Gå til innhold
  • Bli medlem

Rogavel

Aktiv medlem
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rogavel

  1. Jeg skulle gå for DSG da jeg vurderte hunderaser. Endte opp med en Norsk Lundehund!:) Det er en gammel ur rase som passer inn i beskrivelsen din -eneste lille haken er at noen Lundehunder kan være noe sta til tider (ur raser er ofte litt sta..) Verdt å kikke på og lese litt om hvertfall:)
  2. Var bare meningen å fyre opp litt😄 Jeg er forsåvidt litt enig i det som blir skrevet på denne tråden!
  3. I Norge har vi nesten 7000 ferskvann og 22000 elver en kan fiske i. Forstår deg veldig godt at det er viktig å fiske i akkurat det vannet. Han gretne gubben kan heller finne seg en annen plass å komme seg vekk fra folk å by på!
  4. Kunne ikke vært mer fornøyd med min Helinox Ground Chair!:) Lett å sette sammen, veier rett over 600gram og tar ca like mye plass som et standard luft liggeunderlag. Den synker ikke ned i jorda/snøen slik som noen andre modeller gjør. Du sitter lavt må du ta i betraktning. Sliter du med å komme deg nedi og ut av en godstol pga korsryggen kan en større og litt tyngre variant være bedre for deg.
  5. Det er slike dager som gir de fine, tempererte og lyse dagene ekstra glede! Stå på og god tur i morgen Kjekt å lese oppdateringene dine.
  6. Minnet meg nesten litt om gamle Windows bakgrunnen😄 Takk for du deler en fin turrapport:)
  7. Ha en flott tur! Dette blir gøy å følge mens vi andre stiller inn vekkerklokkene for å komme oss opp på arbeid. Som andre tidligere har nevnt ser jeg også frem til mer nerdeinnlegg om utstyret du har med deg:)
  8. Ja, de nevner både den og Feral genseren fra Ulvang. (Og enkelte trenger å lese ett par fakta om rovdyr og sau i Norge virker det som.. beklager TS, klarte ikke dy meg)
  9. Noen med erfaring fra Ulvang sin netting? «Ulvang Merino Net 3/4 Pants» og «Ulvang Merino Net RN LS Shirt» ? Disse har 100% merinoull i motsetning til Brynje og Aclima.
  10. Hadde jeg vært denne dama hadde jeg nok «vært uheldig og gått ifra all ID hjemme i byen, som jeg heller ikke husket navnet på!» og gått min vei. Kontrollfreaknorge som gir ut en slik hinsides bot altså.. hadde holdt leenge med én.
  11. Trasket rundt omkring på Tysvær, Nedstrand. På stier, utfor stier, noen flotte utsikter og en del fisking. Nydelig vær og stemning! Valpen, Ivar, poserer dritbra på bildet💩 Operasjon redd fiskekroken Ivar soler seg mens vi fisker. lånte bort Unna teltet til han ene turkameraten mens jeg sov i Nallo 3
  12. Er det denne du mener? Ikke så galen pris på den nå hvertfall.
  13. f... dette skulle jeg visst om før jeg bestilte Rab dunposen min.. med RZ av alle ting
  14. Dunpose da? Evt Mountain Hardwear som påstår de har en ny måte å lage posene sine på slik at deres syntetiske poser kan konkurrere mot dunposer i vekt og temperatur. Pakkstr er derimot dobbelt så stor. Her er det noen gode forslag. Jeg har bl.a skrevet et innlegg om Mountain Hardwear Lamina Z Blaze posen som har T-Lim på -26°C. Denne er relativt billig ifht dunposer.
  15. Dersom du ikke har funnet deg telt: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=142476566 Uten bunnduk vel og merke, kan prute godt på prisen da Vi klarte oss helt fint uten bunnduk i førstegangstjenesten!
  16. Dette hører vel heller til under "Hva har du kjøpt nå"-tråden, en her inne som handler om bukser med full glidelås langs beina? Sikkert et brukbart kilt å ha med seg på tur uansett!
  17. Unna veier jo 2285 gram, rundt 1 kg mer en oppgitt Trolltind vekt (Helsport oppgir både 1,45 kg og 1,3 kg på sin hjemmeside. Se produktbeskrivelse , samt info. Hva stemmer?) I Unna får man 10 cm mer på lengden, 10 cm mindre på bredden og 5 cm lavere høyde. @Memento mori , hvilke telt står best i vind av disse to? Vil også tippe Hilleberg 1200-duken er mer slitesterk/robust en Trolltind sin SL duk?
  18. Jeg hadde iPhone 5s i 2,5 år uten problemer med batteriet. Varte ned til 0% alltid. Fikk meg iPhone 6s og her kunne batteriet ryke når som helst føltes det ut som. Værste jeg har vært borti.. Så kom iPhone X. Denne har oppført seg eksemplarisk på alle områder. Kanongodt kamera -spesielt i "portrett modus". 5s har vært en reservetelefon til nøds (og lillebrors lånetlf i et godt halvt års tid). Selv om denne mobilen ser ut som den har vært gjennom krigen så holder den fortsatt mål (med en liten systembug en sjelden gang, men sjeldent. Dette kan og skyldes at den som sakt ser ut som den har vært gjennom krigen. I dag er den såpass herpet at den ikke lenger kan trykkes på, men starter gjør den!) Virker som iPhone 6 serien var noe ræll for de fleste når det gjaldt batteriet. Savner litt størrelsen og robustheten på 5s, men den store skjermen på X er veldig kjekk å ha til tider. Vann -og støvtett er X også. Ikke overdriv vanninga da, har hatt den med i dusjen ett par ganger der jeg surfet/ hørte på musikk. Har hatt små problemer med lyden under samtaler i korte perioder etterpå. Problemet har forsvunnet av seg selv etter noen dager:)
  19. Aner du, eller noen, når denne kommer i 2019 utgave, eller om den i det hele tatt kommer? Har siklet på denne enkle, superlette og helt vanntette buksen en stund nå. Virker som butikkene "fader" den ut for tiden. Enten er den utav produksjon, eller så er den på vei i en ny versjon.
  20. For å ikke nevne at man skaper et realt gasskammer inni teltet! (Eller er det kanskje bare meg)
  21. Hva skal du med nettbrett når du har mobilen med deg? (Antar da du har mobilen med på tur) Feks iPhone X, med noen justeringer, så vil batteriet vare leeenge i flymodus dersom du laster ned disse kartene i PDF format. Med en 5,8 tommers skjerm er det rikelig for meg! Batteriet er i underkant av 3000 mah, lett å lade opp og varer som sakt lenge (i rette modus, innstillinger og bruk). På en smartphone finner du kompass i tillegg Bør alltid ha kart og kompass med på en langtur uansett. Elektronikk kan plutselig ryke for hvem som helst, uansett hvor godt du tar vare på det! (Murphys lov)
  22. Skal du ha rene ingredienser anbefaler jeg heller å eksperimentere litt med tørking i stekeovn, evt kjøpe en "tørker". En kollega brukte nettopp 3 store lapper på en tørker, og han lager sin egen "real turmat", samt sin egenprodusert beef jerky.
  23. Jeg er helt enig! Bare brainstormer litt på å få ned pakkvolum på en NPL tur. Det er jo faktisk helt sant... Med mindre man finner ut at en vakuumpose veier (Jeg vet ikke altså!) 10 gram, mens real sin veier 20. Har man med seg 10 pakker sparer man noen gram her, og gjerne hvis det er mulig å vakuumpakke flatere en det REAL gjør, så sparer man litt volum på det i tillegg. Antar at på en NPL tur så teller gramma og volumet masse.
  24. De fleste koker vannet sitt i en liten potte eller kaffekjele på rundt literen. Kan vel spise rett fra denne. Slipper en del gram søppel man må dra med seg også da! Så sant at maten holder seg varm de minuttene man vente på at maten trekker og gjør seg ferdig (for å slippe å ha gassbrenneren på unødig lenge). Dette har jeg ikke forsket på.
  25. Det er jo mulig å gå til innkjøp av en vakuum-maskin, evt låne en. Du får de relativt billige nå til dags, og funker helt fint. En kompis har kjøpt sin på Clas Olson eller Biltema mener jeg. Nå er det flere mnd siden han testet den ved å vakuumpakke salat. Salaten er like grønn og fin inni fortsatt den dag idag Verdt å prøve med en REAL dersom du får hendene i en slik maskin! (Man kan vel også legge maten mer flat før man vakuumpakker i tillegg, flatere en det REAL legger den?)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.