Gå til innhold

501fjell

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har theta AR og nye trollveggen-jakka. Må si at trollveggen virker veldig bra. Har ikke fått prøvd den skikkelig enda.HAr vært veldig fornøyd med thetan også, men arcteryx har helt håpløse snitt. Jeg er nesten 190 og bruker str. small!arcteryx later til å lage jakker for folk som er like brede som høye. Men for all del, kvaliteten til arcteryx er upåklagelig!det beste jeg har opplevd!Blir spennende å se om trollveggen kan hamle opp med det;) Lykke til!
 2. Som mange andre har påpekt her er det selvfølgelig motbakkeløping som fungerer best. Det som i hovedsak skiller motbakkeløping fra mer flatt terreng er at kapasitet ( Oksygenopptak og anaerob terskel) er mer viktig her enn i mer flatt terreng. Muskulaturen er avhengig av en større mengde oksygen for å kunne forbrenne næringsstoffer aerobt, fordi det er et større arbeid å løpe i motbakker enn i flatt terreng. Anaerob terskel(AT) vil si den intensiteten (oppgis ofte i puls) som du kan løp på uten å få en netto laktatøkning( melkesyre) i muskulaturen. Det er gjerne AT, og ikke maksimalt oksygenopptak, som skiller de beste utholdenhetsutøverne fra de mindre gode. For å bedre disse to faktorene er det viktig å kjøre en kombinasjon av trening som gir høye O2 verdier (høy fart i relativt bratt terreng, opp til 5-6 minutter per drag) og lengre distanse/terskeløkter (Fra 10 min per drag og oppover). Distanse/terskeløktene gjør at kroppen klarer å jobbe lenger på en høy intensitet , eller sagt på en annen måte at den blir mer effektiv på å eliminere melkesyre. Under hardt fysisk krevende arbeid(høy intensitet) er det overveiende melkesyre som er hovedårsak til sviktende prestasjon. treningsøktene kan feks bli lagt opp på denne måten: Maks O2 trening : 5 drag à 4 min på en intensitet tett opp i mot maks i motbakke. 3 minutters pause mellom hvert drag. Her gjør det ikke noe om man opparbeider melkesyre. Anaerob terskeltrening : 3 drag à 10 min på lavere intensitet enn den over i varierende terreng(kan være vanskelig å holde seg unna melkesyre ved å kjøre disse kun i motbakke) Det ble påpekt her av et medlem at det kunne lønne seg å kjøre eksplosiv styrke. Eksplosiv styrke, som spenst/hurtighet, fører gjerne til større muskulatur (høyere vekt). En motbakkeløper bør være lettest mulig så denne type trening er ikke det jeg ville kjørt mest av, men selvfølgelig er det med på å bedre steglengde. i tillegg til å løpe ville jeg kjørt en del styrkeøvelser for leggmuskulaturen. i motbakkeløp får man ikke til den samme "rullingen" som man klarer når man løper i mer flatt terreng, man blir løpende mer på tærne og leggmuskulaturen vil dermed være langt mer aktive. Tåhev funker dermed veldig godt til dette. Sykling ville jeg også vært litt forsiktig med(spesielt landeveissykling). Selv om motbakkeløp har en langt tregere frekvens enn vanlige løp går det fortsatt raskere enn sykling. i tillegg får man ikke benyttet seg av leggmuskulaturen i samme grad som ved løping. I tillegg bør du være veldig nøye med restitusjon. Rulleski klassisk har ofte en veldig positiv effekt på slitne bein i tillegg til også å unne seg fridager innimellom, alt eter hvor stor totalbelastning du har ustatt kroppen for. Så mitt primærråd: Den mest spesifikke treningen er den bevegelsesformen du trener mot(løp) og i det terrenget(motbakker) du trener mot.
 3. Har vært på en del, men ikke i nærheten av mange her inne. Men vi satser på at vi får fint vær!og hvertfall tørt fjell!
 4. Fantastisk gutter! da vet jeg hvertfall hvordan det ser ut på de mer luftige partiene. hva tror dere om dette punktet i dårlig vær(les: snø/vann)? gir fjellet god friksjon likevel?
 5. Jeg mente Søre Illåe ja! Hvor kryssa dere? på veien opp gikk vi helt til kanten av breen hvor det var uproblematisk. Litt merkelig at du skulle legge ved nettopp det bildet. For det var ikke i starten av Juli vi var på Bukkehø, men den dagen det bildet av askogvoll ble tatt. Vi traff nemlig han og atomsilda nedenfor Bukkehø og innså raskt at vi ikke klarte å holde deres tempo nedover...hadde dere behov for bruk av isøks eller stegjern noen steder? jeg frykter at gradestokken vil krype under 0 og behovet for godt grep på snø/is melder seg...har også lest om et veldig luftig punkt når du kommer nordvest fra, like før Store Bukkeholstind (dersom jeg ikke har misforstått dette helt da...)
 6. Ser på kameraet at det er lite snø på Stygghøe så snøen burde per dags dato ikke by på noe problem;) Kanskje ikke så dumt å gå opp fra Geitsetre, 500fjell!bare droppe de nordre Bukkeholstindene og Styggehøe. Var på Bukkehøe i starten av juli i fjor og måtte da krysse Visa. Vi kryssa et sted rundt den nordligste blå trekanten på kartet i NFO2K. Der hang det rester etter ett blått nylontau. En opplevelse som var relativt skremmende med de store snømengdene som var i fjellet da. Ser på samme kart at det er en gul trekant mellom Bukkehøe og 18.1. Hvordan er dette?eventuelt noen bilder:) Også noen gule trekanter ut mot Søre Bukkeholstindene. Er disse greie? Hvor ligger Hammarstulen, Nils?
 7. Jeg er også interessert i å høre om noen kjenner til hvordan forholdene er på Bukkeholstindene?Med tanke på snø...skal dit neste helg! Hva er forresten normalruta?Oppgang i Visdalen eller Leirdalen?
 8. Sport 1 Superstore i Storgata (Oslo) har - 30% på all skallbekledning og fleece fra Arcteryx og de har et sinnsykt utvalg fortsatt...
 9. jeg var der på ski forrige fredag. Vi gikk på ski helt til toppen fra spiterstulen. Var litt mindre snø på ryggen fra Svellnose og opp til toppen, men det gikk greit. Er sikker på at det fortsatt er gode muligheter!
 10. Nå har jeg akkurat ringt og de virket forbauset over at jeg spurte. Jeg kan godt si at jeg følte meg som en idiot. "Her kan du kjøre heeeelt inn!"
 11. Betyr det at det er sannsynlig at man ikke kan kjøre helt inn? hvor langt unna Spiterstulen ligger denne bommen?
 12. Har gått troll-skimaraton to ganger før og i år mener jeg at det går 15. april. De må jo få preparert ordentlig før den tid slik at det blir faste og fine forhold. Det har hvertfall alltid vært faste og gode forhold når jeg har gått det!
 13. tenkte egentlig primært dagsturer og det er her problemet også ligger. Hvilke veier er åpne på denne årstiden?jeg er ikke så keen på å betale i dyre dommer for beltebil på transportetappene og å bære en heavy sekk milevis er uaktuelt. Har både randonnè og fjellski så dette kommer jo helt anpå forslagene, enten det er mye flatt( fjellski) eller jevn stigning(rando). Jeg har vært mye i fjellet og gått svært mye på ski, men lurer bare på fine utgangspunkt på denne årstiden.
 14. 501fjell

  Topptur i påsken?

  Noen som har toppturforslag på østlandet i påsken??og ja, vi liker 2000-metere! hvordan er forresten snømengden i fjellet nå??
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.