Jump to content

Bsv

Aktiv medlem
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

Reputation

131 Excellent

About Bsv

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2,701 profile views
 1. Har ikke prøvd den på langtur enda, kan komme med et svar mot slutten av september.
 2. Dagstursekk: Arcteryx Brize 32L Haglesekk: Norrøna Finnskogen 40L Storsekk: Norrøna reconpack 125L Storsekk 2: Ravnø Exoskeletal Cf 85L
 3. Ja, jeg gjorde det. Har kun brukt det på en 8 dagers jakttur på Hardangervidda i år. Det blåste fra nordvest og regnet omtrent hele uken, opp i 16m/s på det verste. Teltet holdt fint, men hadde med ekstra lange plugger. Det er nok et must hvis man planlegger turer over tregrensen. To uker før jakten kom det et komplett telt til salgs med innertelt og bunnduk på Finn. Så nå har jeg to yttertelt, hvis du er interessert. Jeg benyttet teltet med innertelt og halv bunnduk. Positivt overrasket over teltets evne til å takle dårlig vær. Det negative er at man i regnvær ikke har andre luftemuligheter enn døren da begge ventilene i taket vil føre regn rett inn i teltet. Totalt sett er jeg godt fornøyd med teltet.
 4. Drar opp igjen denne. Noen som har erfaringer med dette teltet? Vurderer dette som et basecamptelt til rypejakten for 3 personer. September-november på snaufjellet. Vi har tidligere brukt forsvarets lagstelt, men det veier jo så mye at man ikke kan ha det langt inne på vidden. På turer lengre inn i terrenget har vi benyttet tarp og hvert vårt telt, men det tar jo vekk litt av det sosiale i drittvær. Jeg lurer spesielt på hvordan Altai vil fungere i forhold til kondens med 3 sovende personer. Både med og uten innertelt/bunnduk.
 5. Lavt budsjett kan jo være så mangt. Jeg er nok i kategorien "snobb" når det gjelder fiskeutstyr så har vanskelig for å anbefale billige stenger, men noen generelle tips kan du få. Sluk/spinner: Til ørretfiske på fjellet bruker jeg stort sett kun 12grams skjesluker, eks. Spesial Exclusive Hammer 12g C/R/D og spinnere fra 7-12gr. Mange sverger til tyngre sluker for å kaste lengre, men min erfaring er at 12gr i de fleste situasjoner er mer enn nok. Da klarer du deg også med en stang med lavere kastevekt som gjør kjøring av fisk mye artigere. Stang/Snelle: Ville gått for en stang rundt 8-9 fot med kastevekt 5-15gr +/-. Snelle i størrelse 1000 er fint. Sene: Mange meninger om multifilament vs mono, personlig sverger jeg til mono til fjellfiske. Kaster litt lengre med multi, men den er utsatt for slitasje mot steiner etc. For en nybegynner er jeg ikke i tvil om at mono er mest velegnet. Kan anbefale Stroft GTM. Jeg bruker 0,18mm til vann og 0,20mm i elv.
 6. Ville droppet tanken om kuppel og gått for et tunelltelt med rette endevegger, eks. Hilleberg Kaitum/Keron 4GT. Bør uansett ha 4-mannstelt for 2 voksne + tenåring.
 7. Hvis du parkerer utenfor Halne fjellstue må du nok betale døgnavgift. Frykter det blir vanskelig å finne parkeringsplass ved Tinnhylen i sommer grunnet stort trykk.
 8. Stemmer sikkert det Lompa sier. Jeg har en swarovski i 8x30 og angrer på at jeg ikke kjøpte 8x25, men det er jo optikk i en annen prisklasse.
 9. Hadde ikke kjøpt noe større enn 25mm til skissert bruk, da ender du bare opp med en tung kikkert som blir liggende igjen hjemme. 8x forstørrelse er fint, 10x er vanskeligere å holde stødig og gir mindre lysgjennomgang på samme objektivdiameter. Opticron gir generelt mye for pengene, ville tatt en titt på en av disse: https://www.kikkertspesialisten.no/products/opticron-t4-trailfinder-wp-8x25-dcf-ga-svart https://www.kikkertspesialisten.no/products/opticron-explorer-8x21-dcf-ga
 10. Høres jo ut som du planlegger å bære endel annet utstyr også. Tipper det vil være uproblematisk.
 11. Bsv

  Best 0,18 sene?

  Jeg bruker også kun Stroft GTM. 0,18 til fjellvann og 0,20 til elvefiske.
 12. Hvis du stapper stengene langs ryggen og tar teltposen under topplokket får du plass til mye ekstra bagasje med en reconpack. Topplokket på reconpacken har remmer i alle fire hjørnene så det kan løftes ganske høyt. Sekken er også god å bruke ved 30kg+. Soveposen på bildet er 75x35x35
 13. Ja, muligens ikke med glede, men er utrolig hva man kan venne seg til.. Nå sa forøvrig ts at han tenkte å dra når det var meldt bra vær.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy