Gå til innhold

JohanS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Takk for svar. Det virker som at Cuben fiber egentlig går helt greit. Har også lurt lenge på lett telt nå, og må vel bare begynne med å prøve meg frem.:) Den Exped Mira virker også fin.
 2. Låner meg in på tråden litt, håper det er ok. Må jo si at både Hilleberg tarp+mesh og Duplex virker interessant. Lager stoffet på Duplex mye lyder når det er vind?
 3. Jeg kjøpte en RAB Neutrino 400 i høstes men jeg får jo ikke brukt den før til sommeren. Det jeg kan si er at den er meget lett, tar utrolig lite plass og virker å ha bra materialer og god passform. Tenker bruke den ved fisketurer til sommeren, men er litt urolig før at den kanskje blir kall fordi 400 gr dun er ikke mye, selv med 800fp. Til ren tresesong bruk ville jeg nok vurdert RAB Neutrino 600 eller tilsvarende i Mountain Equipment.
 4. Tror ikke heller det. Men jeg håper den er litt (bare litt) fluffy, selv om den bare er en 400.
 5. Ja, jeg syns dette var kjempevanskelig.:) Det om man fryser eller ikke er jo så forskjellig etter vær og dagsform. Får nok bare prøve meg frem. Trur jeg holder fast ved 400. Det blir i hovedsak på sommeren den vil brukes. I kaldere vær blir det allikevel oftest mye utstyr og tyngre sovepose.
 6. Fjellsport har nå gode tilbud på soveposer. Jeg har vurdert Rab Neutrino 400 eller Rab Neutrino 600 til sommer og tidlig høst bruk i Finnmark. Ser at @turjente93 også har vurdert disse. Det ble til sist at jeg la en bestilling på Neutrino 400. Spørsmålet er om man allikevel burde ha gått for 600 modellen? Vad tror dere med erfaring? Valgte 400 modellen då den er litt lettere, og så tenkte jeg at man kanskje lett blir for varm i en 600.
 7. Takk Bragvin for bra info og flotte bilder. Trur eg må vurdere å bestille et slik telt.
 8. Genialt! Ser meget bra ut.
 9. Bragvin, det ville ha vært interessant å få en review av ditt telt etter vært.
 10. Takk for svar. Jodå, Exped har myggnettingdører. Jeg kanskje formulerte spørsmålet litt rart, men det jeg lurte på var om Optic Vue også har det. Det har vært vanskelig å finne info om akkurat det, men det virker som at Optic Vue ikke har nettingdører men noen mindre nettingvinduer på dørene.
 11. Jeg vurderer å kjøpe telt til å bruke f.eks. på Finnmarksvidda sommerstid sammen med to barn på fire år, men også til å bruke selv ved andre tilfeller. Jeg ønsker et stødig telt med bra takhøyde, fungerende ventilasjon og som tåler vær og vind. Studerte først Exped Orion III Extreme og flere Hilleberg telt, og blev interessert i Orion som jo fått mange gode omtaler. Men så leste jeg nå mye godt om det billigere Mountain Hardwear Optic Vue 3.5. Spørsmålet er hvis Optic Vue er utstyrt også med myggnettingdører, slik at man med myggnetting dørene kan ventilere og nyte vyen i nordlige breddgrader også på sommeren? Optic Vue virker og få gode omtaler om vanntetthet, men hvordan står den i kraftig vind? Tenker at Optic vue må være et godt kjøp hvis det står stødig, har normal ventilasjon og myggnettingdører i tillegg til de "vanlige" dørene.
 12. JohanS

  Nytt telt

  Hei, låner tråden litt. Blev også litt nysgjerrig på Optiv Vue 3,5 teltet. Tenker å bruke det på Finnmarksvidda sammen med to små barn, men jeg finner ikke info hvis den også har myggnetting i dørene? Er det god lufting? Står det stødig i vind?
 13. Har en ME Everest som jag har använt under ett par dagar på finnmarksvidda i mars månad, kanske -25/30 under nätterna. Den var veldig varm och go. Nu sov vi riktigt nog i lavvu men den blir ju väldigt kall när man inte eldar. Everest soveposen är extremt varm och meget välgjord. Har ikke provat Glacier 1250 men den är säkert god den också.
 14. Er det noen som vet hvis Exped Downmat UL knitrer og lager masse lyd når en bruker det? Hvordan er materialen foreksempel i forhold til vanlige Exped Downmat?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.