Gå til innhold

Snublefot

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  211
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Snublefot

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Snublefot

  Hva har skjedd med Holmeslet Taiga?

  Da er det sluppet bilder av Explorer på Facebook
 2. Snublefot

  Hva har skjedd med Holmeslet Taiga?

  Nå er det også lagt ut plantegninger. Veiledende priser er oppgitt til 8599,- for Explorer og 10 999,- for Taiga.
 3. Snublefot

  Hva har skjedd med Holmeslet Taiga?

  Da har Frisport sluppet tegninger av de nye teltene (Explorer og Taiga). Regner med det kommer mer info, "plantegninger" og bilder i tiden framover.
 4. Snublefot

  Hva har skjedd med Holmeslet Taiga?

  Har da kontaktet Frisport direkte og fått svar på mye av det jeg lurte på i posten min. Deler her, da jeg regner med det kan være av interesse for flere. Holmeslet ble opprinnelig drevet av Tore Holmeslet fra Alvdal. Frisport kjøpte opp merket for noen år tilbake og forrige produksjon var merket Frisport, men Holmeslet var beholdt i modellnavnet. På de nye 2017-modellene (Taiga og Explorer) vil de fase ut Holmeslet-navnet helt for å markere at dette faktisk er Frisport produkter. Jeg vet ikke hvilke endringer som blir gjort på Explorer, men Taiga får altså et helt nytt design, og beholder kun grunntankene fra den gamle modellen. Det blir fortsatt et stort, solid og værstabilt helårstelt med selvbærende konstruksjon og ståhøyde, tilrettelagt for bruk av vedovn med innertelt i flammehemmende materiale og åpning i bunnduk og i toppen for pipe. Gamle Taiga var et relativt rundt 8-kantet telt, noe som skal ha gitt noe innvendig dødplass langs kantene. I den nye modellen skal teltet være dratt ut slik at plassutnyttelsen blir bedre. I tillegg har man erstattet det gamle forteltet med den lave hovedinngangen med et stort fortelt en stor panoramainngang i bue. Så vidt jeg skjønner blir det da ingen bakre "direkteutgang" som tidligere. Panoramainngangen får en makshøyde på 1,6 meter og en bredde på 2,5 meter. Ingen myggnetting i selve panoramainngangen, men stor korresponderende inngang i innerteltet med myggnett. Det skal også være lagt til et lite tørkeloft for klær. Teltet skal ha like mange stenger som tidligere. Takhøyden har blitt litt redusert til rundt 2 meter og det benyttes et annet ytterstoff, slik at man vekten presses ned fra 13,5 til ca. 11 kg. Bilder og mer info skal publiseres i løpet av noen uker, og teltet skal slippes i februar/mars 2017. Alt i alt virker nye Taiga som et veldig spennende telt, med noen klare forbedringer fra tidligere modell. Jeg tror jeg har funnet mitt drømmetelt for min familie.
 5. Snublefot

  Hva har skjedd med Holmeslet Taiga?

  Blir ogå veldig glad for erfaringer med Homleslet Taiga, og generelle erfaringer med Holmeslet og Frisport produkter. Er ellers takknemlig for tanker og innspill rundt gode alternative familietelt for 5-8 personer med ståhøyde (for personer opptil 180 cm), og mulighet for innertelt og ovn. Helst uten midtstang, men lavvo/wiglo er ikke helt utelukket. Vil nok ikke bli båret veldig langt og mye, men lav vekt er ingen ulempe og bør gjerne tåle litt vær og vind - har ligger i lavvo hvor midtstangen blåste ned og det var ikke superartig. Har blant annet tittet på følgende alternativ: Helsport Varanger Dome m/innertelt Helsport Varanger Camp (minus for midtstang og skråvegger) Helsport Varanger (minus for midtstang og skråvegger) Bergans Wiglo 6-10 (minus for midtstang) Hilleberg Atlas m/inntertelt (i dyreste laget)
 6. Titter på store familetelt og blitt betatt av Holmeslet. I det jeg tror jeg har funnet det perfektet teltet (Homleslet Taiga) oppdager jeg at dette er på vei ut og skal erstattes av Frisport Taiga 2017, beskrevet som "et helt nytt design, men vi har tatt vare på hovedelementene". Ser også at vekten er satt ned fra 13 kg til 11 kg for den nye modellen, mens takhøyden er satt ned fra 2,15 til 2,10/2,00 m for 2017 avhengig av referanse. Hva har skjedd med Holmeslet? Hva betyr det for kvalitet og funksjon at Frisport nå ser ut til å ha tatt over produksjonen og laget sitt eget telt? Bør jeg hive meg rundt og få tak i et Holmeslet Taiga mens jeg ennå kan, eller bør jeg vente på det nye, og muligens forbedrede, Frisport Taiga? Se også vedlagte bilder av prototyp for Frisport Taiga 2017 (sakset fra Frisport sin Facebook-side)
 7. Snublefot

