Jump to content

bossanova

Aktiv medlem
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

Reputation

15 Neutral

About bossanova

 • Birthday 03/07/1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ville dessuten sannsynligvis vært varmere å ligget rettet på bakken i steden for oppe på en terasse, siden du får bevegelig luft under deg når du ikke ligger på bakken.
 2. Han som startet tråden har ikke vært her inne på et års tid, så enten har det gått skikkelig bra, eller så har det gått skikkelig dårlig
 3. Bare en liten advarsel: De godkjente bålplassene er som regel ganske fulle av folk, nettop fordi de er godkjente bålplasser Å ta banen til Skullerud er absolutt en god plan for å komme seg ut i marka. Evt kan du ta den til Ulsrud og så gå til Østmarksetra/Ulsrudvann. Men der er det i alle fall stapp fult med folk. Dersom det er viktig for deg med lite folk, ville jeg vurdert å dratt litt lenger ut av Oslo. F.eks. tog til Movann e.l. og så gå opp i marka derfra. Langt mindre folk enn de bynære utfartsstedene. Å tenke at du skal kunne kombindere "bynært" med "lite folk" og "godkjent bålplass" går rett og slett ikke, spesielt nå i disse Korona-tider.Du må bestemme deg for hviken av disse tre faktorene som er aller viktigst for deg, og så velge hvor du drar ut fra det.
 4. Ja, å tro du skulle få en stille og rolig tur på Vettakollen i helgen var nok litt naivt Som andre har vært inne på, vil det generelt være færre folk jo lenger unna sentrum du kommer. Så hvis du vil ha færrest mulig folk, bør du nok regne med en halv times tid i bil eller med f.eks. tog. En mulighet kan være å parkere ved Skar eller Vaggestein i Maridalen, og så gå nordover mot Tømte å videre inn mot vannene innenfor der. Da starter du med en del oppover, og det er det ikke alle som er så glad i, så da blir det automatisk færre folk. Mellomkollen kan være et fint utsiktspunkt å stikke bortom. Unngå for all del Øyungen, hvor det allid er veldig mye barnefamilier. Minner også om at det generelle bålforbudet trer i kraft 15. april, og det er veldig tørt i marka nå, så det bålet du har planlagt bør du nok vurdere å droppe.
 5. Er pengene trukket fra konto, eller er de bare reservert? Det vanlige er at de reserverer når du bestiller, og trekker først når varen er levert.
 6. For nok en gang å forsøke å pense temaet tilbake til det du opprinnelig spør om, så har kjæresten min en cockapoo. Det er verdens hyggeligste og triveligste hund, men jeg er litt usikker på om den passer til det aktivitetsnivået du beskriver. Jogging 10 km går bra. Det samme gjør turer i nordmarka på 4-5 timer. Men f.eks. på skiturer så blir den veldig sliten når vi passerer ca 20 km. Og jeg ville nok ikke tatt den med på fottur f.eks, i Jotunheimen, til det er den rett og slett for liten av størrelse, og ville fått problemer når det blir mye klyving i ur o.l. Kløv vil jeg nok si den også er for liten for. Som andre har vært inne på, er det også individuelle forskjeller mellom hunder, som er vanskelig å vite mye om når man får dem som valper. Hunden til kjæresten min er for eksempel ikke så glad i barn. Den er ikke aggresiv eller noe slikt, men går helst og legger seg et annet sted når det er barn i nærheten. Det trenger ikke ha noe med rasen å gjøre, men kan være noe som gjelder akkurat dette individet. Og det er nok en sjanse man tar når man anskaffer hund. Og som andre har vært inne på, bør du nok realitetsorientere samboeren din ang hunder og rengjøring. Selv om de er ikke-røyende, så drar de med seg mye møkk og annet inn. Kjæresten min støvsuger leiligheten annehver dag, og hun er ikke rengjøringsnazi. I tillegg må hun klippe hunden 3-4 ganger i året. Men om du bare vil ha en fantastisk hyggelig hund, som elsker å kose og gå turer i marka, så er definitivt cockapoo et god valg!
 7. Gikk den turen i sommer, men da motsatt vei. Som påpekt over, er strekket fra Skogadalsbøen til Fondsbu ganske langt. Vi brukte vel ca 9 timer inkl. pauser, men kan gå raskere om man liker å holde litt høy fart. Vær oppmerksom på at det er ganske mye ur og stein her. Men nydelig utsikt mot bl.a. Uranos, selv om dere delvis får den i ryggen når dere går den veien. De to andre strekkene har jeg ikke så mye tips på. Vi vurderte å gå oppom Mjølekdalstinden da vi gikk fra Olavsbu til Fondsbu, men du plusser jo da på turen med et par timer, så vi droppet det.
 8. Det er litt mer komplisert enn det dessverre... Dersom du ringer 112 fra låst telefon, vil den bruke alle operatører sitt nett. Så om din operatør ikke har dekning, men en konkurrent har, kommer du allikevel igjennom. Også viktig å være klar over at om du forsøker å ringe 110 eller 113 fra låst telefon, vil dette ikke fungere. Det er kun 112 som fungerer på denne måten.
 9. bossanova

  Turleder i DNT

  Nå er det en del år siden jeg var aktiv i DNT, men da var det iallefall slik at ofte var det lokalforeningen som sendte noen av sine medlemmer på turlederkurs, og lokalforeningen dekket da utgiftene. Det er da en viss forventning om at du også bidrar noe på lokale turer.
 10. Folkens! Dette er tråden for å DISKUTERE røverkjøp og gode tilbud. Er det ikke noe å diskutere, skal det i tråden for Røverkjøpt og gode tilbud:
 11. Det er vel kanskje mer naturlig å ta kontakt med Mammut og høre hva slags modell det er?
 12. Jeg har god erfaring med det jeg kaller "marka-sko". Dvs lette sko, som regel med Gore-Tex og relativt lav ankelhøyde. Ser Oslo Sportlager kaller det "Halvhøye tursko". Mine er fra Hanwag, tilsvarende den som i dag kalles Hanwag Comox GTX. Har imidlertid ikke prøvd andre sko i samme kategori, så vet ikke om andre er bedre eller dårligere.
 13. Vil tro den bruker mer batteri dersom den skal ta imot fra to systemer fremfor ett, og at det er derfor det vanligvis er skrudd av. Ser at der den er mest unøyaktig er der det er høye/bratte fjellsider, dvs der det er vanskeligst mottaksforhold. Som andre har vært inne på, hadde det vært interessant med en sammenlignende test med en annen GPS. Er også interessant å vite hvordan den ble oppbevart under turen, f.eks. om det var inne i en lomme e.l.
 14. Jeg har også bare gått normalruten, så vet ikke om naturen er flottere i Vacas. Men så vidt jeg vet er Vacas lenger, og kanskje mer slitsom, enn normalruten. Det er tross alt en grunn til at folk flest går normalruten. I utgangspunktet vil jeg nok si at du kan få et minst like bra opplegg med et lokalt selskap som et norsk. Første gang jeg var der nede dro jeg med et norsk selskap, mens andre gangen organiserte jeg selv og brukte et lokalt selskap til muldyr, leirservice o.l.. Det var ikke noe problem å bruke lokalt selskap, men da kjente jeg selvsagt en del til hvordan det funker der nede siden jeg hadde vært der en gang før. Bruker du et av de litt større lokale selskapene går du neppe på noen blemme.
 15. Både Skrim, Norefjell og Blefjell passer til de to siste punktene på listen deres. Dog passer ikke disse stedene like godt til det første punktet dessverre...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy