Jump to content

GeirØ

Aktiv medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Reputation

18 Neutral

About GeirØ

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kongsberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det elgen sier ovafor her er sjølsagt riktig om du ligger stille på flatt vann. Det er to ting som gjør at det allikevel blir feil. 1) Skal du svømme langt, må du dra med deg alt vannet som er i klærne, og det koster ekstra krefter. 2) Om du er i strømmende vann, følger du IKKE overflaten. Du blir dukka i alle bølger og valser, og det er tungt å komme seg til overflaten igjen med vassfylte klær. I et større stryk blir dette fort farlig.
 2. For et par år sida var vi 4 voksne og 3 bikkjer ned Piteelva. To uker på tur med alt utstyr i to ally 16,5. Ingen problem hverken med plass eller stabilitet. For min del ser jeg ikke behovet for den store versjonen med mindre du skal være mer enn 2 mennesker i den. Den store allyen er uhåndterlig å padle solo, særlig i vind. Jeg har padla mye med bikkjer i kano, og har kommet fram til at den beste plassen å ha dem er bak baksetet. Der har de det så trangt at de ikke får flytta seg fra side til side og påvirker stabiliteten. Samtidig er det nok plass til at de har det OK. De ser heller ikke stryka foran kanoen og blir mindre redde. Ned Piteelva var det en stor labrador bak setet i den eine kanoen og to koikere bak setet i den andre.
 3. Tips til å sette i spantene. Begynn med spantet på midten, det som har tverrstang på toppen og jobb deg utover mot stevnene. Tips så det er lettere å sette sammen andre gang. Merk spantene med ringer av tape slik at det er lett å finne rekkefølgen.
 4. Har hatt flere par av begge skia de seinere åra. Ingstad er suverene i laussnø, Nansen er ikke like gode der fordi de er mye smalere bak enn forran. På grunn av det søkker de mer igjennom bak slik at du går i konstant motbakke. Har kompensert det med å flytte bindingene framover på skia, men det går ut over svingegenskapene. Ingstad er de bestre fjellskia jeg har hatt til å kjøre utforbakke med. Lettsvingte og morsomme. Nansen er litt stivere og kanskje best på hardt føre. Det som er problemet med skia, i alle fall for meg er at de brekker. Har knekt ei til to ski i året de siste 5 til 6 åra, og har nå gitt opp Åsnes på grunn av det. De har ikke vært spesielt uvørent brukt, men jeg stiller i +100 klassa. Mulig det er det som er problemet. Andre som har tilsvarende opplevelser med Åsnes?
 5. Anbefaler å bruke søkefeltet oppe til høyre. Et søk med ordene oslo og kano gir mange relevante treff. For eksempel denne tråden
 6. Det stemmer, men trådstarter spurte etter elvestrekninger med litt lengde. Elvestrekket av litt lengde på denne turen er i fra Vestfossen til Drammen, noe som ikke er mer enn en kveldstur.
 7. I Lågen er det 3 lengere strekk med lite bæring. Det øverste er fra utløpet av Djupdat kraftverk like nord for grensa mellom Flesberg og Rollag og ned til brua i Svene. Om du tar med to korte bæringer i Grettefoss og Hvamsfoss, så kommer du til Pikerfoss. Det neste er fra brua i Hostvedt litt nedstrøms Kongsberg og til Hvittingfoss. Det nederste er fra Steinsholt til Larvik. Da må du bære Holmsfoss i Kvelde og stryket under E-18 brua. Begge er korte og greie bæringer. Det er padlebeskrivelse for hele Lågen på nettsidene til Kongsberg og Omegn Turistforening https://kongsberg.dnt.no/helgeturer-kano.
 8. I Numedalslågen er det både lange og tunge bæringer om du skal padle lengere strekk enn ca 3 mil. I Drammenselva er vel strekka uten bæring enda kortere?
 9. Vekt er bare viktig når du skal bære. Jeg pakker utstyr og mat stort sett som til fottur. Er det lite bæring blir det mer luksusting. Husk regelen om at alt som ikke ligger i tørrposer blir vått, og alt som ikke er festa blir borte ved velt. Jeg har kjøpt meg en tørrpose på 140 liter med bærereimer hos Eian. Den er helt genial til kanoturer. Før den pakka jeg i tørrposer i ryggsekk. Jeg pakker også alltid en separat tørrpose med skift, genser og regntøy slik at det er lett å få tak i. Har også ei lita tørrpose som brukes som håndveske til lommebok, telefon, osv.
 10. Står beskrevet i denne tråden i innleggene nederst på side 1
 11. Flere tråder her som lister opp mulige turer rundt Oslo. Kornsjøene er en fin mulighet. Sjekk svenske kartverket: http://kso2.lantmateriet.se/
 12. Min erfaring er at det kan være vanskelig å lime mens du er på tur. Er det det minste fuktighet i lufta så biter ikke limet. Jeg vil si lapp med ducttape eller sportstape (min favoritt) på tur og lim i ro og fred hjemme. Det holder i alle fall til rifter på 10 - 15 cm. Om du også tar med deg lappesaker og strips er en vurdering om hvor store skader du skal være forberedt på å reparere.
 13. Har vedlikeholdt min egen Ally samt Kongsberg og Omegn Turistforenings 5 utleieallyer i en del år. Alle 6 kanoene er mye brukt. Min erfaring er at det eneste felles stedet disse er slitt er i overgangen mellom baug og kjøl, akkurat der kanoen tar nedi når du padler den opp på ei strand. Alle kanoene har rikelig med lapper, men bortsett fra nevnte plass er det på forskjellige steder. Skadene er helst stikkskader etter skarpe ting, slitasje langs sida etter å ligget inntill bratt fjell og slitasje på rellingen etter å ha ligget opp ned på biltak. Skulle jeg ha kjøpt meg ny Ally i dag, ville jeg bare begynt å bruke den og lappa de stedene som blei slitt etter hvert. Å lime slitestriper under hele kanoen er totalt bortkasta. Skal du gjøre noe med en ny kano, så lim ei kort stripe i overgangen mellom baug og kjøl.
 14. Støtter Barskekarsten. Du skal være veldig forsiktig med utstyr du kan få vann inni om du ikke er veldig nær land og vannet er flatt eller stilleflytende. Det som blir sagt over om at du flyter på overflata sjøl om klærne er fulle av vann er IKKE riktig om du er i et stryk. Der følger IKKE strømmen overflata, og du blir dukka av bølger og valser. Å komme seg til overflata igjen med klær fulle av vann er vanskelig og det blir fort farlig. Men, jeg forstår at komforten er fristende. Må bare brukes med forsiktighet og ikke i nærheten av stryk.
 15. Sjekk denne linken: http://kongsberg.turistforeningen.no/article.php?ar_id=42363
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy