Jump to content

Lars

Aktiv medlem
 • Posts

  680
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Lars

 1. Lars

  Lars

 2. I sommer skal jeg endelig få oppleve Helgeland i kajakk. Vi har blinket ut området i kartet som er vedlagt, men tar gjerne tips til overnattingssteder (viker med gress som helt eller delvis er skjerment for en eller flere vindretninger). Vi vil helst unngå camping osv, men gi gjerne tips om det hvis det finnes også.
 3. Her er noen tommelfingerregler. 1. Hel drakt er tørrere enn todelt 2. Pisseluke er verdt prisen! 3. Neoprenmansjetter er "nesten tørre" og mer holdbare enn latex, men latex er helt tørt og mer sårbart. Relativt enkelt å skifte. 4. Latexsokker er VELDIG kaldt/klamt 5. Ta godt vare på glidelåsen (smøres - og må ikke "brekkes") 6. Dobbelt liv, hette, lommer og reflekser er ikke kritisk men budsjettavhengig. 7. Generelle pusteegenskaper øker med prisen (men her er det nok også unntak). PS: Jeg er i år sponset av Kokatat, men reglene ovenfor skulle være helt "brandnøytrale".
 4. Tusen takk for mange gode tilbakemeldinger - tar gjerne flere! Når det gjelder motivasjonen for turen, så er den ganske mangfoldig. Pilegrimsturer har vel historisk vært knyttet opp mot religion, men som med mye annet i samfunnet er det blitt sekulære avarter. På nettsiden har jeg lagt ut en fagartikkel om pilegrimsvandringen til Santiago. Der går flertallet for å "se ting klarere". Det kan jo selvsagt være religiøst, men også i forbindelse med livskriser, jobbskifte, skilsmisse osv. For mange er det jo også en fysisk utfordring. Det som er spennende (fra mitt synspunkt) er at en lengre pilegrimsreise gjør noe med enkeltmennesket - både på kort og lang sikt. De får økt livskvalitet!
 5. Jeg skal bruke Hilleberg Soulo på tur langs noskekysten i sommer med kajakk.
 6. Planen er å få ut en reisebeskrivelse fra turen til jul - i bokform. Også blir det jo stadige drypp i bloggen: http://www.padlepilegrim.no/ Jeg skal teste FB-gruppen Storm!
 7. I 2014 skal jeg padle fra Tønsberg til Nidaros som padlepilegrim. Derfor er jeg svært interessert i steder jeg bør innom på veien. Spesielt historiske/religiøse steder, men også fine turmål og overnattingsplasser. Har allerede linket inn en turbeskrivelse til Hornelen som jeg fant her. Jeg oppdaterer en post på nettstedet www.padlepilegrim.no med denne informasjonen - "Padlepilegrimsteder": http://padlepilegrim.no/2014/02/04/padlepilegrimsteder/ Jeg tar mer enn gjerne i mot tips - enten i kommentarfeltet eller her!
 8. Beklager sent svar her - båten tar hele dagen. Håper du fikk en fin tur ned igjen - Villmarken Smyger.
 9. Er litt usikker på hvor jeg skal poste dette, men prøver her først.... Jeg er på jakt etter en location der en kan padle ut en fjord med fatski på dekket av kajakken. Slå leir. Stå opp grytidlig, og så gå 1000 høydemetre for å få en flott nedkjøring på ski! Er det noen steder som peker seg ut for dette? Jeg bor i Kristiansand, og vil ha kortest mulig kjørevei...
 10. jeg bruker neoprenvotter med hull inne i hånda. Har også gode erfaringer med tovede votter jeg klipper hull i... Men, smaken er som baken - så det kan lønne seg å prøve litt forskjellig. Jeg har dårlige erfaringer med hansker hvis en først blir kald. Mye lettere å "jobbe seg" varm igjen med votter.
 11. Blir jo ikke så mye padlebilder, så jeg legger ved et bilde tatt i dagens lunsj:
 12. Jeg la også merke til dette. Er redd dette er en posisjonering for å finne sammen med Frp i 2013, men tendensene til det samme finnes jo mange andre steder også... Dette høres jo i utgangspunktet veldig fint ut. Problemet er jo at det ikke fungerer. Gode eksempler er nedbygging av strandsonen (som jeg kjenner best til) og motorferdsel i utmark. I begge disse tilfellene gis det mulighet til å gi lokale dispensasjoner fra regelverket. Dessverre finnes det godt med eksempler på at det lokale undergraver de statlige retningslinjene. Det er i alle fall ingen tvil om hva jeg som kajakkpadler foretrekker. I Agderfylkene og Telemark er det svært få muligheter til å slå opp telt langs fastlandet, men heldigvis redder øyene oss... La oss ikke bygge ned de også!
 13. Har dessverre ikke noe kunnskap om området du beskriver, men vil bare si at motstrøms padling er noe helt annet enn medstrøms... Kajakk og kano er jo ikke veldig raske farkoster i utgangspunktet, og strøm/vind påvirker dagsetappene ganske mye.
 14. Er syk om dagen, men gikk en del guider i posten i går. Så jeg skal være ajour - send meg en PM hvis du ikke får i morgen!
 15. Lars

