Jump to content

Tutto

Aktiv medlem
 • Posts

  81
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tutto

 1. Jeg kjøpte meg ett Exped Orion 3 extreme for en stund siden er er stor fornøyd med teltet i seg selv. Men sliter litt med oppsettet ift andre telt jeg har brukt. Satt opp teltet ved foten av Gaustatoppen i går kveld og det blåste relativt bra, ifølge værmeldingen skulle det være oppimot 10/ms. Slet veldig med å få opp teltet. Hvordan gjør dere som har dette teltet det i sterk vind? Hvilke side mot vinden og hvilke pluggfester festes før stengene tres i? Jeg er vandt til å plugge fotenden av tunneltelt før stengene tres i. Men på Orion fikk jeg ikke helt taket på det. Angret litt på at jeg ikke valgte Allak det jeg sto og strevde. Teltet sto meget bra når det først kom opp.
 2. Kommer også i 3 og 4 manns etterhvert 😉
 3. Drar med meg samboer og bikkje innover vestvidda i Juli. planlegger å bruke ei uke i området nord for Litlos. Tar gjerne imot forslag til områder vi bør besøke, og gjerne vann som burde fiskes i. Er veldig spent på hvor mye folk det blir der i sommer mtp at det blir Norges ferie på alle.
 4. Jeg hadde en sportspal 14 for ett pr år siden. Veldig god og stabil kano, brukt til fiske for min del. Men aluminiumen er altfor tynn og skrøpelig. Ble små hull bare ved å kjøre kanoen på land som man normalt sett gjør. Denne kanoen kan man også ro som en båt. Tok i ganske mye i sterk motvind en gang og da rodde jeg i stykker kanoen, aluminiumen bøyde seg og hele kanoen ble skakk. Ikke verdt penga om du så får dem til halv pris 🙂
 5. Ikke DAC stenger, sto kun Helsport på dem så regner med at det er noe eget dem har fått laget en en plass.
 6. Har ikke fått prøvd det i sterk vind eller skikkelig rein enda, så skal ikke si så mye på det. Satt det opp i stad og tok ett pr bilder av fotenden og luftingen. Syntes det er god luft sirkulasjon.
 7. Har noen få netter i det. God plass til meg og bikkja. Verken hodet eller føtter er i kontakt med innerteltet og jeg kan sitte med strak rygg oppå underlaget. Forteltene er store nok til å lagre sekk og lage mat. Takler vind bra, godt nok i de aller fleste forhold. Tror alikevel jeg kommer til å bytte det ut med ett kuppeltelt.
 8. Har du sett på Helsport Lofoten? Sammenlignings messing er vel det noe likere Nallo enn det fjellheimen er. Jeg har nyeste modellen av fjellheimen selv og er veldig fornøyd. Helt konge med kvadratisk gulv og ett tak som omtrent ikke skråner. Ytterduken kommer ikke i kontakt med innerteltet i fot enden om det settes opp riktig. Bakke festene på siden av fot enden skal strammes godt dem i mellom også plugge det midterste feste til slutt. Hadde samme problem i starten selv
 9. Jeg og samboer bruker fjellheimen 3 når vi er på tur. God plass til oss to og utstyr. Ville ikke hatt 2 manns utgava. Veldig godt med ekstra plass, og vekta er tilnærmet lik.
 10. Ser ut som plassen er ok, at innerteltet smalner mot fotenden gjort jo plassen litt bedre enn om innerteltet hadde vært kvadratisk. Bestilte det nå nettopp. Ser igrunn veldig bra ut, og en super pris!
 11. Hvordan syntes du plassen i ytterteltet er? Syntes 51cm hørtes litt lite ut.
 12. For 7 år siden fikk jeg ett meget kraftig overtråkk, og etter det har høyre ankel vært som kokt Spaghetti. Etter det har jeg vært gjennom crispi svarven, Viking Hunter II, alfa bever, en halv høy meindl sko og den nyeste utgaven av crispi Hunter. Har enda ikke funnet en sko som er stiv nok i skaftet til å holde igjen ankelen min. Planlegger en lengre tur med tung sekk neste sommer og trenger nye sko til turen. Har blitt veldig redd for å tråkke over på vidda med tung sekk. Har dere noen tips til sko som er skikkelig stive og gir god ankel stabilitet?
 13. Fikk mitt ringstind 2 pro av nye modellen i posten for noen dager siden gleder meg til å prøve det 😃
 14. Veldig god plass innvendig. Taket er like høyt hele veien og gulvet er rektangulært. Veldig fornøyd med mitt.
 15. Godt å høre infoen kom til nytte!
 16. Kan legge til at selve innerteltet i superlight modellene puster like bra som nettingen på ventilene. Ble fortalt det av helsports telt designer/utvikler på ett kurs han holdt for ett pr uker siden for oss. Nesten alle helsport teltene sto oppstilt så alle nyheter er sett nøye på. Når det gjelder reinsfjell 2018 så er det nye ventiler, nytt feste system for innerteltet, samme som på fjellheimen. Glidelåsen på inngangene er fester annerledes (husker ikke hvordan) Også er det lagt til forsterkning inne i stang kanalene der stengene møtes for mer beskyttelse og det skulle bli litt lettere å få stengene til å gli gjennom der dem møtes. Gjelder superlight, pro og xtrem.
 17. Det står årsmodell på baksiden av lappen med telt navnet. Etter det jeg har fått opplyst er ikke den gamle utgava produsert etter 2017. Det samme gjelder reinsfjell, der er det også flere usynlige men gode forbedringer.
 18. Dette så veldig bra ut, skriv gjerne en liten vurdering etter å ha brukt det ett pr ganger 😀
 19. Det er antageligvis lett å fikse. Jeg vil tippe at du har strammet midtre feste for stramt og de på siden for slakt. Prøv å gjør om litt på det 😀
 20. Har kajka 85 selv, og får den ikke til å sitte godt på ryggen uansett hvordan den gjusteres. Passer vel enkelt ikke til ryggen min. Men det du beskriver har jeg ikke lagt merke til. Noen som vil kjøpe en ubrukt kajka? 😛
 21. Så nye fjellheimen 3camp oppslått hos Xxl Hamar før påske. Rykket bra i handle muskulaturen.
 22. Jeg har ei skikkelig sta Amerikansk Akita tispe på snart to år. Hun er litt mørk redd men elsker å være ute på tur, helst ikke på de varmeste dagene. Må desverre gå i bånd hele tiden, men hun er en fantastisk turvenn!
 23. Har ett pr alfa bever pro advanced som ikke helt passer inn i det du skriver angående jævlig godt grep. De er rett og slett veldig glatte. Skoene er en måned gamel og er brukt 3 mil ca.
 24. Crispi skarven er skikkelige gode, jeg er selv stor fornøyd med dem, men prøv crispi Kongsvold også, de er enda litt høyere og er vanntette helt opp. Føles ganske lik på foten som skarven. 2799,- på XXL
 25. Her har du vekt og mål @Aron123
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy