-
Innlegg
1 884 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
81
sneakyowl vant dagen sist 13. april
sneakyowl hadde mest likt innhold!
Om sneakyowl

Nylige profilbesøk
18 761 profilvisninger
sneakyowl sine prestasjoner
-
sneakyowl begynte å følge Haukeliseter - Finse 5-9. april 2025 , X-Dome 2, hvilken versjon kjøpte du? , Slangeprimus som fungerer ok på parafin? og 6 andre
-
Hva er egentlig hensikten med to ulike stangsett? Er det noen nedsider ved å velge short, som KAN være mer pakkvennlig? Første X Dome floppet ganske greit, men jeg er spent på å se om de har lært... Et interessant telt!
-
Kun gode ting å si om Omnilite som brenner i seg selv, men jeg har null erfaring med den på parafin da jeg kun fyrer på bensin. Har selv 3 stk i hus nå, om det sier noe😅 Effektreguleringen er både veldig presis og lar deg ta flammen laaangt ned. Et annet pluss med Omnilite er at den krever veldig kort forvarming, siden godset er såppass smått. Jeg så en vesentlig forskjell fra Omnifuel da en kompis fyrte opp sin samtidig som meg. Det er helt sikkert noen her inne som kan si noe om parafinytelsen på den. Jeg renser brenneren ofte uansett om det behøves eller ikke. Kanskje en rask runde med dysenåla hver dag på lengre tur. Gjerne som det siste jeg gjør før jeg trer ut av teltet om morgenen, så jeg med 100% sikkerhet vet at den kommer til å yte sitt beste neste gang jeg trenger den. Det som er så fint med Omnilite er at det er så veldig enkelt å ta av klokka for å komme til dysa.
- 6 svar
-
- 1
-
-
Vi starter Norge på Langs turen vår om under 2 uker nå. På den turen går vi med lave sko som ikke er vanntette. Ideen er at blir det vått så blir det vått uansett. Det er ikke så mye å gjøre med på lang tur uansett. Da er det en stor fordel med sko som også evner å tørke opp på kort tid bare av å være i bruk. Altså ingen gamasjer. På helgeturer har jeg litt annen tilnærming og kan fort foretrekke vanntette sko (enten det er lave eller mellomhøye), siden man ikke skal være så lenge ute at opptørking ikke er så viktig. Det er fint å unngå å bli kliss gjennomvått av et lite tråkk i litt våt mose - Men jeg har vel nesten aldri brukt gamasjer med korte sko egentlig, men det har sikkert sin verdi det og, spesielt i skogen om man busher litt.
- 19 svar
-
- 2
-
-
Jeg ville mye heller prioritert godt grep og kontaktfølelse med underlaget enn hvor god støtte det er i anklene. På en litt vel ambisiøs tur med noen spinkle Altra Lone Peak terrengløpesko på langs over Hallingskarvet (som jeg fant ut at kun er steinur) lærte jeg at lave lette sko er faktisk veldig fint i ur! Du er mye mer smidig fra sten til sten og kan bevege deg på en annen måte enn med store tunge støvler. Jeg ble gåen i føttene etter hvert, pga det harde underlaget, men det går mer på sålen enn mangel på støtte i ankelen. At man MÅ ha så mye støtte i ankelen mener jeg er en myte som er verdt å pirke litt i. Går man mye med lave sko får man også sterke nok ankler til å fint kunne gå det meste turer med sekk opp til 20 kg uten problemer. Men uansett for å anbefale en støvel med plenty grep og stivhet er Alfa Impact et ganske bra (og dyrt) valg. Jeg kan ikke skjønne at Walk King ikke skulle være et godt alternativ her heller.
- 19 svar
-
- 2
-
-
Jeg ville heller sagt at sekken er det første du bytter. 100-liters sekk er svært og inviterer bare til å ta med mer unødvendig ræl 😁 I sjiktet 60-85 er mye mer fornuftig for et lettere oppsett, og likevel fint mulig å gjennomføre lange turer med. Så er det en bonus at sekken da også naturligvis er noe lettere, uten at du behøver å gå for de mest spinkle og lette sekkene. Dernest hadde teltet stått for hugg om jeg var deg. Jeg har selv eid et Limelight 2p. Flott telt, men det veier en del og tar mye plass i sekken. Telt på 2-2,5kg som også tar mindre plass tar deg langt og nylontelt pakker gjerne mindre. Bla litt i forumet og gjør deg opp noen meninger om hva slags telt du ønsker. Sjekk så Finn, det er nesten alltid veldig gode kupp å gjøre på telt som enten er uåpnede eller knapt har vært brukt. Ultralett-stilen på telt har jeg ingen erfaring med selv, men det er ikke ukjent at Durston X-Mid-teltene er godt likt av mange - Om du virkelig vil spare inn vekt på teltet (til sin pris)
-
Hvorfor bruker ikke alle en kvistbrenner?
sneakyowl svarte på Tom42 sitt emne i Primus og kokesystem
Kult, men ikke verdens beste pakkbarhet kanskje. Kanskje også litt vanskelig å mate den med kvist mens man har kjele på? Fra en anmeldelse på produktet: Noe annet: Hva er det som anses som kvistbrennernes Rolls Royce i dag, med tanke på funksjonalitet, pakkbarhet og vekt? Jeg bruker en Savotta Grumpy Stove litt nå og da, og er fornøyd med den bortsett fra at den må settes sammen del-for-del hver gang den skal brukes. De typene som er henglset og brettes ut virker mer fornuftige for hyppig og rask bruk. Jeg tenker hovedsakelig for enkel oppkok av vann og småkokkelering. Ikke en stor kvistbrenner ment som et bål for varme. Er det en Firebox jeg vil ha? -
Hvis jeg skulle valgt av egen teltpark, og hadde reist alene hadde det stått mellom følgende: Fjãllrãven Abisko Lite 3 (ev. 2, men det har jeg ikke). Forholdsvis lett (2420g) Tåler skikkelig ruskevær Kjempeenkelt å slå opp med tunnelkonstruksjon og bare to stenger. Kjempegode ventilasjonsmuligheter (luker som enkelt kan justeres, to dører i fortelt, fortelt som kan rulles helt opp, fotende som kan rulles helt opp) God plass for én (obs: Ikke verdens beste sittehøyde. Anbefales ikke med tykke oppblåsbare liggeunderlag) Nortent Vern 1 Ikke tungt, men likevel langt i fra et "lett" solotelt (~2600g litt avhengig av pluggvalg) Der Abiso Lite også tåler det meste du kan kaste på det tror jeg man kan ha en enda større risikoapetitt med Vern 1 med tanke på hvor eksponert man ønsker å slå leir. Med kuppelkonstruksjonen er du ikke like avhengig av "perfekt bakke" for en god og solid pitch. Ikke like gode ventilasjonsmuligheter som Abisko Lite, men har to store dører som kan stå helt åpne og som i praksis åpner halve kuppelkonstruksjonen. Dette gjør at varme fra solstråler ikke blir "fanget" like godt inne i teltet som med et tunneltelt eller enkelte kuppeltelt. Selv om det er et enmannstelt er "brukbart areal" stort. Spesielt takhøyde og lengde er storvinnere her. Det måtte nok blitt stein-saks-papir mellom disse to - Men kanskje Abisko Lite 2 istedenfor 3. Den ekstra plassen du får med 3-eren er unødvendig hvis du reiser helt alene. Det er fint plass til én person og ryggsekk og utstyr i 2-er utgaven (Jeg har Abisko Shape 2 som har samme dimensjoner i innerteltet som Lite 2). For å fortsette på vannbeholder-digresjonen så kan jeg varmt anbefale Hydrapak Seeker-vannposer. De veier lite og tåler mye. Det er uverderlig å kunne fylle med seg noen liter der man har sjansen for å kunne enklere velge seg en fin leirplass uten å være avhengig nærhet til vann. Eventuelt å kunne gå etapper der det er lite vann å finne, som ble nyttig da jeg krysset Island. I Norge tror jeg ikke det så ofte er tilfellet. Bonus med HydraPak-vannposene er at Katadyn BefFree-vannfiltere passer i posene. Vil du spare litt vekt så dropper du orginalkorken og bruker kun filteret som kork
- 7 svar
-
- 1
-
-
På støkkjakt uten hund er man veldig avhengig av å høre omgivelsene sine. Da er det vanskelig å gå med aktiv støydemping, siden du nesten bare hører dine egne fotsteg. For å ikke kjøre HELT ubeskyttet på den jaktformen bruker jeg noen enkle ørepropper med filter ment for motorsykkelkjøring (søk på pinlock earplugs). De demper ikke "komplett" som ordentlige ørepropper, men slipper inn litt på en måte som ikke gjør så stor forskjell i lydbildet, men tar av noe av støyten. Jeg kjøpte også noen grisedyre Cens Proflex DX5 støpte ørepropper med aktiv støydemping. Disse demper skikkelig godt, på nivå med hørselvernsklokker. Jeg har ikke prøvd de på jakt enda, men av det lille jeg har prøvd med aktiv støydemping på synes jeg det med de også blir for kunstig lyd som er vanskelig å retningsbestemme. For andre jaktformer, f.eks. rypejakt med hund velger jeg nok CENS-proppene - Men jeg mistenker støkkjakta forblir med kompromiss-proppene, som uansett er mye bedre enn ingenting.
-
Det et vel greit kjent at Norrøna Recon rammesekkenen er mye bedre for tyngre bører enn Para Ranger. Til å være en såpass stor sekk synes jeg ikke Para Ranger bærer veldig bra når det bikker over 20-25 kg. Det føles liksom som om alt stoffet siger ned. Volumet i forhold til bærervnen burde vært 80-90 liter og ikke 120 mener jeg. Jeg byttet ut min Para Ranger med mindre Fjallraven Kajka-sekker (65 og 85) for noen år siden. 85-ern føltes bedre ut med tyngre bør enn Para Ranger, men opp mot 30 kg begynner grensen å bli nådd for hvor god den også er. Savotta Jaakaari XL kan også være noe å vurdere mot Recon. Der får du en veldig solid sekk med skikkelig ramme, men noe lavere volumkapasitet.
- 21 svar
-
- 1
-
-
Norge på langs – alene og uten hastverk
sneakyowl svarte på Kenneth Skauge sitt emne i Ekspedisjoner og utenlandsturer
Undervurdert tips. Dette var jeg ikke klar over! Min rute går utenfor det meste av dette med unntak noe partier østover ved Knaben som følger stien. Tolker jeg rett er det "greit" å følge stiene. -
Jeg liker også konstruksjonen her bedre enn X-dome. Tradisjonelt og enkelt med lette materialer. Jeg hadde likt å sett en utgave av CrossPeak med en tredje stang, så man har et "solid" fortelt som sannsynligvis holder litt bedre mot vinden om den skulle snu fra foretrukket side. Det hadde nok bikket kiloen med det, men det er fremdeles mye lettere enn mye annet der ute. Ventilasjonshettene i dørene er 👌👌 Kanskje skille ut til egen CrossPeak 2-tråd?
-
Fantastisk! 🙌🙌 Megakudos for å være frempå! Turkart oppleves nå lynrask igjen!
-
Det kommer til å bli partier med mye vei-trasking under Norge på Langs. Da er det er fint å forberede kroppen litt. Det ble tidlig opp 2. påskedag for å gå en treningstur på 30 km med ~14 kg i sekken på en salig miks av asfalt, grus og skogsstier. Turen fulgte Alnaelva i Oslo fra Svartdalsparken og helt opp til Grorud og Lillomarka før vi svingte ned Solemskogen og Kjelsås og videre ned til Sagene for å runde 30 km. Turen langs Alnaelva kan anbefales Mange fine grønne lommer viklet inn i tunge industri- og boligområder. Med litt slitte Alta Lone Peak-sko med lite demping + nok asfalt er det ikke sjokkerende at man i dag er litt øm i føttene. Utover det er det godt å kjenne at kroppen er justert inn på at 30 km dagsetappe til fots går helt fint, selv etter en litt slapp periode med lite trening pga. sykdom og litt vondt kne i det siste.
- 100 svar
-
- 10
-
-
Hmm, det er jo interessant at evig-produktet kommer i ny versjon. Blir da erstatter-deler på førsteversjon byttet ut med nye typer? Jeg regner ikke med at Alfa kommer til å sitte på et evig lager med reparasjonsdeler til førsteutgaven. Angående såkeskifte så merket jeg ikke noe forskjell første gang mine Impact ble sålet om, men andre gangen hvor også Gore-tex membranen ble byttet ble de merkbart trangere og måtte "gåes inn" på nytt selv om resten av skoen var den samme.
-
Kult prosjekt med konkrete erfaringer! Ut i fra bildet ville jeg kanskje utfordret å ikke sett på større pulk men heller vurdere hva man har med i pulken. Den så svæær ut! Når legges neste etappe?
- 2 svar
-
- 1
-