Gå til innhold
Travelsquid

Fiskekort Setesdalsheien og Frafjordheiane

Anbefalte innlegg

Vet noen hvor man får tak i fiskekort for områdene sør for Fv337 i Setesdalsheiene og nord for Rv 45 i Frafjordheiane. Jeg har lett i dagevis på nett, men finner ikke noe på dette. Inatur, statskog og vafa.no omfatter ikke disse områdene. 

Tips tas imot med stor takk!

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I Stavanger turistforenings område, både i Frafjordheiene og i Sirdalsheiene, gjelder medlemskap som fiskekort. Det er ikke fisk i alle vannene i heia, men der det er fisk er det mange - små...

Ønsker du mer detaljerte opplysninger, så spør eller søk her på forumet.

(Og jeg tror ikke det er noen som spør om fiskekort, om det ikke gjelder vann nær vei- som blir "kultivert".)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som medlem av Stavanger Turistforening fisker du gratis langs T-merkede løyper i STF sitt område. Jeg vet ikke om dette også gjelder for andre lokalforeninger. Opp fra Setesdalen er det vel Kristiansand Turistforening som regjerer. 

Jeg hadde en gang en kollega som fisket en del inne ved Roskrep og Øyuvsbu, og han kjøpte fiskekort hos grunneieren som bodde ved Suleskard.

Sjekk opp Turistforeningens sider, du finner kanskje noe der om fisking eller så kan du sjekke med Sirdal turistkontor, de vet sikkert hva som gjelder for deres område.

http://www.sirdal.kommune.no/nyheter/annonser-kunngjoringer/853-turistinformasjon

Sjekk også Sirdalsferie. 

http://listerfriluft.no/friluftsaktiviteter/sirdal/fiske/

https://www.visitnorway.no/listings/fiske-i-sirdal/19196/

 

 

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for god respons. Jeg fant også denne oversikten som gjelder for noen av vannene sør for Fv 337 http://www.bygland.kommune.no/getfile.php/2667689.2244.tedsrxyrvb/Fiske+i+Bygland.pdf

Ut over denne oversikten, sammen med VAFA sitt område og Sirdal kortet, ser jeg det som bortimot umulig å finne fiskekort for de andre vannene i Setesdalsheiene. Å finne individuelle grunneiere når man går rundt i heiene med telt, er umulig dersom man ikke har planlagt hver eneste teltplass og fiskevann på forhånd. Da må nesten grunneier skylde seg selv når han/hun ikke er med i et av samarbeidsområdene for fiskekort.

Snakket også med STF, og der gjelder medlemskort for Frafjordheiane. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er en uting når mange grunneiere ikke går sammen om fiskekortsalg og markedsføring av det. Helt enig. Derfor ta med stanga og fisk som du vil i alle vann du kommer over, som du ikke finner info om ang. fiskekort. Skulle løken som er grunneier "ta deg" for det, ja så har du gode argumenter for å ikke vite.

Når det er sagt, så fiskes det altfor lite i de aller fleste fiskevann i Norge. Det er vel ingen grunneiere til fiskevann i Norge som ser for seg å bli søkkrik på fiskekortsalg. Det først blir de når de kan garantere en snittvekt på nærmere kiloen eller over, men det er utrolig få som kan gjøre nettopp det OG det kreves en god innsats med kultivering for å få til det.

Fisk med god samvittighet der du ikke finner info om fiskekort. Du har allerede gjort en formidabel innsats i skaffe deg info om dette til nå. Ingen kan forvente mer.

Skitt fiske og god tur. Misunner deg turen! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøper kort der hvor det er lettvint og logisk!, støtter @Bjarne H.S. på at om det er så himla vanskelig å få kjøpt et stakkarslig fiskekort så fisker du bare med god samvittighet. Når man ser på inndelinger av fiskekort på endel steder så skjønner jeg godt at ikke alle følger "boka" alltid. Jeg forsøker å bidra når jeg kan men mange ganger så blir det rett og slett for mye styr. Mange fiskevann mangler helt kultvering og det vil ofte være en fordel og ta ut endel småfisk derfra, jeg håper bare ikke fisking snart blir som storviltjakt etterhvert, noe for de få og de med penger og kontakter....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Kjetil E.
   Har tenkt meg en tur opp i Fødalen om ikke så lenge men det jeg lurer på er hvor får man kjøpt fiskekort for Fødalen Statsallmenning?
   Har googlet og sjekket inatur.no men har ikke blitt så klok...
   Kjetil
  • Av caeur
   Vi er en gjeng som skal gå Hardangervidda på langs i sommer og følger ruta langsmed turisthyttene fra Dyranut til Rjukan og vi har veldig lyst til å fiske litt på ferden over, men etter å ha trålet inatur.no etter det beste fiskekortalternativet sitter jeg likevel igjen og lurer på hvordan best å angripe problemstillingen.
   Har forstått at et samlet fiskekort for vidda må en se langt etter, men lurer på om noen har erfaringer/tips til kombinasjoner av ulike fiskekort. Vil nødig tråkke i fiskekortsalaten og få sinte grunneiere på nakken.
  • Av Fjell&Fiske
   Hei, ny på forumet.
   Jeg og en kamerat skal på en 14dagers tur i Stabbursdalen Nationalpark og rundt der.
   Vi har planer om og holde oss i elva mellom Njoaskejávri og opp til Bohkosjávri og i vannene rundt elva.
   Finner ikke noe fiskekort for dette stedet.
   noen som har hvert i nærheten som kan dele litt info?
  • Av northern_fov
   Hei,
   Skal på Blefjell førstkommende helg og har vært i kontakt med NJFF for å finne ut av hvor jeg kan skaffe fiskekort til følgende vann: Åklitjønnan, Storegrøvatn og Blomtjønn.
   De hadde liten oversikt dessverre. NJFF Buskerud nevnte at det har blitt solgt på Blåberg Fjellstue, men den er stengt for sesongen og inatur.no dekker ikke området..
   Er det noen som har peiling på hvordan jeg skal gå frem for å finne ut av det her?
   På forhånd takk.
    
  • Av rayun
   Hei, 
   Hadde tenkt meg på en "på sparket tur" til Vikebekkfjell i helgen. I det jeg skal kjøpe kort på Inatur ser blir jeg klar over det jeg egentlig visste, men som jeg ikke husket i farta.
   Fisketidene hjå Maarfjell Fiskelag er frå isen går på vatna om våren (ca. 1. juni) til og med 19. august
   Ja, så da så,,,.  Da ble det ikke flere turer til Vikebekkfjell for meg i år. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.