Gå til innhold
  • Bli medlem

Jerven Fjellduk


mortwe

Anbefalte innlegg

Noen som har erfaringer med denne?

Jeg fikk Thermo varianten til jul og gleder meg til å prøve den. Jeg er imidlertid blitt litt usikker på om jeg skal bytte til den langre varianten som man kan ligge i. Den jeg fikk har målene 145 gngr. 145 cm mens den lengre varianten har målene 105 gngr. 220 cm. Jeg heller vel helst til å beholde den jeg har fått, men vil uansett være interessert i om noen har noen erfaringer med fjellduken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har brukt den du har fått mye! Den er veldig allsidig, og selv om den ikke dekker hele soveposen din, så kan jeg love deg at du merker forskjell! Den er perfekt å lunsje i, og til nød er det plass til to... (Også fin for kjærestepar som vil se solnedgangen). Husk å lufte den på tur, det blir klamt (men fukten legger seg i paddingen).

Jeg tror ikke jeg ville byttet. En sovepose må du ha uansett, og std.str er grei å puttes oveposen ned i (to stykker faktisk - eller du kan brette å få mer isolasjon mot bakken).

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv en Thermo King Size. Den kan jeg strekke meg ut i og overnatte inni. Prisen for det er høyere vekt. Den er heller ikke brukbar som poncho, men glimerende når jeg må varme 2-3 frosne barn. Bottom line: Det kommer an på behovet ditt. Selv har jeg også en uforet standardstørrelse Helsport duk som alternativ. Den har et glidelåssystem som gjør at jeg kan bruke den som sovepostrekk. Den virker ikke like solid som Jerven sine i glidelåser og maljer (Jeg hadde en Jerven original en gang, men den forsvant for meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og i snøhule er det alltid kjekt å kunne legge duken litt oppover veggene rundt overkroppen. Jeg lå en periode en del alene i hule, og da er de jo ganske små. Ved å "dandere" fjellduken, så var det lite sannsynlig at jeg ville få kontakt mellom pose og vegg i løpet av natten!

Det med poncho nevnte jeg ikke, men det er jo også selvfølgelig viktig (gjør at du kan droppe regntøy)....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil anbefale deg å bytte til hunter. Altså den lange. Selv har jeg kingsize, og den reddet både meg og min turkamerat på en vintertur over saltfjellet for to år siden. Kombinasjonen storm, tett snøfall og alt for mye løssnø gjorde at vi aldri nådde frem til turisthytta :) . Sikten gjorde det håpløst å lete etter en snøskavel å grave hule i, så vi grov oss rett ned for å unnslippe vinden. Vi rigget opp soveposer, liggeunderlag og fjellduk. Natten ble både varm og god, selv om vi ikke hadde særlig tykke poser. Temperaturen lå på ca 10-15 minus. jeg tror du vil være sjeleglad for den ekstra halvmeteren når du må overnatte en eller fler netter ute pga væromslag :) ...

Mvh Andreas

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.