Gå til innhold
  • Bli medlem

kosetur

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om kosetur

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Eh....ja! Det var det jeg mente... Godt noen følger med!
  2. Hei og takk for svar! Jeg spurte også på Alibi.no og fikk til svar at Viking 130 liter har litt større grunnflate enn 110 liter, og det er hovedsaklig det som utgjør de 20 literne ekstra. Bestilte den så med en gang, og fikk den dagen etter! Rimelig raskt med andre ord! Jeg synes den så veldig bra ut og med 3 kompresjonsremmer på hver side kunne jeg komprimere den slik at den ble minst like liten som den gamle sekken jeg hadde, så dette tror jeg blir veldig bra! Ha en fin førjul alle sammen!
  3. Jeg har en ca 12 år gammel 85 l Bergans Nordkapp som jeg har brukt til mange fine turer. Jeg merker imidlertid at på turer når det er kaldt eller om vinteren så er det behov for mer klær, større sovepose (vintersovepose), kanskje ekstra sko i tillegg til skisko etc. Dermed blir sekken for liten synes jeg og mye må bæres på utsiden av sekken. Det å ha soveposen, telt etc på utsiden av sekken bidrar også til at tyngdepunktet forflyttes negativt. Jeg ser for meg ny ryggsekk, og siden jeg er kun 173 høy (men 85 kg i matchvekt) tror jeg at Bergans Viking II på 110 liter passer for meg, også mht økonomien. Ser at jeg får den til 3200 kr rundt omkring. Men jeg lurer på forskjellen mellom Viking I på 130 liter og Viking II på 110 liter? Jeg skjønner at I-eren er 20liter større.... men på hvilken måte? Er posesekken mer omfangsrik, eller er den høyere, eller er sidelommene større eller hva? Jeg finner ikke denne info noen steder på nettet. Er det like greit å velge I-eren og heller komprimere den dersom jeg ikke trenger det ekstra volumet eller er I-eren mer "slaskete" i sekkeposen...? Noen som vet noe om dette? Er problemet med glidelås på sidelommene et stort problem, ser at flere har fått de ødelagt...
  4. Ja, nå synes jeg at det blir litt bedre forståelse av GoreTex-funksjonen. Glimrende innlegg av Skogy som gjorde at jeg som teoretiker skjønte hva dette dreier seg om! Takker og bukker! Jeg merker selv at når jeg skal dra på en overnattingstur med telt, sovepose, liggerunderlag*2, masse coca cola, godterier, fiskeutstyr etc så blir sekken tung. Og da ønsker jeg ikke å dra på ekstra med jakke og bukse. Feks dersom det er meldt blandet vær, vil jo ekstra jakke og bukse utgjøre minst 1,5 kg til, noe jeg hverken har plass til eller lyst til å bære. Derfor er jeg opphengt i å kun ta med meg ett sett med jakke/bukse. Selvsagt når det er bare meldt finvær kan jo den vanlige mikrofiberdressen min taes med. Jeg forstår det vel slik at: 1. Dersom det er bra med luftemuligheter på jakka, så går det "greit" å bruke den til tunge turer selv om man må regne med å svette mer enn en bomullsjakke. 2. Når man så har kommet frem så tørker vanligvis GoreTex jakke fort og er klar for bruk igjen etter relativt kort tid. 3. Når man ikke er i bevegelse så er GoreTex bedre enn regnjakke pga at den puster bedre dersom det ikke regner i dagevis i strekk. 4. Ved å vaske jakka 1-2 ganger i året, og påføre vannavvisende stoff på utsiden så skal den holde i mange år og være regntett. 5. Superundertøy og fleace/ull er ok under jakka, men ikke bomull. 6. Godt humør hjelper alltid uansett! Jeg har Norrøna mikrofiberdress ca 9 år gammel som er så god som ny ennå. Ikke engang kragen rundt halsen er slitt, selv om jakken er brukt mye! Men har veldig lyst på GoreTex-jakke, da jeg merker at Norge ikke akkurat er stabilitetens mester værmessig sett. Har derfor blant annet sett på Norrøna Dovre og Recon jakke, men ble skeptisk da det på nettet her ble antydet at de ikke var så veldig bra. Recon er vel også XCR-jakke, noe som var på veg ut? Noen som har noe bedre forslag til GoreTex jakke for turbruk som holder mål?
  5. Jeg har selv Tyin Arctic og det er sånn at det må være litt kaldere enn null grader før soveposen kan glides helt igjen. Altså god og varm. Har ikke prøvd den ved minus 15, men det jeg har lest rundt omkring er at det er ikke noe problem å holde seg god og varm inntil -15 eller 20 grader. Men Isbjørn sine poser er litt større og dermed bedre plass til å herje rundt i på natta. Og dersom du skal ligge uten telt kan kanskje ekspedisjonsposene til Ajungilak være tingen, MEN da blir det mange tusen penger. De tåler mer juling fra snø og is uten at de trekker inn i trekket. Når det gjelder å holde seg varm er evnt flisgenser/bukse tingen dersom det blir kaldere enn -15 eller 30 grader, nesten uansett pose har jeg inntrykk av. 5-sesonger pose går for også å klare skikkelig vinter (vanligvis har man bare 4 sesonger i Norge, men noen har funnet en til....), så noe dårlig kjøp er det umulig å gjøre... Men som sagt, skal du ligge ute og kanskje tom uten underlag må du velge andre poser...
  6. Nå har jeg lest noen innlegg her i forumet, og jeg sitter igjen med mye rare tanker som jeg gjerne vil diskutere med dere andre. 1. Innlegg på forumet sier at det bare er de som tror på julenissen som tror at GoreTex er vanntett, det er stort sett bare i reklamen sies det. Er verden virkelig så enkel? 2. Noen sier at Norrøna GoreTex er bare for de som tror de skal på tur og ikke har skjønt noen ting. Fordi Norrøna de siste årene er blitt så håpløst dårlig kvalitet. Er Norrøna blitt så dårlig de siste årene? Hva med andre merker, noen som er bedre enn andre? 3. Andre igjen sier at det som er problemet med GoreTex er egentlig ikke GoreTexen men at folk ikke skjønner at dersom du bærer sekk eller har for trang jakke og bukse så ligger GoreTexen inntil kroppen og da vil det UANSETT komme vann igjennom. Og at det derfor ikke er noe feil med stoffet. Altså er det feil på folket.... 4. Atter andre sier at GoreTex puster så dårlig at du blir svett dersom du beveger deg fortere enn en sneile, dette høres rart ut....? Mens andre igjen sier at spesielt XCR-stoffet er ganske bra og at det er store forskjeller pga kvalitet og hvordan jakke/bukse er bygd. Blant annet sies det at dersom man har "feil" stoff utenpå og innenpå GoreTexen så fungerer det dårligere... 5. En interessant ting er at GoreTex varer bare i 6-12 mnd, sies det... Da blir det dyrt i lengden og hvorfor i all verden selges det SÅ mye GoreTex. Er alle folk stinne av gryn og kjøper ny jakke/bukse hvert år? 6. Så er det egentlig slik at GoreTex er ubrukelig eller er det slik som det ofte er at kvalitetsforskjellene gjør at noen er bra mens andre er dårlig? 7. Så hvis man skal på tur en helg og det er fare for regn, er det da bedre med bomullsjakke og regnjakke eller GoreTex-jakke? Hvordan tørker man en regnjakke forresten når det er litt over null grader og fuktighet i lufta og man er kliss våt innvendig mellom jakkene pga svette? Håper på noen gode svar, da jeg lurer på om jeg skal kjøpe GoreTex jakke til kr 4000,- eller en vanlig bomullsjakke og regnjakke til kr 1000,-. Finnes det i det hele tatt noe som alle er enige om at funker??? Ha en glitrende fin jul!
  7. Jeg har som skrevet før en gang aldri brukt annet enn vanlig 95 bensin, rett fra kanna. Samma som gressklipperen. Bruker den IKKE da i telt, kun til utendørs. Funker som konge, du slipper slanger og tull og tøys, vind er ikke problem og selv kjærringa synes den er enkel å bruke! Og 900kr eller no' er billig i tillegg til at den virker. Hva skal vi med andre brennere egentlig da? Nei, løp og kjøp til de som ikke har kjøpt allerede!
  8. Jeg ringte Amfibi og spurte om de hadde reservedeler, men da fikk jeg til svar at jeg måtte kontakte uniflamesupply.no for reservedeler, noe jeg gjorde. Så da har jeg allerede bestilt derfra, kr 175 +23 i porto. Sånn passe dyrt egentlig, tatt i betraktning av 9$ på nettet....men da hadde jo porto og plunder og heft også kostet litt.... venter på delen nå, burde vel få den i morgen kanskje! Takk for tilbudet, kanskje jeg ikke burde vært så utålmodig med å bestille fra andre men burde vente på svar først her på forumet...? Uansett, tilogmed kona mi forstår ikke hvorfor folk kjøper andre brennere! Tulle rundt med rødspritflaske og forvarme og øve på dette! Og så få fyr etter forvarminga, er'ke alltid lett med vind og blåst og kaldt og utålmodig og sulten og diverse... Kjærringa synes Coelman er glimrende!
  9. Etter noen gangers bruk og kanskje underlaget er blitt vått av snø ønsker man å snu det kanskje. I mørket da er det ikke så greit å få til... Tro'kke det blir noen høydare i lengden!
  10. Hei! Jeg har en Coleman 442 A459E som er ca 10 år gammel. Har aldri bytta eller renset noe på den og kun brukt vanlig 95 blyfri. Den har fungert utmerket uten problem. Den er brukt MYE. Bortsett ifra at pumpedysa (pakningen antagelig) er så gåen at når det er kaldt får jeg ikke pumpet trykk på den. Ser at amfibi.no har pumpa men ser ikke reservedeler der. Men jeg ser på rei.com at de selger repsett til 9$ http://www.rei.com/product/406006. Får man tak i reservedeler her i Norge? Eller er det slik at når den er såpass gammel og aldri skiftet noe på den at det er lite greit å kjøpe en ny?
  11. Bruker 7-ern fra Exped i bred utgave. Det er glimrende. Har også med et vanlig militærunderlag. Før la jeg militærunderlaget nederst og et Aritach øverst. Brukte så militærunderlaget ved bålet osv. MEN! Hvorfor punkterer det oppblåsbare da? Jo, fordi det kryr av konglerester, barnåler, små men spisse småsteiner etc på militærunderlaget. Når man da legger det oppblåsbare oppå og 85 kg oppå der igjen skjer det fatale, nemlig punktering. Nå bruker jeg kun Exped-en i teltet og militærunderlaget til alt annet. Exped-en holder det den lover og trengs ikke noe annet under. En glimrende kombinasjon og er etter min mening den eneste løsningen når man skal ligge godt men samtidig beskytte det oppblåsbare. Altså: Oppblåsbar i teltet (forutsetter at det tåler mange -grader (feks Exped) og vanlig skumplast ol til alt annet. Ha en fin tur!
  12. Jada, jada, der var'n!!!!! Det var nok Deer Ambush jeg har sett på reklamen, fint at noen følger med der ute! Den største er litt tung, så jeg må nok velge vekt/størrelse forhold.... Uansett så skal jeg på tur snart!!!
  13. For en stund siden så jeg en reklame for et oppblåsbart liggeunderlag hvor de reklamerte med at det var av så god kvalitet at man kunne ligge rett på steinrøysa med det. Kosta vel rundt 2000,- eller no'. Jeg finner ikke dette igjen hverken på nettet eller andre steder. Er det noen av dere som har sett tilsvarende? Forøvrig pleier jeg å ha vanlig liggeunderlag underst og oppblåsbart oppå. Hva vil være anbefalt da av oppblåsbart liggeunderlag? Det bør være minst 60 cm bredt, jeg er lei av å ligge med armene på utsiden av de smale 53 cm liggeunderlagene..... Thermarest et eller annet og Exped er nevnt mange steder på nettet. Kan betale opptil kr 2000,-. På forhånd takk for tips!
  14. Jeg er ny her, men gammel andre steder.... Har imidlertid en Coleman Feather-stove som er brukt flittig i 10 år og er kjempefornøyd. Problemet er imidlertid at pumpepakningen har løsnet et par ganger siste par årene slik at det ikke var helt tett. Syntes det var litt skummelt. Kjøpte den hos Aaserud i Drammen men ser på internettsiden dems at de ikke har den lenger. Har søkt på nettet også, men står igjen meg spørsmålet: Hvor i h... får jeg tak i reservedeler, eventuelt ny Coleman-brenner??? Brenneren er utrolig genial. Fyll på, pump, tenn på, pump igjen-kos deg! Har forresten ALDRI brukt annen en vanlig 95 blyfri, kan noen fortelle meg om hvorfor jeg skal kjøpe miljøbensin. Jeg har aldri renset den heller og synes det funker alldeles fortreffelig. Julehilsen fra meg til dere!!!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.