  Vinterbekledning, hvilket stoff?

  Parkas er unødvendig hvis du ikke skal sprade rundt i byen eller driver med hundekjøring/andre aktiviteter som sliter på stoffet. Du har jo allerede dunjakke til pause/BC! Parkas er supert i leir, men gjerne alt for tungt og volumiøst til å dra med seg på tur!
 8. Snublefot

  Vinterbekledning, hvilket stoff?

  Hvis kaldt; bomullsjakke (gjerne ETA-proof/Ventile). Hvis fare for mildvær/rundt 0-punktet; Gore-Tex jakke. Bruker ellers alltid gore-tex bukse, uansett temp, da det erfaringsmessig er lett å bli våt og kald på knær og rompe hvis man setter seg ned i snøen med bomullsbukse, uavhengig av temperatur. En GTX bukse med god lufting holder deg alltid tørr!
 9. Snublefot

  Arcteryx Beta AR

  Den til 2000,- er en eldre modell med Gore-Tex Pro Shell (og av den grunn på salg). Den til 3399,- er nyeste modell med Gore-Tex Pro. Les mer om forskjellene her. Pro skal være mer slitesterkt og puste bedre uten at dette skal gå på bekostning av vanntetthet. Pro Shell var bransjestandard frem til Pro kom, så om Pro er verdt 1400,- ekstra stiller jeg spørsmålstegn ved, men har desverre ingen egenerfaring å bidra med på feltet. Som med det meste annet man lurer på er nok google din venn. Angående Beta AR synes jeg den blir en middels kompromiss-løsning, og personlig ville jeg heller valgt en høyere Theta SV til vinterbruk og en tilsvarende vanntett lettvekter (av typen overtrekk ved behov) i kombinasjon med en mer pustende bukse til vår/sommer/høst-bruk. Men det er min subjektive mening, og ikke en sannhet med to streker under svaret. Uansett vil jeg anbefale deg å prøve først hvis du har muligheten!
 10. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Hva var for øvrig veilledende pris på jakka? DNT-testen oppgir 3500,- men mener det reelt var nærmere 2500,-?
 11. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Høres perfekt ut
 12. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Ca. hvor stor blir den i sammenpakket volum?
 13. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Hvordan er den å bevege seg i? Fører den ekstra lengden til noen begrensninger i bevegelsesfrihet?
 14. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Takk, så fra DNT-testen at de er små i størrelsen. Den er utvilsomt mye for pengene, men teller litt på knappene. Ønsker noe mellom den store dunjakka og primaloften, men usikker på om jeg heller skal gå for en enda lettere med gjennomgående sømmer eller evt. prøve å selge den store pg satse på en ME K7 elle Rab Neutrino Plus som eneste jakke ved siden av Primaloften...
 15. Snublefot

  Nanok Gateway vs. Gateway Pro

  Takk for fin erfaring! Hvordan er størrelsen? Vipper alltid mellom S og M og har ingen anledning til å prøve før et evt. kjøp.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.