Gå til innhold

knerten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  135
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om knerten

Nylige profilbesøk

433 profilvisninger
 1. Prøver igjen ... Er det noen som kjenner til føreforholdene i Skarvheimen nå rett før 1.mai-helgen (2018)? Spesielt med tanke på usikre vann eller bekker som åpner seg. Tenker å gå turen Finse - Geiterygghytta - (Kongshelleren) - Iungsdalshytta - Bjordalsbu - Breistølsbu.
 2. Lysten på å gå turen mellom Finse og Breistølen/Bjøberg kommende helg - 28/4 til 1/5 2018. Tenker hovedsaklig å holde oss i kvistede løyper og overnatte på hyttene. Hvordan er snøforholdene i området? Er det utsatte områder på turen mht. skredfare? Vurderer om vi skal ta tog til Finse lørdag morgen (fremme ca. 12:30) og gå direkte til Geiterygghytta, eller ta buss til Bjøberg/Breistølen (fremme ca. 14:15) og gå direkte til Bjordalsbu. Bør vi bruke Bjøberg eller Breistølen som start/slutt-punkt? Noen tips til hvilken retning vi bør gå? (Blir veldig sen start fra Bjøberg/Breistølen ser jeg) Kom gjerne med turtips!
 3. Da er turen over Finnmarksvidda - Stilla (Alta) til Assebakti (Karasjok) - historie og første test av mohairfeller vs. smurning er gjennomført. dag: ca.5-10 kalde og nysnø. Startet fra Stilla med mohairfellene på. Det fungerte utmerket oppover og på flatene gled det helt ok. Turfølget med Blå Swix slet litt oppover men gled bedre bortover. Beholdt fellene på fordi det føltes greit. dag: ca.8-10 kalde og frisk vind (fokk): Fellene gled ok bortover men Blå Swix gled bedre. I og med at det er så godt som flatt terreng ble fellene lagt i sekken og forble der ut turen til fordel for smurning. dag: ca. 5 kalde og sol: Flatt og litt nedover. Blå Swix. dag: ca. 5 kalde og nysnø. Bølgende terreng før 4 km nedkjøring (kulekjøring). Helt flott med Blå Swix. Konklusjon: Fornøyd med mohairfeller men smurning foretrekkes på kalde forhold hvis mulig.
 4. Tusen takk for grundig tilbakemelding @Omnilite Dette innlegget burde jo absolutt Åsnes lese Og takk til alle andre som har delt erfaringer! Dette sparer garantert meg (og sikkert en del andre) for feilkjøp, frustrasjon og en del kronasje. Tipptopp!
 5. Velge feller med eller uten "skin protector": "Nye" Åsnes X-skins med (blå) skin-protector skal beskytte fellen mot slitasje og ising. Har det noe for seg? Er dette like kritisk på syntetiske feller? Den lokale sjappa selger ut de gamle syntet-fellene uten skin protector til en hyggelig pris og jeg lurer på om jeg burde slå til på tilbudet (i tillegg til mohairfeller MED skin protector). Når det gjelder bredde på fellene (Fjellfrue har Cecilie ski og Fjellfanten har Nansen): Hva er grunnen til at du har smalere fell i syntet @Omnilite
 6. Virker som om konklusjonen er klar: Innkjøp av mohairfeller i første omgang og så saumfare restekasser etter syntetfeller. Takk for nyttige tilbakemeldinger
 7. Er det sånn at folk har både mohair og syntet for å være skodd for ulikt føre? Er jo ikke akkurat gratis disse fellene
 8. Åsnes fjellski med kortfellfeste er innkjøpt og turen går straks til fjells. Der blir det "snille" toppturer og "hytte-til-hytte-tur" med sekk. Valget står nå mellom å kjøpe syntetiske eller mohair-kortfeller. Hva anbefaler fjellfolket som har testet dette ut? NB: Fra før har jeg syntetiske langfeller som jeg kan bruke hvis jeg skal opp i bratt terreng.
 9. Da er bestillinger lagt inn på heholdsvis: Cecilie 175 cm til Fjellfruen (det ble ikke Nansen dessverre da det var tomt for lengden) Nansen 195 cm til Fjellfanten Takk for alle gode innspill! Vi kommer tilbake med erfaringer etter at skia har vært ute på tur Fjellet lokker!
 10. Tusen takk for alle tilbakemeldinger! Dette har vært veldig nyttig! Basert på det dere har gitt av erfaringer/vurderinger blir det Nansen for Fjellfanten Fjellfruen sliter fremdeles med valget mellom Nansen og Cecilie og tar gjerne imot flere innspill på det valget Så var det dette med skilengde: Fjellfanten er 178 cm og veier ca 90 kg. I følge Åsnes sin skivelger bør man da gå opp til 200 cm (pga. vekt). Fjellfruen er 162 cm og veier 60 kg. Da anbefaler Åsnes sin skivelger 180 cm i Cecilie mens for Nansen holder det med 175 cm (fordi Nansen har et stivere spenn???). @Tessatroll anbefaler å gå opp på lengden for å få større bæreflate. Andre erfaringer?
 11. Gode poenger! Vurderer Nansen i lengde 200 til fjellfanten på 178cm og 90 kg. Noen tanker om det er en god lengde?
 12. Hei @tessatroll. Vi er på utkikk etter en god allroundski da vi har rando-ski til de rene toppturene. Setter stor pris på innspillene dine Supert hvis @tronn og @graham har noen innspill!
 13. Nå er vi forvirret på et høyere plan! Stilte spørsmål til Åsnes om valg av ski til bruk som beskrevet i første innlegg. De har svart følgende: Det er vanskelig å finne en ski som dekker alle kriteriene. Hvis skien skal brukes til toppturer (med lang anmarsj) vil jeg anbefale Ingstad. Ingstad har både myk tupp og markert innsving (i tillegg til bredden) som gjør at den flyter godt i snøen og gir den gode svingegenskaper. Den har et moderat spenn, som gjør at den også fungerer på turer i flatere terreng. Et annet alternativ er Gamme. Dette er en smalere ski med bedre spenn, som vil gi bedre flyt på lengre turer i flatere terreng. Den har en løftet tupp som gjør at den flyter godt i løssnø, i tillegg er det bredeste punktet på skia er flyttet litt bak, slik at man får hjelp til å sette sving. Den er også smal nok til å passe i spor. Tolker jeg deg dit at du ikke anbefaler meg å kjøpe Nansen til denne bruken men heller Ingstad eller Gamme? Åsnes svarer: Nansen kan også fungere, men da hadde jeg heller valgt nye Ingstad, da den har litt bedre spenn. Og Gamme har enda bedre spenn. Noen kommetarer til dette fra fjellskifolket???
 14. Takk for tilbakemeldinger. Det virker som Nansen er et godt valt av ski, men hadde vært kjekt å høre om noen erfaringer med Gamme-skia også. Anyone?
 15. Min bedre halvdel og jeg skal anskaffe oss nye fjellski. Vi har Stetind BC støvler og Rottefella BC Magnum bindinger som skal monteres på skiene. Valget står nå mellom Åsnes Nansen/Cecilie og Åsnes Gamme 54. Hva er fjellfolkets råd til oss når det gjelder endelig valg av ski ... og hvorfor? Skiene skal i vinter brukes til (med sekk på ryggen): Hytte til hytte tur Finse - Hemsedal Hytte til hytte tur Alta - Karasjok Jostedalsbreen på langs Norefjell rundt Evt. "enkle" toppturer med lang/flat anmarsj der vi ikke orker bruke Rando-skiene våre NB: Har forstått at Cecile og Nansen er tilnærmet samme ski. Stemmer det? Fyr løs
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.