Gå til innhold

Tor-Erik-L-77

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 993
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  25

Tor-Erik-L-77 vant dagen sist 17. september 2019

Tor-Erik-L-77 hadde mest likt innhold!

4 følgere

Om Tor-Erik-L-77

Nylige profilbesøk

4 191 profilvisninger
 1. Artig å se litt konkrete utregninger! Men fryktelig mange variabler å hensynta. - type brenner, hvilken mat medbringes, været, type gass, koking/steking osv... Når det er sagt syntes jeg 50g gass PR døgn PR person høres mye ut. Men igjen så spørs det jo på bruken. Typisk for meg selv på en lengre tur så vil det i hovedsak dreie seg om å koke vann til kaffe og tørrmat. Vanligvis et oppkok på morgen til kaffe/frokost. Deretter ett oppkok på ettermiddag/kveld til middag/kveldskaffe. Har man da en effektiv brenner av typen jetboil så går det lite gass til dette. Men klart kjører du mange varme måltider og mye steking osv så øker jo forbruket. Man må derfor helst regne gassmengde ut fra matplan for hvert døgn pluss hva du har av koke/brenne system vil jeg si.
 2. Skjønner. Hvis lakken er veldig tjukk og smøres tjukt på tar herding tid. En ide kan være å tynne den ut litt og heller bruke to strøk.
 3. Selvfølgelig er mye av dette forståelige for oss her på forumet som tross alt er mye på tur. Artikkel forfatter gir jo bare et bilde av hva «vanlige» folk som ser dette på TV tenker. Fint med flere perspektiver enn bare fra barka turfolk
 4. Hvilket grunnarbeid som er gjort vil også påvirke tørketid antar jeg.
 5. Jasså? Utrolig dumt da, spesielt på dyrere sneller så burde det følge med. Jeg kjøpte en noe dyrere Mitchell snelle nå i sommer og der fulgte det med to spoler Men det er vel som mye annet, markedet er presset og det må spares på det meste antar jeg...
 6. Sneller kommer gjerne med to spoler. Sett fireline 0.10/0.12 på den ene. Det holder med en spole som har 110m på seg. Snur noen runder med teip innerst. Så snurrer du på 0.20mm monosnøre på den andre spolen. Da har du en spole til markfiske med krok/søkke eller backup for fireline spolen.
 7. Selv om jeg ikke er enig i alt hun skriver syntes jeg det var endel artige poenger 😂 «Når flyet endelig lander, blir den unge damen ustyrlig foran kamera. Skriking og kaving vil ingen ende ta når kartongen med smoothie åpnes.»
 8. Enig med @tubbs. Generelt er også jaktklær gjerne noe kraftigere og tyngre, spesielt ytterlagene.
 9. Høres ut som det har kommet noe rusk i slange/dyser. Prøv å pelle i fra hverandre og skyll godt igjennom med noe alkohol basert væske og se om du får skyldt ut urenheter i systemet 👍🏼
 10. Dette finnes i flere utgaver . Jeg handlet akkurat inn en type fra lifesystem som jeg skal teste i helga. Denne fåes også i dobbel utgave. https://www.fjellsport.no/lifesystems-micronet-single-mosquito-net.html
 11. Ja vil tro det potensielt kan bli mer trekk da men har dessverre ikke noe stor erfaring med det. Nå skal det sies at mesh ikke går helt ned og starter vel omlag litt over liggehøyden så tviler på det er et stort problem.
 12. Jeg har kjøpt endel billige tynne trøyer i avdelingene for trening. Altså syntetiske treningsplagg for jogging og slikt. Disse er ofte billige, slitesterke og mange av plaggene er satt inn med middel som avhjelper endel på den værste lukta. Disse tørker også superraskt opp igjen, kan nesten bare vifte den noen runder over hodet så er de tørre igjen. Eventuelt kan de vaskes litt i en bekk eller tjern og er tørre på kort tid.
 13. Jeg syntes innertelt med mye mesh faktisk var veldig positivt. Det blir mindre kondens, bedre lufting og på morgenen slipper man og få et lag med rim ramlende ned over seg 😊 En fordel med mye mesh er også at kokkelering i innertelt er langt enklere da damp og annen os enkelt luftes raskt ut av innerteltet og ikke samler seg opp. Jeg fryktet at det kanskje kunne bli endel snøføyk fra yttertelt til innertelt men det har jeg aldri fått noe problem med. Selv under de værste vindforholdene. Når det gjelder varme så magasineres det nok noe dårligere med mesh. Men når man fyrer i innerteltet så blir det uansett godt og varmt. Vil vel kanskje si at dette uansett er et lite problem. Når det er 15 minus ute og masse vind så er det uansett begrenset hvor mye det hjelper med et innertelt uten mesh eller med mesh. Det blir kaldt i innertelt uansett uten fyring.
 14. Problemet med STS sin lange skje er at den er og blir veldig matt i finishen. Den henger seg litt fast i kjeften og maten henger seg også fast og den er også kronglete å få skikkelig ren. Bortsett fra det så syntes jeg en lang skje er mer fleksibel i forhold til en kort. Vil tro en tilsvarende skje som har helt glatt overflate er mer behagelig å spise fra samt enkel å rengjøre. Mange bra alternativer her så da skal jeg også finne meg et alternativ 👍🏼😊
 15. Har du forsøkt solbærtoddy? Det blander seg lett også i kaldt vann. Vil tro det ikke er store dosen pulver som skal til for å sette litt smak på en flaske og vil tro det også er ganske drøyt i bruk.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.