Gå til innhold

RElling

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om RElling

Nylige profilbesøk

261 profilvisninger
 1. trolltunga i midten av mai

  Hei. håper noen med litt erfaring om området kan svare. Har planer om og ta en tur til trolltunga i midten av mai. Hva er anbefalt og gå innover på Truger eller Ski? har gått på dette tidligere men noen expert er vi ikke. Har gått turen en gang tidligere på sommeren, og ønsker derfor denne gangen og kjøre til toppen ved hyttefeltet, men er usikker på om mågeliveien er åpen og bar på denne tiden. Alt varierer jo så klart fra år til år. men Man har vel en ca peiling på hvilket forhold som er i denne tiden.
 2. Longyerbyen - Barentsburg

  Leker litt med en fottur fra longyearbyen til barentsburg eller andre vei sommerstid . Tenker og gå en vei og ta båten tilbake. Tenker det er flere av dere som har gått en slik tur. Hva er anbefalte rute for mest mulig opplevelser. Tenker og sette av 1-2 uke på turen.. Tenker og sove i telt. Og ja Snubletråd, Våpen og mulig hund blir med. Har hatt noen små dags turer rundt i byen og inn i advents dalen. så har litt kjenskap til nær området.
 3. warmpeace - dunposer

  Jeg har brukt denne posen i Hengekøya amok draumr. der man ligger mye utstatt for vind. Etter mange netter nå i denne Warmpeace 600. Så må jeg si at jeg er meget fornøyd. På varme dager bruker jeg den som en dyne. som gjør det enkelt og lufte. På kaldere dager så ligger jeg med en tynn bukse og tskjorte. Noe som gjør det lettere om natten hvis man må ut en tur. Man får varmen etter ca 30 min hvis man er kald og går i posen. føler kanskje at det burde være litt tykkere i ben enden fryser litt på føttene siden de ligger mest utsatt for vind når det blåser som verst.. Brukt fra +20 til 0 grader. Anbefaler virkelig denne posen. som et billig og bra alternativ.
 4. Ser mange her ligger eller ønsker og kjøpe seg en hengekøye. Det er ikke sikkert mange som har hørt om dette merket, men i mine øyne så er dette den beste hengekøyen på markedet. Man ligger utrolig stødt og sover meget godt i denne. Vill bare anbefale og prøve denne før dere kjøper hengekøye. Tviler på at dere kommer til og angre. Man trenger i tillegg til køye et ligge underlag. Jeg bruker selv Exped downmat 9 LW. Denne har langsgående riller. og gjør køya mer stabil kontra et underlag som går på tvers.Men finnes også mange andre som passer. Bare den følelsen og våkne helt uthvilt på morgenen. Snu seg på magen og ta ut jetboilen av sekken som ligger rett under, og koke opp vann eller lage mat. Mens man ligger i køya. Og til slutt snu seg og sette køya i stol modus. og sitte oppreist og nyte maten mens man kikker utover horisonten den norsk produserte Amok Draumr 3.0
 5. Trapper Trolltunga

  Det er ikke mågelibanen, de trappen er revet. Og det er kommet en 4km bilvei som går opp til første platå. men de trappene helt til høyre i bildet. som går opp ved siden av vannrøret.
 6. La Sportiva Trango Alp gtx

  Har hat sporltiva CORE GTX. Helt fantastiske sko og gå på. Men er ikke vanntette. og sålen hadde luft bobler i seg, så ble ubehagelige og gå på. så ble returnert til xxl. men teller på kronene om jeg skal kjøpe et par til.
 7. Hei. Var en tur til trolltunga i sommer. Og må si dette var en flott tur med 16kg på ryggen . Gikk inn og sov i telt inne ved tunga, Mest pga været som var usikkert. Og ønsket ok øke sjansen for en dag med bra vær. Noe jeg var glad for. Morgenen etter var det et tynt tåkelag nede ved vannet. helt nydelig. Men det jeg lurer på: Nede ved parkeringen så synes jeg så noen trapper opp til toppen av fjellet som gikk ved siden av Vannrørene. Er dette en mulighet og ta trappene opp eller er disse stengt? Noen som har tatt disse opp?
 8. Trenger tips om lett sovepose

  Jeg kjøpte en warmpeace 600 og er MEGET fornøyd. 1100g kommer an på størrelse på posen
 9. Hvordan ser teltene ut ferdigpakket

  Ang sovepose og liggeunderlag. Jeg bruker en dunsovepose eller vanlig syntetisk alt etter forhold. Samt exped downmat 9 Har kjøpt meg en Exped vanntett kompresjonssekk Shrink Bag WB 25. husker ikke helt om det er 40l eller 25. Jeg får fint oppi exped liggeunderlaget og soveposen i denne sekken. Så åpner jeg pluggen i bunnen av komperesjonssekken og presser det hele sammen. Da har men enkelt komprimert sovepose og underlag. og i tillegg så er det i en vanntett pose.
 10. Trenger litt tips ang tur til svalbard for 2 Har en ukes fartstid der oppe fra før, men holdt meg for det meste i longyearbyen og inn i enden av adventsdalen Har lyst på en ny tur opp, men er i tvil på hva man skal ta seg til. føler en helg blir for lite tid. 3-4 netter tenker jeg. Blir og leie meg inn på polar riggen eller annen rimelig overnatting. Planen denne gangen er og få opplevd mest mulig av øya. Tenker på og leie scooter og dra uten guide.bare oss to i følge, men ser faren i dette mest pga vær som kan være skiftene. Skal man gå på guidet turer så blir det mye dyrere en og leie scooter "en" uke. Det blir dags turer fra overnattingen som blir planen. Evt atv tur om "sommer" halvåret. men får man kommet seg rundt på øya da. tenker ny ålesund, barentsburg, pyramiden...... Noen tips forslag?
 11. DAB-radio i fjellet

  Det du opplever her er mest sansynelig støy fra det elektriske anlegget . Hvis dette skjer når du skrur på lysene aller andre elektroniske ting. så har du funnet problemet. Som radio amatør så opplever jeg veldig ofte at billige led lamper,pærer,lister osv. generer utrolig mye støy. Finnes et hav av produkter som støyer, som sagt gjerne billig produkter hvor elektronikken er dårlig. Det du gjør. la radioen stå på med alt av strøm slått av. Regner med at solcellepanelet og batteriene står konstant på. så begynner du fra en kant og slår på en og en ting helt til dab radioen slutter og virke. Når den ikke virker har du funnet støy kilden din.
 12. Da er sekken pakket

  Godt tur. håper på bilder fra dere alle. Takker bare for tips I denne tråden. har også tenkt meg innover i juli/august. Hvor lang tid beregner dere inn til litlos via vivass vatnet i normalt tempo? går dere på øst siden eller vest siden av vatnet?
 13. kjøpe Dehydrator

  Er på utkikk etter en dehydrator. er det noen tips her? ser de har en på xxl til 500kr https://www.xxl.no/obh-nordica-tasty-food-dehydrator-torkemaskin-til-sopp-frukt-og-bar/p/1093930_1_style?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rolzryQEq0VDFpL2hfLW6osQoYcmvAQfWklhZ00zfd0aAsce8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CI3jk8qKgtUCFdRPGAod03QL1A eller så er det denne jeg har kikket litt på http://cdon.no/hus-hage/vidaxl-mat-dehydrator-10-brett-kvadrat-p36508393?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rr5MhFTvxKXVTUt6VcHIMDcpNaE3O-CPqkQ5Ty-TLlEaAk4w8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CO_6vr2KgtUCFdEUGAodKMcIbg Hva bruker folket. tenker det er greit med mange hyller. når jeg først setter i gang prosessen så skal det produseres. Hva gir best holdbarhet på de forskjellige produktene? Det som jeg kommer mest til og tørke er nok kjøtt og grønnsaker. Vakuumpakke og fryse, eller bare fryse i ziplock poser?
 14. Røverkjøp og gode tilbud

  https://www.gsport.no/produkt/223767/fjellsport-fjellsport-haukeli-fjelljakke-herre jakke 140kr
 15. Sjekkliste/plukk liste i Excel

  TUSEN hjertelig takk. Så litt bedre ut det ja.
×