Gå til innhold

johndani

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Dessverre er 3-6 ganger i uka med en sekk ganske uaktuelt som student med deltidsjobb, da man ikke har så veldig god tid. Løpetrening og styrketrening er enklere, da man kan gjøre det "umiddelbart". Men en fjelltur med sekk krever mye mer organisering, og da går gjerne hele ettermiddagen
 2. Hei! Har kjørt en sesong telemark nå, etter flere tiår med slalåm. Jeg vet det kanskje høres dumt ut, men jeg er stolt over å kjøre telemark! Har stått og sett på alle andre på telemark og sagt: "Skulle ønske jeg kunne det der". Men i fjor tok jeg steget, meldte meg på dagskurs, og fikk en knallgod innføring. Kjørt masse i vinter og vår, og føler meg nesten på nivå med slalåmen allerede. Overgangen var mye enklere enn jeg trodde. Men jeg har to spørsmål: 1) Hvor dypt skal man gå, og hvor stor avstand skal det være mellom bena i preparerte løyper? 2) Hvor dypt skal man gå, og hvor stor avstand mellom bena i løssnø? Like spørsmål, men i forskjellig miljø. Men dette er jeg alltid usikker på når jeg kjører. Skal jeg bevege meg veldig dypt slik at det fremste beinet har en knekk på 90 grader i kneet? Og gjelder det i løssnø og i prep. bakker? Og skal det være lang avstand mellom føttene i begge kjøreforhold, eller kort? Takk for hjelp! Gleder meg til snøen kommer for fullt igjen, og vil lære mer teori nå om sommeren
 3. Hei! Hvilke øvelser anbefaler dere for å trene opp muskler for statiske øvelser som å bære en sekk mellom 32kg og 40kg i to til tre uker? Er det kun det å gå mye med sekk som hjelper, eller kan man gjøre øvelser hjemme med styrketrening for å styrke opp? Jeg løper og sykler mye, og beina klarer derfor det veldig godt. Men jeg merker at jeg blir støl i skuldrene når jeg går med sekk på rundt 35kg, og hadde vært greit å kanskje å bli sterkere. Men er veldig usikker på hva jeg bør gjøre for å trene opp å tåle mer. Hva gjør dere?
 4. Hei! Noen som vil lufte sine tanker når det gjelder fremtiden til LED? Er dette fremtiden for lykter? Vil de til slutt kunne ta over halogenpærer? For meg så virker det som om dette er en genial oppfinnelse, og strømforbruket er ikke annet enn meget smart mtp. fjellturer når vi ikke har tilgang til strøm.
 5. Jeg har nok ikke råd til å kjøpe to telt, så det må bli ett som kan brukes hele året. Vekt er ikke så veldig viktig, egentlig.
 6. Hei! Skal kjøpe et nytt telt, og det skal brukes vinter som sommer. Alt fra varme sommernetter i Nord-Norge, til kalde stormvintre på fjellet. Er villig å gå opp til 6000kr. Har lest at en forumbruker har gode erfaringer med Exped Orion Extrem ( http://www.oslosportslager.no/product/2668/7776/379935/Exped_Orion_Extrem%2C_2-manns_telt.html ), og koster 4999,-. Men jeg lurer på hvordan Exped Andromeda Extrem( http://www.oslosportslager.no/product/2668/7776/379938/Exped_Andromeda_Extrem%2C_2_3-manns_telt.html ) vil klare seg i vinterfjellet? Koster det samme, men er litt større. Liker også veldig godt designet på slike telt. Hvordan vil disse to konkurrere mot hverandre? Og jeg er selvfølgelig åpen for andre forslag!
 7. Hei! Takk for mange fine svar, dette var motiverende å lese! Men jeg kom kanskje litt feil ut hvis dere tror jeg har 0 erfaring. Jeg har i mange år gått på fjellturer og ikke minst markaturer (Øst- og Nordmarka) med relativt tung sekk og telt, spesielt mellom 15år og 19år. Men når jeg startet på universitet, så rakk det rett og slett ikke til å gå alle fjellturene jeg hadde håpet på. Det gjør at de siste 6 årene har gått "bort" til kun sykling og telemarkkjøring. Men jeg savner overnatting i naturen, og vil komme meg opp på fjellet igjen! Så det jeg håpet på, var at jeg vil klare å kunne ta igjen det tapte Så knær og bein er nok godt sikret, men er mer usikker på hvordan en 30kg sekk vil føles de første gangene...
 8. Hei! Har to enkle spørsmål, egentlig mest av ren nysgjerrighet, men også av praktisk betydning. 1) Jeg er nå endelig ferdig med alle studier, og er 25år gammel. Har fått dårlig med tid til fjellturer de siste årene, men håpet å gjøre noe med det nå. Men vil dere si at det er for sent å starte å gå fjellturer i en alder av 25 år? Har jeg ikke det grunnlaget som jeg burde ha hatt, eller er det fullt mulig å trene seg opp? 2) Når var det dere startet å gå på fjellet? Ikke små dagsturer, men lengre turer fra 2 netter.
 9. Hei! Jeg er en 16 år gammel gutt som har hatt noen flotte opplevelser med kajakk, og ønsker derfor å starte aktivt med kajakkpadling siden det har vært en stor motivasjon. Men, så kommer spørsmålet: Må man være veldig sterk for å starte med kajakkpadling? Jeg synes selv at jeg er ganske kraftig, og det har jeg fått kommentert fra andre. Men jeg har aldri holdt på med noe ren vektløfting med vekter, og har ikke noe bakgrunn derfra. Vil jeg likevel klare å padle kajakk? Hvis jeg padler 3-4 ganger i uka, vil det være nok styrketrening i seg selv for å klare å padle kajakk over lengre strekninger, eller må jeg legge inn flere økter på et styrkerom? Målet er på ingen måte verken konkurranser eller stevner, men bare nyte en lang tur innover fjordene på vestlandet, i marka på østlandet etc.. - samtidig som jeg får god trening. Likevel, setter pris på erfaringene deres. Synes styrketrening på et rom er rett og slett gørrkjedelig, og liker meg best ute. Håper derfor at moroa fra kajakkpadlingen er nok styrketrening!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.