Gå til innhold

bossanova

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bossanova

 • Bursdag 07. mars 1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Er pengene trukket fra konto, eller er de bare reservert? Det vanlige er at de reserverer når du bestiller, og trekker først når varen er levert.
 2. For nok en gang å forsøke å pense temaet tilbake til det du opprinnelig spør om, så har kjæresten min en cockapoo. Det er verdens hyggeligste og triveligste hund, men jeg er litt usikker på om den passer til det aktivitetsnivået du beskriver. Jogging 10 km går bra. Det samme gjør turer i nordmarka på 4-5 timer. Men f.eks. på skiturer så blir den veldig sliten når vi passerer ca 20 km. Og jeg ville nok ikke tatt den med på fottur f.eks, i Jotunheimen, til det er den rett og slett for liten av størrelse, og ville fått problemer når det blir mye klyving i ur o.l. Kløv vil jeg nok si den også er for liten for. Som andre har vært inne på, er det også individuelle forskjeller mellom hunder, som er vanskelig å vite mye om når man får dem som valper. Hunden til kjæresten min er for eksempel ikke så glad i barn. Den er ikke aggresiv eller noe slikt, men går helst og legger seg et annet sted når det er barn i nærheten. Det trenger ikke ha noe med rasen å gjøre, men kan være noe som gjelder akkurat dette individet. Og det er nok en sjanse man tar når man anskaffer hund. Og som andre har vært inne på, bør du nok realitetsorientere samboeren din ang hunder og rengjøring. Selv om de er ikke-røyende, så drar de med seg mye møkk og annet inn. Kjæresten min støvsuger leiligheten annehver dag, og hun er ikke rengjøringsnazi. I tillegg må hun klippe hunden 3-4 ganger i året. Men om du bare vil ha en fantastisk hyggelig hund, som elsker å kose og gå turer i marka, så er definitivt cockapoo et god valg!
 3. Gikk den turen i sommer, men da motsatt vei. Som påpekt over, er strekket fra Skogadalsbøen til Fondsbu ganske langt. Vi brukte vel ca 9 timer inkl. pauser, men kan gå raskere om man liker å holde litt høy fart. Vær oppmerksom på at det er ganske mye ur og stein her. Men nydelig utsikt mot bl.a. Uranos, selv om dere delvis får den i ryggen når dere går den veien. De to andre strekkene har jeg ikke så mye tips på. Vi vurderte å gå oppom Mjølekdalstinden da vi gikk fra Olavsbu til Fondsbu, men du plusser jo da på turen med et par timer, så vi droppet det.
 4. Det er litt mer komplisert enn det dessverre... Dersom du ringer 112 fra låst telefon, vil den bruke alle operatører sitt nett. Så om din operatør ikke har dekning, men en konkurrent har, kommer du allikevel igjennom. Også viktig å være klar over at om du forsøker å ringe 110 eller 113 fra låst telefon, vil dette ikke fungere. Det er kun 112 som fungerer på denne måten.
 5. Nå er det en del år siden jeg var aktiv i DNT, men da var det iallefall slik at ofte var det lokalforeningen som sendte noen av sine medlemmer på turlederkurs, og lokalforeningen dekket da utgiftene. Det er da en viss forventning om at du også bidrar noe på lokale turer.
 6. Folkens! Dette er tråden for å DISKUTERE røverkjøp og gode tilbud. Er det ikke noe å diskutere, skal det i tråden for Røverkjøpt og gode tilbud:
 7. Det er vel kanskje mer naturlig å ta kontakt med Mammut og høre hva slags modell det er?
 8. Jeg har god erfaring med det jeg kaller "marka-sko". Dvs lette sko, som regel med Gore-Tex og relativt lav ankelhøyde. Ser Oslo Sportlager kaller det "Halvhøye tursko". Mine er fra Hanwag, tilsvarende den som i dag kalles Hanwag Comox GTX. Har imidlertid ikke prøvd andre sko i samme kategori, så vet ikke om andre er bedre eller dårligere.
 9. Vil tro den bruker mer batteri dersom den skal ta imot fra to systemer fremfor ett, og at det er derfor det vanligvis er skrudd av. Ser at der den er mest unøyaktig er der det er høye/bratte fjellsider, dvs der det er vanskeligst mottaksforhold. Som andre har vært inne på, hadde det vært interessant med en sammenlignende test med en annen GPS. Er også interessant å vite hvordan den ble oppbevart under turen, f.eks. om det var inne i en lomme e.l.
 10. Jeg har også bare gått normalruten, så vet ikke om naturen er flottere i Vacas. Men så vidt jeg vet er Vacas lenger, og kanskje mer slitsom, enn normalruten. Det er tross alt en grunn til at folk flest går normalruten. I utgangspunktet vil jeg nok si at du kan få et minst like bra opplegg med et lokalt selskap som et norsk. Første gang jeg var der nede dro jeg med et norsk selskap, mens andre gangen organiserte jeg selv og brukte et lokalt selskap til muldyr, leirservice o.l.. Det var ikke noe problem å bruke lokalt selskap, men da kjente jeg selvsagt en del til hvordan det funker der nede siden jeg hadde vært der en gang før. Bruker du et av de litt større lokale selskapene går du neppe på noen blemme.
 11. Både Skrim, Norefjell og Blefjell passer til de to siste punktene på listen deres. Dog passer ikke disse stedene like godt til det første punktet dessverre...
 12. Jeg vil støtte det som ble nevnt lenger opp her: Lag dere en 3-retters middag. I og med dere er ca 10 stykker, er det lett å dele seg opp i tre grupper, som får ansvaret for en del hver. Har man tre retter føles det straks mye mer som et "herremåltid".
 13. Hvorvidt det kommer toll/mva på en vare, avhenger av hvor det leveres fra, ikke hvor et tilfeldig domene er registert. Så vidt jeg kan se på hjemmesidene leveres det fra tyskland, så i så tilfelle kommer toll/mva på toppen. Men enig i at det er særdeles dårlig opplyst på hjemmesidene deres.
 14. Og så bør den ha bedre luftesystem på ryggen enn vanlige gå-sekker. I og med man sitter fremoverlent på sykkelen, vil sekken ligge mye mer inntil ryggen enn når man går mer oppreist.
 15. Profilen var sist aktiv i november 2011, så vedkommende er nok long gone. Evt. fortsatt ute på tur da
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.