Jump to content

ostenxx

Passivt medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

ostenxx's Achievements

  1. Takk for svar og gode råd. Det ble en Kajka 100 liters sekk i forrest green. Ut fra rygglengde skal denne funke like fint til min høyde som 85 literen. Uansett tenker jeg å benytte angreretten om jeg ser den blir for stor eller uergonomisk. Jeg gir en oppdatering når den er i hus.
  2. Hei, jeg har tenkt å kjøpe meg en ny fjellsekk og har sett meg ut en Fjällräven Kajka 85 eller 100 liter sekk. Jeg ønsker et hakk større volum enn min gamle Lundhags sekk som er på 75 liter. Men jeg er en mann med lav kroppshøyde på 165 cm. Har noen tips til hvilket volum av nevnte sekk som vil passe meg best? Vil 100 literen bli for stor og uergonomisk ift. min kroppshøyde? Tips rundt valg av størrelse tas i mot med stor takknemmelighet. EDIT: Jeg vil tilføye at sekken skal brukes til overnattingsturer i fjellet og må romme en god del utstyr. Eksisterende Lundhags er akkurat stor nok og som regel oppfylt til randen. Jeg kunne tenkt meg litt mer volum å gå på, primært for kunne romme litt mer "luksus" på tur enn jeg har plass til nå.
  3. Hei igjen og takk for alle gode råd! Ingen dum tanke å skifte til teltet du linker til. Synes dog det er litt utenfor mitt budsjett. Jeg er lite fristet til å bruke så mye mer enn salgssummen på rundt 5000 kr. Hovedproblemet med Fjellheimen Xtreme 4 for meg er rett og slett vekta og pakkvolumet. Jeg er ikke store karen med en høyde på 165 cm over havet, derfor skader det ikke om flermannsteltet tar litt mindre plass i sekken min på 75 liter (Lundhags V8 75 liter for å være eksakt). I tillegg synes jeg at et så stort telt stiller en del mer krav til hvor man plasserer det. Skal f.eks. alle ligge tilnærmet flatt, begrenser det veldig plasseringsmulighetene ute i terrenget. Jeg kan godt spytte inn noen tusenlapper i nytt telt i tillegg til salgssummen, men da må i alle fall vekten rettferdiggjøre det. Forøvrig trenger jeg ikke stormmatter eller enorm mengde barduneringsfester slik som på mitt Fjellheimen. Lengden på pakket telt er like viktig for meg som selve volumet. Når jeg skulle kjøpe tomannstelt prøvde jeg en kort periode Nordmarka II, men syntes teltet var for langt i nedpakket tilstand. Byttet derfor til Ringstind. For dere som har Helsport Rondane; hvordan opplever dere høyden på teltet?
  4. Hei. I 2006 kjøpte jeg Helsport sitt Fjellheimen xtreme 4 mannstelt etter min første sommerjobb. Tanken var at stort og fancy er lik langvarig opplevd kvalitet og mye bruk av teltet. Men teltet har blitt brukt ytterst lite da jeg stort sett har rappet mine foreldres Fjellheimen 3 manns standard grunnet vekten og plasseringsvennlighet. I forrige uke kostet jeg endelig på meg et standard Ringstind 2 mannstelt som mest trolig vil bli med meg på 90 % av turene i fjellet grunnet lav vekt og pakkvolum. I tillegg er jeg som regel på tur alene, noe som taler for et mindre telt. Men jeg er veldig i tvil om jeg nå skal selge Fjellheimen. Alternativet til dette teltet er å kjøpe et mindre og lettere 3 mannstelt, f.eks. Helsport Rondane. Men jeg må si at jeg liker takhøyden og størrelsen på forteltet på Fjellheimen fremfor en del av de mindre teltene. Hva tror dere? Beholde det gamle eller selge og skaffe et alternativ? Jeg la teltet ut på finn.no i forrige uke og fikk mange hevendelser på en pris på 5000 kr.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy