Gå til innhold

SindreMollerhaug

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om SindreMollerhaug

 • Bursdag 16. juni 1994

Nylige profilbesøk

1 086 profilvisninger
 1. SindreMollerhaug

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Norge har utfordrende veier og nok av fjell med utfordrende værforhold på sommeren. Krever sånne værforhold spesiell kompetanse for de som skal gå på fjellet under sånne forhold som du beskriver?
 2. SindreMollerhaug

  Powebank, holder denne?

  Har 9000 mAh power bank som lader Samsung nettbrettet mitt til en plass rundt 80 %. Testet det en gang etter å utladet nettbrettet fullstendig. På telttur ville jeg hatt 3 power banker som er så store. En til mini routeren, en til nettbrettet og en til mobilen. Den siste banken kunne kanskje ladet resten av mini routeren, siden nettbrettet bruker mindre strøm på streaming enn hva routeren gjør. Power banken på 9000 mAh bruker 6 timer på lading.
 3. SindreMollerhaug

  Babble? Noe nytt?

  Jeg liker chat-funksjonen på kveldstid. Mange hyggelige folk jeg kan diskutere off-topic og telterfaringer med. En fordel med chatten er at det viser når det opprettes nye tråder og noen svarer på trådene. Når det først blir aktivitet i forumet, får vi vite om det istedenfor at trådene forblir ubesvarte eller uleste. Er innom den ofte på dagtid, men sjelden at de som kommer inn svarer hvis noen kommer inn. Ser at det er en del aktivitet i forumet via chatten på dagtid. Regner med at de fleste er på jobb eller gjør andre ting enn å chatte med folk. De fleste har etter mitt inntrykk fri på kveldstid, men er klar over at mange jobber på kvelds- og nattestid. For de som jobber på dagtid vil det helt klart ta bort fokus fra jobb, samtidig som det ikke er noen i chatrommet. På kveldene er det stort sett alltid en gjeng, men på fredag og lørdag varierer det litt. Tror det har noe med at fester og arrangementer pleier å være i helgene. Og mange er på telttur i helgene på steder uten mobildekning. I lavfjellet er det stort sett alltid mobildekning, men skal ikke så mye fjell til for å skygge fullstendig for signalene og mobilnettet er utbygd for å dekke befolkning og veier, ikke nødvendigvis usjenerte fjellstrøk og skoger.
 4. SindreMollerhaug

  Sykle på vinteren

  Haugesund har så milde vintre at vi har mange snøfrie dager og flere plussgrader. Sånn passe lyst midt på dagen ettersom hvordan skydekket er. Jeg gidder av den grunn ikke å sykle med piggdekk. Bruker sommerdekk hele året. Er det glatt på morgenen, så pleier det å bli helt snøfritt i løpet av dagen. Kanskje glatt noen steder.
 5. SindreMollerhaug

  Fjellforums julekalender 2015 - deltagerliste

  Er visst sent ute med å få vite om julekalenderen. Skulle gjerne bidratt, men har tett med planer ut advent og sliter med å rekke alt. Tar juleferie fra 23. desember og ser fram til en hel fridag før julaften. Skal se om det blir litt tid til å sende inn bidrag, men kan ikke love noe. Hvordan setter man seg opp til en dato på forhånd?
 6. SindreMollerhaug

  Brodder, hvilke skal man kjøpe?

  Hvis jeg skal bruke brodder når det er glatt ute, men samtidig sykle. Er greit å leie sykkelen uten å skli rundt på beina i alle retninger. Har skada meg nok på isen fra før til at jeg ikke har lyst til å gjøre det flere ganger.
 7. SindreMollerhaug

  Brodder, hvilke skal man kjøpe?

  Hvordan blir det å sykle med brodder? Vil de ikke skrape på pedalene til sykkelen hvis jeg gjør det?
 8. SindreMollerhaug

  Friluftsliv som jobb?

  Jeg ville arrangert noen enkle turer gratis med venner og bekjente. Mat ordnes på selvkost, at alle tar med seg egen matpakke og drikke. Hvis dere får med dere noen flere, så kan dere for eksempel arrangere teltturer over noen netter med tilrettelegging for at både uerfarne og erfarne skal få noe godt ut av turene. Sett deg gjerne inn i hvilket ansvar du får. Hva skal du gjøre hvis noen går seg vill eller skader seg? Brekker armen eller beinet? Rutiner for førstehjelp og Walkie Talkie kan være greit utstyr å ta med. Jeg har irritert meg over for dårlig mobildekning enkelte steder som gjorde at vi først da tenkte over at vi burde hatt Walkie Talkie, også på kortere turer med bare meg og en annen... Går noen seg vill og er i nærheten uten mobildekning, så nytter det ikke å ringe. Fordelen med Walkie Talkie er at alle er på samme kanal, istedenfor å ringe opp hver enkelt.
 9. SindreMollerhaug

  Friluftsliv som jobb?

  Tror det hadde vært en ide å prøvd å arrangere noe. For eksempel ta seg en fjelltur med noen man kjenner. Men er det snakk om bilkjøring for å bare trenge å gå i 20 minutter, anbefaler jeg å styre unna. Blir bare til at man bruker tiden på å tømme seg for energi uten mening. Eller gå mye turer alene og skryt av det til andre. Kanskje blir det til at andre begynner å mase litt om at du bør prøve å arrangere en tur på Facebook. Er verdt et forsøk for turen sin del. Bare pass på å orienter alle godt om nøyaktig hvor alle skal møte opp, istedenfor bare navnet til selve området møteplassen er i.
 10. SindreMollerhaug

  Friluftsliv som jobb?

  Jeg kjenner at jeg får lyst til å være med på et sånt prosjekt. Vurderer å prøve ut et sånt prosjekt selv, men vet ikke hvordan jeg skal komme i gang. Hvordan markedsføre det? Har prøvd å få med folk ut på tur, men de vil ikke så langt som en fjelltopp en gang og helst kjøre bil unødvendig langt for å slippe å gå så mye. Har 73 likere på Facebook-siden til en personlig blogg. Vurderer å opprette et arrangement til den siden om en fjelltur. I 2011 arrangerte jeg en sykkeltur og bare 3 andre møtte opp, av 421 som hadde trykket deltar for å tulle...
 11. I dag var jeg på en dagstur til Røyksund med sykkelen min. Det ble en ganske krevende sykkeltur, grunnet ny asfalt som suget til seg sykkeldekkene. Ellers, delvis skydekke, litt solskinn. Det ble en sykkeltur som kan anbefales. Fullstendig beskrivelse av denne sykkelturen er skrevet i dette blogg-innlegget (med 3 bilder): http://smsindre.wordpress.com/2014/06/27/sykkeltur-til-royksund/
 12. SindreMollerhaug

  Data og internett på lang telttur

  Har vært borte fra forumet siden jeg slutta å kommentere denne tråden, men nå er jeg tilbake igjen! Mest på chat, men skal prøve å skrive litt i trådene av og til også. Jeg reiser aldri. Ble sykt varmt på teltturen min i fjor, i tillegg til at mygg og veps plaget hver gang jeg bare skulle gjøre noe ute. Som de fulgte med på hva jeg gjorde og stakk meg hver gang jeg prøvde å ta ut pluggene til teltet. Mobiltelefonen jeg hadde da var Huawei U8500 og hadde ikke mobildata. På den tiden hadde jeg kontant-abonnement, så det var lite fristende å ringe rundt for å ha det gøy. Internett kunne jeg ikke kommet meg på med den telefonen, selv om det var smarttelefon. I juleferien 2013 kjøpte jeg Samsung GT-S5301 og den har mobildata. Mye mer komfortabel er den også å bruke enn den forrige. Den bruker nok av strøm etterhvert som den surfer på internett, men Facebook på mobil bryr jeg meg ikke om. Chat på fjellforum.no hadde fristet mer, men å skrive mengder tekst på touch-skjerm er ubehagelig. Å skrive litt sms innimellom går helt fint. Neste telttur tror jeg at jeg bruker et annet teltutstyr. 4 manns teltet tar mye plass og veier unødvendig mye til en person alene. Stengene til teltet mitt er ganske rustet og det er ikke bra. Vet ikke om mobilen blir mer fristende på telttur neste gang, siden jeg har ubegrenset bruk av tale og sms. Jeg kjenner godt til at veldig dårlig dekning øker strømbruken til mobilen, men har ikke mobilen dekning, bruker den unormalt lite strøm. Men uten dekning får man ikke kommet i kontakt med omverdenen på telefonen... Ifølge www.finnsenderen.no er det 3G dekning der jeg teltet i fjor.
 13. SindreMollerhaug

  Alenetur - hvorfor reagerer folk?

  I år var jeg på telttur alene i sommerferien på solotur og folk reagerte rart når de så meg. Jeg vet ikke hvorfor. Måtte gå gjennom sentrum for å komme til rutebilstasjonen og ta buss ut i distriktet. Der reagerte folk på samme måten, som folk gjorde i byen. Det virket som ingen andre enn meg går ute med en tur-ryggsekk ute. Ikke en tur jeg savner, men det var en ny opplevelse. Hadde med radioer og værstasjonen i teltet. Jeg har skrytet av teltturen til mange venner og alle ble like mye overrasket. Hadde ikke med hund. Årsaken er kanskje at det er sjelden man ser folk som går på telttur.
 14. SindreMollerhaug

  Film fra Lofoten

  Var du alene på turen og filmet deg selv?
 15. SindreMollerhaug

  Værstasjon til å observere været

  Det gjorde jeg neste morgen. Da ville jeg pakke teltet og reise hjem før det ble for varmt til å orke å gjøre noe med det. Det så upraktisk ut å ligge i vannet, på grunn av alle de store steinene der og myggen plaget så mye at jeg var inne i teltet hele tiden, utenom når jeg måtte hente vann. Jeg hadde også ei 2,5 liter vannkanne i teltet som jeg brukte av og til. I teltet hørte jeg på radioen med musikk og nyheter.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.