Gå til innhold

Lillehei

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lillehei

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, når en trykker inn SOS knappen med en Garmin InReach. Vil hele samtalen foregå på engelsk eller vil samtalen fortsette på Norsk med hovedsentralen mens en venter på hjelp?
 2. Er det noen her som har noen erfaringer angående tøy fra Revolutionrace? Vet ikke hvorfor, men likte veldig godt Designet til dette merket? Hadde egentlig tenkt å kjøpe tøy fra Norrøna, men siden jeg har GoreTex PRO Jakke og bukse som er greit på vinteren og de dagene det pøsregner. Men blir for varmt på sommeren og høsten. Så er tenker jeg tøy for fjellturer på bar mark sommer og høsten fra DNT hytte til DNT hytte på Hardangervidda og lignende områder. Og tenker at en må ikke ha det dyreste på sommeren eller høsten. Noen som har noen gode tips?
 3. Hei, beklager at det er biltur gjennom fjellet og ikke på beina. Men spør her ihåp om at noen har gode tips. I starten av sommerferien før fellesferien skal vi besøke familie i nærheten av Dombås. Vi bor på Sørlandet og har lyst til å ta båt fra Stavanger til Bergen og kjøre via Vestlandet den ene veien istedenfor å kjøre på 4 felts motorveg begge veier. Hvordan er det å kjøre fra Bergen til Dombås via den nasjonale turistvegen gjennom Geiranger og Trollstigen med barn (8 og 9 år)? Vi tenker å ha god tid og stoppe ved Flydalsjuvet, Ørnesvingen, Juvet, Gudbrandsjuvet og Trollstigen. Er dette en spennende tur eller er de for unge til å ha gleden av en slik tur? Og hvilke campingplasser anbefaler på denne strekningen dere med tanke på barna?
 4. Ser at det er et gammelt innlegg. Men kommenterer min mening dersom det er til hjelp for noen. Jeg mener at på våren, sommeren og høsten er det beste er å kjøpe kløv til hunden og ta med tørrforet til hunden og la hunden bære maten sin selv. Dette er noe de fleste hunder elsker. Ser mange hunder føler seg som kongen på fjellet når de bærer kløv. Tar ofte med noen energibokser for ekstra kos til hunden. Men dersom hunden ikke er i dårlig form. Og bærer de ikke mer enn 30-40 % av sin egen vekt. Og ikke skal jakte. Kan de gå lengre enn vi klarer på en dag.. Har med en sammenbrettbar plast skål for vann som jeg bruker dersom det ikke er skål på hytta. Men maten legger jeg ut på bakken/fjell.
 5. Vet ikke om det har blitt bedring det siste året med for mye folk på hyttene. Men jeg spurte DNT om dette nettopp og de sitt inntrykk var at det siste året når folk kunne bestille sengeplass på appen, så virket det som folk at blitt flinkere til å planlegge å legge turen til andre hytter når de ser at det er mye få senger ledig eller fullt på en hytte via appen.
 6. Takk for svar. Det var det jeg tenkte på med mini. Logging hvor jeg er og sende bare noe få meldinger at en har det bra. Og muligheten til hjelp dersom noe skulle gå skikkelig galt. Når en er på tur, er jeg ikke interessert i å drive å skrive så mange meldinger når en er på hyttene. Det er jo det største plusset med at DNT hyttene som regel ligger der det ikke er mobil dekning.. Og det er som regel mobil dekning enkelte plasser mellom hyttene eller på toppene til å ringe. På fjellet liker jeg best å bruke papirkart og kompass. Det er greit å se på papirkartet at en nærmer seg ei hytte. Men liker ikke å se på GPSen at det er x antall km igjen. Er jo på fjellet for å kose meg og nyte freden, stillheten eller en lydbok. Ikke for å stresse fra hytte til hytte. Hvor ofte må mini lades dersom den sender posisjonen sin hver 30/60 min og en sender få meldinger og skrur den av om natten?
 7. Hei, er veldig glad i fjellturer med der jeg går fra DNT hytte til hytte med eller uten ungene. Men syns det er ubehagelig å overnatte med ungene uten mobildekning eller noen måte å få tak i hjelp på vist noe skulle skje. Siste hytte måtte vi gå 30 min for å få mobildekning. Det hadde vært fint å kunne sendt en melding når en kommer til en hytte at en har det fint. Og at familien kan se ca. hvor jeg/vi er med en times mellomrom. Har sett litt på Garmin Inreach mini, SE+ og Explorer+. Garmin Inreach Mini ligger på rundt 3000 kr. For dere som har SE+ og Explorer+, er disse verdt 700-1300 kr mer for større skjerm og batteri? Eller kunne dere ha tenkt å byttet til Mini om dere hadde hatt sjansen? Hvordan fungerer Explore og SE som GPS med skikkelig kart som er kjøpt? Hadde en Garmin Astra med premium kart fra garmin, men likte ikke å bruke den som GPS. Så de siste årene har jeg brukt Norgeskart på mobilen som jeg har vært skikkelig fornøyd med. Også fint med innspill fra dere som har Garmin Inreach mini hva dere liker og ikke liker med denne enheten.
 8. Hei, tusen takk for mye bra svar her. Var i byen i dag og var innom XXL, G-max og Norrøna butikkene. Fikk en mye bedre forståelse for hvordan voksne og barn skal kler seg på fjellet og forskjellen på Gore tex og Gore tex pro. Kommer nok til å kjøpe en ny eller meget pent brukt Falktind jakke til 10 åringen men ikke Falketind bukse. Likte Falketind jakke mye bedre enn de andre. Men det er riktig som dere sier, flere av de som dere foreslo tåler mer enn Falketind jakka gjør. Men grunnen til at jeg velger Falketind er at hun er veldig forsiktig med tøyet sitt og at lillesøster kan arve den om 2 år. Vist jeg ikke får tak i billig meget pent brukt Falketind jakke til ho minste 134/140 så blir det nok ei av de dere anbefalte. Grunnen til at mange har opplevd hull og rifter på Falketind og annet tøy med Gore tex er at det er stor forskjell på Gore tex og Gore tex pro. Gore tex pro er jakker/bukser som er beregnet på fjellklatrere, eller andre som trenger jakker/bukser som tåler skikkelig røff behandling. Fordelen med Gore Tex Pro er at siden den er så slitesterk, er dette ei jakke/bukser du kan ha i 10 år eller mer. Dette har jeg fått bekreftet at flere som bruker Gore tex Pro jakker og bukser som er 5-8 år at de ser omtrent ut som nye enda. Og disse brukerne har har hund og trener mye med hund på fjellet under røffe forhold. Har selv en 6 år gammel Gore tex pro shell jakke som enda ser ut som ny. Minuset med Gore tex pro er at jakkene/buksene er veldig stive og kan bråke litt. Ikke det mest behagelige på fjelltur om sommer og høst. Falketind har bare Gore tex og skal du ha Gore tex pro må du på jakker som er en del dyrere enn Falketind. Billigste på Norrøna med Gore tex PRO er Lofoten som starter på ca. 6800 kr. NB: Norrøna har Falketind og Lofoten av barne/junior jakker og bukser. Men her har Norrøna valg vekk Gore tex pro på Lofoten til barn/junior. Eneste forskjellen på Falketind og Lofoten til barn/junior er at Lofoten er foret på innsiden og er beregnet for vinterbruk.
 9. Har Gore tex til Norrøna blitt så dårlig som enkelte beskriver over her at det blir så fort hull og skader i de? Litt rart at naboen sine barn/ungdommer ikke har ødelagt sine Norrøna Falketind Gore tex plagg. Har ei Gore tex pro shell jakke fra Peak Performance som sikker er 6 år gammel. Godt brukt og selv om jeg har hatt valper med skarpe klønner det siste året, er det ikke et eneste, merke, rift eller noe skade på den. Den ser fortsatt ut som den fortsatt er ny.
 10. Hei, ser at produsenten oppgir bare 10.000 mm på vanntettheten. Blir ikke det litt lite om en skal gå hele dagen og det pøsregner?
 11. Hei, skal se på de.Men er disse jakkene like solide ,vanntett, vindtett og tåler like mye juling som Norrøna Falketind? Blir det egentlig så mye billigere vist minstejenta kan arve skalltøy til ho elste eller om den kan selges på finn til nesten samme pris som den ble kjøpt brukt for?
 12. Hei, det må ikke være Norrøna Falketind. Derfor jeg spør om andre merker som er like bra. Siden vi tenker langturer i fjellet der det kan være flere dagsmarsjer til bilen må det være tøy som er helt vann, vindtett, lett og tåler juling. Ikke noe de fort slå hull på eller kan få en rift på. Siden jeg må bære all bagasjen, ønsker jeg en lett jakke de kan bruke om det er regner, blåser, er kaldt eller varmt. Det er jo en av grunnene til at blant annet Norrøna Falketind og lignende er så dyre. Det skal mye til for å lage skade på tøy av skikkelig kvalitet. En kammerat av meg reiser mye på fjellturer med familien og de bruker bare Norrøna skalltøy. Han viste meg ungene sitt tøy som de hadde kjøpt brukt og hatt i to år, det så helt nytt ut selv om det var sikkert 3 år gammelt og fortsatt var det tett når vi testet det i dusjen. Når skalltøy til den yngste ble for lite etter to år, solgte han den på finn til nesten samme pris som han kjøpte det for. Derfor lurer jeg på om det fins andre merker med skalltøy til junior som er like solid, lett, vanntett, vindtett som Norrøna Falketind siden det ikke er så mange av de på finn.
 13. Hei, vi har fått stor interesse i familien for fjellturer der vi går fra DNT hytte til DNT hytte sommer og høst. Er på jakt etter størrelsen 134/140 og 146/152. Vi så først på nytt, men to sett med Norrøna Falketind koster jo over 12.000 kr, som blir litt bortkastet når de vokser så fort. Har funnet ut at en kan få 1-2 år gamle Norrøna Falketind som ser ubrukte ut 1/3 av prisen til en ny på finn. Er det andre merker som er like bra eller bedre enn Norrøna Falketind i disse størrelsene?
 14. Har brukt Alta 85L på et par turer og er veldig fornøyd med sekken. Drikkesystemet for vannslange på siden er genial. Har plass til 2 liter i min vannslange som er veldig greit når en går på fjellet der det er beite dyr. Lett å ta ut og inn når du skal fylle vann fra en bekk. Du har tilgang til mange ting uten å måtte ta av sekken. Den er designet slik at du kan ha tilgang til det meste du trenger mellom hytte/telt til neste hytte eller plass du slår opp telte. Topplokket på 5 liter som du kan ha på brystet rommer plass til mange ting som kart,kompass, niste, snack og lignende. Det rommet på venstre side nede som er tilgjengelig mens du har på deg sekken er genialt for lue, hansker, ull til ungene osv. Veldig lett å komme til hele innholdet når en er i telt/ DNT hytte med at en kan åpne hele sekken som en koffert. Det gjør det enkelt å ha det ryddig hele tiden. Jeg pakker alt i sånn vannsekker i mange forskjellige størrelser som jeg merker alt hva det er slik at det er lett å finne og blir veldig komprimert. Kan feste skistaver/kogger til fiskestenger i et eget system så det er lett å ha med. Sitter bra på min rygg og blir ikke svett eller klam på ryggen siden sekken på en måte bare ligger inntil med 3 små flater. Mye luft mellom ryggen og sekken Dette er de tingene jeg elsker med sekken. Måtte jeg ha kjøpt ny, er de tingene som er listet over ting jeg bare måtte hatt på neste sekk.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.