Gå til innhold

polar13

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om polar13

 • Rang
  Ronny O

Nylige profilbesøk

1 028 profilvisninger
 1. En 7 dagers påsketur fra Skjomen til Ballangen
 2. 3 dagers isfisketur til Indre Troms
 3. Supert, skal høre med Nortent om de har en å avse. Hvis ikke så fant jeg en leverandør i Usa som har flere typer, blandt annet den med trekantform.
 4. Er det noen plasser i Norge man kan få kjøpt noe sånt som dette? (Stove jack) https://luxe-hiking-gear.com/products/tent-stove-jack Eventuelt forslag på hvordan jeg skal få en hel titanium pipe gjennom åpningen i toppen på en lavvo, jeg tror spirorør ikke kan brukes da jeg tror titaniumen vil gi etter når man prøver å skru fast spirorøret i den. Kan en sveisematte benyttes rundt pipen så man ikke smelter lavvoduken? Alle forslags mottaes med takk. Ovnen er forøvrig en Winnerwell X som selges hos Nortent.
 5. Har ligget ute i -9 på 900 posen. 600 har jeg så vidt begynt å bruke, tiltenkt som 3 sessongs. Har 300 også, anbefales til bruk over +5.
 6. Dere som har opplevd delaminering, bruker dere chairkit? Når mitt delaminerte så var det etter en liten periode med bruk av chairkit, mitt var kjøpt i 2012. Fikk ikke nytt, men Fjellsport var kule og ga meg en nice rabattkode.
 7. Sykt bra produsert, veldig inspirerende. Jeg ble din abbonent nr 20. Veldig flott å se på.
 8. Jeg har Kaitum 2 GT, Nallo 2 GT og Akto, jeg er 196 cm høy, og jeg kan gå god for alle disse 3 modellene. Kaitumen er suveren, skal jeg pirke på noe så er det kanskje lengden på 5 meter og vekt? 3,7 kg? Jeg holdt på velge Allak istedet for Nallo, men rykter sier at Allak kommer til neste år i en 3 mann versjon som er litt større.
 9. Joda, største ankepunktet er å sette dette opp alene i sterk vind. Har lest om de som har fått det til å sette opp alt i en smell, men hvis du skal holde på med å sette på ytterteltet hver gang du slår leir, velbekomme sier jeg bare.
 10. Mitt råd, glem Helium Dome. Når teltet står så har det ett kjempeflott innertelt. Stortrivdes med den høye takhøyden, men jeg måtte ligge på tvers i midten pga min lengde (196) Må ha vært trangt i teltet med Cecilie og Truls på tur. Veldig lav inngang i forteltet, litt spesiell følelse å måtte rydde bort skiskoene for å få plass til primusen, forteltet er latterlig lite til å være ett ekspedisjonstelt, likte vinduet da, kjekt å kunne se ut. MEN, jeg blir aldri å kjøpe ett telt igjen hvor man må sette opp innerteltet først, for så å sette på ytterduken. Alt for knotete, og alene i litt i vind??? Hadde tatt med ett annet telt... Allak eller Staika fra Hilleberg er mitt tips...
 11. Jeg er 196, jeg har gått bort fra Helsport sine telt/produkter, målene til Helsport stemmer ikke med virkeligheten, samme må jeg si om soveposer, fotposer etc. Hver gang jeg har prøvd ett Helsport produkt så er det samme visa hver gang. Telt med liggelengde så kan jeg anbefale Hilleberg Kaitum 2 GT, ett fantastisk telt med rette endevegger. Hilleberg Akto er ikke rare teltet, men det har faktisk bedre liggelengde enn feks Bergans Helium Dome 3 som også har mer eller mindre rette vegger på midten. Hilleberg Staika ble for marginalt med vinterutstyr, veldig lett å slå opp da. Helsport Patagonia virker som det holder hva det lovet på lengde, men vekta er sinnsyk, 6,6 kg. Ett ekstremtelt for spesielt intresserte.
 12. Kjenner tålmodigheten min nærmer seg slutten når det kommer til å slå opp dette teltet. Ser ikke for meg å stå i kuling å surre med ytterduken etter at innerteltet er satt opp. Er det noen her inne som får til å sette opp teltet med ytterduken på? Hvis ja hva er hemmeligheten? Oppdaget noen borrelåser på innsiden av ytterdukken som jeg satte fast rundt stengene, gjorde det enda værre å tre i stengene i etterkant. Har prøvd å dele teltstengene i 2 for å rulle det sammen og bruke det med pulkpose, men det er lite samarbeidsvillig, ender opp med at jeg må koble fra ytterduken på ene siden og bare glemme å bruke borrelåsene. Har spurt Bergans om Cecilie Skog brukte en standardutgave av dette teltet, nekter å tro at hun har orket å ha surret så mye for å få det opp om kveldene. Eller hva er det jeg gjør feil?
 13. Hvor mye har du dørene åpne når du fyrer med primus inne, 5 cm, 10 cm? Åpner du nede ved bakken eller høyere opp? Jeg er litt skeptisk til dette, men sikkert fordi jeg har ikke gjort dette før. Har du prøvd å la ytterduken være på når skal slå det opp? Jeg er vant med stangkanaler som ligger utenpå ytterteltet så jeg ser for meg trøbbel hvis det er dårlig vær og man er alene når man skal ha opp teltet. Jeg fikk teltet for den nette pris av 3990 så da kunne jeg ikke motstå fristelsen.
 14. Navn: Laksefjordvidda Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2016-10-05 Innsendt av: polar13 8 dagers tur på Laksefjordvidda, en saktefilm om å være på tur, fiske, god mat, teltliv... En tur som frister til gjentagelse...veldig snart. Laksefjordvidda
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.