Jump to content

furuoglyng

Aktiv medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

About furuoglyng

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

furuoglyng's Achievements

 1. Hallo jeg har et Helsport Bygdin 3 telt, og lurer på om jeg kanskje heller burde kjøpe meg en ringstind light 2 istedet. Jeg ønsker å dra alene en 10 dagers tur med forflyttninger. Jeg ønsker helst å oppbevare sekk og utstyr + ha matlaging inni et fortelt, men vet ikke helt. Hva er mer praktisk å gjøre til en slik tur?
 2. Jeg har ingen planer om å ha med våpen til å beskytte meg mot mennesker, men refererer bare til de øvrige innleggene uten å gi konkrete meninger om våpenbruk i akkurat dette innlegget mitt...hva ville du forresten ha gjort hvis du hadde en kåt okse etter deg på denne øya, bare for å spørre?
 3. Temaet er nå kanskje litt utenfor tråden, men det kan i stor grad dukke opp gærninger hvis man ferdes ute i skauen, og hvis man skulle være så heldig med mobildekning akkurat der og da til å tilkalle hjelp, da er jo reaksjonstiden til politiet velkjent i en slik situasjon. Jeg tror ikke at hjelpen vil nå deg 100 km unna, hvis en psyko står 20 meter fra deg, mens du fisker. Pepperspray eller myggolje vil ikke virke mot sånt.
 4. De fleste vil reagere på folk med skytevåpen, slik er det bare. Denne stigmatiseringen vil bli fjernet med et lett håndvåpen i ryggsekken. Har man lisens og er tilknyttet et skytterlag, så er sikker våpenhåndtering ingen problem.
 5. Som jeger og våpeneier synes jeg personlig at det hadde vært lurt å innføre en regel hvor man får lov å inneha skytevåpen til beskyttelse mot bjørn på fastlandsnorge. Det er blitt observert bjørn i turområder, og en bjørn har drept mange sau og kan også ha mennesker på menyen, spesiellt når den er svært sulten..det er ikke noen unntak der, selv om det finnes delte meninger om dette. Bjørn har drept mennesker før, så hvorfor skulle den ikke også gjøre det her i norge? En regel burde være god edruelighet og vandel med tilknytning til et skytterlag for å kunne erverve skytevåpen til beskyttelse på fjellturer. Om det er på bærtur, pølsegrilling eller fjellfiske, så er det jo litt av et ork å bære med seg et gevær overalt man ferdes ute i naturen, og hvis man kunne erverve seg et kort og lett håndvåpen på turer, slik som på Svalbard, da ville tunge bører til beskyttelse være mindre. Samtidig vil et slikt håndvåpen til beskyttelse ikke være synlig. Skytevåpen til beskyttelse er nok et tabu her til lands, men dette landet er ikke noe unntak fra resten av verden med rovdyr rundt seg. Pepperspray er ingen sikkerhet.
 6. Hallo, idag skaut jeg min første rype med en autohagle. Det kom littegran regn innimellom, men det virket som om det tørket fort bort fra våpenet iløpet av dagen. Er det noe vits å demontere hele greia og gni den inn med olje og pusse løpet inni helt reint, når jeg skal på jakt igjen om noen dager?
 7. Hei, jeg klarer ikke å velge og lurer på hva slags snelle jeg bør gå for. Jeg har veldig lyst på en Shimano Stella 2500 FE, men problemet er at Shimano ikke lager bakbrems på de dyreste snellene sine...det blir mye fikling å justere med forbrems når man stresser verst med en svær ørret på kroken. En Twin Power 2500 Ci4 RA tridrag med bakbrems er ergonomisk den beste løsning for meg, men hva med kvalitet, eller skal jeg heller gå for en Stella? Her må jeg velge mellom best kvalitet eller best ergonomi.
 8. Hvis man hadde tenkt seg 3 uker på fjellet alene....hvordan måtte nærings rasjonen bli per dag? Jeg har hørt at kosten skal inneholde 55% karbohydrater, 30% fett og 15% proteiner fordelt på ca. 1000 kalorier per dag..eller mer, hvis man forflytter seg hver dag på fjellet. Drikke bør ligge rundt 1.5- 2.5 liter fjellvann ved aktivitet. Er det noen som vet hva man må ha med seg av næringsmidler og hvor mye, og hvor mange liter parafin til optimus brenneren for matlaging går det omtrent på en 3 ukers tur? Rasjonen må basere seg på fiskeløse vann med null bær på høyfjellet og uten trær for bål til matlaging.
 9. Søppla er brent på bålet, og engangsgrillen komprimert til å ha med i sekken..iallefall på mine turer.
 10. Jeg er litt mer vant med bakbrems på haspelsnella...jeg har to stk. sneller hvor den ene har bakbrems og den andre forbrems. Når ørreten kjemper mot meg, da føler jeg det instinktivt lettere å bruke bakbremsa...jeg vet ikke hvorfor. Jeg ser at shimano nå har en ny utgave med for og bakbrems på haspelsnella [Hidden Content] ...denne her har også en kampbrems som regulerer grove instillinger, slik at man slipper å skru masse når hvert sekund teller.
 11. Takk for svar... jeg er ganske hypokonder på sånt.. Jeg hørte bare i radio nylig om utbrudd med harepest på finnmarksvidda. Mygg og knott kan også overføre harepest...
 12. Hallo..jeg lurer på om man kan bli smittet med lumske sykdommer via lemenlort på vidda? Da jeg dro opp den nydelige ørreten fra et flott fjellvann og skulle filetere den på en liten forhøydning ved vannet, da så jeg begge filet stykkene komplett kryddret med lemendritt når jeg var ferdig. Det er nemlig lemenår i år og overalt på hele vidda er det fullt av små brune lort fra disse smågnagere...æsjfy Jeg skylte av skiten og stekte filet sykkene i sølvfolje på bål...kan jeg bli smittet av noe, slik som harepest ol.?
 13. Jeg skjønner, det er vel ingen her som vil røpe de gode vannene..he..he..
 14. Er det noen som vet på hvilken side av det store vannet Iesjavri og vannene rundt det på finnmarksvidda det er best å fiske ørret? Jeg har hørt om at østsiden skulle være best, slik som vassdraget Likcajohka mot Iesjavri, eller skulle man kanskje fiske i selve vannet Likcajavri?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy