Gå til innhold

knerten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  145
 • Ble med

Om knerten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

604 profilvisninger
 1. Jeg kontaktet Åsnes og fikk følgende svar (kudos til Christer v/Åsnes for superrask og informativ respons): Gamme-skiene utgår pga bredden. I og med at jeg har et par Cecilie BC fra før så ble jeg veldig nysgjerrig på de nye Børge Ousland-skiene. De høres veldig fristende ut med lav vekt og godt spenn. Jeg må gå i tenkeboksen og vurdere hvor mye løssnø jeg skal ut på tur i.
 2. Ser på Åsnes sin hjemmeside at Liv-skiene skal passe i løypene og at de finnes i 180 cm lengde som skal passe min høyde/vekt. Absolutt et alternativ Ellers har jeg vurdert Fischer E99 Easy Skin Xtralight i lengde 180 cm som et alternativ. Noen som kjenner til den skien og om det er forskjell på årsmodellene 17/18 og 18/19?
 3. Jeg har et par Åsnes Cecilie Skog fjellski for høyfjellsturer. I vinter planlegger jeg imidlertid langturer (hytte-til-hytte og telt) der mye av turen vil gå i løypenettet. Ikke umulig at jeg vil bruke pulkbrett ved teltovernattinger. Jeg vurderer derfor å investere i ski + kortfeller som er smalere og med bedre spenn enn Cecilie-skiene. Jeg er 162 cm på strømpelesten og med vekt <60kg. Noen som har ski og skilengde å anbefale til mitt bruk?
 4. Jeg tar Buss 420 Rødberg fra Kongsberg til Numedal Kro. Deretter på merket sti via Butjønnseter til Eriksbu. Må se an men ser for meg å telte i nærheten av de to stedene. Så er planen å gå en runde på nordre delen av Blefjell (med lett sekk) før turen går ned til Numedal kro igjen for buss tilbake til Kongsberg.
 5. Takk for tips @Gittiamo og @Arcticpeak ! Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag som nevnt, så turen må gå en annen plass. Rondane skal besøkes når jeg har mulighet til en "oval" helg. Etter mye fundering så seiler Blefjell opp som en svært aktuell turmulighet. Passe lang reisevei, passe høyt (snaufjell) og tilgjengelig med offentlig transport (som ikke er fullbooket). Dette er et nytt turområde for meg, så nå kjenner jeg at det kribler i turføttene Kom gjerne med kjentmanns-tips til gode teltplasser og andre anbefalinger!
 6. Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag. Blir nok folksomt i fjellet til helgen! Entur testes ut
 7. Hjelp! Bilen har streiket og min planlagte første, solo helgetur med telt må derfor replanlegges. Målet er bruk av offentlig transport, minst mulig transporttid, komme seg over tregrensa, ha en relativt enkel fottur, og fine campplasser. Morgenstund med utsikt er heller ikke å forakte. Avreise fra Asker etter kl. 14 på fredag. Hjem igjen på søndag. Håper på gode tips!
 8. Takk for tips @Terka Mye nyttig her! Hadde ikke tenkt på at alle som trekker dekk har samme problemstillingen.
 9. Er det dette oppsettet (https://sqoop.no/paris-expeditiopn-pulk-tau-eller-stangdrag/) du snakker om @Terka? Det ser ut til å være det jeg er på jakt etter. Det jeg leser ut av dette er at jeg da må bruke: 1 skrukarabiner 1 snappkarabin (litt romslig) ca. 1 meter tau som festes i løkkene på hver side av belte/sekk, evt. med små karabiner ca. 1 meter tau til løkke i fronten på pulken som festes i festeøynene foran på pulken ca 4 meter taudrag for å kunne legge inn løkker med strikk mellom Stemmer dette? Er 4 meter taudrag passe? Andre smarte tips?
 10. Hei, Jeg skal rigge et Paris pulkbrett med taudrag. Ser flere oppsett på diverse websider, men finner ikke lengden på tauene. Kan noen gi meg tips om: et godt og enkelt oppsett lengde og tykkelse på tau (hvordan lengden er på henholdsvis tauet festet på pulken, tauet festet på selen/ryggsekken og lengden på taudraget mellom pulk og sele) lengde på festestrikk om det er en fordel å tre tau rundt hele pulken og ikke bare strikk? Bilder og litt om erfaring er fint å supplere med hvis noen har
 11. Prøver igjen ... Er det noen som kjenner til føreforholdene i Skarvheimen nå rett før 1.mai-helgen (2018)? Spesielt med tanke på usikre vann eller bekker som åpner seg. Tenker å gå turen Finse - Geiterygghytta - (Kongshelleren) - Iungsdalshytta - Bjordalsbu - Breistølsbu.
 12. Lysten på å gå turen mellom Finse og Breistølen/Bjøberg kommende helg - 28/4 til 1/5 2018. Tenker hovedsaklig å holde oss i kvistede løyper og overnatte på hyttene. Hvordan er snøforholdene i området? Er det utsatte områder på turen mht. skredfare? Vurderer om vi skal ta tog til Finse lørdag morgen (fremme ca. 12:30) og gå direkte til Geiterygghytta, eller ta buss til Bjøberg/Breistølen (fremme ca. 14:15) og gå direkte til Bjordalsbu. Bør vi bruke Bjøberg eller Breistølen som start/slutt-punkt? Noen tips til hvilken retning vi bør gå? (Blir veldig sen start fra Bjøberg/Breistølen ser jeg) Kom gjerne med turtips!
 13. Da er turen over Finnmarksvidda - Stilla (Alta) til Assebakti (Karasjok) - historie og første test av mohairfeller vs. smurning er gjennomført. dag: ca.5-10 kalde og nysnø. Startet fra Stilla med mohairfellene på. Det fungerte utmerket oppover og på flatene gled det helt ok. Turfølget med Blå Swix slet litt oppover men gled bedre bortover. Beholdt fellene på fordi det føltes greit. dag: ca.8-10 kalde og frisk vind (fokk): Fellene gled ok bortover men Blå Swix gled bedre. I og med at det er så godt som flatt terreng ble fellene lagt i sekken og forble der ut turen til fordel for smurning. dag: ca. 5 kalde og sol: Flatt og litt nedover. Blå Swix. dag: ca. 5 kalde og nysnø. Bølgende terreng før 4 km nedkjøring (kulekjøring). Helt flott med Blå Swix. Konklusjon: Fornøyd med mohairfeller men smurning foretrekkes på kalde forhold hvis mulig.
 14. Tusen takk for grundig tilbakemelding @Omnilite Dette innlegget burde jo absolutt Åsnes lese Og takk til alle andre som har delt erfaringer! Dette sparer garantert meg (og sikkert en del andre) for feilkjøp, frustrasjon og en del kronasje. Tipptopp!
 15. Velge feller med eller uten "skin protector": "Nye" Åsnes X-skins med (blå) skin-protector skal beskytte fellen mot slitasje og ising. Har det noe for seg? Er dette like kritisk på syntetiske feller? Den lokale sjappa selger ut de gamle syntet-fellene uten skin protector til en hyggelig pris og jeg lurer på om jeg burde slå til på tilbudet (i tillegg til mohairfeller MED skin protector). Når det gjelder bredde på fellene (Fjellfrue har Cecilie ski og Fjellfanten har Nansen): Hva er grunnen til at du har smalere fell i syntet @Omnilite
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.