Jump to content

KjetilO

Aktiv medlem
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Reputation

108 Excellent

About KjetilO

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har et slikt jern. Perfekt til alt annet å sveise tubene sammen, da blir den for bred for mitt bruk. Men mine første diypackraft ble sveiset med et sånt jern da jeg ikke hadde noe annet.
 2. Det er ingen forringelsen av materialet fra diypackraft. Packraftene som ble lagd først er fortsatt i bruk uten noen forringelsen hverken på stoff eller sveisingen. Extremtextil vet jeg ikke, den packraften som en gang i tiden ble lagd ble aldri sjødyktig og ble kastet for noen år tilbake etter å ha blitt liggende uten at det ble noen fremgang der.
 3. Jeg kjøpte en MSR Whisperlite universal nå for noen uker tid siden. I hovedsak fordi jeg har MSR multifuelbrennere fra før og vet at MSR er omtrent bombesikker. Har en 22 år gammel XGK 2 som funker den som snus ennå, kun normalt vedlikehold gjort opp gjennom årene. Samme med en Whisperlite International fra 2006, still going strong. Whisperlite universal kan i likhet med Optimus Polaris brukes med både gass, bensin og parafin. Dog så krever den dysebytte mellom disse tre drivstoffene og bytte av hodet på drivstoffslangen. Forøvrig en kjapp og enkel sak. Dette er vel Optimusens fordel at den ikke krever. På den andre siden er Whisperliten mye mere stille i bruk enn Optimus Polaris. Så vidt som jeg vet så er Optimus Polaris endel bedre på simmering enn Msr så det kan jo være greit med mye matlaging. Skulle jeg valgt Optimus så hadde jeg valgt Polaris framfor Nova, ene alene for at Polaris har mulighet å brenne gass også, noe Nova ikke har. Men ønsker du å slippe å høre bråket som brenneren(Optimus) lager ved bruk så går du for en annen brenner som er mere stille i bruk. Eller kjøper en silent cap også, deg hjelper betraktelig på støyen.
 4. De bruker MSR xgk 2, omtrent bombesikker brenner. Har hatt min i 21 år og den fungerer fortsatt problemfritt den dag i dag.
 5. Supert. Du finner de der i alle prisklasser osv. Se forrøvrig forumtråden "Hvorfor bruker ikke alle kvistbrenner?" om jeg husker riktig.
 6. https://www.outnorth.no/stabilotherm/wood-stove-aztek?gclid=EAIaIQobChMI5sGH3JO97QIVCQB7Ch39CQF9EAQYAiABEgIDbPD_BwE#StainlessSteel
 7. https://fjordviewoutdoor.no/nettbutikk/16-pyramide-telt/63-titan-vedovn/ https://www.tobe.no/products/buschcraft-essentials-bushbox-xl?variant=30895598764168&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic er kanskje noe sånn her du mente. Googlesøk på "firestove" så får du opp en haug med noe tilsvarende produkt.
 8. Litt om CO, interessant lesning for oss som er fascinert av turbrennere😀
 9. 111T er særdeles stille hvis jeg ikke husker feil, mindre lyd enn Whisperliten. Det med tidsforbruk når du skal koke opp vann er egentlig lite viktig når man er på tur, i alle fall slik jeg ser det. Som innlegget «oksen» skriver så er det flere faktorer som spiller inn. Det være seg effekt på brenneren, avstand fra flammen til kjelen, type kjele du bruker - stål, titan eller aluminium, lokk på eller av og str på kjelen. Trangia sin spritbrenner bruker ca 8-10 minutter på 1 liter vann, omtrent helt lydløs. Jetboil Flash ca 3 minutter, Whisperlite universal på gass brukte tett opptil fire minutt, Whisperlite International på renset bensin brukte 3 minutt og 40 sekunder, bål ute som brant særdeles godt tok det 1 minutt og tredve sekunder. Alle med 1 liters kaffekjele, untatt jetboilen, og lokk på. Men på tur er det jo ingen stress, så i mitt hodet har det ingenting å si. På sommeren foretrekker jeg gass, vinteren er bensin det beste til mitt bruk. Sånne små gassbrennere med konsentrert flamme, nesten som en jet er egentlig lite brukende til alt annet enn å koke vann med fordi de omtrent ikke sprer varmen utover.
 10. Har ikke Omnifuel så det nærmeste du kommer å sjekke dette blir da YouTube hvis ingen andre her på forumet har begge brennerne og kan legge ut video av dem i sammenligning.
 11. Tenker at jeg hadde ventet til det blir juletilbud før jeg hadde handlet noen ny turbrenner fra nettbutikk. Men en helt grei kombinasjon den du referere til.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy