Gå til innhold

Lars Weyer Andreassen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lars Weyer Andreassen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Er det noen som vet hvem som er grunneier til Nordre Missjøen/Mistsjøen (Rendalen), som renner ut i Mistra, og eventuelt har kontaktinfo? Ser ut til at denne er privat og ikke dekkes av fiskekort i området. Jeg planlegger en lengre tur der jeg vil passere nettopp denne sjøen og ønsker å forhøre meg angående fiske. Vil være veldig aktuelt med en camp akkurat der, men vil jo helst ha mulighet til å ta noen kast med stanga:) -Lars
 2. Takk for godt svar. Tror nok vi må komme oss i butikk og få prøvd på. Jeg tenker i utgangspunktet at det er viktig med god polstring også over skuldre når man risikerer at pulkens vekt ender på 70-80kg, hvordan opplever du den biten?
 3. Hei alle! Jeg og samboer skal på flere lengre turer, opp til 1 mnd, og skal kjøpe Ekspedisjonsseler for å trekke pulkene våre. Slik jeg ser det står det mellom Fjellpulken sin, og Acapulka sin. Fjellpulken sin Ekspedisjonssele kommer "ferdig" med polstrede skulderreimer, mens dette må kjøpes i tillegg på Acapulka sin (noe som er litt rart når "standardmodellen" har polstrede skulderreimer). Dette gjør Acapulka sin sele en del dyrere, men den ser også enda mer robust ut en Fjellpulken sin. Dog har jeg lest/blitt fortalt at Acapulka sin sele er noe stor og ikke passer mindre individer(?). Jeg er selv 191cm og 34" i livet (jeans), men samboer er vel 165cm og mye smalere enn meg. Noen som har erfaringer rundt passformen til disse "One Size" Ekspedisjonsselene? Passer de oss begge, både meg og henne? Noen som ville valgt den ene fremfor den andre av en spesiell grunn? Dersom noen kjenner til andre seler de heller vil anbefale, fyr løs. Alle svar tas imot med stor takk:)
 4. Espen, Jeg endte på sensommeren opp med å kjøpe både 2000ml og 1300ml fra Toaks, med hank begge 2, og de passer fint i hverandre dersom man legger lokket på 2000ml i bunnen av pakkposen. De fungerte ypperlig på tur i over 2 uker hvor de ble brukt på/over bål hver eneste dag. Det som dog irriterer meg er at lokkene er så forbasket dårlig designet. De er "perfect fit" med kun en smal kant ytterst, og det vil si at ved det minste avvik i form på kjelen, så vipper lokket nedi den ene eller andre veien. Funker greit på 1300ml, men på 2000ml er det nesten umulig å få det til å ligge. Registrerer at andre på nett skriver det samme, og også at designet på lokkene til de mindre modellene er endret til det bedre. Mitt spørsmål til deg som bruker denne kjelen; opplever du det samme, og/eller har du funnet en smart løsning? Har veldig lyst til å legge 4 sveispunkter/perler i kanten, men så er det nå titan da... Forslag?
 5. Den likte jeg veldig godt, Espen. Tror nesten jeg skal investere i en slik uansett. Skulle gjerne hatt en til, mindre, som jeg kunne pakket oppi denne. Men ser ut til at de mindre modellene desverre er høyere. Ihvertfall de som kommer med hank. Hvordan pakker du denne på tur?
 6. Toaks'n så veldig fin ut, og meget god vekt, skal se om den finnes i denne delen av verden. Antagelig dyr, men det er jo de beste produktene;) Ser ellers på Trangia også. Der finnes en 2.5L å få kjøpt fritt, og en 1.0L finnes i et sett (begge med hank og lokk). Prøver nå å finne ut om det er mulig å stable sammen 1.0+2.5+stekepanne til et "sett". Hvis dette lar seg gjøre så blir det et meget godt sett (for oss), selv om det nok går å få lettere alternativer. Når det gjelder matlagingsbestikk så kan jeg tipse om barneavdelingen på Ikea:) Ministekespade, minivisp etc etc
 7. Hei! Kan noen anbefale ei gryte på rundt 1.5-2.0 liter som egner seg for bål? Finner ikke denne størrelsen med hank/muligheter for oppheng. Så lett som mulig er blitt et vanlig kriterie. Behøver ikke nødvendigvis ha lokk mvh Lars
 8. Hei alle! Det finnes mange måter å vaske klær på på langtur. Men jeg finner lite info om hva som er den mest miljøvenlige måten. Hvilke vaskemidler/såper bruker dere andre? Og er dette vaskemidler/såper som er "harmløse" for omgivelsene? Kanskje spesielt tenker jeg på bekker/innsjøer/vassdrag som er fiskeførende. Er det noen som sitter på noe kunskap her?
 9. Hei! Jeg skal kjøpe tørrbukse for bruk i packraft, men jeg har ikke helt oversikt i denne produktverdenen. Bruken blir både dagsturer, helgeturer og flere-ukersturer. Ønskede spesifikasjoner: -Integrerte sokker (ikke mansjetter) -Så lett vekt som mulig -Ikke bukseseler -Luftemuligheter Det kanskje aller viktigste blir passform. Jeg er 191cm, med ganske lange bein, bruker 33" i livet i jeans og passer meget sjelden standardmodeller som "L" og "XL" Har noe tips om modeller, med ihvertfall noen av de ønskede spesifikasjoner, som kan passe meg?
 10. Takk for svar. Har sett på Neos. Ut i fra reviews virker de ikke å være vanntette ifb med vading, men mer utviklet i retning snø etc. De veier også nesten 1kg totalt, og da kan jeg nesten like så godt bære ekstra sko. Liker dette konseptet:
 11. Det er nok sikkert tungt å svømme med store støvler på beina, men at vannet oppi støvlene veier mer enn vannet utenfor støvlene, og således trekker deg ned, DET tror jeg ikke på;) Tilbake til poenget: Når jeg skal på langtur (uker) med en miks av padling og vandring (mest padling) så må jeg tenke vekt, og jeg vil således kun ha med ett par sko (+"leirsko"). Når jeg må ut av padlefarkost for å bære rundt hindringer på noen hundre meter så ønsker jeg ikke å bytte fottøy hver gang, det blir bare irriterende. Jeg ønsker heller ikke å padle i feks knevadere med neoprensokk+crocs(leirsko) som jeg har fått foreslått tidligere, fordi dette ikke er godt nok for bæring og jeg vil måtte bytte fottøy. Jeg har funnet noen lårvadere i robust materiale+neoprensokk som man kan enten dra opp for å feste individuelt i belte/bukse, rulle ned og stramme inn over eller under kne etter behov. Disse i kombinasjon med en vadesko som er god nok til å vandre etapper med stor sekk på ryggen tror jeg vil funke. Men det blir ganske dyrt å kjøpe inn for å teste det ut... så derfor tenker jeg altså i retning av noen fotposer som er 100% vanntette som man kan trekke utenpå fjellsko/vandresko, og således enkelt ta av og på ved kortere bæringer. Fjellsko som blir klissvåte er jo ikke så lette å få tørre. Spesielt ikke dersom man ikke kan fyre bål. I høyden feks er det fint lite å fyre, og det er gjerne kaldt.
 12. Jeg har vurdert muligheten for noen kraftige lårvadere m/neoprensokk + vadesko. Da som eneste ordentlige sko på tur (utenom campsko). Foreløpig et litt for dyrt alternativ, og usikkert hvor komfortabelt det er å gå lange strekk med dette alternativet. Tenker meg på noen turer i år der det vil være viktig å ikke bli våt på beina, samt at jeg vil slippe å ha med 2 par sko/støvler. At man blir våt uansett er jeg ikke enig i, det går an å bruke vanntette klær;)
 13. Hei! Jeg er på utkikk etter 100% vanntette fotposer til bruk utenpå fjellsko/sko når jeg padler packraft/kano. Tenkte produkt ser ut som Helsport sine fotposer, men altså 100% vanntette. Vil helst at de går over kneet. Tenkes brukt når jeg padler mtp grunne/ufremkomlige partier der jeg må ut av farkosten, og når man stiger i land. Finnes dette produktet? Hvis ikke, gidder noen å produsere det?😂
 14. Takk for svar begge to! Jeg har vært inne på tanken om det du nevner Lars P, og jeg heller nok den veien dersom turen skule bestå av mye vandring med tung sekk. Men for tur som stort sett foregår på vann så føler jeg at fjellskoene tar vel mye plass, da de stort sett blir liggende i sekk. Også ved padling av elv, der man gjerne må bære packraften rundt noen hinder (stryk/foss), så vil det bli (for) mye styr med bytting av fottøy for å gå kortere distanser (ikke sikkert man vet hvor langt man må bære heller). Eventuelt at man ender opp med å bære noen hundre meter i "badesko" fordi man ikke gidder skifte, og det kan jo ende på mange måter... Har undersøkt litt, og ser at det finnes mange vadeskomodeller som ihvertfall ser (og høres) robuste ut. Jeg får nok finne noen som virker gode på foten og så bare prøve meg noen turer:) Så blir det neste spørsmålet; klarer man å unngå gnagsår om man går lengre distanser med neoprensokker oppi vadesko? Har du noen triks ESW? -Lars
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.