Gå til innhold

bossanova

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bossanova

 • Bursdag 07. mars 1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det er litt mer komplisert enn det dessverre... Dersom du ringer 112 fra låst telefon, vil den bruke alle operatører sitt nett. Så om din operatør ikke har dekning, men en konkurrent har, kommer du allikevel igjennom. Også viktig å være klar over at om du forsøker å ringe 110 eller 113 fra låst telefon, vil dette ikke fungere. Det er kun 112 som fungerer på denne måten.
 2. Nå er det en del år siden jeg var aktiv i DNT, men da var det iallefall slik at ofte var det lokalforeningen som sendte noen av sine medlemmer på turlederkurs, og lokalforeningen dekket da utgiftene. Det er da en viss forventning om at du også bidrar noe på lokale turer.
 3. Folkens! Dette er tråden for å DISKUTERE røverkjøp og gode tilbud. Er det ikke noe å diskutere, skal det i tråden for Røverkjøpt og gode tilbud:
 4. Det er vel kanskje mer naturlig å ta kontakt med Mammut og høre hva slags modell det er?
 5. Jeg har god erfaring med det jeg kaller "marka-sko". Dvs lette sko, som regel med Gore-Tex og relativt lav ankelhøyde. Ser Oslo Sportlager kaller det "Halvhøye tursko". Mine er fra Hanwag, tilsvarende den som i dag kalles Hanwag Comox GTX. Har imidlertid ikke prøvd andre sko i samme kategori, så vet ikke om andre er bedre eller dårligere.
 6. Vil tro den bruker mer batteri dersom den skal ta imot fra to systemer fremfor ett, og at det er derfor det vanligvis er skrudd av. Ser at der den er mest unøyaktig er der det er høye/bratte fjellsider, dvs der det er vanskeligst mottaksforhold. Som andre har vært inne på, hadde det vært interessant med en sammenlignende test med en annen GPS. Er også interessant å vite hvordan den ble oppbevart under turen, f.eks. om det var inne i en lomme e.l.
 7. Jeg har også bare gått normalruten, så vet ikke om naturen er flottere i Vacas. Men så vidt jeg vet er Vacas lenger, og kanskje mer slitsom, enn normalruten. Det er tross alt en grunn til at folk flest går normalruten. I utgangspunktet vil jeg nok si at du kan få et minst like bra opplegg med et lokalt selskap som et norsk. Første gang jeg var der nede dro jeg med et norsk selskap, mens andre gangen organiserte jeg selv og brukte et lokalt selskap til muldyr, leirservice o.l.. Det var ikke noe problem å bruke lokalt selskap, men da kjente jeg selvsagt en del til hvordan det funker der nede siden jeg hadde vært der en gang før. Bruker du et av de litt større lokale selskapene går du neppe på noen blemme.
 8. Både Skrim, Norefjell og Blefjell passer til de to siste punktene på listen deres. Dog passer ikke disse stedene like godt til det første punktet dessverre...
 9. Jeg vil støtte det som ble nevnt lenger opp her: Lag dere en 3-retters middag. I og med dere er ca 10 stykker, er det lett å dele seg opp i tre grupper, som får ansvaret for en del hver. Har man tre retter føles det straks mye mer som et "herremåltid".
 10. Hvorvidt det kommer toll/mva på en vare, avhenger av hvor det leveres fra, ikke hvor et tilfeldig domene er registert. Så vidt jeg kan se på hjemmesidene leveres det fra tyskland, så i så tilfelle kommer toll/mva på toppen. Men enig i at det er særdeles dårlig opplyst på hjemmesidene deres.
 11. Og så bør den ha bedre luftesystem på ryggen enn vanlige gå-sekker. I og med man sitter fremoverlent på sykkelen, vil sekken ligge mye mer inntil ryggen enn når man går mer oppreist.
 12. Profilen var sist aktiv i november 2011, så vedkommende er nok long gone. Evt. fortsatt ute på tur da
 13. Hvis du ønsker litt høyere topper, er Zermatt et flott alternativ. Massevis av 4000-metere i området, inkludert ikke ukjente Matterhorn. Flere av gondolene går også om sommeren for raskt å komme seg opp i høyden.
 14. Stemmer med rapportene fra facebook-gruppa Blefjell også. Var bart på 5-700 meter igår. Har begynt såvidt å snø idag, men ikke store mengder foreløpig.
 15. Kyrkja ved Leirvassbu er jo også relativt lett tilgjengelig.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.