Gå til innhold

bossanova

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bossanova

 • Bursdag 07. mars 1972

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. bossanova

  Turleder i DNT

  Nå er det en del år siden jeg var aktiv i DNT, men da var det iallefall slik at ofte var det lokalforeningen som sendte noen av sine medlemmer på turlederkurs, og lokalforeningen dekket da utgiftene. Det er da en viss forventning om at du også bidrar noe på lokale turer.
 2. bossanova

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Folkens! Dette er tråden for å DISKUTERE røverkjøp og gode tilbud. Er det ikke noe å diskutere, skal det i tråden for Røverkjøpt og gode tilbud:
 3. Det er vel kanskje mer naturlig å ta kontakt med Mammut og høre hva slags modell det er?
 4. bossanova

  Fjellstøvler like digge som joggesko?

  Jeg har god erfaring med det jeg kaller "marka-sko". Dvs lette sko, som regel med Gore-Tex og relativt lav ankelhøyde. Ser Oslo Sportlager kaller det "Halvhøye tursko". Mine er fra Hanwag, tilsvarende den som i dag kalles Hanwag Comox GTX. Har imidlertid ikke prøvd andre sko i samme kategori, så vet ikke om andre er bedre eller dårligere.
 5. bossanova

  Upresis Garmin Oregon

  Vil tro den bruker mer batteri dersom den skal ta imot fra to systemer fremfor ett, og at det er derfor det vanligvis er skrudd av. Ser at der den er mest unøyaktig er der det er høye/bratte fjellsider, dvs der det er vanskeligst mottaksforhold. Som andre har vært inne på, hadde det vært interessant med en sammenlignende test med en annen GPS. Er også interessant å vite hvordan den ble oppbevart under turen, f.eks. om det var inne i en lomme e.l.
 6. Jeg har også bare gått normalruten, så vet ikke om naturen er flottere i Vacas. Men så vidt jeg vet er Vacas lenger, og kanskje mer slitsom, enn normalruten. Det er tross alt en grunn til at folk flest går normalruten. I utgangspunktet vil jeg nok si at du kan få et minst like bra opplegg med et lokalt selskap som et norsk. Første gang jeg var der nede dro jeg med et norsk selskap, mens andre gangen organiserte jeg selv og brukte et lokalt selskap til muldyr, leirservice o.l.. Det var ikke noe problem å bruke lokalt selskap, men da kjente jeg selvsagt en del til hvordan det funker der nede siden jeg hadde vært der en gang før. Bruker du et av de litt større lokale selskapene går du neppe på noen blemme.
 7. bossanova

  Liten helgetur på Østlandet

  Både Skrim, Norefjell og Blefjell passer til de to siste punktene på listen deres. Dog passer ikke disse stedene like godt til det første punktet dessverre...
 8. Jeg vil støtte det som ble nevnt lenger opp her: Lag dere en 3-retters middag. I og med dere er ca 10 stykker, er det lett å dele seg opp i tre grupper, som får ansvaret for en del hver. Har man tre retter føles det straks mye mer som et "herremåltid".
 9. bossanova

  Erfaring med BergFreunde.no?

  Hvorvidt det kommer toll/mva på en vare, avhenger av hvor det leveres fra, ikke hvor et tilfeldig domene er registert. Så vidt jeg kan se på hjemmesidene leveres det fra tyskland, så i så tilfelle kommer toll/mva på toppen. Men enig i at det er særdeles dårlig opplyst på hjemmesidene deres.
 10. bossanova

  Ryggsekk for sykkelturer

  Og så bør den ha bedre luftesystem på ryggen enn vanlige gå-sekker. I og med man sitter fremoverlent på sykkelen, vil sekken ligge mye mer inntil ryggen enn når man går mer oppreist.
 11. bossanova

  Excel ark med turistforeningens hytter?

  Profilen var sist aktiv i november 2011, så vedkommende er nok long gone. Evt. fortsatt ute på tur da
 12. bossanova

  Alpene i sommer

  Hvis du ønsker litt høyere topper, er Zermatt et flott alternativ. Massevis av 4000-metere i området, inkludert ikke ukjente Matterhorn. Flere av gondolene går også om sommeren for raskt å komme seg opp i høyden.
 13. bossanova

  Snøforhold Blefjell

  Stemmer med rapportene fra facebook-gruppa Blefjell også. Var bart på 5-700 meter igår. Har begynt såvidt å snø idag, men ikke store mengder foreløpig.
 14. bossanova

  På 2000-meterstopp med barn?

  Kyrkja ved Leirvassbu er jo også relativt lett tilgjengelig.
 15. bossanova

  Zermatt

  Da vi var der i fjor bodde vi i en leilighet. Må lage maten selv, men klart billigere. Har dessverre ikke kontaktinfo, da det var en annen som ordnet det praktiske. Men vi fant den via Hotels.com. Hvis pris er viktig, kan dere jo også vurdere hvor viktig det er for dere å faktisk bo i Zermatt. Et rimeligere alternativ kan være Täsch, som er bare 10 minutter (?) med tog fra Zermatt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.