Gå til innhold

polar13

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om polar13

Nylige profilbesøk

576 profilvisninger
 1. polar13

  Liggelengde i telt

  Jeg er 196, jeg har gått bort fra Helsport sine telt/produkter, målene til Helsport stemmer ikke med virkeligheten, samme må jeg si om soveposer, fotposer etc. Hver gang jeg har prøvd ett Helsport produkt så er det samme visa hver gang. Telt med liggelengde så kan jeg anbefale Hilleberg Kaitum 2 GT, ett fantastisk telt med rette endevegger. Hilleberg Akto er ikke rare teltet, men det har faktisk bedre liggelengde enn feks Bergans Helium Dome 3 som også har mer eller mindre rette vegger på midten. Hilleberg Staika ble for marginalt med vinterutstyr, veldig lett å slå opp da. Helsport Patagonia virker som det holder hva det lovet på lengde, men vekta er sinnsyk, 6,6 kg. Ett ekstremtelt for spesielt intresserte.
 2. polar13

  Bergans Helium Dome 3

  Kjenner tålmodigheten min nærmer seg slutten når det kommer til å slå opp dette teltet. Ser ikke for meg å stå i kuling å surre med ytterduken etter at innerteltet er satt opp. Er det noen her inne som får til å sette opp teltet med ytterduken på? Hvis ja hva er hemmeligheten? Oppdaget noen borrelåser på innsiden av ytterdukken som jeg satte fast rundt stengene, gjorde det enda værre å tre i stengene i etterkant. Har prøvd å dele teltstengene i 2 for å rulle det sammen og bruke det med pulkpose, men det er lite samarbeidsvillig, ender opp med at jeg må koble fra ytterduken på ene siden og bare glemme å bruke borrelåsene. Har spurt Bergans om Cecilie Skog brukte en standardutgave av dette teltet, nekter å tro at hun har orket å ha surret så mye for å få det opp om kveldene. Eller hva er det jeg gjør feil?
 3. polar13

  Test av Bergans Helium Dome vintertelt

  Hvor mye har du dørene åpne når du fyrer med primus inne, 5 cm, 10 cm? Åpner du nede ved bakken eller høyere opp? Jeg er litt skeptisk til dette, men sikkert fordi jeg har ikke gjort dette før. Har du prøvd å la ytterduken være på når skal slå det opp? Jeg er vant med stangkanaler som ligger utenpå ytterteltet så jeg ser for meg trøbbel hvis det er dårlig vær og man er alene når man skal ha opp teltet. Jeg fikk teltet for den nette pris av 3990 så da kunne jeg ikke motstå fristelsen.
 4. Navn: Laksefjordvidda Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2016-10-05 Innsendt av: polar13 8 dagers tur på Laksefjordvidda, en saktefilm om å være på tur, fiske, god mat, teltliv... En tur som frister til gjentagelse...veldig snart. Laksefjordvidda
 5. 8 dagers tur på Laksefjordvidda, en saktefilm om å være på tur, fiske, god mat, teltliv... En tur som frister til gjentagelse...veldig snart.
 6. polar13

  Viddetur August

  Har laget en liten film fra turen jeg og en kompis hadde på vidda tidligere i år. https://www.youtube.com/watch?v=Y2oA7qDuwI4
 7. polar13

  Telt for en 2 metring

  Staikaen går i retur, innvendig liggelengde er ok med sommerutstyr, men med vinterutstyr så subber soveposen i innerveggene i begge ender, selv om jeg ligger diagonalt. Kjøper ikke ett så tungt telt for å bruke det som 3 sessongs, synd. Staika er vel det største du får av 2 manns kuppel, vet ikke om det er noe poeng i å prøve feks Reinsfjell, Helsport sine mål har jo en tendens til å ikke stemme i virkeligheten.
 8. polar13

  Telt for en 2 metring

  Har bestillt meg en Staika, skal bli interessant å teste ut. Kommer tilbake med bilder og erfaringer etterhvert...
 9. polar13

  Telt for en 2 metring

  Har idag ett Hilleberg Kaitum 2 GT som jeg er veldig fornøyd med, har rette endevegger så sjansen for å få fuktig sovepose gjennom natten er eliminert. Ulempen er at det sinnsykt langt igjen, så det kan være av og til en utfordring å finne en høvelig teltplass under barmark sessongen om man skal pirke... Jeg har lyst på enda ett telt, selvstående, 2 manns, 2 innganger og nok liggelengde/plass for meg og hund, bruker Exped Synmat7 LW (196x65). Teltet må også ha ett brukbar fortelt som jeg kan lagre ryggsekk/utstyr, matlaging og andre sysler når været ikke er på sin beste side. Teltet skal brukes fra lavlandet til høyfjellsområder fra våren til senhøst/tidlig vinter. Teltene jeg sitter og ser på er følgende: Hilleberg Allak og Staika, Staika har mest innvendig lengde men til gjengjeld tyngre. Hilleberg Rogen, flott vekt men skeptisk på luftingen, tror det kan bli vel luftig i forteltet på vindfyllte dager i høyfjellet eller på vidda. Exped Venus II Åpen for forslag og anbefalinger på andre telt, kom gjerne med synspunkter på de teltene jeg har nevnt
 10. polar13

  Diverse

 11. Ikke sant, hvordan liggelengden oppfattes er helt klart individuelt, beskrivelsen av Soulo lenger opp her gjorde at jeg slo ifra meg dette teltet rimelig fort, men nå ble jeg igjen tvil om at jeg kanskje burde ha gitt det en sjanse. Men uansett, Aktoen er kjøpt og betalt og jeg tror jeg skal leve godt med det. Så får jeg eventuelt vurdere Soulo ved en senere anledning om jeg skulle skifte mening om Akto. Hold gjerne tråden i livet, tror dette er aktuel problemstilling for mange, jeg kommer tilbake med flere brukererfaringer om Akto og svarer gjerne på spørsmål når jeg får dannet meg ett bedre inntrykk.
 12. Dette vil jeg si er typisk tunnelteltene til Helsport, de oppgir gjerne 230 i liggelengden, men 40 cm er som regel ubrukelig pga skråen på duken. Synes avstanden mellom inner og ytterduk er for liten i beinenden på mitt Fjellheimen 3 Camp som igjen øker muligheten for fuktig sovepose. Har gitt dette teltet til dattra mi og kjøpte meg ett Kaitum 2 GT som erstatning som ga meg mye bedre plass. Rett og slett skuffet over Helsport teltet...
 13. På tide å oppdatere denne tråden litt og komme med tilbakemeldinger til dem som har svart. Det ble ett Hilleberg Akto på meg, kikket litt på Enan men slo det i fram meg da jeg så det var 5 cm kortere, tror ikke jeg vil ha noe kortere enn 220 cm. Så lang har jeg bare fått testet det ei natt, men jeg får absolutt plass i teltet med mitt Exped Synmat 7 LW, 197 lengde og bredde på 65, og bare for å teste ut plassen skikkelig så la jeg meg i en Helsport Alta Long på 215 cm, og jeg har fremdeles plass. Jeg skriver dette for det er info jeg savnet når jeg skulle bestemme meg om jeg skulle bestille eller ikke. Det er selvfølgelig ikke noe dansegulv, men ett soverom, og skulle det være dårlig vær en dag så går å det åpne opp slik at man bruker vestibylen også, kompromisser hele veien. Jeg har kanskje 10 cm klaring fra fjeset og opp til innerduken når jeg har strekt meg helt ut. Det jeg ble litt skuffet over etter denne ene natten var at soveposen hadde våte flekker, 3-4 plussgrader, fuktig mark og snø og tilnærmet vindstille, perfekt for kondens. Det var ikke mengder, men jeg synes det er litt rart da det var jevnt over hele posen, ikke bare hodeenden og fotenden som man kanskje skulle tro. Dette kan jo på sikt bli ett problem som bygger seg opp. Alle ventilene var åpne... http://www.fjellforum.no/gallery/image/3399-/ Jeg får tilbringe noen flere netter i Aktoen for danne meg ett bedre inntrykk, i værste fall så får jeg supplere med en bunnduk.
 14. polar13

  Hilleberg Akto

 15. Hmm, jeg blir litt forvirret her nå. Esw lengre opp her på 193 sier han har plass til overs mens du sier at det går akkurat? Er det høyden på 90 cm som er problemet her?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.