Jump to content

knerten

Aktiv medlem
 • Posts

  153
 • Joined

About knerten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,246 profile views

knerten's Achievements

 1. @Marius Engelsen Har et Thermarest-stoltrekk til mitt gamle TR-pro-underlag. Den er alt for smal til Exped-underlaget, men skal sjekke ut nyere modeller som du foreslår.
 2. Jeg sendte over bilder og hadde en prat med hyggelige folk på Exped etter innkjøpet. De sa det jobbes med ny modell som skal passse til de nye 3D7-underlagene. Inntil da er løsningen å slippe ut luft i underlaget når det skulle være i trekket og brukes som stol etc. For min del betydde det at jeg måtte velge mellom å ha trekket på og ligge på et slapt underlag, eller ta av trekket på natta. Det ble for mye styr. Jeg var også bekymret for glidelåsen (som Marius skriver). Jeg endte med å returnere begge trekkene. Nå planlegger jeg så sy eget trekk/stol. Foreløpig har jeg imidlertid ikke funnet ut hvor jeg kan få kjøpt lette, egnede stenger. Kom gjerne med tips!
 3. Takk for tips @Blaser Skal kontakte Bodil Takk også for invitasjon til transport og turselskap. For min del er selve tidspunktet for tur litt i det blå foreløpig.
 4. Jeg har lyst til å utforske turområdet rundt Kongsberg med ski, pulk og telt en langhelg (3 dagsmarsjer) i januar/februar. Muligens alenetur. Helst bør det være mulig å bruke kollektiv-transport + evt. taxi ved behov. Jeg har sett på et turforslag fra Veggli til Kongsberg (forslag med overnatting på DNT-hyttene), men det blir i lengste laget. Jeg står jo også friere med tanke på at jeg bruker telt. Hvordan kan denne turen best forkortes eventuelt? Er en rundtur på Skrimfjell et alternativ? Andre tips?
 5. Jeg og turkameraten har gått til innkjøp av nye liggeunderlag. Valget falt på Exped Synmat 3-d 7cm i M og MW. Som "luksus" for kortreiste turer og vinterturer kostet vi på oss tilhørende Exped Chair kit i M og MW. Det står at disse skal passe til alle Exped-liggeunderlag i M og MW. MEN ... Medium-stoltrekket er ALT for smalt og kort for medium-liggeunderlaget. Det kan ikke legges flatt inne i trekket, men buer seg som baugen på en kajakk. Det mangler også ca 5 cm på lengden for å få lukket igjen glidelåsen. Medium-Wide-stoltrekket har nok bredde til at liggeunderlaget kan ligge passe flatt i trekket. Imidlertid er også dette trekket for kort. Det må tømmes for luft hvis glidelåsen skal kunne lukkes igjen. Planen er å ha underlagene liggende fast i stoltrekkene på vinterturer. Det er imidlertid ikke mulig med dette oppsettet. Jeg har en mistanke om at den nye 3-D fasongen med rettere kanter bygger mer enn tidligere underlag og derfor ikke passer inn i standard Chair-kit. Er det andre som har opplevd samme problemet?
 6. Da er soveposen returnert og jeg er på leting etter ny pose som kan holde meg varm på kalde teltturer. Da er spørsmålet: God og varm dunpose eller en kombinasjon av dun og syntet-pose. Kom gjerne med gode råd
 7. @rayun Det understøtter antakelsen min om at "expediton fit" kombinert med 185 lengde ikke er en sovepose tilpasset min kropp.
 8. Jeg skal ut på turer med pulk og telt og trenger en varm vintersovepose. Jeg er en relativt slank dame på 162 cm og synes det er vanskelig å navigere i soveposejungelen. Jeg har fått i hus en Mountain Equipment Glacier Expedition dunsovepose i størrelse "regular" (185 cm) for en overkommelig pris. Jeg er imidlertid usikker på om den er en "keeper" eller om den bør returneres. Spørsmål jeg har er: Er soveposen i str. regular for stor for meg - for lang/bred? Posen har en såkalt romslig "expedition fit" ved at den er bredere i toppen enn de andre modellene i serien. Dette skal tillater bruk med mer klær i posen og "skifting av klær" i posen. Posen finnes også i en Short versjon for kroppslengde inntil 165 cm (men da til en betydelig høyere pris). Er denne å foretrekke fremfor en Regular? Eller blir den for kort? Er det OK å satse kun på en dunpose til pulkturer over flere dager? Ser at flere mener at det er gunstig å kombinere dun og syntet som sikkerhet mht. fuktproblematikk. Jeg har allerede en "kort" dunpose med T-comfort på -3. Hvilken syntetpose kan den eventuelt kombineres med? Håper på gode råd som gjør at jeg kan sove varmt og trygt uten å tømme bankkontoen 🙄 Mountain Equipment Glacier Expedition Sesong: Vinter, ekstrem Yttermateriale: DRILITE® Loft 50D, vindtett og vannavvisende Fyllmateriale: 90-10 Andedun med minimum 700 Fill Power Fyllvekt: 1352g (Regular), Mountain Equipment Sleep temp: -35°C Maks personlengde: 185cm (regular) Lengde innside: 204cm (regular) Bredde innside: 80cm Fotbredde: 50cm Glidelås: Venstre Pakkvolum: 34x29x25cm (LxBxD)(Regular), 35x30x25cm Vekt: 2020g (regular)
 9. Jeg kontaktet Åsnes og fikk følgende svar (kudos til Christer v/Åsnes for superrask og informativ respons): Gamme-skiene utgår pga bredden. I og med at jeg har et par Cecilie BC fra før så ble jeg veldig nysgjerrig på de nye Børge Ousland-skiene. De høres veldig fristende ut med lav vekt og godt spenn. Jeg må gå i tenkeboksen og vurdere hvor mye løssnø jeg skal ut på tur i.
 10. Ser på Åsnes sin hjemmeside at Liv-skiene skal passe i løypene og at de finnes i 180 cm lengde som skal passe min høyde/vekt. Absolutt et alternativ Ellers har jeg vurdert Fischer E99 Easy Skin Xtralight i lengde 180 cm som et alternativ. Noen som kjenner til den skien og om det er forskjell på årsmodellene 17/18 og 18/19?
 11. Jeg har et par Åsnes Cecilie Skog fjellski for høyfjellsturer. I vinter planlegger jeg imidlertid langturer (hytte-til-hytte og telt) der mye av turen vil gå i løypenettet. Ikke umulig at jeg vil bruke pulkbrett ved teltovernattinger. Jeg vurderer derfor å investere i ski + kortfeller som er smalere og med bedre spenn enn Cecilie-skiene. Jeg er 162 cm på strømpelesten og med vekt <60kg. Noen som har ski og skilengde å anbefale til mitt bruk?
 12. Jeg tar Buss 420 Rødberg fra Kongsberg til Numedal Kro. Deretter på merket sti via Butjønnseter til Eriksbu. Må se an men ser for meg å telte i nærheten av de to stedene. Så er planen å gå en runde på nordre delen av Blefjell (med lett sekk) før turen går ned til Numedal kro igjen for buss tilbake til Kongsberg.
 13. Takk for tips @Gittiamo og @Arcticpeak ! Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag som nevnt, så turen må gå en annen plass. Rondane skal besøkes når jeg har mulighet til en "oval" helg. Etter mye fundering så seiler Blefjell opp som en svært aktuell turmulighet. Passe lang reisevei, passe høyt (snaufjell) og tilgjengelig med offentlig transport (som ikke er fullbooket). Dette er et nytt turområde for meg, så nå kjenner jeg at det kribler i turføttene Kom gjerne med kjentmanns-tips til gode teltplasser og andre anbefalinger!
 14. Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag. Blir nok folksomt i fjellet til helgen! Entur testes ut
 15. Hjelp! Bilen har streiket og min planlagte første, solo helgetur med telt må derfor replanlegges. Målet er bruk av offentlig transport, minst mulig transporttid, komme seg over tregrensa, ha en relativt enkel fottur, og fine campplasser. Morgenstund med utsikt er heller ikke å forakte. Avreise fra Asker etter kl. 14 på fredag. Hjem igjen på søndag. Håper på gode tips!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy