Gå til innhold
 • Bli medlem

SkyFly

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei! Jeg har blitt veldig ivrig på å løpe, men etter å ha lest artikler og tråder på forumer hvor løpere har blitt rammet av skader - spesielt i kneet - så ønsker jeg å begynne med forebyggende trening. Regner med at det er flere fjellfolk unntatt meg som holder på med løping, så våger meg utpå: Har dere ivrige løpere noen spesielle styrkeøvelser dere bruker, slik at man få trent opp de mest kritiske og grunnleggende delene av kroppen som blir brukt og slites under løping?
 2. Hei! Ser ut som Princeton Tec Apex er en veldig fin hodelykt. Jeg skal ikke bruke hodelykten til noe nedkjøringer i stor hastighet. Den skal primært brukes når jeg skal starte å gå på ski oppover i fjellet, altså i noe sakte hastighet. Ellers vil den være veldig viktig mtp. når jeg skal sette opp teltet! Slik som dere uttaler dere, samt testen til Turistforeningen, så virker det som om Apex lykta vil greie seg godt nok til dette formålet? Jeg er faktisk litt fan av å bruke AA-batterier, da jeg slipper å måtte ha med lader. Er veldig kjekt å bare ta med en bunke batterier hvis jeg sk
 3. Hei! Da kommer nesten spørsmålet som bruker johndani stiller i denne tråden: [Hidden Content] Hvordan er disse to teltene mot hverandre?
 4. Hei! Veldig hyggelig og gledelig svar. Jeg tenkte meg et startpunkt innen 1,5t fra Sula. Jeg er veldig glad i fjellet, og ønsker egentlig å komme langt. Men er ikke så veldig glad i stupbratte bakker som er litt på "grensen". Og et annet spørsmål jeg kan slenge med, siden det virket som om du hadde litt peiling. Hvis man ønsker å legge ut på en fottur, hvordan er mulighetene for teltturer i slutten av april/starten av mai? Er det fortsatt snø de aller fleste stedene det er aktuelt å gå lengre turer med telt på fjellet, eller er det gode muligheter? Eller er det slik at man må starte
 5. Hei! Skal til Sunnmøre, men lurer på en ting: Er det kun stupbratte fjell hvor en man skal gå? Virker som om uansett hvor man starter, så er det å starte på bunnen av dalen før man kommer opp på toppen - derfra kan man starte selve turen innover fjellene. Noen som har erfaring?
 6. Hei! Flytter snart opp til mørkere områder. Jeg har tenkt å fortsette slik jeg gjør her i Sør-Norge hver helg: Dra ut på telttur fredag etter jobb, og komme hjem søndag kveld. Men om vinteren kan dette bli et større problem nordover, da det sikkert er mørkt før jeg slutter på jobb Løsningen må dermed bli en kraftig hodelykt. Den må selvfølgelig være veldig lyssterk slik at jeg ser veien jeg skal gå på ski fremover, og helst bredt synsfelt når jeg skal sette opp teltet i et stummende mørke. Jeg har ingen erfaring med hodelykter, men har et krav: Man må kunne bytte/lage batteri
 7. Jeg snakket kanskje om litt for store deler av Norge, men av de områdene jeg har gått, så har jeg aldri sett demninger. Og jeg har gått mye. Og som jeg nevnte i siste post, så er det ikke selve hyttene som er det store problemet for min del. Det er innholdet som besøker hyttene jeg ofte har fått avsmak på.
 8. Problemet er at ingen vet hvor det vil stoppe. Vil de fjellområde jeg går i en dag være preget av DNT hytter? Vil fjellroen bli vanskeligere og vanskeligere å finne? Og ja, alle andre faktorene du nevner påvirker også. Men nå finner du ingen demninger, vindmøller, skytefelt heldigvis på snaufjellet (ok, kanskje i et tilfelle - har aldri sett eller hørt det i hvert fall). Men det som er så mange ganger nevnt i tråden, er at festklare bymennesker kommer i fjellheimen. Det er dette som ødelegger, ikke nødvendigvis at det er mennesker. Bare "feil" type, hvis du skjønner.
 9. Vel, tror du ikke at jeg gjør det da? Men når diskusjonen er hva man synes om turisthytter, da er det mine meninger. Du kan være trygg på at jeg går langt unna slike hytter. Heldigvis ser jeg aldri noen sjeler i det fjellområdet jeg går, så jeg er fornøyd. Men det forandrer ikke synet mitt på herværket DNT gjør med mange av hyttene som har blitt satt opp. Jeg må likevel si, at det er andre ting DNT gjør, som det står stor respekt av.
 10. Har lest store deler av tråden nå, og må få lov til å si at jeg støtter Julius fullt ut. Det virker som om at han har innsett mye av det samme som jeg har gjort i det siste, nemlig at samfunnet utvikler seg feil på mange områder. Høres sikkert utrolig sært ut fra min side slik jeg skrev det nå, men slik mener jeg det. Når jeg går rundt i sentrum, spesielt i Oslo, så føler jeg at det er så mye dritt som går rundt. Det er derfor jeg lengter til fjellet, for å slippe unna dette. Når det da bygges turisthytter med 4-feltsmotovei til dørkarmen opp gjennom fjellheimen slik at all skiten kan komme fr
 11. Hei! Ser etter ett nytt telt, da jeg går fra et 3-manns telt til 2 manns telt. Årsaken er at jeg går for det meste alene i fjellheimen, men har av og til med en kamerat. Derfor bør det være plass til 2 personer. Vekt er ikke så veldig liktig, da jeg liker å bære tungt og få en real utfordring. Men mtp. at det er for bare 2 personer, så er det jo greit å få det under 5kg hvis jeg skal sette en grense. Teltet skal brukes året rundt, like mye om vinteren som om sommeren. Er det noen som har tips til et telt som funker til dette bruket? Og prisen bør være under 3000kr EDIT:
 12. Ja, dette var mange artige svar og historier å fortelle! Er fantastisk å høre at enkelte er i stand til å gå på fjelltopper selv etter 80 år - håper å være slik selv om utallige år! He he, nesten ordrett det pokerspilleren Doyle Brunson sa etter en episode på Poker After Dark eller High Stakes Poker. Der du har fått det fra?
 13. Hei! Tenkte det kunne være artig å spørre etter å ha lest en annen diskusjon her på forumet... hvor gammel er det eldste menneske du har sett i fjellheimen? En/ei som ser sprek ut, går med sekk og virker fjellvant. Sett noen over 60år?
 14. Hei! Har vært ivrig sykler lenge, men vil nå ta steget over til en mer proff sykkel. Men hvilken prisklasse synes dere jeg bør legge meg i for å få en god sykkel til trening og muligens noen ritt? Er 15000-20000kr en grei prisklasse, eller må man enda høyere for å få gode sykler som varer lenge? Det andre er - hva må jeg beregne for vedlikeholdsutgifter i året? Er sykling en dyr hobby, eller krever det lite utskiftning hvis man er forsiktig og tar godt vare på utstyret? Og aller sist - hvilke sykkelbøker er det å anbefale? Tenker på noen som gir gode tips og illustrasjoner om h
 15. He he, ja... jeg har vært pilot i hele mitt liv, så IPPC er en god side... men fint at flere får vite om siden! Men jeg får vel holde meg til yr.no, og muligens litt på storm.no. Takk for hjelpen!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.