Gå til innhold
 • Bli medlem

knerten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  149
 • Ble med

Om knerten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

850 profilvisninger
 1. Jeg og turkameraten har gått til innkjøp av nye liggeunderlag. Valget falt på Exped Synmat 3-d 7cm i M og MW. Som "luksus" for kortreiste turer og vinterturer kostet vi på oss tilhørende Exped Chair kit i M og MW. Det står at disse skal passe til alle Exped-liggeunderlag i M og MW. MEN ... Medium-stoltrekket er ALT for smalt og kort for medium-liggeunderlaget. Det kan ikke legges flatt inne i trekket, men buer seg som baugen på en kajakk. Det mangler også ca 5 cm på lengden for å få lukket igjen glidelåsen. Medium-Wide-stoltrekket har nok bredde til at liggeunderlaget kan ligge passe fla
 2. Da er soveposen returnert og jeg er på leting etter ny pose som kan holde meg varm på kalde teltturer. Da er spørsmålet: God og varm dunpose eller en kombinasjon av dun og syntet-pose. Kom gjerne med gode råd
 3. @rayun Det understøtter antakelsen min om at "expediton fit" kombinert med 185 lengde ikke er en sovepose tilpasset min kropp.
 4. Jeg skal ut på turer med pulk og telt og trenger en varm vintersovepose. Jeg er en relativt slank dame på 162 cm og synes det er vanskelig å navigere i soveposejungelen. Jeg har fått i hus en Mountain Equipment Glacier Expedition dunsovepose i størrelse "regular" (185 cm) for en overkommelig pris. Jeg er imidlertid usikker på om den er en "keeper" eller om den bør returneres. Spørsmål jeg har er: Er soveposen i str. regular for stor for meg - for lang/bred? Posen har en såkalt romslig "expedition fit" ved at den er bredere i toppen enn de andre modellene i serien. Dette skal tillat
 5. Jeg kontaktet Åsnes og fikk følgende svar (kudos til Christer v/Åsnes for superrask og informativ respons): Gamme-skiene utgår pga bredden. I og med at jeg har et par Cecilie BC fra før så ble jeg veldig nysgjerrig på de nye Børge Ousland-skiene. De høres veldig fristende ut med lav vekt og godt spenn. Jeg må gå i tenkeboksen og vurdere hvor mye løssnø jeg skal ut på tur i.
 6. Ser på Åsnes sin hjemmeside at Liv-skiene skal passe i løypene og at de finnes i 180 cm lengde som skal passe min høyde/vekt. Absolutt et alternativ Ellers har jeg vurdert Fischer E99 Easy Skin Xtralight i lengde 180 cm som et alternativ. Noen som kjenner til den skien og om det er forskjell på årsmodellene 17/18 og 18/19?
 7. Jeg har et par Åsnes Cecilie Skog fjellski for høyfjellsturer. I vinter planlegger jeg imidlertid langturer (hytte-til-hytte og telt) der mye av turen vil gå i løypenettet. Ikke umulig at jeg vil bruke pulkbrett ved teltovernattinger. Jeg vurderer derfor å investere i ski + kortfeller som er smalere og med bedre spenn enn Cecilie-skiene. Jeg er 162 cm på strømpelesten og med vekt <60kg. Noen som har ski og skilengde å anbefale til mitt bruk?
 8. Jeg tar Buss 420 Rødberg fra Kongsberg til Numedal Kro. Deretter på merket sti via Butjønnseter til Eriksbu. Må se an men ser for meg å telte i nærheten av de to stedene. Så er planen å gå en runde på nordre delen av Blefjell (med lett sekk) før turen går ned til Numedal kro igjen for buss tilbake til Kongsberg.
 9. Takk for tips @Gittiamo og @Arcticpeak ! Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag som nevnt, så turen må gå en annen plass. Rondane skal besøkes når jeg har mulighet til en "oval" helg. Etter mye fundering så seiler Blefjell opp som en svært aktuell turmulighet. Passe lang reisevei, passe høyt (snaufjell) og tilgjengelig med offentlig transport (som ikke er fullbooket). Dette er et nytt turområde for meg, så nå kjenner jeg at det kribler i turføttene Kom gjerne med kjentmanns-tips til gode teltplasser og andre anbefalinger!
 10. Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag. Blir nok folksomt i fjellet til helgen! Entur testes ut
 11. Hjelp! Bilen har streiket og min planlagte første, solo helgetur med telt må derfor replanlegges. Målet er bruk av offentlig transport, minst mulig transporttid, komme seg over tregrensa, ha en relativt enkel fottur, og fine campplasser. Morgenstund med utsikt er heller ikke å forakte. Avreise fra Asker etter kl. 14 på fredag. Hjem igjen på søndag. Håper på gode tips!
 12. Takk for tips @Terka Mye nyttig her! Hadde ikke tenkt på at alle som trekker dekk har samme problemstillingen.
 13. Er det dette oppsettet ([Hidden Content]) du snakker om @Terka? Det ser ut til å være det jeg er på jakt etter. Det jeg leser ut av dette er at jeg da må bruke: 1 skrukarabiner 1 snappkarabin (litt romslig) ca. 1 meter tau som festes i løkkene på hver side av belte/sekk, evt. med små karabiner ca. 1 meter tau til løkke i fronten på pulken som festes i festeøynene foran på pulken ca 4 meter taudrag for å kunne legge inn løkker med strikk mellom Stemmer dette? Er 4 meter taudrag passe?
 14. Hei, Jeg skal rigge et Paris pulkbrett med taudrag. Ser flere oppsett på diverse websider, men finner ikke lengden på tauene. Kan noen gi meg tips om: et godt og enkelt oppsett lengde og tykkelse på tau (hvordan lengden er på henholdsvis tauet festet på pulken, tauet festet på selen/ryggsekken og lengden på taudraget mellom pulk og sele) lengde på festestrikk om det er en fordel å tre tau rundt hele pulken og ikke bare strikk? Bilder og litt om erfaring er fint å supplere med hvis noen har
 15. Prøver igjen ... Er det noen som kjenner til føreforholdene i Skarvheimen nå rett før 1.mai-helgen (2018)? Spesielt med tanke på usikre vann eller bekker som åpner seg. Tenker å gå turen Finse - Geiterygghytta - (Kongshelleren) - Iungsdalshytta - Bjordalsbu - Breistølsbu.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.