skal kjøpe meg et godt liggeunderlag for første gang, og har egentlig bestemt meg for Exped downmat 7M på Oslo sportslager. Men når jeg sammenligner det med Synmat 7M lurer jeg på: Hva er egentlig forskjellen i bruk på et liggeunderlag med dun og et med mikrofiber? Downmat 7M 898 g 183x52x7 cm (23x16 pakka) R-verdi 5,9 -24 grader 959,- Synmat 7M 877 g 183x52x7 cm (21x15 pakka) R-verdi 4,9 -17 grader 1290,- Fant tråden "downmat vs synmat" var litt rask.
 7. Ringstind 2 er ikke særlig mye tyngre, og har i tillegg plass til to og kan fåes til en lavere pris siden det er eldre. Jeg veit ikke hva det er med andre kvaliteter som skiller de to?
 8. Eivind80

  Seiland

  Takk skal du ha! - jeg skal ha det i bakhue om ting skulle gå gæernt. Bare én ting jeg lurer på: Jeg har fått fergetider fra Kjerringholmen og busstider Akkarfjord/Strømsnes til Hammerfest (Bussen korrespoderer med ferge). Betyr det at bussen ikke er med på ferga eller åssen er det?
 9. Eivind80

  Seiland

  Ser ut til å ha finni en god plan nå. Det var ikke akkurat skytteltrafikk fra Alta til Store Korsnes, men fikser haik fra noen Altaværinger ser det ut til. Båt lørdag kl. 14 til Hakkstabben og båt til Hammerfest påfølgende onsdag kl. 17 - bør vel ha tid nok å komme over øya da?
 10. Eivind80

  Seiland

  Takk for tips. Spiller forsåvidt ingen rolle om jeg går nordover eller sørover, men tenkte å ta båt Alta-Hakkstabben og gå til Kjerringholmen og ta buss tilbake fra H.fest. Er egentlig bare ute etter litt variert natur, fiske og ikke altfor vanskelig terreng. Så det er greiest å gå øst for breen? Er det forresten noen fine plasser for fiske i fjorden når jeg kommer til veien ved Eidvågeid? Eneste jeg sliter litt med å finne er busser fra Alta til Storekorsnes.
 11. Eivind80

  Seiland

  Høres bra ut! Det er ikke altfor mye info å oppdrive på nettet, og om det stemmer at det heller ikke er merka stier på Seiland er jeg takknemlig om noen har tips til enkle vandrerturer over - tenker på ruter med fiskemuligheter, variert natur (ikke isbre) og fine teltplasser.
 12. Eivind80

  Seiland

  Hei, jeg vurderer Seiland første uka i september. Er det noen som kan fortelle meg hvor langt det er over og antall dager man må regne med. Tenker fiske litt, og i lett terreng har jeg tidligere gått 12-15 km per dag. Ønsker en pekepinn på tid fra man kommer til Alta til man er inne i Hammerfest.
 13. Tar kun mindre trær (15-20 cm). I tillegg ferdig nedhogde stokker som er noe tjukkere.
 14. Felleskjøpet har tilbud på Stihl-motorsager i dag fredag og i morgen lørdag. Er inne på tanken på å kjøpe ny sag. Fra før har jeg ei Stihl-sag kjøpt for 25 år sia som jeg har vært veldig fornøyd med (husker ikke modell) Noen som har noe kjennskap til følgende sager og veit om det kan være et bra kjøp? Stihl MS 261 til kr. 5490,- Stihl MS 241 til kr. 4990,- Stihl MS 181 til kr. 2690,-
 15. Jeg har noen kubber som nå har blitt liggende ute i regnet i 2-3 dager og blitt våte, og kom til å tenke på, - Tar veden noe skade av det på sikt, eller vil den være like fin igjen når den har tørka? Jeg hørte et sted at veden tåler langt dårligere å ha presenning over seg hele sommeren, enn at den har ingenting over seg og heller får noe regn på seg i ny og ne.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.