Jump to content

Peter Andresen

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About Peter Andresen

 • Birthday 09/15/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peter Andresen's Achievements

 1. Hei Noen som vet om det er mulig å gå toppturer i Trysil og omegn? Skal snart dit i jobbsammenheng og vurderer å ta med rando-utstyret. Er vel ganske snøsikkert, men finnes det topper som er gode å gå på?
 2. Takk for tipset om Rondane trek 3 camp. Det likner fullstendig på falketind 3 camp, og samme mål og vekt. Er nok bare navnet som er forskjellig ja. Etter junior kom til blir det ikke kjempe langt vi kommer til å gå, hverken på ski eller på beina. Så bæres kort. Jeg sover på Tradex comfort og madamen på Exped 9.
 3. På grunn av nytt familiemedlem blir vi nødt til å oppgradere våres 2 personers telt til et telt med bedre plass. Teltet skal primært brukes i sommerhalvåret, men må kunne brukes til vinterture også når junior blir stor nok. Vi har sett på Helsport Falketind Camp 3 og Bergans Trollhetta 3. Noen som kjenner disse teltene? Og hvilket ville dere eventuelt ha valgt? Lenker til teltene: [Hidden Content] [Hidden Content]
 4. Helt enig med deg i at det er mye småbarnshysteri rundt noen ting. For del betyr det ikke så mye, for vi er så turvante så vi tar nå poden med ut uansett. Men jeg syntes bare det var en litt interessant tema å diskutere, for jeg syntes det er veldig synd hvis de mange myter og det noe ufortjente rykte som har oppstått i diverse fora avholder noen fra å dra på tur med barn i pulk. Og ikke minst synes jeg det er interessant hvordan det i nesten samtlige artikler og barn og pulk blir referert til at barn har frosset ihjel i pulk, uten at det finnes noe konkrete tilfeller - eller hvis det konkrete tilfelle er helt tilbake på 70-tallet.
 5. Min samboer og jeg har de siste par ukene hatt poden med på tur i pulk. Gutten som nå nærmer seg 7 mnd, vi går i oppkjørte løyper, aldri under -10 grader og tilpasser turens lengde til den tid han sover. Tilfeldighetene ville at vi en kveld googlet "barn i pulk" og oppdaget at det åpenbart er mange sterke meninger bruk av pulk. Oslo kommune går til og med så langt, at de fraråder bruk av pulk. Personlig mener vi, at det fullt forsvarlig å ta med spedbarn på tur i pulk, og at det er utrolig mye hysteri rundt dette tema. Et ofte brukt argument er at små barn ikke kan tåle bevegelsene i pulken. Det er selvsagt litt bevegelse i en pulk, men ikke noe mer enn i barnevognen. Går vi tur med vognen oppsøker vi til om med de dårligste grusveiene for at det skal riste litt mer i vognen - så sover poden best. Selvsagt skal man være forsiktig over kanter og skavler, men i oppkjørte løyper vil jeg mene, at en pulk har mindre bevegelse enn en barnevogn. At det er kaldere på bakken og at små barn ikke selv kan si ifra når det er kaldt, blir også brukt som argument mot pulk. Det stemmer sikkert, men med ullklær på poden, 4 cm. skumunderlag, reinskinn og voksipose er det nok større risiko for overoppheting enn frysing. Holder man seg i tillegg til temp. over -10 og sjekker ofte, vil jeg mene det er ganske sikkert. Har man i tillegg en pulk med ski under, så barnet ikke ligger rett mot bakken, er det omtrent som en barnevogn i forhold til temperatur. Det siste argument mot pulk som går igjen i utallige avisartikler, forumer og magasinartikler om bruk av pulk, er at barn har frosset ihjel i pulk. Vi har forsøkt å finne konkrete tilfelle på dette, men det eneste vi har klart å finne er en artikkel der det fortelles om en episode der foreldrene oppført seg veldig uforsvarlig: [Hidden Content] Hvis noen kjenner til andre episoder der barn har frosset ihjel i pulk hadde det vært interessant å hørt om, eller fått lenker til artikler. At barn har frosset i hjel i pulk er et mye brukt argument mot pulk, men det er rart at det ikke finnes konkrete historier fra f.eks. nyhetene om dette. Jeg tviler ikke på at det kan ha skjedd, men da skyldes det kanskje i større grad at foreldrene har oppført seg uforsvarlig. Alt i alt mener vi at mye av skepsisen til bruk av pulk er sterk overdrevet i forskjellige fora og avisartikler. Det er en risiko ved alt vi gjør, og oppfører vi oss uforsvarlig øker vi risikoen. Bruker man litt sunn fornuft og legge opp turen på barnets premisser er risikoen med å ha spedbarn i pulk neppe noe større enn å gå tur med barnevognen langt veien. Hva mener dere? Er det uforsvarlig å ta spedbarn med på tur i pulk? Og er det noen som kjenner til konkrete historier om barn som har frosset ihjel i pulk?
 6. Mange gode tips her. Takker. Skal se litt nærmere på jakke til fjellreven. Arbeidsklær har jeg ikke tenkt på nei, men kanskje det finnes noe brukbart som ikke er altfor stort og tungt. Jakkene til Norrøna og Devold skjer skikkelig fine ut, men så dyre jakker vil jeg ikke turde bruke nær et bål. Så de er utelukket.
 7. Er der noen som tips til en slitesterk jakke som kan holde til å bli brukt? Jakkene mine lever et hardt liv, med mye tur og ikke minst mye bål. Jeg har i de siste par brukt ulike jakker fra klättermusen, arcteryx og norrøna men syntes de blir så fort slitt og er lei av å glo-huller i goretex-jakkene. Derfor er jeg på jakt etter en jakke som tåler litt hard bruk og som tåler å bli brukt ved bålet. Jeg har en goretex-jakke til våte dager og lange turer. Så det er en slitesterk jakke til dagsture jeg er på jakt etter. Jeg vekter derfor slitestyrke høyere enn vanntetthet og vekt. Noen som kan anbefale noe?
 8. Jeg har en gammel skalljakke med gore tex som er helt utslitt og må kastes. Hvor kaster dere gamle gore tex-plagg? Gore tex indeholder vel ulike giftstoffer, så restavfald er kanskje ikke det beste.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy