Gå til innhold

sylvestros

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  73
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om sylvestros

Nylige profilbesøk

619 profilvisninger
 1. sylvestros

  Dyrespor

  Passer egentlig sporene på bilde nr. 2 så godt med mårspor? Sporene på bildene mine viser ikke skråstilte spor av både fremføtter og bakføtter. Uansett: bildene ble vel tatt på fjellet. Og måren holder vel kun til i skogen.
 2. sylvestros

  Dyrespor

  Hadde forhåpninger til at det skulle være mår ja, med det samme jeg såg sporene. Ble litt parvise spor i og med at fremlabbene var ved siden av hverandre.
 3. sylvestros

  Dyrespor

  Stemmer ja. Det måtte være hare. Men stusset på bakføttene, og at de er ved siden av hverandre, eventuelt at den ene bakfoten er plassert i avtrykket på den andre bakfoten og at bakføttene dermed utgjør ett samlet avtrykk (et større avtrykk). Men da er det sikkert farten på haren som er grunnen til dette.
 4. sylvestros

  Dyrespor

  Spor fra hvilket dyr? Sporene på de tre bildene er fra samme dyr.
 5. sylvestros

  sylvestros

 6. sylvestros

  Ørretfiske i Jølster/ Førde

  Jeg og en annen fyr var på fisking i Jølster, pluss at vi dro til Førde, ikke mange minuttene unna. Fisken bet som besatt, det ble nesten i overkant. Standarden låg på 300- 400 g. Fisken sto i kø. Jeg har opplevd lignende der før. I tillegg var været så bra, så det var vilt bra. Fisken var nok i bitehumør, pluss at jeg trolig var rimelig heldig med valg av flue. Fisket med flue og dupp. De bet som besat i 3 dager, senest i natt, og hadde trolig fortsatt. Men nok er nok. Aktiviteten var enorm, fiskesprett over alt. Dette var i Førde. Er det noen her inne som har noe erfaring med fiske der, som kan si noe om dette var flaks, eller om det kan ha vært store mengder innkommende sjøørret? Det hadde vært interessant å hørt om andres erfaringer, spesielt om de er kjent i området. For dette tok av. I tillegg fikk jeg inn en 2- kilos etter hard kamp, i området, så sommeren er berga.
 7. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Bra tilbakemld. Greit forklart om brennvidde og zoom i den ene artikkelen. Jeg har tidligere brukt et digitalt kamera, A70, i hovedsak for å få dokumentert og tatt bilder på en enkel måte. Bildekvalitet har jeg ikke tenkt særlig på. Grunnen til at jeg vil få mer greie på det skyldes at jeg kommer til å være mer i naturen fremover, og også vil få tatt bedre bilder av dyr, fugler, landskap, alt i naturen. Selve det fotografiske er ikke av sånn kjempeinteresse, men det vil være av nytte å få litt innsikt i og med at jeg har interesse av å få bra bilder. Ergo, det fotografiske blir en del av opplegget. 5.4 mm- 16.2 mm står det på A70- kameraet, ikke direkte store zoom- muligheter
 8. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Takk for diverse info, dog litt vanskelig sette seg inn i så mye, i og med at jeg heller ikke har så mye erfaring. Lang brennvidde for nære bilder av dyr ja...betyr det samlelinse? Flere spm får jeg evt komme med etter å la lest mer.
 9. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Kunne noen svart meg konkret på spm. jeg stilte i siste innlegg? Så jeg får litt mer oversikt før jeg ser på de ulike kamera- alternativene.
 10. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Jeg er ikke helt inne i de ulike delene av et kamera. Men det er i objektivet kvaliteten på bildene blir avgjort? Og denne brennvidden, har lest litt om det ... samlelinse som gjør at lyset samles i et punkt, vil det si kort eller lang brennvidde? Og om man er ute etter detaljerte nærbilder av dyr, til fordel for mer distanserte landsskapsbilder, blir det kort eller lang brennvidde da?
 11. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Pris, ehh, litt usikker. Vekten, ikke så mye å si. Hva jeg ønsker å fotografere ...vet ikke hvor spesifikk jeg klarer å være. Jeg skal ferdes i naturen, og kommer egentlig til å ta bilde av det som kommer til syne. Landskapsbilder kan man alltid ta, men jeg er mer interessert i å komme nær dyr/ fugler. Tele (zoom) blir sikkert relevant da ... Motiver med fart ....det kommer vel egentlig an på farten til vesenet jeg fotograferer ...
 12. sylvestros

  Valg av speilreflekskamera

  Jeg har paner om å kjøpe nytt kamera. Jeg har tidligere brukt et digitalt kompaktkamera, og har ikke vektlagt bilder så mye mer utover det å dokumentere og ha minner. Har brukt kamera mest ift friluftsliv. Nå tenker jeg å få tak i en speilreflekskamera, og få tatt bedre bilder. Kommer trolig til å bli mer aktiv innen friluftsliv og fotografering enn hva jeg har vært tidligere. Må nok kalle meg rimelig nybegynner ift det å ta bilder, bra bilder. Jeg skulle hatt noen forslag ift valg av kamera. Det vil trolig bli tilfelle at det blir lengre opphold ute i det fri, en uke kanskje. Ikke bare enkle dagsturer. I tillegg til selv friluftsopplevelsen er målet å få til så bra bilder som mulig, tatt i betraktning at jeg er nybegynner. Vil helst få tak i et kamera til en rimelig pris. Så har dere noen ideer om kameraer som kan egne seg til dette?
 13. sylvestros

  hundekjeks eller giftkjeks?

  Såg på ut i naturen ja. Det var de røde greiene på stilken jeg var usikker på, for det var såvidt litt rødaktig på rylikken også, men etterå ha studert igjen så er nok de prikkene på giftkjeksen betydelig mer markante. Da er velproblemet løst, men våger meg på teste ut smak og diverse. Rylliken da, funker det spise den? Og andre speselige,kjente planter.....?
 14. sylvestros

  hundekjeks eller giftkjeks?

  Men hva er det spesifikt som gjør at du tror det er ryllik jeg har fotografert? Husker det var litt rødt nepå stilken, men det var vel ikke prikker, men forskjellene er ikke så veldig lette å se.
 15. sylvestros

  hundekjeks eller giftkjeks?

  sier du d mann likner d ikke hardt på hundekjeks???
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.