Jump to content

Filippo

Aktiv medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About Filippo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Filippo's Achievements

 1. Hei @sneakyowl, jeg ville bare takke deg for en fin anbefaling om Nøklevann. Vi dro dit forrige helg, og moren min ble kjempeglad i turen og hadde det koselig. Noen unger på andre siden av innsjøen bråket litt, men de skrudde endelig musikken av rundt 00:30. Superfint å våkne opp tidlig på dagen og spise frokost der sammen med ender som ville få litt mais Takk!
 2. Jeg egentlig skulle ønske det var sant, men det ble publisert for bare 2 dager siden: [Hidden Content] Men, tusen takk for tipsen! Jeg skal ta en tur til Nøklevann i dag for å utforske området takk!
 3. Moren min kommer på besøk neste uka, og jeg har lyst til å vise henne den vakre norske naturen med en telt tur, si en natt fredag-lørdag. For kontekst, hun er 63 år gammel og er i veldig dårlig form (blir lett sliten med å gå langt, kan ikke gå opp ei trapp til 4. etasje, osv). Jeg leter derfor etter en teltplass man kan lett komme seg frem til, helst 30-45 minutter å gå fra en parkeringsplass eller busstopp i lett/flat terreng/veg, i nærheten av Oslo. En god eksempel hadde vært Øyungen, men siste jeg telta der var det også mange jævla kids som hørte diskomusikk med boomblaster frem til klokka 5 og ødela natten for alle. Tusen takk for tipsene!
 4. Tusen takk til alle! Ja, også kollegaen min nevnte Western Mountaneering, og sa at de har veldig høy kvalitet. Men de koster også mye... sikkert meningsfylt pris for kvaliteten, men litt utenfor budsjettet mitt nå, så tanken min er å kjøpe en litt billigere (men fortsatt bra) pose, og investere i en Western Mountaneering når jeg kommer til å ha mer erfaring. Helt enig, og det er jeg faktisk Takk for linkene og kommentarene.
 5. Joda, det finns så mange ting som påvirker temperaturen og ytelsen av en sovepose at det er nesten umulig å vite og vurderer alle. Men fra bildet @Terka har lagt ved (tusen takk! Det var interesant å se) virker det som at å ha høykvalitet dun (e.g. 850) kan spare mye vekt uten å skade komforttemperaturen (sett bort fra andre ting, selvsagt). 850-cuin dekker opp jo nesten 4 ganger 500-cuin!
 6. Hei Walle, takk for svar! De to soveposene du har foreslått ser ganske bra ut; jeg har aldri hørt om Warmpeace før! Jeg skal absolutt undersøke mer! Har du noe råd angående min dilemma mellom fyllvekt og komforttemperaturen? De to soveposene jeg snakket om i forrige post var Rab Ascent 500 [Hidden Content] og Mountain Hardwear Phantom [Hidden Content] Andre muligheter kan også være [Hidden Content] og [Hidden Content], hvis du har erfaring eller kommentar leser jeg gjerne Takk!
 7. Hei, jeg er på jakt etter ny sovepose, siden min gamle ble stjålet. Bruksområdet er vanlig fjell/skogtturer, vanligvis med telt (men jeg kjøpte nettopp hengekøya, så det kan vare noen turer med den også). 3-sesong, men planen er å kunne bruke den også i vinteren med en ekstra sommerpose over eller noen slik. Jeg har ikke mye erfaring med soveposer, og trenger litt hjelp med å forstå hva skal jeg se på: fyllvekt eller komforttemperaturen? Jeg viste to soveposer med samme komfort-rating til en kollega, én var med 500g dun, mens den andre hadde 255g (høyere kvalitet dun, I suppose?). Hun kommenterte at 255g er for lav. Men hvis de har samme komfort? Jeg vil gjerne ikke bære unødvendig vekt, selvsagt. Jeg blir ganske varm når jeg sover. Min gamle posen var veldig billig og basic, hadde den i 8 år. Tror den var den her: [Hidden Content]? Den har komfort på +10 og limit på +5, men jeg brukte den på Svalbard første uka i juli i fjor, og det fungerte bra med temperaturer ned til +1 i natta. Derimot, i september i skogen rundt Oslo ble den alt for varmt for meg. Jeg er 178cm høy. Jeg har råd opptil 4500 for en veldig bra sovepose, men vil helst sitte i 3500 eller lavere dersom mulig. Tusen takk for hjelpen og anbefalingene!
 8. Takk for erfaringen din, @torese. Og takk for innsatsene dere alle
 9. Tusen takk, @ost! Hyggelig å bli med på forumet. Jeg er ikke så stor, en vanlig 178cm. Jeg skrev om 140x250 bare fordi forrige helg tok jeg en kollegas telt ut for å prøve. Det var en gammel Mountain Hardwear Hammerhead 2, som er 249 langt og 146 bredt (max). Det var veldig romslig og komfortabel å "bo" i, og jeg var glad i den ekstra lengden for å ha noe rot og sånn der Kravet om selvstendighet er etter min mening litt viktig. På den ene sida, de fleste tunnel telt har max høyde på inngangen men så går det ganske ned langt inn i teltet, noen som begrenser brukbar plass hvor man kan sitte opp uten å bøye seg. Dome telt virker mer romslige ut. På den andre sida, tunnel telt er vanligvis veldig lenge skyldes fortelt rett foran inngangen. Når teltet er 4m+ langt, kan det være vanskelig å finne nok plass i naturen, tenker jeg? Pluss noe fordeler med dome telt (to innganger, sterkere mot vind...), gjorde meg å tenke selvstendige telt er bedre for en uerfaren telt-gåer som meg eheh. Men jeg er veldig åpen for andre meninger
 10. Feil link, beklager. Burde har vært [Hidden Content]
 11. Takk for svar! @varmtvann Jeg tok en titt på Exped Orion, men flere sier at det ikke er stabil i vind; se f.eks review her fra Ann Therese [Hidden Content]. Hun sier at hun måtte bytte 8 pole-deler. Jeg har også leste flere andre review om teltene fra Exped, og noen har bra erfaringer mens andre dårlig. Se f.eks. denne her [Hidden Content] og spesielt det Stevedo og Petrops skriver på side 2. Det virker ut som Expeds kvalitet på telt er ganske ustabil, og det er ikke er betryggende. Jeg er helt ok i å bruke mye penger, men vil ha kvaliteten på samme nivå. @northern_fov Tusen takk for forslag om Robens; det ska jeg sjekke ut. Når det gjelder det du spør om, jeg skal bruke telt her i Norge, og det mener nesten alle typer terreng. Forrige helg tok jeg et telt fra en kollega og gikk på marka, sett opp teltet i skogen. Terreng var mesteparten store stein med 2-3 cm muse over. Der var litt vanskelig å få pluggene inn, men klarte etter litt tid. Jeg har planer å sette opp telt på fjellene, på gress, kanskje på stranda av og til. Jeg skal ikke gå ut hvis værmelding er super dårlig, men det kan skje at vær blir dårlig raskt og uten varsel her i Norge, spesielt mtp vind. Et stort fortelt er noe bra, men akkurat nå ikke på min prioriteringslista
 12. Hei! Jeg nettopp registrerte meg på forumet fordi jeg fant masse god innhold her, så prøver jeg å stille et spørsmål. Jeg har ganske god erfaring i hiking, men mesteparten dagens-tur. Jeg reiste i Svalbard for sommerferie og hadde en 2-dagens tur på fjellene som gjorde meg helt forelska i å sove ute. Jeg er derfor på jakt etter mitt første telt. I de siste tre ukene har jeg sett på hundrevis av forum-innhold, reviews, og youtube-videos. O en av de videoene sa mannen "If you have come this far, you are probably deep in the rabbit hole trying to find your next tent to buy", og det er akkurat meg nå. Jeg har nå en god idé av det jeg anser som et "perfekt" telt for meg, men selvsagt ingen telt krysser alle punkter og jeg har nå "analysis paralysis" fordi jeg vil ikke kaste bort tusenvis av kroner med et feil kjop. Håper dere kan hjelpe meg med dine erfaringer. Jeg forventer å ta turer enten alene, eller sammen med én til, så ser særlig på 2- eller 3-p telt. Selv om jeg forventer å turer mest i vår/sommer/tidlig høst, jeg kan tenke meg å gå ut også i vinteren når jeg får litt mer erfaring. Én ting som jeg vil ha er et telt som tåler (veldig) sterk vind (jeg setter pris på å kan føle meg trygt i Norges vær som kan endre seg raskt). I min perfekt verden, teltet har 250x140 cm bunnen, 105-110 cm takhøyde, er freestanding, har inner- og yttertelt som settes opp sammen, og veier rundt 3kg (jeg skal bære teltet selv også på 2p turer). Som sagt, noe som klarer alt dette finns ikke (så langt jeg kan se). De beste approksimasjonene jeg kunne finne, og de teltene jeg ser mest på nå er: - Hilleberg Staika: har meget gode størrelser, men veier jo 4kg. Det er kanskje litt tungt? - Hilleberg Allak 2: vekt er flott, men er også mindre romslig enn Staika, med ikke-rett sider. Oppleves det som trangt? - Allak 3: er fantastisk romslig og med helt ok vekt, men kanskje det blir såpass stort at det blir vanskelig å finne plass f.eks i skoga? - Helsport Reinsfjell 2/3 pro: 2-versjonen er kanskje litt trangt for 2p med bare 120cm. 3p-versjonen har flott størrelse, men 130cm ytre takhøyde blir før mye når det blåser hardt? Evt. Superlight 3 er 115 cm takhøyde med 105 inne, så det burde være bra, men er litt redd for at "superlight" versjonen ikke er så reistent mtp materialene og vær? De er de største spørsmålene jeg har. Andre forslag og alle innsatsene er velkomne! Takk på forhand. (og beklager for skrivefeilene). Filippo
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy