Jump to content

Viking

Aktiv medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

About Viking

Viking's Achievements

 1. Skal på toppturer neste uke og vurderer hvor vi skal legge turen. Ser jo ut til å komme lite nedbør neste dagene og lurer på om noen kjenner til om det generelt er kommet snø eller om det stort sett er "greie" forhold på breene i jotunheimen?
 2. Takk for svar! Går ikke på breen om det er snø da vi bare er to og det blir for tidkrevende og gå på løpende forankring..Men vi har med stegjern og evnt øks og spm er om det er for bratt eller om det er overkommelig å komme seg ned mellom kampen og piggen til breen... har sett noen bilder men vanskelig å vurdere hvor bratt det er der...håpet og ta hele runden på en lang dag.. fra galdebergtinden tom slettmarkhø...
 3. Hei! Er det noen som vet om det er mulig og komme seg ned på breen mellom slettmarkskampen og piggen for så over breen til slettmarkhø. (vet det er mulig med litt klatring og gå ryggen fra piggen, men har med turfølge av en slik art at jeg tror dette kan bli litt bratt..) vet at breene er i stadig endring bla ifht breglipper så hadde vært fint med ny info om det i det hele tatt lar seg gjennomføre.... (ikke alltid høydekurvene i kartet sier alt..)
 4. Bretur til fanaråken! Har fått nyss om at det kan være problematisk å gå breen til fanaråken fra sognefjellshytta på denne tiden av året.. Følge som skal/skulle gått har liten erfaring med bre men hadde booket inn fører fra fanaråken.. noen som vet hvorfor breen er vanskelig selv for kjente på denne tiden av året..?
 5. Hei! vurderer selv å gå i dette området til helgen! Men hvorfor mener du området fra holåtindane mot hestedalshøgda er vanskelig nå? hadde tenkt å ta denne turen på retur fra trulsbu...
 6. Hei.. til siste innlegg... her var det to gode forslag... har mest tro på amasonitt da den er relativt mørk grønn... skal forsøke å få tatt et bilde etterhver så kan flere vurdere. men den er jo ikke slipt..
 7. Hei igjen! Den er nok mer matt en blank.. Ser veldig lik ut på farge som den som er vist med bilde... jade.. er dette vanlig å finne i jotunheimen ?
 8. Hei igjen... nei den er ikke slik på farge.. mye grønnere!
 9. Hei! fant en helt grønn liten sten i underkant av en bre i jotunheimen for en tid tilbake... den lå i leira under brekanten og var av farge sterk mint grønn.... ingen stor sten men lyste voldsomt opp mot den mørke grå leiren fra breen... noen forslag.. hadde vært artig å vite
 10. kun et innspill... tror neppe det er mye snø igjen til helgen... i går smeltet snøen opp mot 2000 m selv i nordvest siden av fjellene...lå ikke igjen stort mer en 15 cm på 2100 med kram snø i går... i området rundt leirvassbu...
 11. Noen som vet om det falt snø i hele jotunheimen i går..? evnt hvor høyt ligger snøgrensa... hadde tenkt meg en tur opp i heimen i kveld..for å gå i morgen tidlig...
 12. takk for svar! da satser vi på denne turen..
 13. Vurderer å ta med barna 9 og 12 år og ta båten til torfinnsbu gå over nørdre kalveholotinden og tilbake til bygdisheim i morgen 15.08.... noen som vet hvor lang tid denne turen kan ta..? Takknemlig for raske svar da en avgjørelse bør gjøres i løpet av dagen... (mer fristet til en slik tur enn å gå i kø andre steder..)
 14. Hei Er noen år siden jeg gikk denne turen, men vi gikk over oksla og opp til toppen... dette var iallefall en helt uproblematisk adkomst. Er jo veldig fint å gå leirungsdalen men blir kanskje en litt ekstra tur i forhold til å gå fra steinflytinden.. men iallefall safe..
 15. Ang. båtturer til Gjendebu så har jeg opplevd ved flere anledninger at det er satt opp ekstra turer til gjendebu disse helgene i midten av sept tidligere.. Dette har vært fordi større grupper har leid seg inn der.... vet jo ikke om dette er tilfellet i år, men er kanskje verdt en tlf..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy