Jump to content

malinmej

Aktiv medlem
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

malinmej last won the day on August 2 2020

malinmej had the most liked content!

About malinmej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

malinmej's Achievements

 1. Takk for innspillet ditt. Jeg har fått litt "dytt" her til å ta noen beslutninger som gjør at jeg kutter litt på pakkingen. Det er bra!
 2. Takk. Jeg tar med en gore tex paclite (200 g) skallbukse jeg kan ha utenpå i tilfelle regn eller styggevær. Så da blir det Norrøna flex jeg går i.
 3. Dette var akkurat det svaret jeg trengte for å bestemme meg. Så bra innspill. Dette med overlappende funksjonalitet - helt riktig. Jeg måtte bare ha litt bekreftelse / dytt på det. Tusen hjertelig takk. Det blir norrøna bukse og droppe softshell-jakke til fordel for en superlett vindjakke.
 4. Det blir en Bergans Helium, med mindre jeg ombestemmer meg i morgen å sjekker ut Targhee, som @Tessatroll anbefaler. Skal dra på Intersport å prøve den også. Så da har jeg en ca. plan😊👍. Takk for deres tips!
 5. Den Halti sekken finner jeg ikke her i Norge. Får ikke mulighet til å prøve. Tur om to dager😊.
 6. Hei, takk for svar😊. Kult med nesten samme rute. Vi starter lenger nord enn det du gjorde. Ved Øksendalen. Ja, vi avslutter med Sjusjøen - Målia - (det er den lengste etappen - er per dd ikke kjørt opp siste ti dager, så dette er spennende). Så kjører vi til Gåsbu før hjem igjen med tog fra Hamar. Satser på det blir bra, ja👍.
 7. Hei, Skal gå hytte til hytte om to dager. Noe vidde - Litt mindre høyfjell - noe "lavland". Ringebu - Hamar. Det er meldt plussgrader på dagtid. Turen går over fem dager. Til dels lange etapper. Har funnet sekk nå (Bergans helium). Sekken er da i boks. Men.. Jeg pakker og pakker opp og vurderer. Legger til, trekker fra. Jeg holder på å bli sprø. Selvfølgelig vil jeg pakke lettest mulig. Skal ha med i sekken (snakker kun bekledning her nå - går med sovepose ++ -vindsekk + alt mulig stæsj i sekken): Skallbukse og jakke Lett dunjakke Ullskift Overtrekksvotter, langrennshandsker, ullvanter Men her stopper det opp for meg. Valg: Skal jeg gå med softshell bukse (norrøna falketind) og sofshelljakke (som veier nesten en halv kilo) eller skal jeg gå jeg med langrennsbukse (swix med windstopper i front + fleece på overkroppen (+ lett vindjakke patatgonia)? Jeg går meg alltid varm. Klarer altså ikke å bestemme meg. Softshell eller vindjakke og fleece? Langrennsbukse eller turbukse? Hva går DU med? Hva foretrekker du av softshell / fleece / langrennsbekledning / tynn vindjakke - og hvorfor?
 8. Tusen takk for svar. Nyttige og gode. Jeg må ut å prøve. Savner sidelommer på Targhee. Det er kanskje ikke så vanlig på en skisekk, men er veldig glad i sidelommer. Har lyst på Eja, men leser at den er smal i skulderområdet. Og Exos synes jeg har litt kjedelige farger (hvis lov å si). Prøve må jeg uansett. Det er jo dessverre sånn at man ikke helt vet hvordan en sekk oppleves før man har gått x antall mil med den. Hm.
 9. Uffa, ja, nå ble du litt pessimist:-). Det var nok godt ment. Ja, værmeldig og løypestatus har selvfølgelig noe å si for gjennomføringen. Saken er at det vil bli kjørt opp spor i forbindelse med et lenger skirenn som skal gå (deler av) samme tur noen få dager senere.
 10. Hei, Jeg skal gå (sammen med andre damer) hytte-til-hytte nå om litt. Vi går på langrennsski med lange dagsetapper (den lengste er 4,5 mil - noe som gjør meg litt nervøs). Vi har tro på at det er oppkjørte løyper hele veien. Jeg har to sekker fra før: En Osprey aura ag 65. Denne blir for stor og klumpete innbiller jeg meg. Hoftebeltet som er ganske kraftig er nok litt i veien for stakebevegelse. Og så har jeg en Tempest 30. Denne blir for liten. Har prøvepakket og det funker ikke. Tenker 50 liter ca. Vil pakke lettes mulig da det er lange dagsetapper, men god bærekomfort er selvfølgelig viktig. Jeg tror at jeg har ganske brede skuldre, så mulig en herresekk kan gå 🙄.🤔. Hofter har jeg vel ikke noe særlig av, sånn atte.. Vet at sekker må prøves - men hvis noen har noen "start"-tips, så man har noe å gå etter når sekk skal prøves. Ting jeg lurer på er f eks: Hva bør egentlig være forskjellen mellom en "tur-sekk" og en "langrenns-sekk"? Sånn med tanke på bæresystem og muligens sekkens oppbygging / balanse. Skal en slik sekk f eks sitte tettere rundt / mot kroppen enn en større tursekk med tanke på bevegelighet? Og er det en bakdel hvis sekken blir for høy og smal med tanke på balanse? Her er det jo ikke snakk om randonee eller is-klatring eller andre ting som krever en ekstra "finessrik" sekk spesifikt rettet mot ski/snø/is. Annet enn å gå på skia da. Det vil selvfølgelig være en fordel dersom sekken kan brukes på hytte-til-hytte og tur til topps på sommer også! Tar gjerne imot anbefalinger. Har sett på Osprey Exos / Eja. Og Osprey Mutant. Og Gregory Targhee. På forhånd mange takk!
 11. Har du sjekket sko / støvler fra Hanwag? De har litt forskjellige modeller for folk med bredere føtter, og også modeller for folk med "hallux valgus" (altså den knølen som kan være litt større hos noen ved leddet til stortåa. Synes du skrev noe om tær lenger oppover i tråden. I tillegg har de sko uten gore-tex. Kanskje det kan være bra med noe som puster bedre? Jeg har, litt som noe du nevner, erfaring med at det føles ut som det brenner under fotsålene hvis jeg bruker tekniske sokker med forskjellige slags blandingsmaterialer. For meg er det beste janus merinoullsokker. Tynne. Slike som man kjøper til barn:-.
 12. Dessverre leverte jeg fra meg de gamle støvlene på xxl. De nye jeg fikk (mot et lite tillegg) er altså de paret som han presenterer her ovenfor: Crispi Skarven EVO Gtx. Og jeg er da usikker på om jeg skal beholde dem.
 13. Hei, Jeg har hatt et par Crispi Skarven ca. 1 år. Kjempegode støvler på alle måter! Unntatt at gummien rundt kanten begynte å løsne. Tok de derfor med til XXL i går og spurte hva de tenkte om denne slitasjen. Ble tilbudt nye støvler, og ville så klart gjerne ha det! Men - Den vanlige Skarven 2.0 var utsolgt i min størrelse. Så da fikk jeg meg en modell som heter Crispi Skarven EVO gtx. Selgeren på xxl mente det kun var en nyere modell, ellers samme støvel. Og nå har jeg googlet denne støvelen. Viser seg at Crispi markedsfører den som en "hunting"-boot. Dvs. jaktstøvel. Den veier mer (800 g) og har "Gore duratherm xl kelvin" isolasjon. Den blir altså markedsført som en isolert støvel for kaldere klima og til jakt! Ellers er den lik Crispi Skarven 2 utseendemessig (unntatt noe greier på sålen). Jeg blir nå usikker - er ikke Skarven en "ordentlig" fjellstøvel? Altså ment for å gå i litt stein og ur, på og utenom sti og med sekk.. Hva tenker dere? Jeg ble usikker på om jeg skal beholde denne. Det er jo ikke en vinter-jakt-støvel jeg skal ha - Skal jo ha fjellstøvler! Var fornøyd med Skarven altså - bare gummien som sagt.. Se linkene her: Crispi Skarven EVO GTX: [Hidden Content] Og Crispi Skarven 2.0 her: [Hidden Content]
 14. Takk! Lagt ut en liten rapport:-).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy