Gå til innhold
  • Bli medlem

ally 13,7 kano


bolletog

Anbefalte innlegg

Hei, skal skaffe meg en ally kano og har sett på 13,7 DR. Noen som har denne...søkte på den men fant ikke noe snakk om den på forumet.

På youtube ser jeg noen videoer av ally kanoene nedpakket i en ganske svær sekk...dette må vel være en av de større ally kanoene?

Siden 13,7 kanoen veier bare 15 kilo så lurte jeg på om det er mulig å pakke den sammen og hive trekket på sekken og feste stengene på siden?

Er dette en praktisk måte å gjøre det på? Sekken er altså lastet med 20-25 kilo turutstyr i utgangspunktet.

Ser ikke at jeg skal kunne få en av disse ally kanoene jeg ser på youtube festet på sekken når den rommer det vanlig turutsyret også.

Noen som har erfaring med oppblåsbare kajakker? som denne http://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=1006&prodid=23004

Er også klar over disse packraftene, men litt skeptisk siden de virker trege og upraktiske over lengere avstander...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en 15 foter. Litt større enn 13,7, men forskjellen er ikke så stor. Den tar ganske mye større plass enn man skulle tro. Spesielt matta som ligger melom duk og spant tar mye plass. Er pakkvolum viktig har jeg en mistanke om at pakboat er bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...

Jeg så nybegynner med Ally 13,7, men sommerturen på Møsvatn var en stor opplevelse, og overbeviste meg. Jeg fikser dette. Kanoen er nå pakket ned og nye turer på Hardangervidda er i planlegging. Jeg hadde to testturer før jeg dro på vidda. På første tur virket kanoen nervøs. Etter hvert roa det seg ned. Uten last flyter den som en kork og kan for nybegynnere virke litt urolig. På vidda med bagasje, stødig som et "fjell". Det blir gjerne noe bæring på turene så 15kg, ingen problem. Kanoen har en lasteevne på 290 kg, så du får med deg det du trenger og litt til, Jeg anbefaler denne til alle som drar på singelturer-

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har 16,5 og den tar en del plass. 13,7 er jo mindre men den vil ta plass alikvel. Ser når Monsen er ute på tur slik så blir det en bæring med selve bagasjen og en med kano på sekken.

Sett folk som er 2 og har en 16,5 fordelt utenpå sekken. Men tror nok det kan bli litt mye på en person.

 

Packraft er ikke så ille. Vet ikke om du padler en kano alene så mye fortere enn du padler en packraft. Evt padle kanoen med kajakkåre men da må du har spraycover på den ellers blir det mye vann oppi.

Fordelen på packraft er jo at den veier langt mindre. Mener Denali Liama jeg hadde veide 2,7 kg inkl. spraycover. Jeg solgte min fordi den ble for liten for meg og bikkja.

 

Ingen erfaring med oppblåsbar kano. Men Amfibi fører og sammenleggbarer kajakker. Har sett en slik en gang i aksjon og den så fin ut den. Den minste og åpne av de som ligner en kano veier jo 9 kilo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden 13,7 kanoen veier bare 15 kilo så lurte jeg på om det er mulig å pakke den sammen og hive trekket på sekken og feste stengene på siden?

Er dette en praktisk måte å gjøre det på? Sekken er altså lastet med 20-25 kilo turutstyr i utgangspunktet.

Min 15-foter veier 17 kg, så vekten er ikke så forskjellig. Det er masse løse deler som ikke det er så lett å få festet utenpå sekken. Det hender jeg kutter ut setene, og bare rigger til noe med sekk og liggeunderlag. Det sparer både en del leamikk og vekt. Husk også at du har årer og vest med deg. Skal jeg gå et par km mellom vann, så tar jeg to turer, og gidder ikke pakke den sammen. Er det lyng og gress, så blir den tomme kanoen dradd i en snor etter meg. Det tåler den fint. På stein må den bæres.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.