Jump to content

magnus0404

Aktiv medlem
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by magnus0404

 1. Virkelig fint bilde GuloGulo! Fikk lyst til å komme meg til skogs når jeg så det!
 2. Sportsnett har mye fint. Bra nettbutikk og. sportsnett.no
 3. Er det noen som vet hvor lenge veien til Øvre Dørålseter er oppe?
 4. Må inrømme at jeg ikke har søkt så mye nei, skal sjekke ut den linken. Takk! Litt intressant den historien til TL, skal se om jeg finner noe mer rundt det.
 5. Hei! Går nå i 3. klasse og det er tid for særemne. Har veldig lyst til å ha tittelen: "Navn på norske fjell og fjellområder" (eller noe lignende). Er fortsatt litt i startfasen. Vet ikke om jeg får ha dette som tema enda.. Mange navn i fjellheimen sier seg jo selv og det er lett å snakke om det, men allikevel trenger jeg noe med litt tyngde. (Blir litt kort og si: hø=flatt, tind=spiss..) Er det noen som vet om det finnes noe info om dette som det er litt mengde av? Enten internettsider, litteratur eller noe annet smart Takk for alle svar!
 6. Så lenge du fyrer med bensin eller parafin må du formvarme. Bruker du gass er det bare å tenne
 7. Nok en fin turraport dette! Kan bekrefte at disse gutta hadde et forrykende tempo! Jeg og en kammerat møtte dem nemmelig nedenfor bukkehøe på vei mot 18.3. Imponerende tur! Magnus
 8. Aha, så der har vi det ja. Takk for svar!
 9. Egentlig noe jeg har lurt på lenge, på toppen av mange topper så er det trestolper som er boltet fast i toppunktet. De er ofte bardunert fast med kjiler og vaiere. Hva er egentlig dette for noe? Kan det være brukt til noe målinger? De er forøvrig satt opp på ganske mange 2K topper og det er vel neppe for morroskyld?
 10. Vel, nå kan ikke jeg skryte på meg å ha veldig stor breerfaring eller ha noen brekurs, men jeg var på leirvassbu i helga. Det var mye snø på breene enda! Snakket med flere og vi var enige om at breene var rimlig trygge enda, men 100% sikker kan man vel aldri være. Så lite til sprekker (men de kan jo være godt skjult..) Er kalde netter så om morgenen er det nok helt topp å gå på bre. Det hadde vært utrolig fint å gått på ski på breene fortsatt, men ulempen er relativ lange transport etapper. Stikker en uke i lavo til visdalen i morgen så da regner jeg med at vi får testet noen breer i løpet av uken. Vet ikke hvor mye til hjelp dette var men. magnus
 11. Det kommer litt anpå været utover, men hvis det fortsetter som nå burde det vel være muligheter for det, selv om det er mye snø i år. Muligens litt vått. Mange med mye større erfaring enn meg her, så kanskje noen av de kan gi en sikrere prognose
 12. Var på Rasletind, Østre Kalvehøgde, Vestre Kalvehøgde pluss endel sekundærtopper i går. Nå begynte virkelig snømengden å minke! Var flere steder man måtte bære litt, men var ikke noe problem. Neste helg tviler jeg meget på at det er mulig å gå på ski på valdresflya. Da er det vel bare sognefjellet igjen med skimuligheter.
 13. Jeg har også en etrex vista C. Den fungere utmerket! Er veldig fornøyd. Synes at de to AA-batteriene varer lenge. Eneste ulempen med den er at antennen kan være litt dårlig. Det hender at den mister dekninga gjennom jakkeforet. Men det skal vel være forbedret på de nye modellene, så da er jo ikke det noe problem.
 14. Jeg synes musikk i fjellet kan være greit noen ganger. Andre ganger er det deilig å bare nye stillheten:) Hvis man først har dratt med seg høytalere på en topp og musikken ikke forstyrrer noen, så tror jeg at jeg ville hørt på noe trance eller noe klassisk. Er jo ganske motsetninger, så hvorfor jeg hadde valgt de to sjangrene vet jeg ikke helt. Var bare det som fallt meg inn. Kanskje fordi begge minner litt om frihet..?
 15. 1) Aldri for seint å begynne å gå i fjellet! Erfaring kommer jo av seg selv etter vært. Et morsomt eksempel er en kamerat av faren min som nå er 43 år. Han hadde gått en del i fjellet fra hytte til hytte og standard DNT ruter en helg i året. Men i høst vinter ble han virkelig bitt av topptur basillen! Han sa det var utrolig synd han måtte bli 23 år før han fant ut at ”kro til kro” vandring (hytte til hytte) var mindre gøy enn topptur. Han har blitt meget ekstrem, kan ta en dagstur til Hurrungane for å få en god nedkjøring. Han hadde lite toppturerfaring i høst, men opparbeidet seg MYE kunnskap i våres/vinter. Det skal sies at han var en meget habilalpinist fra før og at han har vært mye ute! Det jeg ville fram til er at det aldri er for seint å begynne! 2) Hm, godt spørsmål. Nå er jeg 18 og føler jeg har gått lenge i fjellet, ble jo dratt med av foreldre siden jeg var liten, men nå var det jo ikke småturer du spurte om. Lengre turer begynte jeg vel med når jeg var 15/16 år. Men det er av to grunner; var da foreldra mine gav slipp på meg og det var mer praktisk mulig å komme seg på fjellet (Transport, økonomi, erfaring osv.)
 16. Jeg sier meg også enig i at YR er den beste, men som sagt ikke perfekt. Men føler at de treffer sånn nogenlunde ganske ofte.
 17. Nok en fin rapport og fine bilder! Var en tur på Valdresflya før helga, men begynner å krible allerede når jeg ser disse bildene! Vi var dessverre litt for tidlig ute for å treffe på det fine været som dere fikk.
 18. Veien til spiter stenger 1. mai ja, dvs si at den blir fysisik stengt eller at de slutter med brøyting til 20 mai hvor den gjenåpnes?
 19. Takk for svar folkens! Da virker det ikke som om dette skal bli noe problem;)
 20. Hei! Hvordan gjør dere det med speilrefleksen i telt om vinteren? Er jo temmelig fuktig i innerteltet og er litt redd for kondens? Men lar man kamera ligge i ytterteltet er jo det en batteri dreper.. Noen erfaringer/tips?
 21. Hei! Været som er spådd er ikke det beste nei, men de er ikke det verste heller. http://www.yr.no/sted/Norge/Oppland/Lom/Jotunheimen/langtidsvarsel.html Det kan jo endre seg endel på noen dager og. Er bare å dra oppover på fjellet det, men ha en nødløsning klar i tilfelle været slår seg vrangt
 22. Ok, da satser jeg på det;)
 23. Hei! Skulle til å bestille Ortlieb Aqua-Zoom fra amfibi.no, men så lom jeg til å se på målene (24x6x11 cm) ble plutselig litt usikker på om det passet til d80 kamera mitt. Er det noen som vet det? Greit å vite om det passer før man bestiller på nett Magnus
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy