Jump to content

Trango

Aktiv medlem
 • Posts

  566
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Trango last won the day on July 14 2012

Trango had the most liked content!

Reputation

119 Excellent

About Trango

 • Birthday 07/26/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Brumunddal

Recent Profile Visitors

3,753 profile views
 1. Dovre ullundertøy. Jeg har brukt Dovre mye og også hatt noen plagg fra Devold. Kvaliteten kan ikke sammenlignes. For meg så holder Dovre mange ganger lenger enn Devold. Vasker det på 40 grader og det holder passform og kvalitet. Jeg er dog forsiktig med sentrifugering. Dovre er ikke samme merkevare som Dovrefjell bare for å avverge den misforståelsen.
 2. Lyden til Enkeltbekkasinen lages faktisk ved at halefjærene vibrerer når den stuper ned mot bakken. I mange området kalles den også for Mekregauk.
 3. Poenget er at hvis du f.eks. sitter i en gravemaskin med klo, så vil du ikke på litt avstand med sikkerhet kunne skille mellom en deodorant eller en boks med startgass. samme hvis det er en gassbeholder for helium eller et brannslokningsapparat. Du skal være 100% sikker før gjenstanden håndteres.
 4. Når det gjelder dette temaet så anbefaler jeg å spørre på en gjenvinningsstasjon eller sende en mail til selskapet som håndterer avfallet og spørre. Det er nemlig ulik praksis rundt om. Ofte så kan man spesielt i de store avisene som VG, Dagbladet etc. lese om hvordan man skal håndtere ulike typer avfall. Ofte vil dette være direkte desinformasjon i enkelte områder. Men som en hovedregel kam man si at alle former for gassbeholdere/trykkbeholdere skal leveres som farlig avfall. Punkterte og flattrykte vil nok i de fleste tilfeller passere, men det skader ikke å spørre. Det viktigste er at ingen gass/trykkbeholdere med opprinnelig form skal kastes som metall eller metallemballasje. Uansett om innholdet har vært brann/eksplosjonsfarlig eller ikke. Oppdages slike beholdere ved videre behandling eller sortering skal det ageres som om de var fulle og ubeskadiget. Maskiner/operasjoner stoppes. Området sikres og mistenkelig objekt undersøkes og tas hånd om på en forsvarlig måte. Dette medfører store kostnader.
 5. Jeg har funnet ut at klare vernebriller kan funke når du går i skogen i mørket. Spesielt granskog kan ha mye lave kvister som er vanskelige å se tom. i dagslys.
 6. Har masse utstyr som jeg ikke husker hvor gammelt er eller har arvet/fått det og ikke vet alderen. Jeg har en Norrøna Stetind sekk som er ca 25 år gammel. Den gode gamle Ajungilak Igloo soveposen min er godt over 40 år gammel og brukes fremdeles en god del netter i løpet av året. Mye av fiskeutstyret jeg har er fra helt tilbake til 50-tallet.
 7. Jeg fant ikke igjen en artikkel jeg leste om dette emnet. Der ble det opplyst at måten soveposer var konstruert på hadde betydning for hvor mye ekstra isolasjon man burde bruke. Kroppen avgir fuktighet/kondens. En god sovepose skal være konstruert slik at denne fuktigheten kommer ut av soveposen før den kondenserer og fryser. Under langvarig bruk i kalde omgivelser vil man kunne oppleve at soveposens isolasjonsevne svekkes hvis for mye fuktighet kondenseres i posens isolasjon. Det gir jo mening til tipset om å legge dunjakka over posen framfor å ha den på seg.
 8. Husk at båndtvangen også gjelder på øyer. Den er kanskje viktigere på mange øyer pga. fraværet av enkelte rovdyr. Det er forstemmende å erfare mange hundeeieres totale mangel på forståelse for båndtvangen og grunnen til at vi har den.
 9. Jeg tror tomannsutgaven av Fjellheimen bare er å få som Superlight nå. De har hatt andre utgaver tidligere. Selv har jeg et Fjellheimen Light 2 Camp. Et romslig og lett telt på i underkant av 3 kg komplett. Det er dessverre ikke til salgs. Mulig du kan komme over noe bra brukt, ellers så er vel Lofoten det som er nærmest ja.
 10. Trango

  KAR sluker.

  Jeg prøver meg her også, da det virker veldig vanskelig å finne noe informasjon andre steder. Jeg har fått fatt i en god del gamle KAR-sluker. Det er sluker produsert ved edelmetallfirmaet KA Rasmussen på Hamar. De produserte sluker i etterkrigstida og fram til 60-tallet så vidt jeg har funnet ut. De jeg har er skjesluker belagt i ekte gull/sølv. De er ubrukte i nummerert originalembalasje. Er det noen som vet noe mer om disse slukene? Har de noen verdi? Ettertraktet hos samlere?
 11. Jeg tok en tur til Åstdalen i Ringsaker for å prøve fisken i kveld. Fisk ble det skralt med, men jeg fikk en artig date med ei travel Haukugle med unger.
 12. Kilauea har vel vært i kontinuerlig utbrudd siden 1983, og har forårsaket betydelige skader opp gjennom årene. Det vi ser nå er en økning i aktiviteten i riftsoner som har vært relativt rolige til nå.
 13. Skadesaneringsfirmaer bruker ozonbehandling på alle slags tekstiler for å fjerne lukt etter brann etc. så det funker nok. Oppbevaring i høy temperatur (50-70 grader) er også effektivt.
 14. Jeg synes det er upraktisk med vannflasker ol. under klærne eller hengende og dingle fra en stropp eller et belte. Under mars synes jeg det er best med drikkeblære i sekken og slange til å drikke fra. Et isolerende trekk er nevnt og funker bra i moderate temperaturer. En metode som jeg har prøvd et par ganger med godt resultat i sterk kulde, (20-25 minus) er å tape fast en sånn kjemisk håndvarmer til drikkeblæra. De holder i flere timer og er rimelige.
 15. Mange bruker også en dunvest hvis det ikke er altfor kaldt og kan ikke få fullrost det. Hvis man skal raste og det er litt kjølig er en dunvest gull å ta på seg. Har man gått med sekk er man gjerne litt klam på ryggen. Da vil en dunvest hindre at du kjøles ned så fort som ellers. En lett dunvest lar seg også enkelt stappe ned i en litt stor lomme så den er lett tilgjengelig ved behov. Armene er mye mer bevegelige enn når man bruker en hel jakke. Likeså tåler man lettere å bli litt kald på armer og hender når resten av overkroppen er varm. Jeg synes personlig at noe av det beste med dunvest er at når du tar den av deg for å begynne å gå, så blir overgangen fra varm til kald mye snillere fram til du har gått deg varm igjen. Har du sittet med ei dunjakke utenpå litt fuktige klær så kan det føles skikkelig guffent når du tar den av og begynner å gå.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy