Gå til innhold
 • Bli medlem

svas

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om svas

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har fingre og tær som allerede er forfryst minst én gang, og nå har jeg alltid kald på fingerne. Det er bare i de varmeste sommermånedene at jeg ikke trenger ullvotter. Selv på turer hvor det er +10 grader og litt regn så fryser jeg mye hvis jeg blir våt, og temperaturen er ikke lett å få opp selv om jeg ikke blir våt. Finnes det noe løsning med varmekabler i sko og hansker? For dagsturer, men også lengre turer. Alle tips og erfaringer er velkomne da situasjonen slik den er nå er uholdbar for meg. :/
 2. Hei. Har tenkt meg til Besseggen via Jostigen i helgen. Har lett en del på nettet, men ikke funnet noe bra kart som viser hvor jeg skal gå opp fra Gjende. Er det noen som har bedre oversikt enn meg og som kan legge ut et slikt kart her? Bilder og/eller beskrivelser settes også stor pris på!
 3. Siden Memurubu ikke har noen priser på nettsidene sine, og siden pakkene de selger er til ugunst for gjestene, legger jeg ut prislisten her. Da har turfolket mulighet for å lære de beste prisene FØR de drar dit. Prisene gjelder for 2013 så de blir sikkert litt justert opp for 2014.
 4. Har ikke snøring på innerskoen...
 5. Hei. Jeg får skikkelige gnagsår når jeg går på topptur med mine Scarpa T2X. De er varmebehandlet, men det hjalp ikke noe. Hva kan jeg gjøre for at jeg ikke skal få gnagsår? Begynner å bli lei av Compeed...
 6. Gode råd. Takk. Da er turen gjennomført og erfaringene stemmer godt overens med hva du skrev. Var endel vind på toppen, så de som hadde glemt hansker ble noe kalde på fingerne... Ellers var det smart å starte tidlig, snøen var god gåbar, men startet sist av alle som skulle opp så vi fikk ferdig tråkket løype. Det var litt kaldt om morgenen, noen få minus tenker jeg, men med den soloppgangen et par timer senere var det ikke mange klager (se bilde). Ellers, å gå på 2k-topper her i landet er omtrent som å gå på 4k-topper i alpene, husk bare tau, stegjern og isøks da man stort sett må over b
 7. Heisann. Skal til Alpene i sommer, området ved Saas Fee. Noen som har peil på ca. temp i området i juli? Hva kan man forvente seg? har gått lite på høye topper, men nå har jeg sjansen, men jeg har lite erfaring så må derfor spørre dere guruer her inn. Alle typer tips tas i mot med stor takk!
 8. Selv syntes jeg det begynner å bli vel mange røde T-er i fjell og mark. Prøver derfor og holde meg utenom, om mulig. Går jeg bare på dagstur går jeg gjerne utenom sti også, men det er enklere når man ikke har oppakning. Selv Gjendebu til Memurubu blir bra om man tenker litt alternativt. 90 graders vinkler på røde T-stier = Bra tur!
 9. Heisann. Skal på telttur fra torsdag til søndag. Sommeren har kommet så planlegger uten telt, men med en liten pressening sånn i tilfelle det kommer noen regndråper. Men, det jeg lurer på. Hvordan hvor mye mat tar jeg med når jeg og dama skal være ute i marka i 4 netter? Hvor mye brød? Hvor mye kjøtt? Holder kjøttet seg? Rett og slett: Hva trenger jeg å ta med! Vi tenker å bruke sykkel til transport. Skal ikke nødvendigvis langt, men gjerne litt utfor alfarvei.
 10. svas

  Turtagrø Hotel

  Kan du definere ekstremsport? Min definisjon av det er luftsport, så som basehopp, fallskjermhopp, med mer. Toppturer osv. er ikke ekstremsport.
 11. Heisann. Noen som vet noe om snøforholdene på og rundt Skogshorn fortiden? Var der i nyttårshelgen, men da var det skralt med snø og heller mye stein. Men nå som det har kommet litt mer, er det da nok for toppturer og offpistkjøring? Mener ikke i gummiskogen osv., men toppturer uten heis og utenfor det vanlige skioppleggstyret.
 12. Smart! En ting til: Diesel? Er det samme diesel som man finner på bensinstasjonene, til ca. 11,-/litern? Er det virkelig OK og bruke, til matlaging?
 13. Sånn ja. Da har jeg prøvekjørt flyet mitt. Høres i hvertfall ut som et fly. Og når man skrur den av så verdsetter man enda mer skogens ro. Var på Anton Sport og kjøpte meg en liter heptan. Kr. 89,- skulle de ha og da ble det sånn. Dysen som sto i, DG, ble brukt. Oppkoking av 1 liter vann tok ca. 5 minutter. Og den halve literen jeg helte på fuelflasken er ennå ikke tom selv om jeg kokte 3 liter vann, lagde meg 4 hamburgere, 8 speilegg, tomatsaus og solbærtoddy. Når fuelen koster kr. 89,-/liter håper jeg å finne en annen fuel som er mer eller mindre like effektiv, men som er bill
 14. Heisann. Har fått meg en MSR Dragonfly og nå skal jeg teste den. Eneste jeg har hatt tidligere er stormkjøkken så dette er et stort skritt for meg. Har allerede en MSR-flaske som det er rødsprit på. Kan jeg bruke den og kan jeg bruke rødspriten jeg allerede har? Kan jeg bruke det på den dysen som allerede står i (DG)? Den dysen som står i (DG) tar white gas og unleaded auto gas. Hva er det på norsk? Reservedysen (DK) tar kerosene, diesel og jet fuel. Hva er det på norsk? Hvilken fuel er det lettest og mest praktisk å bruke?
 15. Hei kolla. Er veien du gikk og sånn sett trygg å følge, eller er det best å gå vi nordsiden? Aller best tror jeg det er å gå opp sørsiden og ned nordsiden for så å ende på Olafsbu for overnatting og mat der. Noe erfaring med det? Tanker en å kun gå med dagstursekker, enten vi går tur/retur Fondsbu eller vi overnatter på Olavsbu på vei tilbake.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.