kvitknekt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  209
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

kvitknekt last won the day on Oktober 23 2016

kvitknekt had the most liked content!

Om kvitknekt

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

896 profilvisninger
 1. Ytterpose i to-lags system?

  Bare en liten tanke. Men er det mulig at når du har en syntpose over en dunpose vil du miste effekt av at dunet blir klemt sammen av vekten til ytterposen? Det kommer jo selvfølgelig av på spensten til dunet hvor mye det klarer å holde oppe, og hvor tung syntposen er som ligger oppå. Kanskje det er bedre med en syntpose inni?
 2. Damesko str. 43?

  Hvis du ikke bærer så tungt, så vil jeg anbefale inov-8. De er også ganske smale, og jeg er fryktelig fornøyd med mine
 3. Forslag til nye lett sekk

  Har sett på denne selv, da den blir anbefalt både her og der. Men jeg misliker at det ikke er lufting i ryggen. Det blir så fort klamt og ukomfortabelt å gå med. Hva synes du om det?
 4. Forslag til oppsett av tarp som telt

  Jeg kjøpte et par meter med sånn: https://www.maritim.no/elastisk-line-5mm
 5. Forslag til oppsett av tarp som telt

  Jeg har festet strikk i bardunene mine, så da synes jeg at det ikke er nødvendig med mønesnor for å få det stramt
 6. Bål med våt ved

  Jeg tror at vi kan konkludere med at døde og gjerne falne trær er greit å ta nesten uansett hvor en befinner seg i Norge. Og så lar vi det som gror stå. Unntaket er hvis du spør spesifikt grunneier om du får lov, og da gjerne hvor mye og i hvilket område. Vi eier en del skog rundt hvor hytten vår er (slekten på far-siden min kommer derfra) og bruker selv skogen til vinterved hjemme, men vi bryr oss ikke om noen andre tar litt småtrær for å lage seg et kaffebål. Vi driver ikke med hogst, har hverken tid eller utstyr til det. Det er ganske populært å campe på andre siden av vannet for hytten vår siden det er startsted for flere t-merkede stier. Poenget mitt er at ikke alle grunneigere tjener penger på skogen sin.
 7. Dyrespor

  Hvis størrelsen er riktig ville jeg anta at det også er harespor, @Miamaria
 8. Dyrespor

  Det er nok hare ja. I det midterste bilde viser sporene at haren løper, men i svingen helt bakerst i bildet ser sporene mer "normale ut". Forskning.no sitt bilde viser spor av normal gange hos haren
 9. Hvilke fotposer?

  Det er gjerne to grunner til at man blir våt i klærne om vinteren. Den ene er svette, og den andre er når snøen utenpå smelter pga kroppsvarme. Hvis tanken din er at fotposene skal brukes når du er i ro, trenger de ikke være vanntette. Hva med noe slikt? https://www.oslosportslager.no/produkt/exped-down-booty-wb-snosokkerfotposer-dunsokker-24941.aspx
 10. Gå etter vekt på sovepose?!

  Eneste som kanskje kan være relevant med dagens teknologi, er om noe er helt hårreisende. Hvis to soveposer med omtrent tilsvarende spesifikkasjoner, men hvor den ene er mye lettere enn den andre. Det er ganske stor forskjell på vekt på de ulike materialene. Dun av lav kvalitet veier en del mer enn dun med høy kvalitet (ved samme temperaturgrenser). Tykkere og mer slitesterke materialer veier mer enn tynne. Skal ytterstoffet være vanntett veier det som regel mer. Lengde og størrelse på glidelåser har også noe å si hvis du skal høvle av de siste grammene. Jeg tror også at hvis du handler varer hos de større produsentene, vil temperaturgrensene være ganske riktige. Men du må også tenke på at folk er forskjellige, og hvor nært temperaturgrensen du vil være komfortabel. EN13537 er en standardisert test. Om temperaturgrensene den produserer kanskje ikke passer deg personlig, er det i alle fall samsvar mellom de ulike soveposenes spesifikasjoner.
 11. Det er bortimot umulig å ha et telt som passer til alt. Hilleberg har jo nettingtelt du kan bytte ut innerteltet med. Kanskje Helsport skulle ha tilbydd det samme? Det er varmt inne i teltet når solen står og steker på duken. Jeg tilpasser med å sove uten sovepose eller på annen måte justere isolasjonen.
 12. Ingen anelse, da jeg aldri har fyrt med primus inne i teltet.
 13. Uten å ha noe særlig erfaring fra mange andre telt, fungerer denne løsningen bra for mitt bruk. Det er lufteluke i toppen ved fotenden som vist på bildet over, og i toppen ved forteltet. Luften kommer da gjerne både fra undersiden av ytterteltet i fotenden, og gjennom ventilasjonen der, strømmer inn gjennom ventilasjonsluke i innerteltet tilsvarende den på toppen av ytterteltet, går gjennom mesh-en på døren og ut ventilen i forteltet. Luftgjennomstrømmingen får også hjelp av varmen du produserer inne i teltet. Duken jeg har, som er en light duk og ikke superlight, støyer ikke i det hele tatt. Den er ganske "myk" og tøyelig, så den slår ikke i vinden. Det er selvfølgelig viktig å sette opp teltet stramt.
 14. Jeg har et Helsport Rondane Light 3. Dette er nesten helt likt Fjellheimen bare litt lavere. Samme plassering og størrelse på ventiler, og jeg har aldri hatt problemer med konsens. Teltet har blitt brukt hele året og i absolutt all slags vær (foruten full storm). Plassering av telt og vindretning har kanskje noe å si. Jeg setter alltid opp teltet med vinden fra fotenden.
 15. Hva har du lest nå ?

  Jeg har nettopp lest gjennom denne. Den er kanskje litt rettet mot barnehage og de ansatte der, men det er en veldig fin bok som kommer med mange gode eksempler på leker å gjøre utendørs med barn