  GPS til iPhone

  Denne ramlet jeg over også, og den kan absolutt anbefales. Drar jo kartene over mobilnettet, men så er den gratis!
 16. Ser at du har fått svar på spørsmålet ditt om kano/kajakk. Hvis du starter helt i Dalen, så er det viktig å være oppmerksom på at det kan bli ganske bra bølger på de tre første vannene (også Norsjø). Kano er mer utsatt for bølger enn kajakk (hvis en da ikke har spruttrekk). En kano fanger også mer vind. Når det gjelder utsagnet fra Storli ovenfor, så er ikke dette lenger noe problem. Jeg har nå merket av mange fine teltplasser i utmark langs hele kanalen. Så det skal ikke være noe problem å overnatte på ferden! God tur! Lars Verket forfatter av Padleguide for Telemark (www.padleguiden.no)
 17. Hals i ull fra forsvaret (evt buff på varme dager) Tovet ullue laget på mål...
 18. Lars

  Lodalsbreen

  Må bare innrømme at ingen av disse svarene hjalp meg noe nærerme... Noen andre?
 19. Jeg fikk denne e-post av en venn fra Tyskland: I need your help please -> I want to go at eastern (paske) 2010 (1. April 2010) with a Friend with ski and pulka to Jostedalsbreen (Lodalsbreen, Lodalskapa). Could you please find out for me, how far I can drive with my car the Jostedalen hill up at 1.4.2010? We want to go as far as possible to the north of the Jostedalen with the car to come so near as possible to the Lodalsbreen. The way ist: Jostedalen -> Faberg -> Fabergstolen -> Stordalen -> Lodalsbreen -> Smattene(breen) -> Lodalskapa (the highest hill from Jostedalsbreen). We must know, how far we can drive with the car (and park there), because in winter some streets are closed because of too much snow. Er det noen som kan hjelpe???
 20. Her var det ikke mange tips nei... Nå har vi sett litt nærmere på tingene, og kan være litt mer konkrete: RONDANE - tips til overnatting og toppturer mottas med takk. 2d tur med telt også aktuelt. STRANDA - tips om billig overnatting? Håper på noen flere svar nå!
 21. Jeg har akkurat fått et Keron 4 som skal prøves!
 22. Jeg har bare gode erfaringer med Hilleberg, og har etterhvert ganske mange netter i diverse modeller. De siste årene har jeg også hatt en avtale med Hilleberg, men vil gjerne få si at jeg har brukt Hilleberg sine telt i flere år før dette også. Det er skikkelig kvalitet - fra A til Å.
 23. Naturfilosofen Per Ingvar Haukeland dukker opp i "Ut i naturen" kl 1945 på NRK1 i dag. Jeg tror det er et svært givende og bra program!
 24. Thx for feedback Peik! I am planning an english version one time in the future, but nothing is timed yet. The books are made in such a way that you are not dependent upon the norwegian language to find the nice spots!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy