Jump to content

A.l

Aktiv medlem
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by A.l

 1. Jeg har den gamle modellen Svalbard 3 extrem rød og gul, brukes bare om vinteren da jeg har pulk og ikke trenger å tenke så mye på vekt. Jeg er kjempe fornøyd, men ville i dag ha valgt Svalbard 3 high extrem da jeg syntes inngangen er litt lav. Vi våknet en morgen det var -22 veldig mye vind og så mye snø at teltet var helt snød ned alikeveld så hadde vi det veldig bra inni teltet og ingen ting gikk i stykker. Anbefales til extrem fjellbruk og da i fargene gul og rød av sikkerhets hensyn, syntes på lang avstand hvis noen leter etter deg.
 2. A.l

  Feltreir

  Hei Nrk ut i Naturen hadde ett innslag om ei jente som ønsket å komme inn på frilufts linja ett eller annet sted, hun lå ute i ett felt reir hver dag der pratet hun litt om dette produktet. Programmet gikk i år søk det opp på nrk.no. Lykke til Atle
 3. Hulderheimen Med start fra Lillehammer siden ( Gausdal ) eller fra Beitostølen kan også gås fra Jotumheimen ( Gjendesheim ) . Her kan du ta buss opp og gå gjennom Hulderheimen å ta ta buss fra andre siden og hjem igjen så slipper du å gå fram og tilbake. Lett område å gå i grønt og pent + fine vann å fiske i sies det. God tur
 4. Hei lenge siden jeg har vert her på forumet og det første jeg leser er din kanotur helt herlig, bra fortalt bra bilder en glede å lese . Atle
 5. Bergans har prøvd event på noe av sine produkter, jeg har ikke prøvd dem ,men svoger har gjort det og er fornøyd. Han har altid klaget over for mye svetting.
 6. GOD JUL OG GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN.
 7. Hei søk på innlegg skrevet av Panda, han kan det meste om nordmarka og har postet mye bra. God tur i sommer.
 8. Jeg har ett yttertrekk på min sovepose som har myggneting over ansiktet, funker ok
 9. Jeg har hatt grønne og blå telt bestandig for att det skal gå mest mulig i ett med naturen. I fjor kjøpte jeg Svalbard rødt og gult fordi jeg ville syntes bedere på fjellet er veldig fornøyd så langt, men skjønner de som syntes det blir for lyst inni.
 10. Hei Jeg har brukt ull, bomull og skikkelig regntøy i mange år og det funker!! For 7 år siden kjøpte jeg min første dress med membrand, en til meg og en til dama det var ikke Gtx men fine tex. Det funka holdt oss tørre utenfra, men slapp ikke ut nok kondens. Kjøpte så en Gtx Paclite dette funka ennu bedere holdt meg tørr i 4-5 timer med regn og slapp ut bra med kondens. Kjøpte så en Gtx xcr merker ikke noe forskjell på den og Packlite. Min konklusjon er att alt funker, klærne under er viktig, men jeg går mere og mere over til Gtx, fleece og andre synt. stoffer fordi alt blir enklere da.
 11. A.l

  Columbia - Gore Tex

  Vi har 4 stk plagg fra Colombia 2 stk pac lite, alle funker og er det beste vi har hatt. Det eneste som er ett minus er ingen lufting under armene.
 12. Start med kartet hjemme. Orremyra Orreplassen og Tiurtoppen, det er ofte en grunn til disse navnene. Ligg i skogen og lytt, i begynelsen på mai starter de gjerne fra kl. 02.00 og utover til 10.00. Hannene spiller litt (leker) nesten hele året så du kan dra ut nå og finne plassenne, bare husk ligg stille og lytt til du er sikker, vær våken hele natta bytt sted neste natt. Det er masse Orr i Nord og Sørmarka. Opplevde spill i Januar mellom Ullevålseter og Bjørnholdt stoppet når det kom skiløpere og startet igjen etterpå. God tur og lykke til
 13. Den passer ennda. God tur
 14. Det var mye skryt ang. denne i fjor, forskjell på denne og Fjellduken var ett tema, husker ikke mere.
 15. Vi har kjøpt Svalbard 3 og brukt det bare 4 ganger, da var det veldig kaldt - 20 på det værste. Vi lurer på om det er mulig å unngå kondens i innerteltet da (lufting ?). Det er 3 stk. ventiler på ytterduken og 2 stk. på innerduken er det meningen att alt skal stå åpent? Hadde foresten en kjempe fin tur i Nordmarka sender med ett bilde.
 16. Vi har brukt reinskinn i 3 år. Det er veldig kort, men vi har funnet ut att det kan brukes fra brystet/skulderene og ned til knærne. Ved hodet har vi klær som hodepute og ved beina går det med bare ligge underlag. Funker veldig bra ,men det er veldig tungt å bære med kontra 2 stk liggeunderlag av cellegummi.
 17. Hei. Svoger kjøpte en slik nå og hadde den med på siste ukes tur,funka det for å lade mobilen slik att vi kunne bruke den som radio, men den hadde ikke noe stativ til feste den ved lading bare en sugekopp for å feste den til vinduet hjemme. Altså er den beregnet for å lades opp hjemme og holder til 2 ladinger i skogen litt for dårlig syntes jeg. Burde hatt ett stativ og noen stropper for å festes på sekken da først blir det ett produkt for å lades opp i skogen.
 18. Hvis du skal gå med tursekk altså så lett som mulig kan nok turen bli litt kort. Hvis du tar med øks, sag, spade og litt god mat for å lage på bål så tror jeg nok att turen er god nok. I forige uke var føret greit er litt i tvil ved Sognsvann kanskje du skal gå opp til holmenkollen større sjans for å kunne gå på ski hele veien der. God tur.
 19. Første turen jeg hadde med svoger hadde han med 4 sekker med ved, jeg var ny forelsket å turde ikke si noe etterhvert har vi brukt det vi har funnet i naturen.
 20. Hvert år har vi med oss noen nye på tur (2 til 3 dager), vi sier da att de skal bruke det de har av utstyr det har i løpet av 20 år alderi blitt problemer. Det sprit kjøkkenet som du har sett på kan fint brukes ned til -5`c , ett kjempe fin begynner sett. På fjellet kan man bruke "sommer" telt hvis man går fra hytte til hytte og slår opp teltet i nærheten av hyttten slik att man kan søke ly hvis nødvendig. Man trenger ikke det dyreste utstyret til å begynne med, finn ut om dere trives med friluftslivet og kjøp etterhvert. Min erfaring er att det dyreste utstyret holder fra 3 -5 år så må det bytttes ut, det holder ikke så mye lenger selv om det koster mange tusen kroner ( hvis det blir brukt )
 21. Hei Kom hjem i går etter ca en uke i marka sammen med svoger, vi har holdt oss nord i marka og der måtte vi spa oss over 1,5 meter ned for å komme til bakken med bålet. Det var varmegrader på dagen og noen få blå på natta, snøen var merkelig nok ikke våt. Altså perfekte forhold nord i marka
 22. Hei vi var i marka sist helg med telt. Vi gikk til Kikkut området og teltet inni skogen der, veldig koz ,men så mye folk i løypenne. Svoger dro opp til Bislingen og var nesten alene så mitt forslag er att du prøver nord i marka hvis du ønker å være litt alene. Bislingen eller Grua er enkle steder å kommme til og fine start punkter. Derfra er det bare å følge skisporene til du finner en passe fin tørrgran og fyre opp. Det er også en fin tur derfra og ned forbi Kikkut og til Sognsvann. God tur kanskje vi sees.
 23. Jeg mener att de tre du har valgt ikke er bra som eneste ytterplag på vinteren på vidda, men du kan jo kombinere dem med en billig bomullsjakke for fjellbruk. Det finnes ikke noe som er perfekt til helårs bruk. Selv valgte jeg Pack light det funker, men fordi jeg bruker tykk genser under på vinteren så blir den stor og posette på sommeren noe min kjæreste syntes ser teit ut. Lykke til.
 24. Takk skal dere ha da prøver vi fra Skar og håper det går greit over Øyungen.
 25. Hei vi har tenkt oss en tur i Nordmarka og lurte på hvordan skiforholdenne er fra Hammern, er det noen som har vert der i det siste?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy