Jump to content

ThorHelge

Aktiv medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ThorHelge

 1. Jeg hadde en foldekniv fra Benchmade med dette stålet, det er et stål som holder seg skarpt lenge, sliping er ikke mye vanskeligere enn andre typer stål om man har rett bryne og ikke lar kniven bli skikkelig sløv. Ulempen med stålet er at det er veldig sprøtt så om du er uheldig å komme borti bein eller annet hardt kan du risikere at det chipper biter av stålet, så om du liker å bruke kniven til mye forskjellig er ikke S90V å anbefale, skal det kun brukes til slakt og du har en egen grovkniv i tillegg fungerer det nok bra.
 2. Hva med Brynje sin bukse? [Hidden Content] Jeg har ikke testet den selv men om jeg skulle byttet ut Freke 2.0 buksen min nå ville jeg nok gått for denne, veldig god stretch i stoffet og oppfyller nok alle de andre kravene dine.
 3. Hva med Stellar Equipment? Jeg har hatt Stellar Shell jacket tidligere og var veldig fornøyd med den. [Hidden Content]
 4. Hei Jeg har har Patagonia nå men hadde første utgave av Lofoten X-Trem 3 og Spitsbergen X-trem 4 tidligere. Vekten som er oppgitt er inkludert det doble stangsettet, pulkposen og andre plugger på Patagonia som eeespen skriver, så vektforskjellen blir mindre enn oppgitt. Grunnen til at jeg ville bytte ut Lofoten teltet var at det skrådde for mye i fottenden så soveposen lå alltid imot innerteltet og ble unødvendig fuktig, ellers var jeg meget godt fornøyd med dette. Patagonia teltet har bedre takhøyde i praksis enn Lofoten siden man har større område før det begynner å skrå ned mot fottenden, man har heller ikke samme problem med at man kommer borti innerteltet, minuset med Patagonia er at forteltet er mye mindre enn de 2 andre. En annen fordel med Patagonia er at man slipper å kjøpe ekstra stangsett og pulkpose om man ønsker dette. Patagonia er også lettere å varme opp siden totalvolumet er mindre og inngangen i innerteltet skrår litt forover så man får mere av varmen fra brenneren inn i innerteltet om man bruker den i forteltet. Så om jeg skulle valgt nytt telt idag hadde jeg nok gått for nye modellen Fjellheimen eller aller helst Spitsbergen i Xtreme 3 utgave om den ekstra vekten ikke hadde boe betydning siden den har vertikale vegger i fotenden, jevn takhøyde, 1 inngang i hver ende og alle stengene er like lange. Håper dette hjelper deg litt på vei og beklager for at jeg blander inn nok ett telt.
 5. Jeg har Ravnø Sabotør jakken, kjøpte den til jakta men synes passform og funksjon er så god at jeg har begynt å bruke den til normale turer også. Jeg blir fort varm når jeg går så Sabotør som er laget i Ventile passer fint for meg, puster godt i utgangspunktet, å med gode luftemuligheter er det lett å regulere. Eneste jeg savner på jakka er muligheten til å feste pels i hetta men dette har de fått på anorakken ser jeg, dette er forsåvidt greit å ettermontere også. Jeg ble ihvertfall så fornøyd at jeg nettopp kjøpte en Sabotør bukse også, har ikke rukket å teste denne enda da.
 6. Jeg har en jakke fra Ravnø i Ventile, meget fornøyd med den ihvertfall, god passform og romslige lommer, jeg kjøpte den for å ha på jakt men er så fornøyd med den att den har blitt med på mange turer utenom også
 7. Den har ihvertfall vært lang nok til mitt bruk, noen ganger må man sage rundt hele stammen og knekke litt men sålenge jeg ikke velger tykke trær går det fint.
 8. Jeg har Monsen sin foldesag og denne fra Eagle: [Hidden Content] Jeg liker Eagle sagen mye bedre, jeg synes den har bedre grep og sager bedre, Monsen sagen har ett glattere håndtak så glir mere i hånden også har de hatt på ett belegg på bladet som dekker tennene så den sager dårlig frem til dette er slitt bort. Jeg lar Monsen sagen ligge hjemme og bruker kun Eagle sin, i tillegg får man kjøp nye blader til Eagle sagen.
 9. Kurrant stål til en brukskniv det, å alltid litt ekstra spesielt med håndlagd også
 10. Nydelig kniv, hvem som har laget den og hvilken ståltype er det? Har lyst på en Puukko type kniv selv men må rydde unna litt før jeg kjøper nye
 11. ja, bare løsne den originale knuten og lage løkkene større, husker ikke hvilken knute de har originalt men er bare å lage en åttetallsknute så skal det holde bra, har gjort dette på noen av teltene mine selv for å få plass til snøplugger. Når det kommer til pulk vs sekk så velger jeg ihvertfall pulk om muligheten er der, jeg synes det er lettere og mer behagelig enn sekk men om du ikke har pulk fra før så fungerer sekken fint.
 12. Jeg er ihvertfall eldig fornøyd med min Helsport Spitsbergen pose: [Hidden Content] Her er ytterposen av fiber og innerposen dun så om du bruker den under åpen himmel havner det meste av fukt og kondens i ytterposen slik at isolasjonsevnen til dunposen ikke blir like mye påvirket, i tillegg har man armåpninger på innerposen så man kan gjøre ting i teltet mens man fremdeles er god å varm i posen. Om komfort temp stemmer er vanskelig å si men jeg har ihvertfall holdt meg god å varm i -25 med kun ullundertøy, en liten varmeflaske i fotenden og Exped Downmat 9 ihvertfall. i tillegg er ikke vekten så ille med tanke på hvor varm den er, samt man kan velge å legge igjen en av posene for å spare vekt og volum i tillegg.
 13. Disse vottene jeg tenkte på ja, de bruker samme stoff i skallklærne sine også å de er vanntette, men kan være at det er sømmene som ikke er tette så de tar inn vann. I tillegg er jo ikke membran 100% vanntett så når man jobber med hendene kan jo dette være med på å presse litt vann gjennom membranen så man kan bli våt selv om det er 20 000mm vannsøyle, så kan være de prøver å sikre seg fra å love noe de ikke kan garantere.
 14. Brynje sine votter er i C-change membran så den vil nok være vanntett, jeg har ihvertfall gode erfaringer med jakker og bukser i dette materialet, i tillegg har de vel netting på innsiden, dette vil jeg tro hjelper litt på fukttransporten.
 15. Hvordan går det om du løsner låsen på røret og deretter snur flasken, da kan du snu flasken opp ned mens røret går rundt i hullet? Usikker på om dette går og da må man såklart holde røret og flasken samlet så ting ikke detter ut og lekker fuel.
 16. Om du allerede har en hodelykt du er fornøyd med å kunne tenke deg en håndholdt lykt har jeg god erfaring med denne fra Nitecore: [Hidden Content] Denne har god kastelengde og høy lysstyrke, i tillegg har den IP 68 så tåler at du mister den i bekken, om den ikke er for dyp ihvertfall. Ulempene er vel at den kun har oppladbart batteri og at du ikke kan justere fokus på den.
 17. I denne prisklassen og bruksområde er det mye å velge i men her er noen forslag til gode kniver ihvertfall. Fallkniven S1: Har denne i X utgaven for samme bruken, veldig fornøyd med den. [Hidden Content] Benchmade Leuku 202: Dette er en robust kniv med litt bedre stål enn de andre men dette gjør igjen at den kan være litt vanskeligere å slipe opp igjen, men hadde jeg skulle kjøpt meg ny kniv idag til formålet du beskriver så hadde nok denne vært blant topp 5. [Hidden Content] Mora Garberg: Denne har jeg ikke testet selv men blir litt mindre og rimeligere enn de andre, dette er nok et godt valg om du kun skal ha en kniv men siden du allerede har med deg en mindre kniv ville jeg personlig hatt med en større enn denne. [Hidden Content] Ellers er det aldri feil med en samekniv, her er det mye å velge mellom men finner man en fin en fra et kjent merke blir du nok fornøyd, man får mye for pengene med en slik ihvertfall.
 18. Etter å ha testet Fenix HM65r kan jeg anbefale denne: [Hidden Content]. Jeg har de siste 2 årene brukt Nitecore HC60 og har vært veldig fornøyd med den til alt fra løping, sykling, skiturer, fotturer, svømming og til generelt bruk, å i mine øyne har Fenix lykten alle egenskapene denne har bare at man har et flomlys i tillegg som gjør den fin i telt og generelt arbeid tett på, så denne erstatter HC60 for min del nå. Har også kjøpt ekstra 18650 batterier så man kan bytte på tur, blir fort billigere enn å kjøpe nye CR123A i lengden. Gjenstår selvfølgelig å se om den er like holdbar som Nitecore lykten men det vil tiden vise.
 19. [Hidden Content] Her er bindinga Monsen brukte, jeg har denne selv å er fornøyd, helt kurrant dersom man ikke har det for travelt.
 20. Om det er noen som er interessert i å kjøpe ett slikt telt har jeg ett med 2 fortelt jeg ikke bruker lengre, må ha nye strikk til stengene og har fått en liten rift i ett av forteltene, dette er tapet opp og har ikke hatt noen praktisk betydning for min del enda. Bare send PM om noen er interessert. Mvh Thor Rønning
 21. Når boksen er opp ned må man fremdeles ha ett visst overtrykk for å få ut vesken, papiret hjelper nok til med å forbedre avkokingen/fordampingen slik at trykket holder seg bedre kontra uten papir.
 22. Hei. Jeg er 173cm og 75 kg, jeg prøvde både regular og short før jeg kjøpte og endte opp med short selv ihvertfall Mvh Thor
 23. Jeg bor utenfor Trondheim og har en Inreach explorer+ du kan låne om det ikke krasjer med mine turer. PM om du fremdeles er på utkikk. Mvh Thor
 24. Ser jeg skrev feil modell i forrige innlegg, mente HC60, korrigerte dette nå, ikke lett å holde styr på alle sifrene 😂 HC65 er den modellen vi driver å tester ut litt på overflatesvømming nå og den fungerer veldig bra til denne bruken. Veldig greit at man kan lade via USB når man er på tur også 👍
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy