Gå til innhold
 • Bli medlem

Rabbagasten

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Rabbagasten

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

1 039 profilvisninger
 1. Dersom jeg har brukt for gass om vinteren, tar jeg med en 5 kg komposittbeholder. Da har du ikke problemer med å få gassen til å virke. Det meste utstyret som er på gass kan mekkes til slik at det kan brukes mot slik beholder.
 2. Ja, det skal bli spennende å bruke pulken til vinteren, og dersom dragene er for korte, så kan jeg sette på mitt Fjellpulken drag. Jeg tror imidlertid ikke dragene er for korte, for mange skiekspedisjoner har brukt dette systemet i årevis. Stabilisatorene eller finnene kan man kjøpe fra skipulk.com.
 3. Kjøpte nettopp Paris-pulk fra USA. Den ble levert med sammenleggbart drag, samt avtagbare finner for å gjøre pulken mer retningsstabil sideveis. Jeg kjøpte også deres sele. Skjønner ikke at man ikke får kjøpt det hele i Norge. På nettsiden til leverandøren www.skipulk.com kan man studere hele systemet, ikke bare brettet som selges her i landet.
 4. Kjøp rugflak, og kok ruggrøt. Spises med smør og sukker. Herlig grøt. Ellers er lefser god turmat. De kan forberedes hjemme med smør, sukker og kanel. God mat/niste når du er underveis. Hjemmelagde lefser er selvsagt å foretrekke.
 5. Jeg lager selv pumpernikkel eller dansk rugbrød (samme oppskrift, men forskjellen er steikinga) på surdeig, og brødet inneholder bare rug, ikke hvete. Med ett slikt brød har du mat i mer enn ei uke, og det er like godt. Siden du skal ha det på tur, så bør brødet kuttes i skiver før avreise. Dette fordi det helst skal lagres kaldt for å være lett å skjære i.
 6. Så vidt jeg vet er varmevekslerens oppgave å øke varmeutbyttet. Å steke med gass er vanskelig, for det meste av varmen er veldig konsentrert, og resultatet blir at det du steker brenner seg fast. For å unngå dette må du fordele varmen likt under stekepanna. Det kan du gjøre ved å bruke mer tykkbunnet stekepanne, eller å skaffe deg en varme diffuser som legges mellom flammene og panna. Har ikke sett norske forretninger tilby slike, men i USA er slike vanlige.
 7. Brukte MSR Whisperlite Universal med gass i sommer, og den brant aldeles utmerket. Den bråket heller ikke.
 8. Havredrikk er en god erstatter for melk.
 9. Jeg er veldig fornøyd med feltsengen til Thermarest, for du kommer opp fra bakken. Fungerte bra i telt på snø. Jeg bruker i tillegg et Thermarest underlag på senga. Fantastisk godt å sove med denne feltsenga som ikke er så høy at det er fare for velting slik det er på en del høye feltsenger.
 10. Om vinteren foretrekker jeg telt uten bunn. Jeg vil også slå et slag for bomullsteltet om vinteren fordi det ikke er så tett som de syntetiske teltene. Snowtrekker-teltene regnes som et av de beste og letteste vinterteltene som man kan fyre med vedovn i. Min modell har soveplass til 3, og det er full ståhøyde. Vekt 10 kg.
 11. Feltsenga til Therarest fungerte overraskende bra i snø. Jeg hadde fryktet at bena til senga ville sunket ned i snøen. Nå hadde jeg riktignok ei presenning og et filtunderlag mellom snøen og senga. Jeg brukte også et liggeunderlag i feltsenga, og jeg sov veldig godt. Det var godt å komme litt opp fra snøen når man sover. Fordelen med Thermarest senga, er at man ligger ganske nær bakken (ca 10 cm), mens feltsengene som selges i de fleste sportsbutikkerselges er mye høyere, og tyngre. Jeg brukte også en Helinox stol inne i teltet, og den fungerte også uten å synke ned i snøen.
 12. Jeg kjøpte min i 2013, og da fantes bare mesh-varianten. Har du ligget i ei slik seng, ønsker du ikke å ligge på bakken mer.
 13. Ja, Thermarest fungerer bra på teltbunnen. Skal bli spennende å se hvordan den i fungerer i snø. Skal prøve den i påska i telt uten bunn.
 14. Jeg har ikke prøvd feltsengen til Helinox, men har en tilsvarende fra Therm-a-rest. Den er fantastisk å ligge på.
 15. Det er mulig å montere finner på Paris pulken slik at den blir mer stabil i ulendt terreng. På nettsiden kan man lese følgende: 1/8 inch thick aluminum angle stock that is 1 1/2 inches deep. Includes 4- 5/16 inch stainless carriage bolts & washers, and nylon thumb screws. The fins have square holes to work with carriage bolts for easier installation. The design allows you to move the fins to the inside of the sled in situations where the control is not needed and reduction in friction preferred. De leverer også pulken med to ulike drag, bl. a. et sammenleggbart.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.