Jump to content

friluftsRemi

Aktiv medlem
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

friluftsRemi last won the day on October 23 2016

friluftsRemi had the most liked content!

About friluftsRemi

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bergen

Recent Profile Visitors

2,191 profile views

friluftsRemi's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

388

Reputation

 1. Jeg har siklet en stund på dette teltet. Men det er altfor dyrt til at jeg bare kan kjøpe det for å teste [Hidden Content]
 2. Houdini Endure Primaloft med hel glidelås Stellar equipment 3/4 dun-bukse, hel glidelås <- Vurderer denne selv Montbell, ikke hel glidelås (du finner også hele bukser som alternativ) Mountain Equipment primaloft 3/4 med hel glidelås
 3. Las en plass at det du trenger er sukker. For å bygge opp igjen musklene etter langvarig bruk. Husker ikke hvor jeg las det da, så ta det med en klype salt (eller ikke?). Og grunnen til at du gjerne måtte gå inn for å få nok sukker er alle de sportsfreakene som nekter å spise "usunt"
 4. Men hvor mange meter sikt er det du egentlig har på tur? Skjønner at på høyfjellet over tregrensen har du bra oversikt, men i marka er det jo ikke mange metrene før du runder en sving eller lignende. Flere ganger på tur i fjellene rundt Bergen ser jeg en hund komme løpende med signalgul langline bak seg. Jeg slakker på farten for ikke å bli for uforutsigbar for hunden, og enten bare går forbi eller hilser på, alt etter hvordan hunden reagerer på meg. Ofte tar det "lang" tid før jeg ser eieren, og selv om langlinen går helt bak til eieren har eieren absolutt ingen kontroll på hva som skjer mellom meg og hunden sin. Her kommer jo også litt etikk inn. Hvem er viktigst? Mennesket eller hunden? Hvem skal vi først ta hensyn til. Skal vi si at det er viktigere å ta hensyn til folk som har absolutt null erfaring rundt hunder og andre dyr, og ikke aner hvordan en skal oppføre seg, eller er det viktigere at hunder får oppleve frihet og sitt naturlige habitat med minst mulig restriksjon? Skal det lages soner hvor det er skiltet at her kan hunder gå fritt, og liker du ikke det får du finne deg en annen sti å gå på? Både hunder og mennesker kan plutselig reagere uforutsigbart. Forskjellen er at mennesket har lov til selvforsvar, det har gjerne ikke hunden.
 5. Jeg har blitt angrepet og bitt av hund. Det skjedde i en park og jeg var på vei hjem fra trening. Heldigvis var det en typisk våt kald bergensvinter, og jeg hadde ganske tykt med klær på. Var blå på overarmen i mange dager. Det gikk ganske lang tid før jeg ikke ble nervøs når jeg traff på andre hunder. Det er vanskelig å riste av seg en slik hendelse. Hunden som angrep meg var heller ikke noe lite knøtt. Hadde ikke eieren hatt hunden i bånd og klarte å dra den til seg aner jeg ikke hva som hadde skjedd. Jeg har også jobbet i barnehage hvor hundeeiere har kommet bort og lurt på om hunden sin var i nærheten, de hadde nemlig gått seg en liten tur, og hunden var jo selvfølgelig ikke i bånd. Båndtvang er det selvfølgelig i området. Mange ganger knyttet vi fast hunden til gjerdet slik at den ikke kom inn i barnehageområdet. Grunnen til at jeg skriver dette er at hvordan kan jeg være sikker på at hunden din er så snill? Du kan være 110 % sikker på at hunden din aldri vil gjøre noe galt, men det aner jeg ingenting om. Mange hunder kan være skvetne, og plutselig glefse hvis de føler seg truet. Jeg forstår fryktelig godt hvordan det er å være skeptisk til å møte hund, spesielt de uten bånd. Men så lenge hunden er i bånd, og har kontroll, så er ikke hund noe problem i fjellet. Sånne langliner er bare tull på tur og jeg tipper det ikke holder som båndtvang.
 6. Lenge siden sist jeg postet bilde her. Disse er tatt i Bergsdalen og på (vei til) Vending:
 7. Siden det tydeligvis var denne tråden som tok av, limer jeg inn svaret mitt fra den andre tråden: Mitt triks på tur er å skru av skjermen. Det er gjerne den som bruker mest strøm. Skru av visning av bildet du nettopp tok. Jeg har vært på tur fra mandag, tok til sammen 493 bilder. Kamera har fortsatt 53 % batteri. Et speilrefleks har gjerne mye større batterier enn kompaktkamera, og bruker gjerne mindre batteri siden det er optisk søker og du trenger ikke bruke skjermen på kamera i det hele tatt! Ellers er DNT-hytter med strøm fantastisk. Eventuelt hvis du bruker bil så finnes det ofte billadere til de fleste batterier. Kanskje det hjelper litt å skru av lagring som jpg. Kamera tar uansett bildet i råformat, og konverterer det i så fall til jpg etterpå, dette tar sikkert litt strøm tipper jeg.
 8. Mitt triks på tur er å skru av skjermen. Det er gjerne den som bruker mest strøm. Skru av visning av bildet du nettopp tok. Jeg har vært på tur fra mandag, tok til sammen 493 bilder. Kamera har fortsatt 53 % batteri. Et speilrefleks har gjerne mye større batterier enn kompaktkamera, og bruker gjerne mindre batteri siden det er optisk søker og du trenger ikke bruke skjermen på kamera i det hele tatt! Ellers er DNT-hytter med strøm fantastisk. Eventuelt hvis du bruker bil så finnes det ofte billadere til de fleste batterier. Edit: Kanskje det hjelper litt å skru av lagring som jpg. Kamera tar uansett bildet i råformat, og konverterer det i så fall til jpg etterpå, dette tar sikkert litt strøm tipper jeg.
 9. Bare en liten tanke. Men er det mulig at når du har en syntpose over en dunpose vil du miste effekt av at dunet blir klemt sammen av vekten til ytterposen? Det kommer jo selvfølgelig av på spensten til dunet hvor mye det klarer å holde oppe, og hvor tung syntposen er som ligger oppå. Kanskje det er bedre med en syntpose inni?
 10. Hvis du ikke bærer så tungt, så vil jeg anbefale inov-8. De er også ganske smale, og jeg er fryktelig fornøyd med mine
 11. Har sett på denne selv, da den blir anbefalt både her og der. Men jeg misliker at det ikke er lufting i ryggen. Det blir så fort klamt og ukomfortabelt å gå med. Hva synes du om det?
 12. Jeg kjøpte et par meter med sånn: [Hidden Content]
 13. Jeg har festet strikk i bardunene mine, så da synes jeg at det ikke er nødvendig med mønesnor for å få det stramt
 14. Jeg tror at vi kan konkludere med at døde og gjerne falne trær er greit å ta nesten uansett hvor en befinner seg i Norge. Og så lar vi det som gror stå. Unntaket er hvis du spør spesifikt grunneier om du får lov, og da gjerne hvor mye og i hvilket område. Vi eier en del skog rundt hvor hytten vår er (slekten på far-siden min kommer derfra) og bruker selv skogen til vinterved hjemme, men vi bryr oss ikke om noen andre tar litt småtrær for å lage seg et kaffebål. Vi driver ikke med hogst, har hverken tid eller utstyr til det. Det er ganske populært å campe på andre siden av vannet for hytten vår siden det er startsted for flere t-merkede stier. Poenget mitt er at ikke alle grunneigere tjener penger på skogen sin.
 15. Hvis størrelsen er riktig ville jeg anta at det også er harespor, @Miamaria
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy