Gå til innhold

malinmej

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om malinmej

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ok, det var tydelig beskjed @Espen Ørud. Stoler i grunn på en slik tilbakemelding, jeg👍. Men må bare spørre om det er størrelsen (30 cm) eller materialet? Ser at noen skriver om å lage egne plugger på ca 20-30 cm.
 2. Ok! Nå skjønner jeg! Lærer og lærer hele veien her. Hilleberg ass! Det må en si. Og tusen takk, Terka for gode instruksjoner både i skrift og film. Veldig nyttig!
 3. Herlig herlig! Jeg har kun hatt noen få netter i telt i minusgrader fra før, men da ikke med noe særlig snø. Så nå drømmer jeg i vei om å følge opp ønsker og tanker. Jeg tar med meg alle tips!! Absolutt! Så må jeg bare se når og hvor og hvordan. Er litt skummelt å dra ut alene, samtidig som jeg har lyst til å komme over den terskelen. Tusen hjertelig takk:-)).!
 4. Ok, jeg skjønner. Da er det ikke vanlige små plugger som er greia til forankring på en slik måte. Er det for øvrig bedre å forankre på en slik måte som beskrevet av @Lofoten-Møring enn å sette opp plugger på vanlig måte? Kommer an på snøforhold?
 5. Takk. Til det bruket du beskriver: - Kan man bruke vanlige plugger som følger med teltet (Fjellreven)?
 6. Hei, De er to cm. eksakt på det bredeste. / Malin
 7. Hei! Jeg håper jeg kan spørre dere erfarne fjell-forumere angående snøplugger til vinter-telting. Har samlet på meg en del utstyr litt og litt. Nå senest idag kjøpte jeg disse teltpluggene fra Cochlans til 50:-). Det er Chochlans rugged ABS plastic tent pegs 30,5 c,. Se bilde / link. Jeg har lest litt om at folk her inne lager egne teltplugger av brøytestikker, bambus osv. Så fant jeg disse da. Har ikke tenkt å investere dyrt. Hva tenker dere - med tanke på snø? Det blir definitivt ikke ekspedisjon eller hardt vær med det første. Kanskje en overnatting i godt og vennlig vinter-vær et eller annet sted (aner ikke for å være ærlig). Er dette plugger som kan funke tro? 50 kroner var jo ikke stort. https://www.coghlans.com/products/12-inch-abs-tent-pegs-9312
 8. Ok. Tusen takk @Tessatroll for all god info og mange fine råd, som jeg tar med meg videre. Fikk syn på en brukt fjällräven anorak som jeg vurderte å slå till på, men har Gore tex og dermizax-jakker fra før, så da ble det ikke kjøp akkurat nå🤣.
 9. @Tessatroll - siden jeg har deg "på tråden". Litt mer råd angående bekledning. Skjønner at avhengig av vær.. Men likevel. Ville du satse på type kraftig gore tex eller kraftig bomulls-anorakk som hoved"beskyttelse" på slik tur?
 10. @Tessatroll Vi har en turgruppe-leder som har planlagt følgend: Fra Alta i bil til startsted Stilla videre til Jokta fjellstue, Nedre Mollisjok, Ravnastua, Karasjok. Vet ikke om dette regnes som sjølve vidda?? Har aldri vært oppi der før og gleder meg skikkelig!
 11. Da har Alfa-skiskoene kommet fra Gamletorvet sport. Tror jeg kjøpte det eneste paret i strl. 40 på hele nettet:-). Alfa Nordmark ble det og det er altså er par skinnstøvler som passer til vanlig NNN-binding. Synes det virker som et godt valg. Har god plass til både såle og tykke sokker. Blir spennende! Tusen takk alle for gode råd og innspill! @Tessatroll - masse god tur til Vidda i Mars! Kanskje vi sees☺️🤗!
 12. Ok, jeg skal sørge for plass og passform! Får se om jeg tar meg råd å kjøpe Yeti-gamasjene. Virker som om man tar dem på "en gang for alle" ved google-søk. Litt dumt hvis man vil bruke siskoene uten gamasjer en eller annen gang?
 13. Spennende, jeg skal bestille slike sokker, og dampsperrepose høres lurt ut. Har fått syn på denne skistøvelen - som passer til NNN. De ser jo fine ut?! https://alfa.no/nordmark?color=Black&size=36&gclid=Cj0KCQjwi7DtBRCLARIsAGCJWBoavLLNJMWAYxpM38BaIgpFhbtV19qi4lA3SMZmZrH9f_Df2ugGsWEaAtS4EALw_wcB
 14. Hm. Ja. Det er kanskje sant, ja. Det blir jo en del ekstra å bære på. Så Bc er mer robust altså. Det er jo et poeng å ha litt robuste ting på en slik tur, det har du særdeles rett i. Må finne ut av dette. / Malin
 15. Hei, Hehe. Visste ikke at jeg var inne på et så følsomt / omdiskutert tema. Herlig:-). Men du, takk - så bra med flotte svar og råd. Det er jo veldig deilig å høre at skiene mine sannsynligvis duger!! Da må jeg opp ca to skostørrelser kanskje? Ja, jeg skjønner jeg får prøve..:-). Berghaus Yeti - er det disse? https://www.fjellsport.no/berghaus-yeti-attak-ii-gaiter-au-green.html?channable=e80712.MzUyMzkz&gclid=Cj0KCQjwi7DtBRCLARIsAGCJWBpGU-ekEJazhk5K70-qieWDJmQF_ywK0Q5cuCcQA5PoUU50dFg42ekaAlqEEALw_wcB Takk igjen!!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.