Jump to content

gjisen

Aktiv medlem
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gjisen

 1. Jeg er 73 kg, fordelt på 182 cm. Freke 1.0 regular satt perfekt på meg. Vet ikke om det er forskjellig passform på første og siste generasjon
 2. @Barskekarsten er artico-støvlene store / små i størrelsen? Hvis du skulle valgt igjen, ville du valgt artico eller Moritz?
 3. Noen som har ferske førerapporter fra Hunnedalen? Vurderer en tur innover fra Lortabu i helga. Er det noe snø innover mot Sandvatn, Langevatn og kanskje ned mot Blåfjell? Og, er Strålaus en fin tur på denne tida av året?
 4. Takk for gode tilbakemeldinger. Nå har også utemagasinet oppdatert sin fjellskiskotest, der blant annet Alaska og Moritz er med. Moritz kommer best ut, men med noe trekk for snøremuligheter. Alaska får svært gode tilbakemeldinger på passform og snøremuligheter, spesielt i øvre del, men dessverre en del trekk for lite vridningsstiv såle. En kombo av egenskapene til disse støvlene virker som det perfekte. Kan de lære av hverandre og lage to perfekte støvler i neste produksjon?
 5. Jeg trenger kjøpsråd, og lurer på om det er noen som har meninger om jeg bør velge Alpina eller Andrew. Andrew har vært på ønskelista en stund, og den ser veldig bra ut. Jeg har ikke fått anledning til å prøve den på, da det eneste utsalgsstedet i Norge befinner seg på et sted som ikke er verdens navle når man til vanlig befinner seg på vestlandet. St. Moritz virker som en fantastisk fjellskistøvel, og har det meste av det jeg leter etter. Alpina sin Alaska-støvel ser også flott ut, og jeg fikk gleden av å teste den på foten i helga. På min slanke lest satt den som støpt, og jeg blei frista til å slå til der og da. Først har jeg imidlertid lyst til å teste ut Andrew også. Alaska virka vridningsstiv, men det er vanskelig å si det sikkert før man har prøvd den ute i terrenget med ski på beina. Er det noen som har prøvd en av disse, eller til og med begge, og som kan begi seg ut på en aldri så liten forbrukerrapport?
 6. Temaet er vel diskutert opp og ned i mente flere steder allerede, men jeg prøver meg: Som de innvidde allerede vet så er 75mm-oppsett det eneste som gjelder på ski. Her kan vi dele tanker og erfaringer om eget oppsett, nyheter på markedet eller bare mimre tilbake til Tua-ski med Asolo Extreme.
 7. Hei! Takk skal du ha for godt svar! Enig i din siste kommentar: man blir aldri vant til dårlig vær.. Det er en ny opplevelse hver gang.. Vurderer å ta turen den første uka i november. Ut i fra svaret ditt så tror jeg det kan planlegges, men med en plan B dersom det "tilfeldigvis" kommer et snødump eller spesielt dårlige meldinger.
 8. Jeg planlegger en fottur mellom Lysefjorden og Hunnedalen i løpet av høsten. (Ser for meg å gå mellom Flørli og Røde Kors-hytta i Hunnedalen, muligens via Skåpet og Blåfjellenden dersom det ikke blir telt-tur). Det jeg lurer på er om noen kjentfolk har en formening om når det har pleid å komme snø i det området? Hva er det seneste tidspunktet noen har gått den ruta til fots på bar bakke?
 9. Ser at Fjellpulken har laget et tilbehør til sine klassiske barnepulker: x-link, som bl.a. XXL selger.. [Hidden Content] Er det noen som har prøvd dette? Fungerer det? Er det noe vits i? Og, er på- og avmontering enkelt og greit? Og, ser ut som man må skru på ski selv, hvilken type er i så fall best? Er det ok å bruke noen avdanka ski til dette formålet?
 10. Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken. noen andre ting på salg der og.. [Hidden Content]
 11. Deuter sin meis har kommet i ny versjon nå ser jeg i butikken. Bæresystemet har blitt mer stabilt, og det er enda enklere å stille på det slik at mor og far lettere kan veksle på å bære. I tillegg har Deuter endelig fått på plass fotsnorer for dem som trenger det. Ellers ikke store forskjeller fra den "gamle" modellen jeg har .
 12. Noen som vet hvordan det er i Trollheimen nå?
 13. En kamerat og jeg har lenge satt av førstkommende helg til en isfisketur. Vi er nybegynnere - så det er turen som er i fokus her. Drømmen er å laste opp pulken med lavvo og borr og fiskestang og god mat, for å nye livet på en eller annen is. Her jeg sitter på arbeid i sentrum av Oslo er det ikke så lett å få oversikt over gode (og trygge) fiskevann. Kan du hjelpe meg? Vi kan godt kjøre et par timer fra Oslo. Kriteriene er egentlig bare at isen er trygg. Pluss er det selvfølgelig om det er fisk under isen, og at det kan være mulig å sette opp lavvoen oppå isen. All hjelp mottas med takk!
 14. Jeg har brukt både Deuter og Osprey - (til både eget barn og nevø). Mitt inntrykk er at ungen har det mer komfortabelt i Deuter sin. Den har en forlenget rygg, gode vegger (i stedet for stropper), samt en myk og stor pute. Det skal ikke lange tiden til før ungen sovner i meisen, og jeg synes det ser mye mer stabilt og greit ut for hodet til ungen i Deuteren. Når det er sagt så sover de godt i Osprey sin og. Et annet stort pluss med Deuter sin er at den lange og relativt stive bakdelen gjør at man kan legge hele meisen ned på bakken / gulvet. Det er veldig praktisk når man er ferdig med turen, mens passasjeren fortsatt sover. Ungen sover videre uten å reagere - god stemning! Osprey-meisen har også noen klare fordeler synes jeg, og det er at det er veldig lett å justere rygglengden på bæresystemet. Høydeforskjellen på kona og meg er 20 cm - og når vi har lyst til å bytte på å bære så er det fort gjort med Osprey sin meis. (Det er ikke noe stress på Deuter heller, men Osprey sitt system er uslåelig). Meis er kjekt i alle fall. Hvis du bruker den mye så kan du vurdere luksusen med dette varmetrekket: [Hidden Content]
 15. Hei Øystein, kunne det ikke vært et flott alternativ å heller gå opp til toppen (Veslefjellet) fra Gjendesheim, for å så velge å snu der oppe? Da har du jo, så vidt jeg ser det, fått med deg det beste med turen, nemlig selve utsikten - og det uten kø... (Hvis det er på en kald dag så er det vel ikke noe særlig forskjell på temperaturen der oppe og nede på bandet)...
 16. Hvor kjøpte du cap´n? Vet du om det er mulig å få tak i her i Norge? Og, vet du om det finnes en som er tilpasset Brunton (Kovea) Booster?
 17. Oslomarka inkluderer også Bærumsmarka. I tillegg til alle de andre markene som grenser til Oslo, så som Østmarka og Vestmarka og Romeriksåsene.
 18. Det er skrekkscenario ja. Ikke alltid så lett å få tak i nytt utstyr der nede. Jeg har reist flere ganger til og fra og via Nairobi og har ikke opplevd det. Men, det er sikkert en plass det kan skje ja..
 19. Det høres bra ut! Vi er gira på å få til noen turer til vinteren! Har du opplevd noe nag fra andre besøkende? Hvor lange etapper tar dere i pulk / bæremeis?
 20. Det fungerer bra med KLM til Kilimajaro Int. . De har ofte en mellomlanding i Dar es Salam, men man slipper å forlate flyet. KLM / Kenya Airways flyr til Nairobi fra Amsterdam, noe som muligens er det raskeste og billigste. (Har forresten godt inntrykk av Kenya Airways). Mellom Kilimanjaro og Nairobi (og flere andre Øst-Afrikanske byer) har det de siste årene dukket opp flere ganske bra flyselskaper. Blant annet Precision Air og Fly540.
 21. Jeg har sett for meg å reise til selvbetjeningshytter. Har også tenkt å velge de hyttene som har flest sengeplasser fordelt på flest mulig rom / bygg. Dessuten kommer vi nok ikke til å legge fjellturen til Kongshelleren eller Hellevassbu midt i påskerushet. Forhåpentligvis er ikke ungen inne i en skrike-periode på det tidspunktet vi velger å dra heller. Bruker du kun sengene som er på hytta, eller bruker dere å ta med andre typer "soveanretninger" hjemmefra?
 22. Vi har lyst til å gå turer fra hytte til hytte (eller sove flere netter i én hytte), og er nysgjerrig på om det er noen her som kan dele erfaringer. Babyen er rundt ett år neste påske, så vi håper på å få oss noen vinterturer med pulk rundt påsketider, og selvfølgelig en del turer neste sommer. Hvordan gjør dere det med soving på hytta? Er det noen spesielle hensyn man bør ta i forhold til andre gjester / fulle hytter o.l.?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy