Gå til innhold
 • Bli medlem

501fjell

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har theta AR og nye trollveggen-jakka. Må si at trollveggen virker veldig bra. Har ikke fått prøvd den skikkelig enda.HAr vært veldig fornøyd med thetan også, men arcteryx har helt håpløse snitt. Jeg er nesten 190 og bruker str. small!arcteryx later til å lage jakker for folk som er like brede som høye. Men for all del, kvaliteten til arcteryx er upåklagelig!det beste jeg har opplevd!Blir spennende å se om trollveggen kan hamle opp med det;) Lykke til!
 2. Som mange andre har påpekt her er det selvfølgelig motbakkeløping som fungerer best. Det som i hovedsak skiller motbakkeløping fra mer flatt terreng er at kapasitet ( Oksygenopptak og anaerob terskel) er mer viktig her enn i mer flatt terreng. Muskulaturen er avhengig av en større mengde oksygen for å kunne forbrenne næringsstoffer aerobt, fordi det er et større arbeid å løpe i motbakker enn i flatt terreng. Anaerob terskel(AT) vil si den intensiteten (oppgis ofte i puls) som du kan løp på uten å få en netto laktatøkning( melkesyre) i muskulaturen. Det er gjerne AT, og ikke maksimalt oksygenop
 3. Har vært på en del, men ikke i nærheten av mange her inne. Men vi satser på at vi får fint vær!og hvertfall tørt fjell!
 4. Fantastisk gutter! da vet jeg hvertfall hvordan det ser ut på de mer luftige partiene. hva tror dere om dette punktet i dårlig vær(les: snø/vann)? gir fjellet god friksjon likevel?
 5. Jeg mente Søre Illåe ja! Hvor kryssa dere? på veien opp gikk vi helt til kanten av breen hvor det var uproblematisk. Litt merkelig at du skulle legge ved nettopp det bildet. For det var ikke i starten av Juli vi var på Bukkehø, men den dagen det bildet av askogvoll ble tatt. Vi traff nemlig han og atomsilda nedenfor Bukkehø og innså raskt at vi ikke klarte å holde deres tempo nedover...hadde dere behov for bruk av isøks eller stegjern noen steder? jeg frykter at gradestokken vil krype under 0 og behovet for godt grep på snø/is melder seg...har også lest om et veldig luftig punkt når du kommer
 6. Ser på kameraet at det er lite snø på Stygghøe så snøen burde per dags dato ikke by på noe problem;) Kanskje ikke så dumt å gå opp fra Geitsetre, 500fjell!bare droppe de nordre Bukkeholstindene og Styggehøe. Var på Bukkehøe i starten av juli i fjor og måtte da krysse Visa. Vi kryssa et sted rundt den nordligste blå trekanten på kartet i NFO2K. Der hang det rester etter ett blått nylontau. En opplevelse som var relativt skremmende med de store snømengdene som var i fjellet da. Ser på samme kart at det er en gul trekant mellom Bukkehøe og 18.1. Hvordan er dette?eventuelt noen bilder:) Også noen
 7. Jeg er også interessert i å høre om noen kjenner til hvordan forholdene er på Bukkeholstindene?Med tanke på snø...skal dit neste helg! Hva er forresten normalruta?Oppgang i Visdalen eller Leirdalen?
 8. Sport 1 Superstore i Storgata (Oslo) har - 30% på all skallbekledning og fleece fra Arcteryx og de har et sinnsykt utvalg fortsatt...
 9. jeg var der på ski forrige fredag. Vi gikk på ski helt til toppen fra spiterstulen. Var litt mindre snø på ryggen fra Svellnose og opp til toppen, men det gikk greit. Er sikker på at det fortsatt er gode muligheter!
 10. Nå har jeg akkurat ringt og de virket forbauset over at jeg spurte. Jeg kan godt si at jeg følte meg som en idiot. "Her kan du kjøre heeeelt inn!"
 11. Betyr det at det er sannsynlig at man ikke kan kjøre helt inn? hvor langt unna Spiterstulen ligger denne bommen?
 12. Har gått troll-skimaraton to ganger før og i år mener jeg at det går 15. april. De må jo få preparert ordentlig før den tid slik at det blir faste og fine forhold. Det har hvertfall alltid vært faste og gode forhold når jeg har gått det!
 13. tenkte egentlig primært dagsturer og det er her problemet også ligger. Hvilke veier er åpne på denne årstiden?jeg er ikke så keen på å betale i dyre dommer for beltebil på transportetappene og å bære en heavy sekk milevis er uaktuelt. Har både randonnè og fjellski så dette kommer jo helt anpå forslagene, enten det er mye flatt( fjellski) eller jevn stigning(rando). Jeg har vært mye i fjellet og gått svært mye på ski, men lurer bare på fine utgangspunkt på denne årstiden.
 14. Noen som har toppturforslag på østlandet i påsken??og ja, vi liker 2000-metere! hvordan er forresten snømengden i fjellet nå??
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.