Gå til innhold
 • Bli medlem

Lunder

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Lunder vant dagen sist 23. november 2012

Lunder hadde mest likt innhold!

Om Lunder

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Hadeland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lunder

  Lunder

 2. Høres ut som en spennende tur! Distansen skal nok gå fint på en måned, bare man står på. Har selv fått unna 1000 km på 30 dager, fullt gjennomførbart uten at det blir heseblesende stress. Myggen er stort sett borte så seint på høsten, men snøfall kan forekomme. Bjørnen er tilstede, du er heldig om du får se en!
 3. *gammelt innlegg jeg svarte på, irrelevant nå*
 4. Ja til Alaska-forhold i Norge, både når det gjelder rovdyr og folks kunnskaper om dem.
 5. Lunder

  Across Alaska

  Guilbeau Pass – Arctic Village Kliss våte opp til knærne etter å ha krysset Hula Hula og Itkillik Creek, startet vi på oppstigningen mot Guilbeau Pass. Dette er et fjellpass som når sitt klimaks i 1585 meters høyde, omgitt av fjell som rager høyere enn Galdhøpiggen. Caribouen har fast vandringsrute mellom sommer- og vinterbeite her, noe som er tydelig på de hardtråkkede grasbakkene langs elva vi følger. Været er med oss, sol fra en nesten skyfri himmel gjør at vi damper godt fra de elvevåte fillene våres. Opp til passet er det svak stigning, et fakta som har den ulempen at det bl
 6. Liten turrapport jeg hadde i lokalavisa: På ski gjennom gullgraverland Med bushfly flyr vi nordvestover fra forsyningsbyen McGrath. Det lille småflyet, med plass til 4 personer pluss litt bagasje, flyr like over grantoppene og vi kan se spor etter elg overalt nede på bakken. Etter ca. 10 minutter i luften lander vi på en 200 m lang rullebane, vi er i Takotna! Dette lille samfunnet med 50 innbyggere huser én butikk, en skole og noen forsamlingslokaler. I tillegg er det sjekkpunkt her under sledehundløpet Iditarod, som gjør at hele bygda arbeider intenst dagene før start for å klargjøre alt ti
 7. Jeg tror det er en bjørn som laget sporene på videoen. Videoen er tatt i mars, Minnesota-Ontario-grensa, altså i et område med bjørn og i den tida den kommer ut. Bjørnen tråkker i sine egne spor, dvs. sporet den lager med framlabben tråkker den i med baklabben. Bjørner har ikke noe problem med å gå sidelengs, og går fint på den stammen som lå under snøen. Om våren vil den være tynn og magen vil ikke henge så nedpå, slik at det ikke blir dramerker i mellom sporene. Skrittlengden er stor i begynnelsen av videoen, men blir normal etter hvert.
 8. Det er bare et spor, ikke akkurat rakettforskning eller en umulighet å lage det.
 9. Men det er jo akkurat det at når folk tror på noe, så har de mye lettere for lure seg selv. Før i tida trodde folk det fantes tusser og troll i skogen, og hva skjedde? De så tusser og troll stadig vekk. Per i dag finnes det vel akkurat like mye bevis på at det finnes bigfoot som det finnes tusser og troll.
 10. Vi var ei gruppe fra HiST som gikk fra Reinheim til Kongsvold i går, gikk i grunn veldig fint. Prøvde oss på Snøhetta tidlig på dagen, men snudde på 2000 meters høyde.
 11. Siden ingen kart har hvite områder lenger burde vi slutte med alle disse ikke-vitenskapelige ekspedisjonene, det er ikke meningsfylt nok.
 12. Korrekturlesinga mi er like overbevisende som en britisk ekspedisjon, ser jeg.
 13. Den britiske eventyreren Sir Ranulph Fiennes skal krysse den antarktiske innlandsisen fra og med mars i år. Planen er å bruke ca. 5 måneder, og gjøre det med såkalte MVLer - Mobile Vehicle Landtrain - som de sover og spiser i. 100 000 liter flydrivstoff kommer til å gå med på traversen, noe som sikkert kommer godt med i 70 minusgrader. Staute, heroiske engelskmenn på tur igjen... For et opplegg. [Hidden Content]
 14. Er nok du som er på viota. Norge ligger på samme breddegrad som Alaska, Canada, Sibir og Grønland, fra 58 til 71 grader nord.
 15. Jeg har en pelskant av jerv og ulv, og en av coyote, og denne er veldig varm og iser ikke. Den er bred så den dekker ansiktet meget godt, og bryter opp vinden og beskytter ansiktet godt selv i meget sterk vind. Har hatt fuskepels før, men er mer fornøyd med ekte vare.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.