Jump to content

Snublefot

Aktiv medlem
 • Posts

  226
 • Joined

 • Last visited

About Snublefot

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snublefot's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

18

Reputation

 1. Noen som vet om noen fungerende universelle rabattkoder for Fjellsport.no per dags dato?
 2. Du kan også vurdere Frisport Explorer eller Taiga (se min tråd om sistnevnte). Produsent har nylig skiftet eier og ser ut som teltene er på vei ut av markedet, men fortsatt tilgjengelig i enkelte nettbutikker.
 3. Hvis dette er teltet du ønsker må du nok sjanse på at Vario Sport tar det inn til reparasjon eller at du kan få noen andre til å fikse det. Samtidig gjelder vel allminnelig kjøpslov og så lenge du er innenfor garantitid blir det en sak mellom deg og butikk. Slo også fra meg Varanger Dome, og synes på mange måter at Taiga gir mer for pengene med omtrent tilsvarende vekt og antatt tilsvarende volum.
 4. Fikk jeg endelig testet teltet på en dagstur lørdag (før vinteren returnerte til Trøndelag). Har ingen erfaring fra andre store familietelt, men har ligget en del i lavvo og følelsen er ikke så ulik. Det pakker omtrent som enn en tilsvarende stor lavvo i vekt og volum. Som basecamptelt og samlingsplass bør det være god plass for 10 mann sittende rundt midten og det er ikke noe problem å sove 6-7 voksne i teltet. Har ennå ikke sovet i teltet selv, men slo leir og laget middag og det var enorm plass til familien på fem rundt "kokegropa". Synes det gikk greit å sette opp, men hadde vært utfordrende å sette opp alene. Pluss for enkel og tydelig fargemerking på stangkanaler med matchende fargede stenger. Vanskelig å si noe om kvaliteten kun basert på denne ene test-turen, men opplevde det som gjennomgående solid og godt gjennomført. Kommer i praktisk og romslig komprimerbar pakkpose. Fordeler med Taiga: Bedre vindstabilitet med selvbærende konstruksjon og godt med barduner Kuppelform som gir jevnt fordelt takhøyde og tilnærmet rette yttervegger Ingen sjenerende midtstang man må organisere seg rundt (der teltet er på sitt høyeste) Innertelt som gir bunnduk og skikkelig beskyttelse mot mygg og trekk Enormt med boltreplass Gode løsninger med lufting og myggnett, panoramadøren er kjempefin. Smart og stor kvadratisk luke midt i bunnduken som gir mulighet for innendørs "kokegrop". Ulemper med Taiga: Vekt og pakkvolum, jeg endte opp med å kjøpe større sekk for å få det med meg. Lite/ikke overbygd fortelt da døråpningen er festet skrått helt inn mot innerteltet på toppen. Når døra er åpen er det kun hjørnene på siden i forteltet som er dekket med tak. Har sett bilder av gamle Holmeslett Taiga og der er det én direkteutgang med panoramaåpning og ett skikkelig overbygd fortelt - ser ut som en bedre løsning. Ironisk nok størrelse og takhøyde. Gir en skikkelig katedralfølelse, noe som har både fordeler og ulemper. Den lune tryggheten man kan få av et vanlig telt forsvinner litt med over 2 meter opp til taket. Godt med luft, men behovet for å stå innendørs er begrenset og hadde nok føltes lunere med god sittehøyde. Alt i alt et virkelig flott og massivt telt til sitt bruk! Det holder hva det lover, høyfjellshotell for 6-7 voksne, men jeg er usikker på om det er det jeg egentlig trenger for familien på 5. Skulle jeg valgt om igjen hadde jeg trolig sett på et mindre og lettere familietelt med sittehøyde (åpen for gode forslag) P.S. Frisport er kjøpt opp av et selskap som heter Vario Sport AS, og ubekreftede rykter skal ha det til at flere modeller forsvinner fra markedet, inkludert Taiga og Explorer. Spennende å se hva som skjer, men begynner å bli vanskelig å få tak i og ser ikke ut som de butikkene som er utsolgt får inn nye forsyninger.
 5. Liten oppdatering! Lastet sekken med teltet (Frisport Taiga) i bunn, fylte opp med en ukomprimert sovepose samt en full 50 liters "dagstursekk" under lokket. Kunne fint stappet inn mer både her og der og ikke startet på sidelommer eller topplokk. Også god plass og tilrettelagt for enkel innfesting av minst tre liggeunderlag utenpå. Alt i alt veldig fornøyd med Recon Pack'en som løser problemet med å få med Taiga pluss bagasje til familietur, og samtidig fremstår som en skikkelig gjennomført og bunnsolid kvalitetssekk. Litt lei meg for at jeg ikke fikk dratt og sett/prøvd Eberlestocken, men dette er totalt sett en mye bedre løsning for mitt behov.
 6. Da ble det Norrøna Recon Synkroflex Pack - takk for alle tips, innspill og gode forslag 🙏
 7. Spennende, Er selv på jakt etter storsekk og hadde akkurat bestemt meg for å satse på Norrøna Recon Synkroflex, men nå må jeg ta en runde til...
 8. Takk, det var et illustrativt bilde, størrelsen var jo nesten spot on. Var slik jeg tenkte å pakke direkte på pakkramme (Eberlestock F1) og har nå gått mer tilbake til at Recon Pack (e.l.) også kan pakkes på denne måten, med fordelen av å få en mer ferdig sekk på kjøpet. Litt spent på hvordan sekken vil føles med vekten av teltet på toppen, men tenker at det kan pakkes tilsvarende på et sammenklappet soveposerom i bunnen, med eller uten stenger i posen, og bruke resten av sekkrommet til øvrig bagasje.
 9. Det var et greit svar det Har forsøkt å søke meg fram til svar, men ikke klart å finne ut av det (mulig det er jeg som er dårlig til å lete). Oppdaterer tråden hvis/når jeg vet mer.
 10. Bagasjetralle var et fint innspill, men ikke alltid like praktisk f.eks. i myrlendt terreng og tror jeg holder meg til sekk. Klar over at egenvekta på telt og sekk fort bikker 15 kg, men har tidligere grei erfaring med å gå lengre distanser med 30-40 kg sekk og er her heller ikke snakk om så mange kilometer med en 4-åring på slep.
 11. Vet du hvor mange liter selve sekkerommet på Recon-packen er?
 12. Fraktposen til Taiga er ganske rommelig og kan komprimeres noe, men måler i utgangspunktet 60x40x30 cm, målt lett sammenklemt (se vedlagt bilde opp mot standard 1L Nalgene flaske og 1 m tommestokk). Takk for tips om PowerFrame, det at hovedrom + topplokk utgjør 130 liter alene var nyttig info (trodde dette var inkludert sidelommer) -> noen som vet hvordan dette er for Norrøna Recon Synkroflex? Har vurdert både Bergans og Norrøna, men er 173 cm, og lest at Bergans egner seg best for personer over 175 cm samt at en del har opplevd at hoftebelte knirker. Passform er åpenbart subjektivt, man kan ev. dra og prøve begge på ryggen. En av grunnene for at jeg så til andre alternativ (som nevnte Eberlestock) er at teltet, som beskrevet, mer eller mindre fylte min Bora 95 og jeg var bekymret for at hovedrommet på Bergans og Norrøna i praksis var på samme nivå, noe du avkreftet for Bergans @AmundJS. Ser fra diverse bilder at det også er mulig å stroppe teltet utenpå pakkrammesekkene, f.eks. på tvers over bunnrommet, slik at den ikke tar opp like mye plass oppi, dette gikk ikke på Bora 95. Tenkte at en frittstående pakkramme hvor jeg kunne spenne fast teltet og en form for pakkpose separat hadde vært en god idé, men begynner nå å vippe tilbake igjen til at det kanskje er like greit med en ferdig sekk tross alt.
 13. Jeg investerte i fjor høst i "familiens" drømmetelt, et Frisport Taiga og har pådratt meg et problem - det er et stort og uhåndterlig beist. Fikk stappet det opp i min gode gamle Bora 95, men da var det ikke mye ekstra plass i sekken og lite realistisk å laste resten på kona - what to do? Hadde egentlig sett for meg at løsningen var en Norrøna Recon Syncroflex, men tross større samlet pakkvolum er mye av dette i sidelommer og det fortsatt problematisk å få plass til både telt og utstyr, samtidig som sekkens egenvekt er forholdsvis høy. Startet å tenke alternativ og ramlet inn i en verden av for meg ukjente jaktsekker som Mystery Range, Stone Glacier, Kifaru, Kuiu og Eberlestock, var også innom tanken på en Tentipi Bärmes pakkramme. Etter mye research tror jeg at Eberlestock F1 pakkramme med en pakkpose/duffelbag og muligens noen små sidelommer vil være beste løsning for meg. Problemet er at jeg finner lite/ingen praktisk erfaring fra tilsvarende bruk. Det jeg lurer på er da; 1) Har noen praktisk erfaring med Eberlestock F1 for bæring av større kolli (ikke jakt/slakt)? 2) Har noen andre goder erfaringer/tips/innspill til hva de ville valgt for å fått med seg et enormt talt samt diverse bagasje og utstyr til en familie på fem (4, 6 og 10 år).
 14. Salg på Taiga til 5999,- på Fjellsport.no og Hektapåtur.no nå 🙈
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy