Jump to content

roysigurd

Aktiv medlem
 • Posts

  320
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2 Neutral

About roysigurd

 • Birthday 01/17/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hammerfest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei trenger litt hjelp til å identifisere noe, jeg tror dette er noe til en brenner. Noe som kan hjelpe ?
 2. Jeg har nå Bergans bukse og jakke, fra 2007. Fjellheimen bukse og ei skalljakke æ ikke huske navnet på nå. Jakka blir jeg klam innvendig av når jeg går, selv om det skal være pustende membran på den. Fargen på mine bergansklær er svart/grå jakke og svart bukse. Dem er ikke laget i noe lydløst matrialet, og jeg er vanskelig for andre på jaktlaget å få øye på meg i skogen. Jeg har ikke tenkt å bruke så mye penger på jaktklær jeg skal bruke 2 uker i året på elgjakta, og jeg vil ha noen med grønn kamuflasje, men i samme øyeblikk vil jeg bli sett å ikke bli skutt av kompisen. Resten av året vil jeg nok gå med Bergansutstyret. Jeg har sett på Hærkila Pro Hunter Dog Keeper, men denne koster 6000. Takker for alle innspill
 3. Kjedelig å bruke 1000 lapp vis man blir søkkvåt første turen Men prisen er ikke noe å si på.
 4. Jeg snublet innom biltema her i jula, og såg at dem har nokså rimelige jaktklær i kamuflasje/orange. Jeg har vært inne på tanken å bytte ut mine elgjaktklær, da disse er over 10 år gamle, og ikke er så lydløs. Jakka virket veldig fin, med masse lommer der en av lommene er dedikert for radio, samt feste for antennepisk på skulder. Siden man også trasker med hunden i skogen under jakta, er det orange veldig bra. Vind- og vanntett med pustefunksjon (10 000 mm / 6 000 g / m² / døgn). Ytterstoff: 100 % polyester. For: 100 % polyester. Buksa er laget av samme greiene, med stramming i fotenden, og mange lommer. Står disse er pustende, men vind og vanntett.. med 100% polyester i ytterstoff og innfor blir jeg litt skeptisk. Noen som har efaringer med dette plagget ?
 5. Jeg har overtatt ett 16mannstelt, alt er i kassa, utenom ovn og pipe. Jeg har topptalerken.. Jeg trenger å vite hvordan dim det er på pipe, og hvor lang den er. Noen som vet ?
 6. roysigurd

  Seiland

  Sørøya på langs neste gang? Der er det vel 11-1200 fiskevann... å det er en kjempeflott tur i flott natur. I 2008 gikk vi fra Sørvær mot Akkarfjord, men været stoppet oss ved Langstrand 2/3 av turen.
 7. roysigurd

  Seiland

  Vis du vil vite været som har vært her siste måned, i hammerfest, så kan du sjekke denne siden http://www.baksalenvel.com/vaar.html Trykk på knappen nede til venstre som sier "diagram", og velg fra menyen "temperaturer siste 31 dager". Jeg hadde gått for Altasekken.
 8. roysigurd

  Seiland

  Vet ikke om du har funnet ut om rutetider å sånt? Boreal Transport eller http://www.boreal.no/ finner du det. Er du så uheldig å bomme på alt av båtruter og fergeleie, har jeg egen båt som kan komme i fjæra å hente deg (kjører ikke lengere sør enn Porsa, og selvfølgelig mot betaling av bensin). Så det går ann å ha meg som en plan C eller D Har dessverre ingen plan eller ruter du kan gå, eneste plassen jeg har fisket er i vannene over gjøfjorden, å dit skal jo ikke du.
 9. vi starter i kvalsund ja, for det har ingen hensikt å starte i hammerfest.... kjøre over kvalsundbrua er ikke lov, og heller dårlig for scooter og utstyr.
 10. Jeg vet kanskje det er endel av dere som er motstandere av snøscooter, men det får så være. Vi kommer til å kjøre etter oppmerkede løyper, og de strekkene der det ikke er løype vil scooterne bli transportert av kjentfolk på bil/henger. Her i Finnmark er snøscooter like vanlig om vinteren, som å dra med båt i Oslofjorden om sommeren. Vi planlegger en 2 ukers tur på snøscooter fra Kvalsund i vest, til Vardø i Øst Finnmark, med retur. Turen er en kombinert opplevelsetur, med fisking, foto, teltliv, besøk av familie, venner og slekt på tvers av hele Finnmark. Også på endestasjonen, Vardø, vil vi være med på Yukigassen(snøballkrigen), før vi returnere tilbake til vest. Plasser vi vet vi skal innom er - Kvalsund - Aisaroaivve - Leirbotnvann - Skoganvarre - Børselv - Kjæs - Veidnesklubben - Kunes - Friarfjord - Tana - Vestre Jakobselv - Vadsø - Vardø Retur: - Vardø - Båtsfjord - Tana - Karasjok - Leibotnvann - Bjørnlia(skaidi) - Kvalsund Spørsmålet er: Kunne trengt hjelp til gode fiskevann i nærheten av de strekkningene vi skal kjøre.
 11. Er selvfølgelig røyskatt, æ som har rota i bakfylla når jeg la det ut igår.
 12. Legger ut bilde jeg tok påsken 2009, en røyskatt på matjakt... Den henta fisk vi la ut til den...
 13. Jeg har alltid likt natur, telting, bål, fisking osv... Gutter følger med hvordan bål lages, og allerede i 4 års aldern vet en gutt hvordan han skal starte bilen, og mange av funksjonene på/rundt rattet. Min far lot oss telte i hagen, uten noe tilsyn (som vi merket) Så fikk vi lov å telte utfor hagen, altså på andre siden av gjerde 50 meter unna huset. Når far følte vi kunne mye basic innen friluft, ble han med oss opp på fiskevannet, satt opp teltet ilag med oss... laget bålplass og hjalp med å finne ved. Når dette va i boks, gikk han ned fra fjellet, for så komme å vekke oss dagen etter... Dette funket uten noen problem for oss. Det er disse turene man husker nå 20 år etterpå... gutteturen uten mor og far... da vi gjorde ka vi ville, va våken så lenge vi ville, fikk tenne bål.. og fiske. Send gutten på tur, med nok klær, noe for å lage bål og glem den primusen. Regne med dette er snakk om en natt, og matpakken, eller pølsa dem steiker på bålet holder. Soveposen kryp dem i vis dem fryser, eller går hjem vis det blir for kaldt. Min erfaring med kniv, er vel som mange andre.. man "må" skjære seg, for å lære seg at det er farlig.
 14. Mannen som selger ja-da pulver er akkurat startet opp igjen, og foreløpig er det bare over nett... men han sku vist få det i butikkene igjen. Kompis av meg snakket med han, da han bestilte den storpakken....
 15. Kalorier henter jeg andre plasser enn i drikke. Uansett er det bra med litt smak i vannet iblant..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy