Gå til innhold

Fjellskald

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fjellskald

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

1 696 profilvisninger
 1. Et velment råd og jeg kan forsikre Dem, Monsiuer Memento, at jeg gjør så😊 Må til slutt nevne at en pakkepose jeg kjøpte for kanskje 15 år siden fortsatt er i bruk. Merket er WxTex. Kan ikke huske å ha lagt merke til det merket siden, kanskje ikke så ofte det kjøpes i Norge- vet ikke. Men god kvalitet:) Takk for all hjelp.
 2. @ whistler Det hjalp jo ikke på kjøpelysten ;D Høres bra ut! Da har jeg noen i hende om bare noen dager😊 Og så skal jeg også prøve de andre også ved neste handel.
 3. @ whistler 😁 Når jeg først gjør handel med sekk på fjellsport, skal jeg ta med meg en eller to og teste de ut. Kjøpe færre enn jeg tenkte først for å prøve de andre også. Annet jeg har kjøpt av Osprey har vært fantastisk så verdt å teste. Takk for innspill!
 4. Vil også anbefale Stanley One-hand. Bruker den ofte som termos til brettekopp frem til det går ann å drikke direkte fra den. Utrolig solide og holder ganske godt på varmen. Angående smaken i termosene er oppvasktablett og glovarmt vann en rask fiks.
 5. Her var det mange gode tips!:) Takker så mye. Slår fra meg Osprey posene og skal gå igjennom linkene deres.
 6. Ja til sekk. Er på hjemmesiden deres nå, og ser ut som de fleste posene heter rett og slett medium, large, small stuff sack.. Antar det er de jeg ser på nå du henviser til. Takk for innspill og tips! Skal samtidig kjøpe sekk på fjellsport, og tenkte å få med meg noen poser samtidig som frakten blir inkludert i prisen. Så da er det å finne ut om zpacks selges der. Forresten, enig der, ziplock-poser er en fin ting : )
 7. Jeg trenger nye pakkeposer. Er veldig fornøyd med det jeg har av Osprey og tenkte å kjøpe Drysack i forskjellige størrelser i dag. Søkte litt på youtube for å se diverse reviews.. Kom over noen nederlendere som var veldig misfornøyd. De hadde kjøpt dagen før de dro på tur og viste i videoen hvordan regnvannet hadde lekket inn. Kan jo være produksjonsfeil på akkurat den de kjøpte. Men ville spørre før jeg kjøper; er de å anbefale? Er det god erfaring med Osprey DrySack her inne? Takker og bukker for svar: )
 8. Litt på etterskudd. Ville nevne Skullerud tbanestasjon. Det er tre stopp etter Ulsrud. Ikke mange meterene å gå før du er på grusveien ned til skullerudstua og derfra inn i østmarka : )
 9. Jeg må ikke fokusere like mye når jeg hører svensk språk. Det blir som norsk, lett å oppfatte når man gjør andre ting samtidig. Derfor sjekket jeg ut svenske podcaster. Jeg har ikke fått lyttet nøye igjennom noen av podcastene enda, men mitt inntrykk så langt er at podcastene Ute med P1 og Husky er hva stikker seg ut som mest interessante. Kanskje noen her på forumet finner glede i å lytte til noe av dette, og her har du linkene. Er du på Android, så finner du vel podcastene ved å søke navnet: ) Ute med P1 Hjemmeside: https://sverigesradio.se/utemedp1 Apple podcast: https://itunes.apple.com/no/podcast/ute-med-p1/id1086594156?l=nb&mt=2 Denne tar for seg fiske, aktiviteter i skog og mark. Friluftsliv. Mindre fokus på fjell bortsett fra en episode om klatring på is. Profesjonell produksjon. Behagelige reportasjer. Husky Hjemmeside: http://huskypodcast.com Apple podcast: https://itunes.apple.com/no/podcast/husky/id625999582?l=nb&mt=2 Stort sett intervjuer med personer innenfor diverse friluftsaktiviviteter som fjellklatrere, syklister, skiløpere, nordpolfarere m.m. Spennende å lytte til. Vilse Hjemmeside: https://vilse.co Apple podcast: https://itunes.apple.com/no/podcast/vilse/id1298236830?l=nb&mt=2 Tar for seg grunnleggende viten, diverse reportasjer og intervjuer. Friluftspodden Hjemmeside: http://www.friluftspodden.se Apple podcast: https://itunes.apple.com/no/podcast/friluftspodden/id1298253773?l=nb&mt=2 Denne podcasten har et amatørmessig preg. Kan ha dårlig lyd og innholdet er kanskje mer givende for de som er mindre erfarne. Men jeg tar den med. Färd Hjemmeside: http://www.podcastenfärd.se Apple podcast: https://itunes.apple.com/no/podcast/f%C3%A4rd-en-podcast-om-friluftsliv/id733342464?l=nb&mt=2 Kom kanskje ikke helt igang.. Men verdt å sjekke ut.
 10. Takk som deler: ) Hørt 2 episoder og liker det veldig godt.
 11. Radio krever masse utstyr og er et stort prosjekt. Jeg tenkte mer som hva uvær skriver. Bidrag fra folk på fjellforumet.. Det samles sammen og blir til episoder. Og kanskje en kjenner en polfarer og intervjuer denne og sender bidraget, noen diskuterer diverse turutstyr.. Kanskje en hel sesong tar for seg fjellene fra sør til nord.. Og ved hjelp av noe så enkelt som mikrofonen i tlf, tas bidragene opp og sendes f,eks til en dropbox mappe.. Fjellforum Podcasten hadde vært min favorittpodcast:) Og hvor fint om podcasten endte opp i de forskjellige podcast apper så man får den direkte på tlf. Og podcasten kunne jo blitt sponset, så den starter med en reklame slik at fjellforum får seg inntekter på det.. Hadde man trengt tips om det kreative, som hvordan sette det sammen, er jeg kreativ. Trengte man hjelp til å skrive kort presentasjon av hver podcast, har jeg en forfatterhånd.. Trengte man tips til tekniske ting rundt data eller lyd, er det også hva jeg kunne bidratt med. Trengte man en intro melodi, kunne jeg enkelt spilt inn noe gitar via iphonen, og når jeg har tilgang på studio igjen kunne jeg gjort introen skikkelig. Og... hvis ideen min er totalt uaktuelt, så kan jeg alltids gå og ta meg en bolle ;D Jeg har hørt på en del podcaster hvor lyden ikke er det beste, tatt opp med mobilenen. Men tar man det hensyn og ikke sitter i rom med mye klang eller støy, samt sjekker på forhånd hvor langt unna tlf man burde snakke, blir lyden helt grei. Nei hva enn det blir til så fikk jeg nå ihvertfall luftet ideen. Og hvis- som Kjell Iver sier- at avsporing fører til andre gode ideer, så er det bra det også:) Nei nå går jeg og tar den bollen...
 12. @ Erik Haaland Fikk ikke med meg at du hadde svart. Så det nå:) Buksen ser bra ut. Jakken vises ikke, kanskje den har gått ut? Ser videre at du ikke ble helt fornøyd med den du kjøpte allikevel. Kjedelig. Da skal jeg ikke kjøpe den ihvertfal.
 13. Hei I går, i chatten her, spurte jeg en annen hva som er et must å ha med på tur, utenom selvfølgeligheter.. Og radio ble nevnt, og selv nevnte jeg podcast.. Dernest begynte jeg å tenke på podcast som omhandler fjell og natur, utstyr osv.. Begynte å søke litt og jeg fant svært lite fra Norge. Det var Jakt og fiske, men dett var dett. Sverige har noen podcaster og ble til at jeg hørte på en av de svenske podcastene. Behagelige stemmer og atmosfære, men lærte ikke så mye mer enn hva jeg vet fra før. Skal nå høre på flere fra Sverige. Men uansett. Jeg er verdensmester i å kose meg i naturen, vet en del om bekledning, om trening, men jeg er ikke nerden som har eid 20 ryggsekker, prøvd det meste av soveposer og hatt ekspedisjoner osv.. Jeg er mer den som liker dagsturer i fjellet med fjellstue og bil som base.. Så jeg kunne ikke startet en podcast som omhandler fjell og friluftsliv (så sant ikke podcasten inneholder en episode: bekledning ;D ). Så.. Jeg fikk lyst til å slenge ut et tips her inne.. Jeg hadde likt så veldig godt å lytte til en god podcast som tar for seg tips om turer, om fjelltopper, utstyr osv.. Av nordmenn, på norsk. Syns det er fantasisk å lytte til podcast på tur, når jeg gjør husarbeid, trener osv.. Jeg tenkte en del på dette siden i går, og ene ideen jeg liker godt er "Fjellforum Podcasten". Det kunne vært forskjellige personer som står bak hver episode.. Noen kanskje har ekstra mye erfaringer om diverse fjelltopper, noen passer ekstra godt til å snakke og diskutere skiutstyr og turer, osv osv.. "fjellforum podcasten" er min favoritt ide, men ide nr to er om noen her inne startet en slik podcast.. Om dette fenger, og man lurer på det med lyd og opptak, så har jeg en del viten angående lyd. Om jeg blingser helt og det faktisk fins en del slike podcaster, vel så syns jeg fortsatt ide nr 1 er god: "Fjellforum Podcasten" Kjøre til til jotunheimen, varm kopp kaffe, høre på Fjellforum podcasten, sesong 2, episode 3: Jotunheimen. Liker tanken:)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.