Jump to content

Msadian

Aktiv medlem
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Msadian last won the day on April 16

Msadian had the most liked content!

About Msadian

Recent Profile Visitors

383 profile views

Msadian's Achievements

 1. Ta med deg en liten notatbok og penn, evt skriv et notat på telefonen din med hva slags utstyr du savner, synes fungerte bra og hva du vil bytte ut. Det er veldig lett å få masse innspill fra folk på Internett og dermed overpakke. Kom deg ut og kjenn litt på å fryse, mangle dopapir og komme hjem med 4 kg havregryn for mye - så lære du deg fort din egen stil
 2. Denne skjønte ikke jeg helt. Hva mener du man bør bruke? Aluminium er et fantastisk elektrisk ledende materiale også. Å sitte i et telt eksponert for lynvær er vel uansett ikke ansett som trygt. Hva mener du teltstenger bør være laget av for å unngå lyn?
 3. Uten. Jeg bruker Fizan aluminium-staver til 160g stykke.
 4. Ja, det går helt fint for min del med ca 14kg, men føles bedre ut når man nærmer seg 12kg. Tar som regel 1,5-2 dager å komme seg ned til den vekten. Nei den er ikke vanntett (men jeg ville aldri kjøpt en sekk som påstod at den var 100% vanntett uansett). Derfor bruker jeg en kraftig bossekk fra Clas ohlson som liner inni. Funker fjell og er 100% vanntett for 60g. Sovepose er selvfølgelig pakket i en egen vanntett kompresjonspose.
 5. Merk at pro-versjonen er single walled, men til gjengjeld i DCF. Jeg trives veldig godt med innertelt-versjonen som den vanlige x-mid kommer i. Man får også kjøpt et stargazer-kit som gjør at du kan slå opp kun innerteltet når været tillater det. Jeg bruker GG mariposa 60l og er strålende fornøyd med den. Pakker jeg mer enn 14kg så hopper jeg over på Atmos 65 AG for komfortens skyld. Har sett på hyperlite og synes det ser bra ut, men liker veldig godt den store ytterposen til mariposaen.
 6. Sorry det var unødvendig av meg: Dan Durston X-Mid er et telt som er designet av Dan Durston (utrolig dyktig turgåer og designer). Filosofien bak teltet er å lage et så robust, billig og lett telt som mulig utifra et grunndesign. Han har kun solgt teltet direkte gjennom sin side eller via èn distribusjonpartner slik at de kun koster 200-ish dollar. Han gjør dette fordi nettbutikker og butikker ofte legger på 100% på toppen. Teltet har fremdeles ikke slått helt gjennom mainstream, men raker til seg awards, blant annet «best buy» hos outdoorgearlabs og «top 10» hos sectionhiker. Teltene er notorisk vanskelige å få tak i og har blitt enda vanskeligere i covid. Teltene lages på samme fabrikk som MSR sine telt og har kun to «slipp» i år. Det ene var i januar (om jeg husker riktig), men forhåpentligvis kommer det et til over sommeren. [Hidden Content]
 7. Jeg henger meg på anbefalingen av DD X-mid, men 1P-versjonen. Jeg har sverget til dette teltet for Hardangervidda-på-tvers, og skal bruke det på NPL i år. Klokker inn på 860g totalt og er mitt absolutt førstevalg (har også Unna blant annet). Veldig god plass i forteltene, yttertelt som ikke trekker til seg vann og superenkelt å pitche med stavene. Jeg bruker dette sammen med enten cumulus x-lite 300 (470g) eller WM ultralite (820g) og et Thermarest neoair xlite. Det gjør at jeg kan holde basevekten min på under 8kg på etapper i NPL-klassen. Totalvekt med mat for 6 dager blir på ca 13,2kg - alt inkludert. Jeg har faktisk et ekstra 1P liggende som jeg kanskje vurderer å selge.
 8. Spørs helt hvilke fjell og områder vi snakker om, men et godt tips er å bruke «historikk»-funksjonen på yr.no. Da kan du se hva temperaturene har vært tidligere. Her er for Jotunheimen f.eks: [Hidden Content] stasjon Generelt så vil både luftfuktighet og spesielt vind påvirker temperaturen siden du vil miste varme til konveksjon (vind) og konduksjon (via liggeunderlaget til bakken) når du sover. Et bra liggeunderlag med høy R-verdi er derfor vel så viktig. Til slutt: Pass på at du ikke ser på grafen og tenker: «Å, det blir bare 4 grader, da kan jeg velge en pose med t-limit 4 grader?». Velg gjerne en pose med comf-temp 5 grader under forventet temperatur. Så forventer du mellom +2 til +4 grader celsius på det kaldeste om nettene, så vil du være veldig glad for en pose som med comf på -3 til -5 grader celsius. Selv bruker jeg en +2 celsius cumulus pose på 480gram på de varme dagene og en -2 celsius pose på langtur i høyfjellet på ca. 7-800 gram.
 9. O.33 (Alkoholfri øl) som referanse. Stav uten støtdemper veid sekundet etterpå på samme vekt. Please ikke få meg til å veie mer, samboeren min tror det har klikket for meg.
 10. Veide mine nå. De ligger på 166g per stav. Da med trinser og støtdemper på.
 11. Ja, jeg var skeptisk selv men etter 500km med bruk og herjing har de hverken sviktet eller slarket.
 12. Jeg har brukt altfor mye tid på å researcher dette temaet før jeg selv valgte staver. Kriteriene mine var: Lav vekt (<300g), robuste (alu), ingen løse deler og justerbare opptil 140cm. Bruksområdene, utenom at de skulle bli brukt som gåstaver, var som teltstenger til X-mid-teltet mitt, som ryggstøtte til stolen min og som forsterkning til fiskestenger under frakt. Jeg prøvde samtlige BD-staver men det ble ikke aktuelt. Jeg endte derimot opp med staver fra Fizan: [Hidden Content] Disse er jeg så fornøyd med at jeg har kjøpt 2 par ekstra. De er betydelig lettere enn andre staver, billigere OG utrolig robuste. Kommer med ulike endestykker og veldig enkel å trekke ut og inn. Håper ikke forumet tømmer leverandøren for staver nå, for de stavene her mener jeg virkelig er en skjult skatt.
 13. Gjorde dette hver kveld på vår femdagerstur på Vidda i starten av juli. Det var virkelig luksus når det regnet! Vi brukte ingen ekstra staver og spente tarpen kun over teltene våre. Husk ekstra plugger og paracord slik at du får spent den ordentlig opp.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy