Gå til innhold

polar13

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om polar13

Nylige profilbesøk

492 profilvisninger
 1. Test av Bergans Helium Dome vintertelt

  Hvor mye har du dørene åpne når du fyrer med primus inne, 5 cm, 10 cm? Åpner du nede ved bakken eller høyere opp? Jeg er litt skeptisk til dette, men sikkert fordi jeg har ikke gjort dette før. Har du prøvd å la ytterduken være på når skal slå det opp? Jeg er vant med stangkanaler som ligger utenpå ytterteltet så jeg ser for meg trøbbel hvis det er dårlig vær og man er alene når man skal ha opp teltet. Jeg fikk teltet for den nette pris av 3990 så da kunne jeg ikke motstå fristelsen.
 2. Navn: Laksefjordvidda Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2016-10-05 Innsendt av: polar13 8 dagers tur på Laksefjordvidda, en saktefilm om å være på tur, fiske, god mat, teltliv... En tur som frister til gjentagelse...veldig snart. Laksefjordvidda
 3. 8 dagers tur på Laksefjordvidda, en saktefilm om å være på tur, fiske, god mat, teltliv... En tur som frister til gjentagelse...veldig snart.
 4. Viddetur August

  Har laget en liten film fra turen jeg og en kompis hadde på vidda tidligere i år. https://www.youtube.com/watch?v=Y2oA7qDuwI4
 5. Telt for en 2 metring

  Staikaen går i retur, innvendig liggelengde er ok med sommerutstyr, men med vinterutstyr så subber soveposen i innerveggene i begge ender, selv om jeg ligger diagonalt. Kjøper ikke ett så tungt telt for å bruke det som 3 sessongs, synd. Staika er vel det største du får av 2 manns kuppel, vet ikke om det er noe poeng i å prøve feks Reinsfjell, Helsport sine mål har jo en tendens til å ikke stemme i virkeligheten.
 6. Telt for en 2 metring

  Har bestillt meg en Staika, skal bli interessant å teste ut. Kommer tilbake med bilder og erfaringer etterhvert...
 7. Telt for en 2 metring

  Har idag ett Hilleberg Kaitum 2 GT som jeg er veldig fornøyd med, har rette endevegger så sjansen for å få fuktig sovepose gjennom natten er eliminert. Ulempen er at det sinnsykt langt igjen, så det kan være av og til en utfordring å finne en høvelig teltplass under barmark sessongen om man skal pirke... Jeg har lyst på enda ett telt, selvstående, 2 manns, 2 innganger og nok liggelengde/plass for meg og hund, bruker Exped Synmat7 LW (196x65). Teltet må også ha ett brukbar fortelt som jeg kan lagre ryggsekk/utstyr, matlaging og andre sysler når været ikke er på sin beste side. Teltet skal brukes fra lavlandet til høyfjellsområder fra våren til senhøst/tidlig vinter. Teltene jeg sitter og ser på er følgende: Hilleberg Allak og Staika, Staika har mest innvendig lengde men til gjengjeld tyngre. Hilleberg Rogen, flott vekt men skeptisk på luftingen, tror det kan bli vel luftig i forteltet på vindfyllte dager i høyfjellet eller på vidda. Exped Venus II Åpen for forslag og anbefalinger på andre telt, kom gjerne med synspunkter på de teltene jeg har nevnt
 8. Diverse

 9. Ikke sant, hvordan liggelengden oppfattes er helt klart individuelt, beskrivelsen av Soulo lenger opp her gjorde at jeg slo ifra meg dette teltet rimelig fort, men nå ble jeg igjen tvil om at jeg kanskje burde ha gitt det en sjanse. Men uansett, Aktoen er kjøpt og betalt og jeg tror jeg skal leve godt med det. Så får jeg eventuelt vurdere Soulo ved en senere anledning om jeg skulle skifte mening om Akto. Hold gjerne tråden i livet, tror dette er aktuel problemstilling for mange, jeg kommer tilbake med flere brukererfaringer om Akto og svarer gjerne på spørsmål når jeg får dannet meg ett bedre inntrykk.
 10. Dette vil jeg si er typisk tunnelteltene til Helsport, de oppgir gjerne 230 i liggelengden, men 40 cm er som regel ubrukelig pga skråen på duken. Synes avstanden mellom inner og ytterduk er for liten i beinenden på mitt Fjellheimen 3 Camp som igjen øker muligheten for fuktig sovepose. Har gitt dette teltet til dattra mi og kjøpte meg ett Kaitum 2 GT som erstatning som ga meg mye bedre plass. Rett og slett skuffet over Helsport teltet...
 11. På tide å oppdatere denne tråden litt og komme med tilbakemeldinger til dem som har svart. Det ble ett Hilleberg Akto på meg, kikket litt på Enan men slo det i fram meg da jeg så det var 5 cm kortere, tror ikke jeg vil ha noe kortere enn 220 cm. Så lang har jeg bare fått testet det ei natt, men jeg får absolutt plass i teltet med mitt Exped Synmat 7 LW, 197 lengde og bredde på 65, og bare for å teste ut plassen skikkelig så la jeg meg i en Helsport Alta Long på 215 cm, og jeg har fremdeles plass. Jeg skriver dette for det er info jeg savnet når jeg skulle bestemme meg om jeg skulle bestille eller ikke. Det er selvfølgelig ikke noe dansegulv, men ett soverom, og skulle det være dårlig vær en dag så går å det åpne opp slik at man bruker vestibylen også, kompromisser hele veien. Jeg har kanskje 10 cm klaring fra fjeset og opp til innerduken når jeg har strekt meg helt ut. Det jeg ble litt skuffet over etter denne ene natten var at soveposen hadde våte flekker, 3-4 plussgrader, fuktig mark og snø og tilnærmet vindstille, perfekt for kondens. Det var ikke mengder, men jeg synes det er litt rart da det var jevnt over hele posen, ikke bare hodeenden og fotenden som man kanskje skulle tro. Dette kan jo på sikt bli ett problem som bygger seg opp. Alle ventilene var åpne... http://www.fjellforum.no/gallery/image/3399-/ Jeg får tilbringe noen flere netter i Aktoen for danne meg ett bedre inntrykk, i værste fall så får jeg supplere med en bunnduk.
 12. Hilleberg Akto

 13. Hmm, jeg blir litt forvirret her nå. Esw lengre opp her på 193 sier han har plass til overs mens du sier at det går akkurat? Er det høyden på 90 cm som er problemet her?
 14. Sett noen filmer på youtube, jeg synes ytterduken virker veldig tynn, så jo alt de hadde i forteltet når duken var spent opp. Da er jeg spørsmålet om jeg tør å ta en slik kontruksjon opp på høyfjellet? Ser i testene at de skriver at dette er veldig bra i vindfulle situasjoner, men hva er din erfaring glote?
 15. Jeg har merket meg svarene ang Scarp og Power Lizard som alternativer. Skal se litt nærmere på dem. Høres ut som Soulo må utgå, er da løpet kjørt for Akto? Ser Reodor Felgen har nesten samme høyde som meg og har plass til overs med sin Akto, er det bedre plassutnyttelse her på lengden?
×