Jump to content

Heriks

Moderators
 • Posts

  3,264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Heriks last won the day on January 1

Heriks had the most liked content!

Reputation

3,862 Excellent

2 Followers

About Heriks

 • Birthday 06/10/1982

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, Foto
 • Location
  Longyearbyen

Recent Profile Visitors

18,382 profile views
 1. Hvorfor ikke bare gjøre som det står og skaffe soveposen etter at hun har kommet til Svalbard? Sette bestilling på dagsorden en av de første dagene. Fjellsport, Hekta på tur og Milrab sender i alle fall hit og refunderer mva (Svalbard er mva fritt) og de sender ganske kjapt. og da kan man jo legge de ekstra kronene i en bedre pose f.eks, De tar vel 3-400 kr for å sende hit riktignok. Ellers er det jo nok turutstyrsbutikker å velge mellom her oppe. Skoleåret på folkehøyskolen varer vel fra august til mai, så det er vel lite sommerturer å snakke om og det de kaller hytter her oppe er stort sett ganske så kaldt. For varm sovepose er sannsynligvis ikke et problem, da kan man åpne glidelåsen (nå skal det sies at jeg er over snittet frossen, og bruker -18 posen min hele året, unntatt de aller varmeste sommernettene på fastlandet)
 2. Vi har slutta å fyre på kull nå, gått over til diesel i stedet Forøvrig enig, tror neppe skibakken i Longyearbyen kommer til å være det som trekker noe større antall turister.
 3. Rasevalg er jo alltid et spennende tema, man får minst like mange ulike innspill som antall hundeiere som svarer Selv om overskriften egentlig bare omhandler 2, så skal jeg også komme med et helt annet forslag, uten at jeg har rasen selv .. men en jeg sterkt vurderer hvis jeg skal kjøpe meg valp (jeg bruker å ende opp med omplassering og da er det fort mer utvalget enn ønskene som ender opp med å være avgjørende) Har du vurdert lappsk vallhund? Basert på hva jeg har sett om rasen er dette er i utgangspunktet reingjetingas border collie, lærevillig, krever mye trim, lite pelsstell og trives ute selv i lave temperaturer, stor nok til å kløve med. Den må selvsagt trenes til å omgås sau og andre dyr, men den har ikke det jaktinstinket som gjør a man må holde polarhunden i bånd konstant. Så er det jo en spisshund så det kan vel være noe lyd i den. Tviler på om den laikaen har noe særlig mindre jaktinstinkt enn de andre polarhundene, står jo i rasebeskrivelsen at den ble regnet som en variant av Østsibirsk laika og det er jo en utpreget jakthund. Det ligger en gammel forumtråd om lapsk vallhund her
 4. Er jo ikke noe turtelt, men jeg hadde kanskje sett nærmere på dette, var ikke noe bredde på det i beskrivelsen hos Stavanger foto men på Tragopan sin hjemmeside var det oppgitt til 140 cm. Tragopan Monal V2 Fotoskjul To-manns kamuflasjetelt - Stavanger foto
 5. Jeg skjønner ikke kommentaren din så du får utdype.
 6. Men nå har vi jo kvernet om og om igjen i mange år på all forurensingen, rømningfaren og lakselusproblematikken oppdrettsnæringen i sjø utgjør og ønsket oss oppdrettsanlegg på land. Men når de vil lage oppdrettsanlegg på land så er det også feil, trodde man at det kom til å skje uten naturinngrep? (Jeg sier ikke nødvendigvis at dette er greie prosjekter, men hvordan skal man løse det?)
 7. Det koker vel ned til skal man ta vare på villrein, eller skal man ikke ... jeg tenker jo at det innlysende svaret bør være at man skal ... Og da må man jo gjøre tiltak som hjelper i de sårbare periodene da, vi vet den forstyrres av ferdsel og at det er tider på året som er mer problematisk med ferdsel enn andre. Vi vet at kiting foregår på et tidspunkt hvor det er veldig ugunstig å forstyrre dyra. Så "jakt går fri" ... men den foregår i august og september, det er vel den minst sårbare perioden?, kalvinga er over, dyra er mest sannsynlig godt i gang med å bygge opp reservene for vinteren men har fortsatt litt tid til å gjøre det og en sunn hjorteviltstamme er i Norge basert på regulering ved jakt. Så er det helt klart ganske mange aspekter ved villreinjakt som kan diskuteres. Når det gjelder skrantesjuke, hva var alternativet? La det spre seg? Vi vet masse om hvordan prionsykdommer arter seg, og det er en grunn til at det blir full baluba og nedslakting hver gang man finner prionsykdommer .. enten det er skrantesjuke, skrapesjuke eller kugalskap ...
 8. Antagelig av hensyn til villrein, er vel en del av hyttene i Rondane som er stengt på våren/kalvingstida også.
 9. Vet ikke, men i følge miljøvedtaksregisteret (søk Vestland fylke, Eidfjord kommune) ser det ut som det blir gitt endel løyver, eller .. det blir gitt løyver til mange forskjellige søkere. Så det er nok ikke umulig at man kan treffe på en skuter eller to der inne, ser ut som de fleste har tillatelse til et sted mellom 4-12 turer i sesongen. Det kan hende du blir lei av å vente (tar som forbehold at jeg aldri har gått over Hardangervidda på ski, for alt jeg vet kan det vrimle av skutere der inne .. selv om lovverket tilsier at det ikke burde)
 10. Jeg tror ikke du skal basere deg på noen jevnlig skuter trafikk langs den stikka løypa, det meste av turen er vel innenfor verneområde og det kreves vel tillatelse fra forvaltningsmyndigheten for det meste av motorisert ferdsel. De kommer selvfølgelig å henter deg hvis det er definert som en redningsaksjon, men om det går uten at "du trykker på knappen" er jeg i tvil om, de er ganske spesifikke de tillatelsene som gis til motorferdsel i nasjonalparken.
 11. Det hender jo man finner noen gode kjøp, men vanligvis blir det langt mindre lukrativt når man får lagt på mva. og fraktkostnader. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har irritert meg over at frakta blir dyrere enn produktet.
 12. Det er vel ikke avklart, men det selskapet som produserer Gilde turmat (Rondane turmat/Nortura) har vel signalisert interesse i følge Bondebladet og GD.
 13. De til høyre er hare, de til venstre er litt verre men det nederste ser ut som en støvel så jeg går for det ...
 14. Det er vel ikke en faktor som slår inn hvis turen starter rett fra fjøset, og man allerede har geitene, men hvis andre skulle begynne å tenke i samme baner så er det greit å vite at det er et omfattende regelverk både for å starte opp med, utvide antall og flytte rundt på geiter. Så det er ikke dyr man bare kan transportere land og strand rundt uten videre, mattilsynet må oftest inn i bildet der ... også for hobbydyrehold.
 15. Tenker det farligste med å løpe langs veien med headset er bilene, aldri skjønt at folk tør .. men men (for min del er det motstridende å ha på headset ute for jeg vil jo oppleve naturen og der spiller hørselen en viktig rolle for meg, men det var jo for så vidt en avsporing) Tror folk i Pasvik jogger på lik linje med folk andre steder, tenker det skal mye til å overraske en bjørn ved å løpe langs vei og i befolka områder. Den hører deg og forsvinner lenge før du ser den, og om du mot formodning skulle komme tett på en bjørn det er da du ikke skal prøve å løpe fra den. Men ja, av og til skjer helt usannsynlige ting, men det blir veldig begrensende å planlegge livet sitt etter noe som muligens, men svært lite trolig kommer til å finne sted. Flytt til Finnmark og jogg i vei
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy