Gå til innhold
  • Bli medlem

friute.no

Passivt medlem
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

36 Neutral

Om friute.no

  • Bursdag 16. aug. 1960

Contact Methods

  • MSN
    https://www.facebook.com/turtriks/?modal=admin_todo_tour

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Friluftsliv, natur og miljøvern, turtriks, dyr, foto
  • Sted
    Rana kommune

Nylige profilbesøk

2 013 profilvisninger
  1. Takk for et godt tips! Dette trenger vi.
  2. Denne videoen viser tyri fra toppen av ei furu. Men man kan ikke hugge ned et tre hver gang man skal lage et bål. Tyri finnes også i rota og i nedfallstrær. Video om tyri
  3. Jeg har 50 års erfaring med vandring i fjellet, vading og snøbroer. De er bra helt til de ryker. Støtter dette forslaget fullt ut.
  4. En god del faktisk. Jeg er mye på hytta, men respekterer selvfølgelig anbefalingene fra myndighetene om å la være. Jeg vil ikke at det skal bli forbudt heller. Så da er jeg mere hjemme for tiden. Friluftslivet ellers går sin gang. Har foresten skrevet noe om corona og hytta på facebook og på min hjemmeside.
  5. Godt å høre at jeg ikke er alene om å mene noenlunde de samme tingene. Jeg tror at slike oppfatninger, kommer først når man er alene på tur.
  6. Det var fint å høre at dere hadde en bra tur. Enig med dem som sier at man ikke bør gape over for mye i starten, og at tingene kommer med erfaring etter hvert. Det ser jo ut for å ha gått svært bra til nå. Det er jo ikke alle som tar hensyn til naturen på tur. Men det ser ut for at dere har den rette innstillingen. Lykke til videre, og fortsatt velkommen i Norsk natur!
  7. Glemte lenken til der du kan laste ned kart: https://www.kartverket.no/Kart/Hele-Norge-rett-i-lomma/
  8. Jeg gjør oppmerksom på at du kan laste ned et kart over området før turen. Da kan du bruke GPS uten dekning. Dette sparer masse batteri, og dekning er det smått med i fjell og grensetraktene i Norge, i alle fall her nord. En powerbank holder lenge. "Å vite hvor du er på kartet" som du sier, er helt avgjørende på tur. Alle bør lære seg kart og kompass før de bruker GPS. Etter som GPS`en bare brukes i nødstilfeller, så bruker jeg bare telefonen til det. Men til vanlig bruker jeg kart og kompass. Og som jeg nevnte: Cat-telefonene kan brukes med våt skjerm og med hanskene på.
  9. Ikke noe jeg har prøvd selv, men jeg siterer fra min hjemmeside: "Det er også en fjerde type materiale Colltex har laget et nytt fellemateriale; PROfibre©. Det har de samme glideegenskapene som mohair , tross at det er laget av syntetiske fibre. Dette er en veldig lett syntetisk felle med svært god glid og lang holdbarhet". Videre: «Colltex» og «Pomoca» er de største produsentene av skifeller. De selger ofte feller med forskjellig navn, logo og farge, som er tilpasset de enkelte produsentene som selger "sine" feller videre (etter opplysninger fra Åsnes)". At det er hovedprodusenter (Colltex og Prompca) som bare forandre navn, farge og logo, betyr at mange av de fellene som selges på sportsforretningene er egentlig de samme. Dette skjer ofte ellers i industrien, slik som for eksempel mange merker av gressklippere som har samme motor fra "Briggs & Stratton". De bare forandre navn, farge og logo. Det høres ut som om dette er løsningen i den forvirrende fellejungelen. Intesant om noen har erfaring med dette fellemateriale.
  10. Slett ikke dårlig gli nedover heller, hvis du legger dem rett. Ikke for tykke kvister og godt teipet i forkant. Du kan bruke alle typer nåletrær. På min hjemmeside har jeg lagt inn en lenke til denne videoen, men innlegget heter "Alternativ til skifeller". Det blir aldri slik som skikkelige feller, men et alternativ hvis du har glemt dem på tur.
  11. En blogg med turtriks som bare vokser! Bli med på å gjøre den større. Gå inn på nettsiden og klikk på "kontakt". Der kan du sende inn lenker til videoer, nettsteder og dine tips på kontaktskjemaet. På denne måten blir du med på å skape en turtriksportal. Eller bare les den slik den er foreløpig. Mange takk! Blogg med turtriks: friute.no friute.no på facebook friute.no på twitter
  12. Du har rett! Det er utrolig at jeg ikke har oppdaget det før nå. Det har nemlig aldri vært en løsning som jeg har trengt. Jeg har vært på turer opp til flere uker, og da har jeg brukt et solcellepanel på ryggsekklokket om dagen, som har ladet en powerbank i sekken. På kvelden har jeg så ladet telefonen med powerbanken. Finmekanikk skal nemlig ikke lades direkte fra solpanelet, men fra en powerbank. Det kan ta skade av den varierende watt styrken. Det er i alle fall det reparatørene sier til meg, på produsentenes verksteder som reparerer telefoner. Hvis jeg ikke tar feil, så brukte Lars Monsen kun powerbank når han gikk på tvers over Canada. Kameraet jeg bruker er et Olympus OM D 1 mark 2. Jeg har ikke funnet noen metode for å lade dette på tur enda, så der har jeg brukt ekstra batteri. Takk for denne overraskende opplysningen, hvor jeg egentlig ble litt forbauset over meg selv. Men som sagt, så har bytting av batteri aldri vært tema for meg. Lykke til med din Cat S61. Det blir nok min neste telefon.
  13. Ja, det kan nok være det med vått vær og hansker for enkelte telefonmerker. Men min telefon er laget for akkurat det, og heter Cat S 60. Sikkert ikke den beste til en del annet, men til turbruk og annen grov behandling er den suveren. Støtsikker og solid, vann og støvtett og laget for å betjene våt skjerm, med og uten hansker. Jeg har prøvd "tusenvis" av telefoner, men etter en del år med denne, så skal jeg aldri ha noe annet til turbruk. Den er slett ikke dum å surfe på nettet med heller. Det hender seg jeg bruker den til å oppdatere nettsiden med. Den har stor skjerm og batteriene kan byttes. Jeg har ikke hørt om noen andre telefoner som klarer våte skjermer og hansker slik som denne. GPS bruker jeg personlig bare i nødstilfeller. Jeg vil helst gå etter kart og kompass til vanlig, da jeg liker å vite hvor jeg er når jeg går - få føling med terrenget. Tåke er nevnt ovenfor her, og da er den suveren. Man kan bruke kompasset for å se retningen, og GPS`en for å sjekke jevnlig. https://www.lydogbilde.no/test/mobil-nettbrett/cat-s60
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.